The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2011, 20:39
Coach napisał(a):Wyświetl post
Skończyłem czytać Czym się różni porażka 0:1 od 0:5 ? Porażka to porażka, dzień później nikt nie będzie pamiętał o stylu, w historii zapisuje się sam wynik
Celnie podsumowałeś - zatem lepiej przegrać 1-0 niż zapisać w historii porażkę 5-0.

Do tej pory w pucharach przegraliśmy w historii najwyżej 4-0 (w tym z Barceloną) i głupio byłoby śrubować negatywne rekordy w imię - co mi tam porażka to porażka. Takie porażki zostają w pamięci. Tak jak każdy kto interesuje się pucharami pamięta kompromitację Legii z Valencią 6-1.

Jeśli mamy przegrać to nie w kompromitujących rozmiarach

Antystenes

Właśnie dlatego że nie mamy obrony, nie możemy prowadzić otwartej gry. Sam wyciągasz wnioski błędne. Gdyby nie asekuracja obrońców przez pomocników przegrywalibyśmy już na początku meczu z 3-0. Jak kiedyś będziemy mieć obronę, będziemy mogli skupić się na ataku. Z pozoru brzmi to paradoksalnie, ale tak jest. Mając dobrych obrońców możesz dopuścić żeby grali z tyłu 3 na 3. Mając mizerie jak my mamy, musimy asekurować i nie mamy już sił na atak. Albo inaczej, z przodu jest tylko 3 piłkarzy, reszta pomaga kiepskim obrońcom przed zaliczeniem 5 w plecy z tyłu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.09.2011 o godz. 20:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.09.2011, 20:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Celnie podsumowałeś - zatem lepiej przegrać 1-0 niż zapisać w historii porażkę 5-0.
Źle to ująłem. Za 3 lata jak ktoś Cię zapyta jak tam Wisła z Twente, to prawdopodobnie zapamiętasz, że poprostu przegrali/wygrali/zremisowali.
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 28.09.2011, 21:23
Źle to ująłem. Za 3 lata jak ktoś Cię zapyta jak tam Wisła z Twente, to prawdopodobnie zapamiętasz, że poprostu przegrali/wygrali/zremisowali.
Błąd, a jak ktoś zapyta o Panathinaikos? Są mecz w których lepiej wysoko nie przegrać bo serce boli długie lata...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 28.09.2011, 21:25
Czytam ten zdrowy rozsądek i cieszę się ze skonczyła się megalomania .BO Wisła to taki paradoks klub który sponsoruje swojego sponsora .....A MI WYPADA TRZYMAĆ MOCNO KCIUKI .
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2011, 21:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
hehe biorac pod uwage ze Polsart Sport ma ponad 1 mln abonentow,+ sieci kablowe to mysle ze jednak ktos tą porazke obejrzy
tego meczu nie ma na Polsat Sport - zresztą bardziej mi chodzilo o to, ze nikt na swiecie nie obejrzy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.09.2011, 21:57
Obejrzałem sobie fragmenty kilku meczy tego Twente. To co obejrzałem (bo przecież na tej podstawie głębszej oceny nie można sobie wyrobić) to solidna piłka, ale bez większych fajerwerków. Fragmenty meczu z Fulham, które widziałem były toczone w wolnym tempie. Gdyby nasza obrona była nieco lepsza to kto wie...

A tak... Atak wbrew wszelkim znakom na niebie i na ziemi liczę po cichu na niespodziankę.

Fulham... (na podstawie Fulham Twente). Kibicowsko atmosfera jak w grobowcu. Piłkę grają nudną, stadion jak ktoś lubi stare klimaty OK. Przyjazd 1000 lub więcej kibiców Wisły będzie chyba tam długo wspominany. O jakimkolwiek atucie własnego boiska raczej nie ma mowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.09.2011, 21:59
Apoel zremisowal z Szachtarem w Doniecku 1:1
No, ale ten Apoel to kiepska drużyna była, która powinnismy byli przejść z palcem w ...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.09.2011, 22:03
Przy 0-1 , 0-2 itp to tak będzie ale jak zaliczymy rekord to będzie się to pamiętało przynajmniej do momentu kiedy go pobijemy

A tak w ogóle.Widzę że niektórym się wydaje że wystarczy magiczne hasło ' gramy ofensywnie', bądź ofensywne ustawienie i będzie to jakoś wyglądało.
Ja tylko wspomnę że często są mecze gdzie oba teamy mają podobne założenia a okazuje się że jeden przez 90 minut się broni a przecież miał atakować.
My możemy chcieć, trener może chcieć, zawodnicy mogą chcieć ale boisko to wszystko zweryfikuje.
Zresztą takim dobrym przykładem jak życie weryfikuje, był mecz Barca-Real - pierwszy w kadencji Jose.
Real po ciężkim początku zaczął demolować w lidze, Barca niby była w lekkim kryzysie, więc Mourinho zrobił jak zapowiadał - otwarta piłka, próba zdominowania boiska.Skończyło się na 0-5 a Real nie był w stanie nic zrobić.

Przeliczyli się na tamten czas z siłami i dostali totalny oklep
Dlatego proponuje więcej dystansu - my możemy chcieć ale kluczem do dobrego meczu a może i wyniku, nie może być wymiana ciosów bo w tym szans nie mamy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.09.2011, 22:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No, ale ten Apoel to kiepska drużyna była, która powinnismy byli przejść z palcem w ...
Zaraz ... a My to przypadkiem z nimi u siebie nie wygraliśmy 1-0 ? I do tego w meczu na R22 Apoel nie miał nawet jednej okazji żeby bramkę strzelić ... ale ta Wisła słaba ...tylko 1-0 z Apolelem, szkoda gadać.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.09.2011, 23:08
Wisła jest jedynym klubem w tym sezonie,który pokonał Apoel,dlatego takie mecze z Odense bolą bo kiedyś Reymonta to twierdza a teraz bardzo w kratkę
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.09.2011, 07:16
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
tego meczu nie ma na Polsat Sport - zresztą bardziej mi chodzilo o to, ze nikt na swiecie nie obejrzy
qrwa - mecz jest na jakimś polsat futbol - co za matoły
Myślą, że z dnia na dzień ktoś kupi ich lichwiarski abonament
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.09.2011, 07:40
Dokładnie.

Pewnie do niektórych dopiero teraz dotarło z jak silnym przeciwnikiem zmierzyliśmy się. Pewnie by się skończyło pogromem próby otwartej gry z nimi.

BTW
A pamięta ktoś jak Legia jakiś czas temu była tresowana przez Szachtar w pucharach?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.09.2011, 07:44
Wynik APOELu z według mnie najlepszą drużyną wschodniej europy utwierdza mnie w przekonaniu, że trafiliśmy po prostu bardzo źle. Nie dość że południowcy to jeszcze świetnie zorganizowani i zdyscyplinowani taktycznie.
Powiedzmy sobie szczerze Szachtar to jest absolutny top level na świecie i nie dał rady APOELOwi, który jeszcze miał setkę Soriano pod koniec meczu. Dodam jeszcze, że Zenit, który poległ w Nikozji pokonał Porto.
Lepiej pewnie byłoby trafić na jakieś Bate kto wie może nawet na Kopenhage, pewnie lepiej zgrani i zdyscyplinowani od nas ale nie byłoby tak dużej różnicy w technice użytkowej poszczególnych zawodników.

PS. Nie wiem skąd wam przyszło do głowy że APOEL dysponuję takimi samymi pieniążkami jak my. Już widzę jak Gustavo Manduca z przeszloscią w AEK Atheny czy Benfice Lizbona przychodzi grać tam za 200 k, 300 k euro, to samo w przypadku AILTIONa i innych zawodników.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.09.2011 o godz. 07:53.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.09.2011, 07:55
APOEL, szok co ten zespół wyprawia. Najlepsze jest to, że to kolejny zespół z Cypru który nie jest tylko tłem w LM. Anortosis (o ile mnie pamięć nie myli) w swoim pierwszym sezonie też po 2 meczach był liderem. Potem jednak nie wyszli z grupy, ale remisowali z Interem. Kurcze gdzie my jesteśmy na tle piłki cypryjskiej...I gadanie, że brakło nam 3 minut będzie połowiczną prawdą. Oni graja tak w piłkę, że my możemy tylko o tym pomarzyć...Dziś obrona Częstochowy II. Zobaczymy ile wytrwamy. Najlepsze dla nas to chyba szybko stracić gola, Twente wtedy odpuści, na farcie może nie stracimy drugiego gola i pod koniec drugiej połowy możemy przycisnąć. Dokładnie tak jak było w meczu PSV-Legia.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2011, 08:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A pamięta ktoś jak Legia jakiś czas temu była tresowana przez Szachtar w pucharach?
I był to słabszy Szachtar niż obecnie. Ten klub się rozwija równomiernie.

Ja już po losowaniu czułem, że może być ciężko. Technika to jest najważniejszy czynnik w obecnym futbolu. A APOEL dołożył jeszcze większe doświadczenie i dyscyplinę taktyczną. Zważywszy dodatkowo na warunki atmosferyczne to wynik 3:2 w dwumeczu jest całkiem przyzwoity...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2011, 08:53
Jakoś tez nie widzę na forum wpisów tych speców, którzy razem z warszawiakami wręcz ochrzaniali wszystkich naokoło, którzy śmieli stwierdzić, że Apoel to lepszy zespół niż ...Spartak. Czekano nawet na pierwsze starcie Cypryjczyków z mistrzem Rosji - Zenitem aby porównać obie ligi. Zenit dostał plaskacza i porównujący nie pojawili się więcej.
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.09.2011, 08:54
jak się dowiedziałem że Melikson i Małecki nie zagrają, pomyślałem- oklep w Holandii murowany.
a moze jest inaczej?
druzyna może zacznie grać luzniej? bo nie będzie Maora, ktoremu wystarczylo oddac pilke a on strzała do przodu i po problemie.
ani Małeckiego, który nie dość że tracił piłki na kiwkach, to darł się po stratach kolegów.
w sumie to w tym sezonie jeden ma jedną bramkę (ważna i piękną, ale jedną), a Melex chyba nawet asysty.
a wcale nie jest tak że tego Małego i Maora nie mamy kim zastąpić, albo jakimiś kelnerami.
Jirsak czy Garguła będą sie chcieli spiąć, bo to dla nich okazja by jeszcze zaistniec na dodatek w Europie.
Iliev też siedzi na ławie, a miał grać....
i wierzmy Maaskantowi bo nas znowu tak bardzo i często nie zawodził. myślę, że dziś się coś ucieszymy...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2011, 08:59
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
w sumie to w tym sezonie jeden ma jedną bramkę (ważna i piękną, ale jedną), a Melex chyba nawet asysty.
Gole Meliksona, a były takowe TRZY sprawiły, że swoją piękną bramkę mógł strzelić Małecki.
O ile brak Małego to na pewno nie osłabienie, o tyle brak Maora na pewno się na nas jakoś odbije.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.09.2011, 09:05
W Enschede zagramy bez Małeckiego i Meliksona, co stanowi olbrzymie osłabienie, ale jednocześnie może w końcu inni zaczną brać na siebie odpowiedzialność za grę zespołu, a nie liczyć tylko na proste zagranie do Melexa i czekając co on wykombinuje MOże Kirm w końcu zacznie grać z zespołem i nie walnie takich błędów jak z Ruchem, czy nawet z Odense. Iliew jest w stanie dograć pilkę na głowę/nos Bitona na 5 metr, a takie okazje Biton wykorzystuje regularnie. Tylko czy nasza obrona wspomagana przez pomocników będzie w stanie zagrać na najwyższym poziomie, ograniczając błędy do minimum.
Za dużo tych warunków, więc raczej nie liczę na wygraną, liczę przede wszystkim, że chłopaki dadzą z siebie wszystko, a Maaskant zmian dokona nie pod wpływem konieczności (kontuzja), ale by wprowadzić coś świerzego - tylko kto z ławki rezerwowych mógłby coś takiego zaoferować - Garguła, Paljić, Jirsak ? Sam nie wiem.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jarromiro
Member

Od: 05.2003

Stary 29.09.2011, 09:17. Obawy
Niestety obawiam sie meczu jak diabli. Każdyy wynik poniżej 4-0 dla Twente uznam za sukces
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2011, 09:44
Misie z Holandii będą atakowali 4 napastnikami. Przynajmniej tak zapowiadają w prasie. Widać chcą sobie urządzić popis strzelecki. Ich prawo. Najgorsze,że my nijak nie możemy temu się przeciwstawić. No bo jak i czym?

Brak Meliksona i Małeckiego nie jest żadnym osłabieniem. To brak obrońców na poziomie mierno europejskim jest problemem. Gdyby był solidny blok defensywny to stanęłoby się autobusem i więcej niż dwa zero by nie władowali.
A tak to zostaje nam tylko nadzieja,że nie będzie aż tak źle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.09.2011, 09:54
Stawiam, że Jaliens bardzo szybko zgłosi dzisiaj kontuzję.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.09.2011, 09:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Misie z Holandii będą atakowali 4 napastnikami. Przynajmniej tak zapowiadają w prasie. Widać chcą sobie urządzić popis strzelecki. Ich prawo. Najgorsze,że my nijak nie możemy temu się przeciwstawić. No bo jak i czym?

Brak Meliksona i Małeckiego nie jest żadnym osłabieniem. To brak obrońców na poziomie mierno europejskim jest problemem. Gdyby był solidny blok defensywny to stanęłoby się autobusem i więcej niż dwa zero by nie władowali.
A tak to zostaje nam tylko nadzieja,że nie będzie aż tak źle.
pamietajmy jedno Nasz Trener jest.... Holendrem i będzie coś chciał pokazać i myśle że twete pojedzie z 4 napastnikami i pójdzie kontra 0-1 i w gaciach będą mieć i póżniej obrona obrona ewentualnie zabójcza kontra 0-2,cwaniaczki niech cwaniakują!.

co do transmisji to polszajs to jedne wielkie gówn!o!!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.09.2011, 10:13
Maaksant zaskoczy Twente i zagramy 6 obrońcami - 4 środkowych i po 2 bocznych Do tego 3 defensywnych pomocników i Biton....

Jak sie tak zastanowić, to Paljic + Diaz na jednej stronie obrony sumuja sie w końcu na całkiem solidnego obrońce A jak za Chavezem biegałby Bunoza, to może wkońcu przestałby przegrywać każdą główkę

Tak serio, to jak przegramy maks 2 bramkami, to będe może nie szczęśliwy, a ukontentowany że nie ma blamażu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.09.2011, 10:17
A ja mimo wszystko liczę na sensację i że coś ugramy z Twente,remis byłby super

Wszystko przemawia za Twente ale to nie jest Real czy Barcelona

Brak Meliksona to ogromna strata,w akcjach z Ilievem byli wyjątkowo groźni
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 29.09.2011, 10:23
Wisła Kraków - Twente Enschede: lokalna gazeta straszy kibicami Białej Gwiazdy

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...aszy,id,t.html
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.09.2011, 10:31
Maaskant wczoraj na konferencji prasowej:
Zagramy trzema napastnikami i grającymi jak skrzydłowi bocznymi obrońcami, typowo po holenderskiu

http://www.fctwente.nl/nieuws/we-moe...sultaat-halen/

Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2011, 10:43
Maaskant wczoraj na konferencji prasowej:
Zagramy trzema napastnikami i grającymi jak skrzydłowi bocznymi obrońcami, typowo po holenderskiu

http://www.fctwente.nl/nieuws/we-moe...sultaat-halen/
Czyli znane ustawienie 4-3-3. Tylko skąd Robert tych trzech napastników weźmie?;p
Moim zdaniem wrócimy do ustawienia z Wilkiem i Sobolewskim w tym meczu. Pytanie kto zagra przed nimi: Jirsak czy Nunez.

Z przodu: Iliev, Kirm, Biton
Pewnie tak będzie. Mi chodziło bardziej o nazewnictwo... Ilieva napastnikiem nazwać możemy bo grywał na tej pozycji, o tyle Kirm już raczej nie
Ostatnio edytowane przez Ikki : 29.09.2011 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.09.2011, 10:51
Ikki napisał(a):Wyświetl post
Czyli znane ustawienie 4-3-3. Tylko skąd Robert tych trzech napastników weźmie?;p
Moim zdaniem wrócimy do ustawienia z Wilkiem i Sobolewskim w tym meczu. Pytanie kto zagra przed nimi: Jirsak czy Nunez.
Z przodu: Iliev, Kirm, Biton

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.09.2011, 11:24
Dokładnie

To 4-3-3 to dobrze nam znane 4-5-1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów