|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Do tej pory w pucharach przegraliśmy w historii najwyżej 4-0 (w tym z Barceloną) i głupio byłoby śrubować negatywne rekordy w imię - co mi tam porażka to porażka. Takie porażki zostają w pamięci. Tak jak każdy kto interesuje się pucharami pamięta kompromitację Legii z Valencią 6-1. Jeśli mamy przegrać to nie w kompromitujących rozmiarach ![]() Antystenes Właśnie dlatego że nie mamy obrony, nie możemy prowadzić otwartej gry. Sam wyciągasz wnioski błędne. Gdyby nie asekuracja obrońców przez pomocników przegrywalibyśmy już na początku meczu z 3-0. Jak kiedyś będziemy mieć obronę, będziemy mogli skupić się na ataku. Z pozoru brzmi to paradoksalnie, ale tak jest. Mając dobrych obrońców możesz dopuścić żeby grali z tyłu 3 na 3. Mając mizerie jak my mamy, musimy asekurować i nie mamy już sił na atak. Albo inaczej, z przodu jest tylko 3 piłkarzy, reszta pomaga kiepskim obrońcom przed zaliczeniem 5 w plecy z tyłu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.09.2011 o godz. 20:47.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Źle to ująłem. Za 3 lata jak ktoś Cię zapyta jak tam Wisła z Twente, to prawdopodobnie zapamiętasz, że poprostu przegrali/wygrali/zremisowali.
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Czytam ten zdrowy rozsądek i cieszę się ze skonczyła się megalomania .BO Wisła to taki paradoks klub który sponsoruje swojego sponsora .....A MI WYPADA TRZYMAĆ MOCNO KCIUKI .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
tego meczu nie ma na Polsat Sport - zresztą bardziej mi chodzilo o to, ze nikt na swiecie nie obejrzy
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie fragmenty kilku meczy tego Twente. To co obejrzałem (bo przecież na tej podstawie głębszej oceny nie można sobie wyrobić) to solidna piłka, ale bez większych fajerwerków. Fragmenty meczu z Fulham, które widziałem były toczone w wolnym tempie. Gdyby nasza obrona była nieco lepsza to kto wie...
A tak... Atak wbrew wszelkim znakom na niebie i na ziemi liczę po cichu na niespodziankę. Fulham... (na podstawie Fulham Twente). Kibicowsko atmosfera jak w grobowcu. Piłkę grają nudną, stadion jak ktoś lubi stare klimaty OK. Przyjazd 1000 lub więcej kibiców Wisły będzie chyba tam długo wspominany. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apoel zremisowal z Szachtarem w Doniecku 1:1
No, ale ten Apoel to kiepska drużyna była, która powinnismy byli przejść z palcem w ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() A tak w ogóle.Widzę że niektórym się wydaje że wystarczy magiczne hasło ' gramy ofensywnie', bądź ofensywne ustawienie i będzie to jakoś wyglądało. Ja tylko wspomnę że często są mecze gdzie oba teamy mają podobne założenia a okazuje się że jeden przez 90 minut się broni a przecież miał atakować. My możemy chcieć, trener może chcieć, zawodnicy mogą chcieć ale boisko to wszystko zweryfikuje. Zresztą takim dobrym przykładem jak życie weryfikuje, był mecz Barca-Real - pierwszy w kadencji Jose. Real po ciężkim początku zaczął demolować w lidze, Barca niby była w lekkim kryzysie, więc Mourinho zrobił jak zapowiadał - otwarta piłka, próba zdominowania boiska.Skończyło się na 0-5 a Real nie był w stanie nic zrobić. Przeliczyli się na tamten czas z siłami i dostali totalny oklep Dlatego proponuje więcej dystansu - my możemy chcieć ale kluczem do dobrego meczu a może i wyniku, nie może być wymiana ciosów bo w tym szans nie mamy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zaraz ... a My to przypadkiem z nimi u siebie nie wygraliśmy 1-0 ? I do tego w meczu na R22 Apoel nie miał nawet jednej okazji żeby bramkę strzelić ... ale ta Wisła słaba ...tylko 1-0 z Apolelem, szkoda gadać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wisła jest jedynym klubem w tym sezonie,który pokonał Apoel,dlatego takie mecze z Odense bolą bo kiedyś Reymonta to twierdza a teraz bardzo w kratkę
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Myślą, że z dnia na dzień ktoś kupi ich lichwiarski abonament ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pewnie do niektórych dopiero teraz dotarło z jak silnym przeciwnikiem zmierzyliśmy się. Pewnie by się skończyło pogromem próby otwartej gry z nimi. BTW A pamięta ktoś jak Legia jakiś czas temu była tresowana przez Szachtar w pucharach? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wynik APOELu z według mnie najlepszą drużyną wschodniej europy utwierdza mnie w przekonaniu, że trafiliśmy po prostu bardzo źle. Nie dość że południowcy to jeszcze świetnie zorganizowani i zdyscyplinowani taktycznie.
Powiedzmy sobie szczerze Szachtar to jest absolutny top level na świecie i nie dał rady APOELOwi, który jeszcze miał setkę Soriano pod koniec meczu. Dodam jeszcze, że Zenit, który poległ w Nikozji pokonał Porto. Lepiej pewnie byłoby trafić na jakieś Bate kto wie może nawet na Kopenhage, pewnie lepiej zgrani i zdyscyplinowani od nas ale nie byłoby tak dużej różnicy w technice użytkowej poszczególnych zawodników. PS. Nie wiem skąd wam przyszło do głowy że APOEL dysponuję takimi samymi pieniążkami jak my. Już widzę jak Gustavo Manduca z przeszloscią w AEK Atheny czy Benfice Lizbona przychodzi grać tam za 200 k, 300 k euro, to samo w przypadku AILTIONa i innych zawodników.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.09.2011 o godz. 07:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
APOEL, szok co ten zespół wyprawia. Najlepsze jest to, że to kolejny zespół z Cypru który nie jest tylko tłem w LM. Anortosis (o ile mnie pamięć nie myli) w swoim pierwszym sezonie też po 2 meczach był liderem. Potem jednak nie wyszli z grupy, ale remisowali z Interem. Kurcze gdzie my jesteśmy na tle piłki cypryjskiej...I gadanie, że brakło nam 3 minut będzie połowiczną prawdą. Oni graja tak w piłkę, że my możemy tylko o tym pomarzyć...Dziś obrona Częstochowy II. Zobaczymy ile wytrwamy. Najlepsze dla nas to chyba szybko stracić gola, Twente wtedy odpuści, na farcie może nie stracimy drugiego gola i pod koniec drugiej połowy możemy przycisnąć. Dokładnie tak jak było w meczu PSV-Legia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja już po losowaniu czułem, że może być ciężko. Technika to jest najważniejszy czynnik w obecnym futbolu. A APOEL dołożył jeszcze większe doświadczenie i dyscyplinę taktyczną. Zważywszy dodatkowo na warunki atmosferyczne to wynik 3:2 w dwumeczu jest całkiem przyzwoity... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jakoś tez nie widzę na forum wpisów tych speców, którzy razem z warszawiakami wręcz ochrzaniali wszystkich naokoło, którzy śmieli stwierdzić, że Apoel to lepszy zespół niż ...Spartak. Czekano nawet na pierwsze starcie Cypryjczyków z mistrzem Rosji - Zenitem aby porównać obie ligi. Zenit dostał plaskacza i porównujący nie pojawili się więcej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
jak się dowiedziałem że Melikson i Małecki nie zagrają, pomyślałem- oklep w Holandii murowany.
a moze jest inaczej? druzyna może zacznie grać luzniej? bo nie będzie Maora, ktoremu wystarczylo oddac pilke a on strzała do przodu i po problemie. ani Małeckiego, który nie dość że tracił piłki na kiwkach, to darł się po stratach kolegów. w sumie to w tym sezonie jeden ma jedną bramkę (ważna i piękną, ale jedną), a Melex chyba nawet asysty. a wcale nie jest tak że tego Małego i Maora nie mamy kim zastąpić, albo jakimiś kelnerami. Jirsak czy Garguła będą sie chcieli spiąć, bo to dla nich okazja by jeszcze zaistniec na dodatek w Europie. Iliev też siedzi na ławie, a miał grać.... i wierzmy Maaskantowi bo nas znowu tak bardzo i często nie zawodził. myślę, że dziś się coś ucieszymy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
O ile brak Małego to na pewno nie osłabienie, o tyle brak Maora na pewno się na nas jakoś odbije. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W Enschede zagramy bez Małeckiego i Meliksona, co stanowi olbrzymie osłabienie, ale jednocześnie może w końcu inni zaczną brać na siebie odpowiedzialność za grę zespołu, a nie liczyć tylko na proste zagranie do Melexa i czekając co on wykombinuje
Za dużo tych warunków, więc raczej nie liczę na wygraną, liczę przede wszystkim, że chłopaki dadzą z siebie wszystko, a Maaskant zmian dokona nie pod wpływem konieczności (kontuzja), ale by wprowadzić coś świerzego - tylko kto z ławki rezerwowych mógłby coś takiego zaoferować - Garguła, Paljić, Jirsak ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Niestety obawiam sie meczu jak diabli. Każdyy wynik poniżej 4-0 dla Twente uznam za sukces
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Misie z Holandii będą atakowali 4 napastnikami. Przynajmniej tak zapowiadają w prasie. Widać chcą sobie urządzić popis strzelecki. Ich prawo. Najgorsze,że my nijak nie możemy temu się przeciwstawić. No bo jak i czym?
Brak Meliksona i Małeckiego nie jest żadnym osłabieniem. To brak obrońców na poziomie mierno europejskim jest problemem. Gdyby był solidny blok defensywny to stanęłoby się autobusem i więcej niż dwa zero by nie władowali. A tak to zostaje nam tylko nadzieja,że nie będzie aż tak źle. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Stawiam, że Jaliens bardzo szybko zgłosi dzisiaj kontuzję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
co do transmisji to polszajs to jedne wielkie gówn!o!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Maaksant zaskoczy Twente i zagramy 6 obrońcami - 4 środkowych i po 2 bocznych
Do tego 3 defensywnych pomocników i Biton....Jak sie tak zastanowić, to Paljic + Diaz na jednej stronie obrony sumuja sie w końcu na całkiem solidnego obrońce A jak za Chavezem biegałby Bunoza, to może wkońcu przestałby przegrywać każdą główkę Tak serio, to jak przegramy maks 2 bramkami, to będe może nie szczęśliwy, a ukontentowany że nie ma blamażu. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja mimo wszystko liczę na sensację i że coś ugramy z Twente,remis byłby super
Wszystko przemawia za Twente ale to nie jest Real czy Barcelona Brak Meliksona to ogromna strata,w akcjach z Ilievem byli wyjątkowo groźni ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Twente Enschede: lokalna gazeta straszy kibicami Białej Gwiazdy
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...aszy,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant wczoraj na konferencji prasowej:
Zagramy trzema napastnikami i grającymi jak skrzydłowi bocznymi obrońcami, typowo po holenderskiu http://www.fctwente.nl/nieuws/we-moe...sultaat-halen/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Moim zdaniem wrócimy do ustawienia z Wilkiem i Sobolewskim w tym meczu. Pytanie kto zagra przed nimi: Jirsak czy Nunez. Pewnie tak będzie. Mi chodziło bardziej o nazewnictwo... Ilieva napastnikiem nazwać możemy bo grywał na tej pozycji, o tyle Kirm już raczej nie ![]()
Ostatnio edytowane przez Ikki : 29.09.2011 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z przodu: Iliev, Kirm, Biton
|
|