The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2011, 14:28
Ten sedzia boczny to jest jednak pajac - jakim cudem on dostał licencje arbitra. Niewykorzystane sytuacje swoja drogą, sedziowanie swoja drogą. Zawiodł mnie Melikson niestety (moze tylko mnie, nie wiem).
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2011, 16:16
Przyznaje racje eye62 w sprawie faulu na bramkarzu. Faul jest ewidentny. Nawet na powtórce widać, że napastnik robi krok w kierunku linii biegu naszego bramkarza przed jego ruszeniem. Bramkarz w piątce jest nietykalny, nawet w taki sposób. Gdyby ta sytuacja miała miejsce gdzieś za linia piątego metra można byłoby nie reagować. Natomiast w tym momencie to jest ewidentny błąd sędziów. Gdyby ten napastnik się nie spodziewał, ze Pareiko będzie biegł to pewnie by od razu leżał na murawie, a Nasz bramkarz się po prostu od niego odbił.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.09.2011, 13:34
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.09.2011, 13:48
Zły temat. Naszej Wisły to nie dotyczy
Edit: Nie dotyczy w sensie że my o LM sie bić bedziemy ( daj Bóg ). Ale z 2 strony PP też zdobyć można..
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 22.09.2011 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.09.2011, 14:07
Nie orientuje się ktos czy jest opcja kupienia biletow na sektor gospodarzy w Enschede w dniu meczu ewentualnie dzien przed
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 23.09.2011, 06:50
Co wy z tą nietykalnością bramkarza? Przecież często przy rzutach rożnych jest kilku zawodników w piątce, którzy przeszkadzają i jakoś fauli nie gwiżdżą. (tzn czasem tak, ale rzadko, na pewno nie jest to tak ewidentne jak niektórzy sądzą). Gdyby automatycznie gwizdać takie przewinienia to każdu rzut rożny by się kończył faulem na bramkarzu - wystraczyło by tylko, żeby bramkarz znalazł jakąś "ofiarę", wbiegł na nią i od razu po zagrożeniu.
Ja tu widzę bardziej próbę wymuszenia faulu przez Pareikę (podobna sytuacja gdy to napastnik się przewraca, bo chce karnego, tylko że on ryzykuję max żółtą kartkę, a goalkeeper stratę gola) i duże błędy obrońców, przede wszystkim Nuneza, który nie walczył o wygranie główki, reszta zawodników też się tylko przyglądała.
Na sędziów też bym nie narzekał, czasem się mylili, ale w obie strony (choćby ewidentny karny dla Odense na początku meczu).
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 26.09.2011, 14:31
Będzie bardzo ciężko nie wiem jak inni ale ja nie będę zły nawet jak przegramy 2-0 .Twente ma niesamowitą skuteczność mam spore obawy przed tym meczem żeby nie było pogromu.To może być podobny mecz do tego w Nikozji.

Ja proponuję
Pareiko
Jovanovic Chavez Jaliens Paljic
Sobolewski Jirsak Wilk
Iliev Kirm
Biton
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.09.2011, 14:58
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Nie orientuje się ktos czy jest opcja kupienia biletow na sektor gospodarzy w Enschede w dniu meczu ewentualnie dzien przed
W dniu meczu kasy beda zamkniete i sprzedaz nie bedzie prowadzona. Jedyna nadzieja ze kupisz od kogos pod stadionem
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.09.2011, 15:02
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Będzie bardzo ciężko nie wiem jak inni ale ja nie będę zły nawet jak przegramy 2-0 .Twente ma niesamowitą skuteczność mam spore obawy przed tym meczem żeby nie było pogromu.To może być podobny mecz do tego w Nikozji.

Ja proponuję
Pareiko
Jovanovic Chavez Jaliens Paljic
Sobolewski Jirsak Wilk
Iliev Kirm
Biton
Moze tak byc - wczoraj za Meliksona zamiast wejsc Gargula to pojawił sie własnie Jirsak. Moze Maaskant sie przekonal, ze Łukasz nie jest jeszcze dobry do zastapienia Maora.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.09.2011, 15:07
Robert Maaskant nie załamuje jednak rąk. „Musimy zastanowić się nad innymi opcjami na tych pozycjach, na których straciliśmy piłkarzy. Łukasz Garguła grywał na skrzydle, a Daniel Brud w młodzieżowych zespołach był napastnikiem. Mamy jeszcze oczywiście Dragana Paljicia, który przecież przychodził do nas jako skrzydłowy” – wylicza szkoleniowiec. „Jeśli chodzi o zastępstwo Meliksona, to bez niego gramy oczywiście inaczej. Jego naturalnym zastępcą jest Łukasz Garguła, ale on w ostatnich meczach, w których grał, nie prezentował się najlepiej. Bliżej składu obecnie są Tomas Jirsak, Czarek Wilk, czy Daniel Brud, którzy są jednak innymi typami zawodników niż Maor. Może jednak brak Maora uczyni nas silniejszymi jako drużynę, bo nie będziemy tak bardzo polegali na jego indywidualnych umiejętnościach. To będzie dla nas dobry test” – podkreślił trener Wisły.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.09.2011, 15:46
Wobec zaistnialej sytuacji i kontuzji dwoch istotnych zawodnikow wydaje sie, ze LE to jest w tej chwili dla nas juz definitywnie piate kolo u wozu.
Nie ma co napalac sie na te rozgrywki tym bardziej, ze teoretycznie ten najlatwiejszy mecz mamy juz za soba i go przegralismy. W zwiazku z tym mam nadzieje, ze Maaskant jednak postawi zdecydowanie na lige i na tym sie przede wszystkim zespol skupi a w meczach LE bedzie zbierac doswiadczenie (i oklep pewnie tez) bo nie łudźmy sie - wiele to my juz w tej LE nie ugramy.
Odpowiedz cytując
Feliwald
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 26.09.2011, 16:31
Ponieważ teraz Liga Europejska naprawdę staje się tylko przygodą, myślę, że warto by dać taki skład:

Pareiko

Jovanović ( i ok. 60-65min wchodzi Lamey) - Chavez - Jaliens - J.Diaz

Sobolewski (Brud na 2gą połowę) - Wilk

Jirsak - Nunez (Iliev w m/w 75min) - Kirm

Biton

Ewentualnie zamiast zejścia Nuneza, to wszedłby Iliev za Bitona. W zależności od wyniku.

Będę zadowolony z remisu oraz braku kontuzji.
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.09.2011, 09:56
A ja bym nie skreślał wisły juz teraz. Pamietajmy że te klasowe drużyny juz nie grają takiej piłki jak np. w LM. (Z drugiej strony pytanie czy Twente i Fulham to az tak klasowe drużyny?) Wiadomo że z Twente napewno będzie ciężko ale z Fulham czy Odense na wyjezdzie można powalczyć. Następna rozkmina. Czy właśnie nie powinniśmy chcieć pokazać cos w LE i zawalczyć chociaż o wyjście z grupy? Bo jeśli nawet dostaniemy się do LM to tam juz niestety raczej bedziemy skazani na defensywe.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.09.2011, 10:07
River napisał(a):Wyświetl post
Wobec zaistnialej sytuacji i kontuzji dwoch istotnych zawodnikow wydaje sie, ze LE to jest w tej chwili dla nas juz definitywnie piate kolo u wozu.
Nie ma co napalac sie na te rozgrywki tym bardziej, ze teoretycznie ten najlatwiejszy mecz mamy juz za soba i go przegralismy. W zwiazku z tym mam nadzieje, ze Maaskant jednak postawi zdecydowanie na lige i na tym sie przede wszystkim zespol skupi a w meczach LE bedzie zbierac doswiadczenie (i oklep pewnie tez) bo nie łudźmy sie - wiele to my juz w tej LE nie ugramy.
No proszę, a jeszcze rok temu dziwiliśmy sie, dlaczego zachodnie zespoły traktują LE po macoszemu

Zresztą jak popatrzymy na naszą grupę, to poza będącym w gazie Twente, wszyscy pozostali mają jakieś kłopoty - Wisła walkę o mistrza i kontuzje, Odense słabą formę w lidze i czarne chmury nad trenerem, a Fulham czuje na karku oddech strefy spadkowej w Premiership.

A co do meczu - może by tak spróbować Nuneza na prawej stronie pomocy? Tam grał zanim go nie sprowadziliśmy.

Biton
Kirm-Jirsak-Nunez
Sobol-Wilk
Paljic-Chavez-Bunoza-Jovanovic
Pareiko

To tak na czterech defensywnych pomocników Wtedy może będzie mniej niż 0:3
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 27.09.2011, 10:29
a czemu nie na lewej? (Nunez)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2011, 11:31
Nunez grał na lewej pomocy i lewej obronie, dodatkowo jest lewonożny.

jak już mamy kombinować to na prawej dałbym Jovanovica, po 2 meczach utwierdził mnie w przekonaniu że nikt z Naszych nie ma tak dobrze ułożonej stopy do wrzutki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.09.2011, 11:37
Bardziej się jaram meczem z Legią, niż z Twente. 1 mecz uświadomił mnie, że w tym roku nie wyjdziemy z grupy.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.09.2011, 11:53
Ma być lekko, łatwo i przyjemnie, nie stracić za duzo bramek, fajerwerków czas w niedzielę.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 27.09.2011, 12:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nunez grał na lewej pomocy i lewej obronie, dodatkowo jest lewonożny.

jak już mamy kombinować to na prawej dałbym Jovanovica, po 2 meczach utwierdził mnie w przekonaniu że nikt z Naszych nie ma tak dobrze ułożonej stopy do wrzutki.

Jovanovic to lepiej niech na prawej obronie zostanie co by dla Lameya miejsca w pierwszym składzie brakło.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.09.2011, 12:42
Ja ten mecz widzę tak: jest dobry moment Wisły, może nawet gol a potem już tylko Twente. Wynik, hmmm jakieś 3 albo 4:1. Niczego innego się nei spodziewam. Po meczu Maasknt powie, że bez Maora i Meliksona cięzko, poza tym czeka nas trudny mecz z Legią.

Szkoda, naprawdę szkoda bo to co obecnie się dzieje w naszym klubie jest strasznie dziwne. Nie interesuje nas juz LE, więc ja się pytam jak nie LM to nic? Tylko LM nas interesuje? Bądźmy solidnym klubem i cieszmy się, że jesteśmy w Europie. Mi się wydaje, że gramy tam za karę...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.09.2011, 13:03
rafal777 napisał(a):Wyświetl post

Szkoda, naprawdę szkoda bo to co obecnie się dzieje w naszym klubie jest strasznie dziwne. Nie interesuje nas juz LE, więc ja się pytam jak nie LM to nic? Tylko LM nas interesuje? Bądźmy solidnym klubem i cieszmy się, że jesteśmy w Europie. Mi się wydaje, że gramy tam za karę...
Nas głównie powinno interesować wejście do grupy - najlepiej oczywiście LM - wyniki w grupie są mało istotne, co nie znaczy że sama gra jest i ma być mało istotna

Z takim Twente powinniśmy grać na luzie i z podjęciem ryzyka, oczywiście nie tak jak np dyzma z Hiszpanią
Tyle że nasze szanse w czwartek są mizerne.Twente to zupełnie inna połka, do tego oni punkty u siebie tracą bardzo rzadko.
Jak tak patrze - w lidze.3 ost sezony + ten , to 2 porażki na 54 mecze.43 wygrane.Oni grają bardzo ofensywnie a co gorsza umieją to robić.Wisła Maaskanta zagrała 1 mecz na wyjeździe z drużyną która potrafi grać ładnie i ofensywnie i wiemy jak to się skończyło
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.09.2011, 13:27
Każdy wynik tego meczu w którym Wisła nie zerwie batów typu 3:0 4:0 przyjmę z zadowoleniem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.09.2011, 13:49
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Każdy wynik tego meczu w którym Wisła nie zerwie batów typu 3:0 4:0 przyjmę z zadowoleniem.
cieszyć będzie tylko zdobycz punktowa , nie popadajmy w skrajny minimalizm

po meczu może się okazać że nie będziemy cieszyć się nawet z remisu , życie jest przewrotne
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.09.2011, 13:57
Dokładnie Karherop. Czuje, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Legia też miała dostać baty na arenie Philipsa, a uległa tylko 1-0. Zagrać trzeba odważnie, nie nastawiać się na defensywę. Jak będziemy atakować taką ilością zawodników jak na Cyprze, to przegramy na pewno. Tu musi za każdą akcją iść 4-5, a nawet 6 zawodników, żeby było z kim rozegrać. Nie bez powodu mówi się, że najlepszą obroną jest atak.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.09.2011, 14:00
To może być jeden z lepszych naszych meczów w pucharach w tym sezonie.
Na boisko wyjdzie 11 piłkarzy gotowych walczyć, grać zespołowo wiedząc, że mogą na sobie polegać.

Poprowadzi ich trener, który za wszelką cenę będzie chciał przypomnieć o sobie holenderskim kibicom,
oraz dać prztyczka w nos wszystkim tamtejszym "Gmochom", że dobrze wybrał obejmując Wisłę Kraków.

Myślę, że po tym meczu nie będziemy mieli powodu do wstydu, tylko będziemy mogli być dumni, że piłkarze zagrali jak na piłkarzy Wisły przystało a ABG na trybunach zdominowała dopingiem tamtejszych widzów.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.09.2011, 15:49
tylko nie pompujcie balonika bo znowu bedzie placz i zgrzytanie zebow

mecz do przegrania , trzeba wygrac lige!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2011, 15:52
jakiego balonika.

kto był na Odense i widział co gramy powinien być świadom czwartkowej gierki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.09.2011, 16:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jakiego balonika.

I
post piotsona
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 27.09.2011, 16:11
Nie rozumiem jak można oczekiwać dobrego wyniku w tym meczu nie jestem pesymistą ale Twente to drużyna z którą nie mamy najmniejszych szans zdobyć nawet punktu w obecnej sytuacji.To jest drużyna którą cieszy zdobywanie bramek dlatego ja chciałbym przegrać minimalnie max 2 bramkami aby pózniej inni nie mieli powodów do naśmiewania się z Wisły,że dostaliśmy lanie itp.Jedyna szansa na punkty to mecze u siebie i ew rewanż z Odense paradoksalnie możemy tam na wyjezdzie osiągnąć remis.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.09.2011, 22:54
Piotson napisał(a):Wyświetl post
To może być jeden z lepszych naszych meczów w pucharach w tym sezonie.
Na boisko wyjdzie 11 piłkarzy gotowych walczyć, grać zespołowo wiedząc, że mogą na sobie polegać.

Poprowadzi ich trener, który za wszelką cenę będzie chciał przypomnieć o sobie holenderskim kibicom,
oraz dać prztyczka w nos wszystkim tamtejszym "Gmochom", że dobrze wybrał obejmując Wisłę Kraków.

Myślę, że po tym meczu nie będziemy mieli powodu do wstydu, tylko będziemy mogli być dumni, że piłkarze zagrali jak na piłkarzy Wisły przystało a ABG na trybunach zdominowała dopingiem tamtejszych widzów.

Hehe

twoj post "wbił" we mnie sporo optymizmu bo juz mialem napisac zeby wrocic stamtad jakos sie pozbierac po laniu,i szykowac sie na mecz z Legią

jakbym chcial zebys byl dobrym prorokiem .

I zgadzam sie z tym ze w tym meczu Maaskant ma tam do udowodnienia sporo,on zrobi wszytsko zeby wywiesc stamtad dobry wynik i pokazac ze potrafił stworzyc dobry zespol.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.09.2011 o godz. 22:56.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów