The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2011, 08:46
Jeśli chodzi o ambicję i zaangażowanie to nie powinno być źle. Wielu piłkarzom powinno zależeć na wypromowaniu się na holenderskim rynku, a innym (np: Jaliens) okazja by o sobie przypomnieć
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2011, 09:09
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Karherop. Czuje, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Legia też miała dostać baty na arenie Philipsa, a uległa tylko 1-0. .
A nie sądzisz,że wynikało to tylko z tego,że PSV dość lekceważąco podeszło do rywala. Gdyby Legia strzeliła na 1-1 to by dostała zaraz kolejną bramkę. Podobnie będzie z nami. Będzie im się chciało to nas pojadą kilkoma bramkami do przerwy,gdy zwycięży wariant minimalistyczny to będziemy tylko z jedną bramką do tyłu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.09.2011, 09:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A nie sądzisz,że wynikało to tylko z tego,że PSV dość lekceważąco podeszło do rywala. Gdyby Legia strzeliła na 1-1 to by dostała zaraz kolejną bramkę. Podobnie będzie z nami. Będzie im się chciało to nas pojadą kilkoma bramkami do przerwy,gdy zwycięży wariant minimalistyczny to będziemy tylko z jedną bramką do tyłu.
Kto wie. Ja każdy mecz Wisły jaki by to nie był, oglądam z wiarą w zwycięstwo Białej Gwiazdy. Czy gramy z Flotą, czy z Barceloną na Nou Camp to wierze w wygraną.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.09.2011, 09:53
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o ambicję i zaangażowanie to nie powinno być źle. Wielu piłkarzom powinno zależeć na wypromowaniu się na holenderskim rynku, a innym (np: Jaliens) okazja by o sobie przypomnieć
Z formą Jaliensa to lepiej, żeby przeszedł przez mecz niezauważony
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2011, 10:26
Czy w Restauracji u Wiślaków jest dekoder polsatu ? Chodzi mi o transmisję z jutrzejszego meczu. Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.09.2011, 10:30
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Czy w Restauracji u Wiślaków jest dekoder polsatu ? Chodzi mi o transmisję z jutrzejszego meczu. Z góry dzięki za odpowiedź.
Podbijam.

Obejrzę mecz u Wiślaków?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2011, 11:22
Bez Maora i Małego ofensywa leży, co tu dużo gadać. Kirm sam sie zajedzie na smierc, Iliev siadzie kondycyjnie po 60 minutach i pograne.

Z taka forma, bez dwoch kluczowych zawodnikow i z obroną grajaca z "polotem i fantazją",do tego na wyjezdzie i z Twente ?

Jak dla mnie to mam nadzieje,że nas tam zbytnio nie zleją i na 4-0 sie skonczy.Ważniejszy mecz z Warszawką
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 28.09.2011, 12:51
Tak, będzie mecz u Wiślaków.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 28.09.2011, 13:19
Dla mnie mogą przegrać wysoko, byle był ciekawy mecz i Wisła się nie broniła całą 11. Spróbujmy wreszcie zagrać bardziej ofensywnie, cieszyć się grą, atakować, wymieniać ciosy a nie tylko przyjmować i liczyć na najmniejszy wymiar kary.
Porażka wkalkulowana. Spróbujmy czegoś nowego. Szkoda, ze nie ma Genkova, można by popróbować z dwoma w ataku. Gdyby wyszło w Twente to i w lidze można by zaryzykować..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.09.2011, 14:06
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
wymieniać ciosy
Pójście na wymianę ciosów to by był kompletny idiotyzm, chyba że życzysz Maaskantowi by poprawił swój niechlubny pucharowy rekord czyli 6-1 w plecy od Villarrealu
Granie 2 napastnikami to też wspaniały pomysł, ciekaw tylko jestem ile razy by do nich piłka dotarła przez 90 minut.

Po pierwsze gramy o wynik, choć nie on tu jest najwazniejszy a mecz ma być nauką na przyszłość.Radosna piłka skończy się grubym oklepem a jedyna nauka będzie -nie grać tak w przyszłości i chyba nie o takie nauki nam chodzi.

Co oczywiście nie znaczy że mamy grać tak jak z Apoelem, czyli osiąść na 30 metrze i nie być w stanie wymienić jednego podania po odzyskaniu piłki.
I właśnie zachowanie po odbiorze będzie kluczem do sukcesu bądź klęski

Porównując ten mecz do boksu to jak Kliczko-Adamek.Wymiana ciosów to nokaut w 1 bądź 2 rundzie ,nastawienie się tylko na obronę(i liczenie na cud) - efekt widzieliśmy, być może przetrwamy dłużej ale też nas obiją

Potrzebny jest złoty środek i co najważniejsze trza ten pomysł na nich, umieć wykonać na boisku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.09.2011, 14:21
o ktorej godzinie mecz ?
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.09.2011, 14:30
Godzina 19.00
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.09.2011, 16:21
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie mogą przegrać wysoko, byle był ciekawy mecz i Wisła się nie broniła całą 11. Spróbujmy wreszcie zagrać bardziej ofensywnie, cieszyć się grą, atakować, wymieniać ciosy a nie tylko przyjmować i liczyć na najmniejszy wymiar kary.
Porażka wkalkulowana. Spróbujmy czegoś nowego. Szkoda, ze nie ma Genkova, można by popróbować z dwoma w ataku. Gdyby wyszło w Twente to i w lidze można by zaryzykować..
Mnie się coś wydaje, że Maaskant wyciągnął dla siebie wnioski z meczu z Odense i podejrzewam, że w pucharach już nie będziemy grali radosnego futbolu, nie pójdziemy na wymianę ciosów, bo nasza obrona nie jest monolitem i wszelkie "wyrwy" nasi rywale bezlitośnie potrafią wykorzystać. Wydaje mi się, że z teoretycznie silniejszymi rywalami naszą siłą i bronią może być kolektyw w obronie (czyli zaczynamy bronić wszyscy, odbierać piłkę już od naszego napastnika), podchodzimy pressingiem i wykorzystujemy kontry.

Pamiętam z zeszłego sezonu, że były takie momenty gdzie pewne mecze dawały do myślenia naszemu trenerowi i zmieniał potem ustawienie, organizację gry co przynosiło efekty. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.

Wg .mnie mecz z Odense pokazał, że teoretycznie możemy być najsłabszym zespołem tej grupy, dlatego swojej szansy moim zdaniem nie znajdziemy w wymianie ciosów (tym bardziej na wyjeździe i z naszą obroną), ale mądrą organizacją gry, każdy pomaga każdemu w obronie i wyprowadzanie szybkich kontr. Poza tym módlmy się o odpowiednią koncentrację i komunikację naszych obrońców przy stałych fragmentach gry przeciwników, bo póki co w tym elemencie jesteśmy dosyć słabi.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2011, 16:49
Nie rozumiem toku rozumowania niektórych osób? Jakim cudem Europejskie Puchary mogą być kula u nogi? Naprawdę sądzicie , ze zdobywając mistrza za rok ekipy typu Zagrzeb , Apoel czy Bate ogra się rezerwowym składem z palcem w dupie? Nie jesteśmy i długo nie będziemy Krajem w , którym dwie drużyny graja w LM a ewentualnie trzy następne od biedy w LE. Bez punktów do rankingu i rozstawieniu nasze kluby { wszystkie} szanse na LM maja czysto matematyczne.

Co do meczu z Twente , to sądzę , ze dużo będzie zależało od gospodarzy i od tego na ile pozwolą Wiśle.
Ten mecz może mieć podobny przebieg jak spotkanie PSV vs Legia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.09.2011, 16:58
bukaj22 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem toku rozumowania niektórych osób? Jakim cudem Europejskie Puchary mogą być kula u nogi? Naprawdę sądzicie , ze zdobywając mistrza za rok ekipy typu Zagrzeb , Apoel czy Bate ogra się rezerwowym składem z palcem w dupie? Nie jesteśmy i długo nie będziemy Krajem w , którym dwie drużyny graja w LM a ewentualnie trzy następne od biedy w LE. Bez punktów do rankingu i rozstawieniu nasze kluby { wszystkie} szanse na LM maja czysto matematyczne.

Co do meczu z Twente , to sądzę , ze dużo będzie zależało od gospodarzy i od tego na ile pozwolą Wiśle.
Ten mecz może mieć podobny przebieg jak spotkanie PSV vs Legia.
Co to są "nasze kluby"? Ja kibicują Wiśle i przyjaciołom a reszta w tym "inne nasze kluby" takie jak Amica czy Legia mnie wali. To forum Wisły a nie polskiej piłki nożnej!

BTW
Zagrać na luzie z dobrą organizacją w obronie. Nie otwierać się za bardzo coby kompromitacji nie było i po bólu.
A w niedzielę prawdziwe emocje w Warszawie i mam nadzieje wygramy z Legią
(Albo przynajmniej zremisujemy)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.09.2011, 17:15
Skoro jesteśmy przy "nasze kluby" - to chciałbym zauważyć, że Śląsk jako drużyna nierozstawiona przeszedł w tym sezonie 2. i 3. rundę, odpadając dopiero w 4. - decydującej. Przygody AS Roma czy Glasgow Rangers w tym roku pokazują, że nawet "bardzo trudny" (pomijam Barcelonę) rywal jest do pokonania, jeśli się walczy na 200 % a nie stoi jak na pokazie.

Osobiście cieszę się z każdego meczu pucharowego Wisełki, czy to kwalifikacje, czy LE. A co do jutrzejszego meczu - może być nawet Lenczykowy autobus, blokada naszej "16" i wyprowadzane kontry. Remis wziąłbym z pocałowaniem ręki. zobaczymy, czy drużyna "zareaguje pozytywnie", czy też zostanie rozjechana Twente'owym walcem.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.09.2011, 17:20
Colin napisał(a):Wyświetl post
Wg .mnie mecz z Odense pokazał, że teoretycznie możemy być najsłabszym zespołem tej grupy, .
Teoretycznie JESTEŚMY najsłabszym zespołem tej grupy. Losowani byliśmy - przypominam tym, którzy cierpią ciężką sklerozę - z ostatniego koszyka.

Fajnie jest znać swoje miejsce w szeregu i cieszyć się z fajnej gry, z ładnej walki. I o to chodzi w LE. Nie o wynik. Po prostu trzeba zagrać z drużynami jakich na co dzień nie spotykamy! Doskonalić się! Rozwijać - choćby poprzez przykre nieraz wyniki.

Od kilku lat Europa jest dla nas abstrakcją. W tym roku udało się w końcu (po 6 latach zagrać w LE). To naprawdę fajne dla nas zdarzenie i duża szansa na rozwój. W lidze polskiej nie spotkamy tak dobrych przeciwników.

Miejmy nadzieję, że zagramy fajny mecz (chociaż strata dwóch z trzech najbardziej kreatywnych to dla takiego zespołu jak nasz naprawdę problem).

I trzymajmy za naszą Wisłę kciuki!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.09.2011, 17:39
Ja spróbowałbym zacząć ultradefensywie.
Biton
Jirsak
Diaz Nunez Wilk Jovanović
Sobolewski
Paljić Chavez Jealiens Lamey
Pareiko
Z częstymi zamianami pozycji Diaz-Paljić i Jovanović -Lamey.
Przegubowiec. To też czasem trzeba wypróbować bo kiedyś to doświadczenie może się bardzo przydać(patrz Nikozja). Wytrzymać jak najdłużej 0-0, a w 60 w przypadku przegrywania podwójna zmiana wchodzą wypoczęci Kiro i Ivica. Moim zdaniem ma to swój sens
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2011, 17:44
Twente to druzyna ofensywnie usposobiona wiec takie porazka 2:0 to bedzie przyzwoity wynik.
Mam nadzieje, ze nie bedzie im sie za bardzo chcialo grac - oni zapewnią sobie latwe 3 punkty,
a my sie nie skompromitujemy. Nikt tego meczu nie bedzie ogladal, a w swiat pojdzie tylko suchy
wynik wiec dla mnie mogą zagrać obrone jak z APOEL-em byleby nie przejebać 5:0 lub wyżej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.09.2011, 18:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Twente to druzyna ofensywnie usposobiona wiec takie porazka 2:0 to bedzie przyzwoity wynik.
Mam nadzieje, ze nie bedzie im sie za bardzo chcialo grac - oni zapewnią sobie latwe 3 punkty,
a my sie nie skompromitujemy. Nikt tego meczu nie bedzie ogladal, a w swiat pojdzie tylko suchy
wynik wiec dla mnie mogą zagrać obrone jak z APOEL-em byleby nie przejebać 5:0 lub wyżej.
Skończyłem czytać Czym się różni porażka 0:1 od 0:5 ? Porażka to porażka, dzień później nikt nie będzie pamiętał o stylu, w historii zapisuje się sam wynik
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 28.09.2011, 18:57
Jak dla mnie to powinien być system gier od początku mecz i rewanż bez żadnych grup ,wtedy emocje pewniejsze i większa szansa na niespodzianke.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.09.2011, 18:57
Mnie się coś wydaje, że Maaskant wyciągnął dla siebie wnioski z meczu z Odense i podejrzewam, że w pucharach już nie będziemy grali radosnego futbolu
Też tak uważam. Co można było również wywnioskować po wypowiedzi na konferencji.
Twente potrafi bardzo dobrze operować piłką. Ta gra na luzie którą oczekują niektórzy z was może im lepiej wychodzić przy grze techniczną piłką.

Remis będzie sukcesem.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 28.09.2011, 19:00
Mnie się coś wydaje, że Maaskant wyciągnął dla siebie wnioski z meczu z Odense i podejrzewam, że w pucharach już nie będziemy grali radosnego futbolu, nie pójdziemy na wymianę ciosów, bo nasza obrona nie jest monolitem i wszelkie "wyrwy" nasi rywale bezlitośnie potrafią wykorzystać. Wydaje mi się, że z teoretycznie silniejszymi rywalami naszą siłą i bronią może być kolektyw w obronie (czyli zaczynamy bronić wszyscy, odbierać piłkę już od naszego napastnika), podchodzimy pressingiem i wykorzystujemy kontry.

Pamiętam z zeszłego sezonu, że były takie momenty gdzie pewne mecze dawały do myślenia naszemu trenerowi i zmieniał potem ustawienie, organizację gry co przynosiło efekty. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.

Wg .mnie mecz z Odense pokazał, że teoretycznie możemy być najsłabszym zespołem tej grupy, dlatego swojej szansy moim zdaniem nie znajdziemy w wymianie ciosów (tym bardziej na wyjeździe i z naszą obroną), ale mądrą organizacją gry, każdy pomaga każdemu w obronie i wyprowadzanie szybkich kontr. Poza tym módlmy się o odpowiednią koncentrację i komunikację naszych obrońców przy stałych fragmentach gry przeciwników, bo póki co w tym elemencie jesteśmy dosyć słabi.
Maaskant wyciągnął wnioski (błędne) po meczu ligowym ze Śląskiem. Od tego momentu Wisła gra defensywnie, pozwalając często przeciwnikowi na rozgrywanie piłki i nabranie wiatru w żagle. Mają być z tego kontry, ale jest jak jest..

Wg mnie Wisła ma obecnie najgorszą obroną od wielu lat. Nadaje się na dzień dzisiejszy jedynie Jovanović. Nawet Chaveza nie uważam za solidnego grajka. O Jaliensie nie wspomnę, a lewego obrońcy do dziś w skłądzie nie ma. Diaz to DP.

Dlatego też Wisła nie powinna być ekipą, która skupia się na defensywie jak np. Inter, ponieważ nie mamy do tego odpowiednich wykonawców. Nawet bronienie się całym składem nic nie da. Przykład Apoel.
Wisła potrafi strzelać gole. Mecz z Apoelem to pokazał. Trzeba było strzelić to strzeliliśmy, ale jak nie musimy strzelać to murujemy. A że obrony nie mamy, to zaraz strata gola. Podobnie było ostatnio z Ruchem. Prowadzimy 1:0, murujemy bramkę i pach gol. 1:1, więc znów się otwieramy, atakujemy i jest 2:1.. i tak dalej

Powinniśmy grać bardziej ofensywnie, bo tam mamy lepszych piłkarzy, a grając defensywnie zabijamy ich kreatywność, żeby nie napisać, że robimy im krzywdę.

Taktykę trzeba ustalać biorąc pod uwagę przede wszystkim materiał jakim się dysponuje. My nie mamy obrony, więc dlaczego naszym "konikiem" ma być gra defensywna?
Skupmy się na tym w czym jesteśmy dobrzy a nie beznadziejni.

Wizja gry jaką preferuje Petrescu czy obecnie Maaskant nie jest zła. Ale na siłę nie zrobisz z boksera baletnicy. Jak mamy lepszych wykonawców do gry w ataku to atakujmy. Nie skupiajmy całej uwagi na naszej słabości, bo tylko ją umacniamy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.09.2011, 19:01
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to powinien być system gier od początku mecz i rewanż bez żadnych grup ,wtedy emocje pewniejsze i większa szansa na niespodzianke.
Nonsens, mecz później rewanż i do widzenia. Teraz zaś możemy zagrać 6 spotkań z drużynami teoretycznie mocniejszymi i ...tylko tak możemy się rozwijać.

Co do sposobu gry to kluczem jest skuteczny odbiór piłki w linii ...pomocy. Skuteczny i wysoki odbiór, oraz szybki atak. Nie zaś kurczowa obrona na 30-tym metrze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.09.2011 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2011, 19:04
Coach napisał(a):Wyświetl post
Skończyłem czytać Czym się różni porażka 0:1 od 0:5 ? Porażka to porażka, dzień później nikt nie będzie pamiętał o stylu, w historii zapisuje się sam wynik
To trzeba bylo doczytac. Wlasnie o to chodzi, ze liczy sie suchy wynik. Nikt nie pamieta o tym, ze Legia nie wychodzila z polowy z PSV tylko, porazka 0:1 wyglada na minimalną. Boje sie kompromitacji w konforontacji ofensywa Twente vs nasza obrona i bramkarz dlatego uwazam porazke nie wieksza niż 0:2 za wynik przyzwoity.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.09.2011, 19:17
Mam pytanie?
Czy jest transmisja meczu w kanale otwartym ?
Odpowiedz cytując
eonian
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 28.09.2011, 19:24
To chyba pierwszy mój post na forum, a czytam je od niepamiętnych czasów

Tym razem nie mogłem się powtstrzymać od wypowiedzi

Oglądam raczej wszystkie mecze Wisły jakie tylko się da (liga, puchary krajowe i międzynarodowe) i muszę stwierdzić, że to co teraz gra mój ulubiony zespół to padaka. Tak uważam. Ogromnie mnie to zaskoczyło - skład nie jest chyba aż tak słaby (bardzo podoba mi się gra Jovanovicia na obronie, Meliskona, Wilka). Dziwi mnie ten brak poukładania tych klocków i tak niemrawa obrona (oczekiwałem znacznie więcej po Chavezie - to co ostatnio wyprawia na spółkę z Jaliensem to po prostu woła o pomstę do nieba).

Wnioskuję po ostatnich meczach, jak i z poprzednich taktyk naszego trenera, że będziemy się okropnie bronić i PRÓBOWAĆ grać z kontry. Stawiam, że dostaniemy tak 3-0 w plecy... sad but true. Wisła to europejski słabiak do bicia. Jeśli jakimś cudem wygrają to ja chyba nic już nie rozumiem, albo to futbol jest pogiętą grą
'But if you want the answers,
You better give a piece of ass' :O
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 28.09.2011, 19:32
milosz napisał(a):Wyświetl post
Nonsens, mecz później rewanż i do widzenia. Teraz zaś możemy zagrać 6 spotkań z drużynami teoretycznie mocniejszymi i ...tylko tak możemy się rozwijać.

Co do sposobu gry to kluczem jest skuteczny odbiór piłki w linii ...pomocy. Skuteczny i wysoki odbiór, oraz szybki atak. Nie zaś kurczowa obrona na 30-tym metrze.
I bardzo dobry taki system bo albo awansujemy albo odpadamy a w grupie już po pierwszym meczu mamy tylko minimalne szanse na awans skoro przegrywamy u siebie z jedną z najsłabszych na papierze drużyn.Rozwijać się ? ale kto Jaliens Lamey Diaz których pewnie nie będzie w czerwcu? Pareiko Iliev Sobolewski to wiekowi gracze i im nie są potrzebne dodatkowe mecze o pietruszke a ograni są już odpowiednio.Małecki Melikson kontuzjowani więc zostaje tylko kilku graczy którzy mogą zyskać a do stracenia jest więcej bo przez te puchary zmęczenie i kontuzje mogą być niestety.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.09.2011, 19:38
Aldek napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobry taki system bo albo awansujemy albo odpadamy a w grupie już po pierwszym meczu mamy tylko minimalne szanse na awans skoro przegrywamy u siebie z jedną z najsłabszych na papierze drużyn.Rozwijać się ? ale kto Jaliens Lamey Diaz których pewnie nie będzie w czerwcu? Pareiko Iliev Sobolewski to wiekowi gracze i im nie są potrzebne dodatkowe mecze o pietruszke a ograni są już odpowiednio.Małecki Melikson kontuzjowani więc zostaje tylko kilku graczy którzy mogą zyskać a do stracenia jest więcej bo przez te puchary zmęczenie i kontuzje mogą być niestety.
Jasne, po co grać z lepszymi od siebie minimum 6 razy ... tylko kontuzje, zmeczenie i co gorsza jeszcze można przegrać, sorry ale ten tekst jest tak niedorzeczny że polemikę sobie ...odpuszczę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.09.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.09.2011, 19:59
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

hehe biorac pod uwage ze Polsart Sport ma ponad 1 mln abonentow,+ sieci kablowe to mysle ze jednak ktos tą porazke obejrzy

oby tylko nie bylo pogromu,ale jak bedziemy tak cofnieci to moze to sie udac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów