|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Muszę przyznać , ze Wisła jest Mistrzem wygrywania spotkań w , których gra przeciętnie by nie powiedzieć słabo. Fakt , ze Ruch pokpił sprawę przy wyniku 2-2 no ale to ich problem. Zgadzam się , ze Jovanovic jest najlepszym obrońca , ale powiedziałbym , ze w meczu z Ruchem był najlepszy na boisku. Ciężko oceniać Jirsaka po jednym meczu , ale wrzucił ładnie.
Dla mnie kontuzja Małeckiego jest takim przykładem wielu naszych nie doszkolonych piłkarzy. Żeby załatwić sobie kostkę stając na piłce , trzeba być zupełnie niesprawnym i to ogólnie. Teraz się okaże co faktycznie są warci zmiennicy w Wiśle i jak te kontuzje odbija się na grze zespołu. Można powiedzieć , że Wisła zapłaciła wysoka cenę za zwycięstwo z Ruchem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Również można napisać przy kontuzji Meliksona - jakim trzeba być niesprawnym i niedoszkolonym żeby faulować samemu przeciwnika i wykluczyć się przy tym z gry na długi czas. Tylko po co takie wkręty? Jaki to ma sens tak szpila? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie ma sensu teraz wbijac sobie szpil (i piłkarzom), chociaż ja sam w momencie gdy Małecki przewrócił się na piłce ( a jeszcze nie bylo wiadomo, że będzie z tego groźna kontuzja) też sobie pomyślałem (wkurzony za holowanie pilki przez Małego), że po pierwsze to Małemu się należało takie ośmieszenie, a po drugie, że to już w ogóle szczyt wszystkiego, że pilkarz, który prowadzi piłke z głową skierowaną w doł, nie zauważył tam piłki. Co by bylo gdyby patrzył przed siebie szukając (tak wiem, u Małego to niemożliwe) partnera do zagrania!
Jednak wiadomo, że tak jak w przypadku Małego tak w przypadku Maora to po prostu pech i piłkarzom należy wspołczuć. A jesli ktoś nawet naigrawa się z ich kontuzji, to nie sądzę, żeby czynił to ze złośliwości. Czasem, żeby rozluźnić atmosferę, czasem, żeby samemu się popisać elokwencją i cos w ogóle napisać na forum. Z mojej strony: dajmy żyć Małemu i Maorowi i trzymajmy za ich szybkie wyzdrowienie. Oby tylko w tych dwóch przypadkach nie pojawiły się niepotrzebne sensacyjne zdarzenia pozaboiskowe. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kontuzja Maora zdarzyla sie w najlepszym momencie.
Chlopak rozpetal pieklo wokol siebie i potrzeba czasu na uspokojenie tego. Dwa - Gargula wreszcie zagra wieksza ilosc spotkan. Ja wciaz uwazam ze Lukaszowi brakuje cyklu meczowego. 5-6 kolejnych meczy po 90minut. Jesli Maaskant zacznie szafowac na zmiane Jirsakiem i Gargula to nic z tego nie wyjdzie. Musi postawic na jednego - i tu mysle o Gargule. Meliksona szkoda mi tylko w kontekscie meczow na Lazienkowskiej i w Kauflandzie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@7 kotów
Jeżeli Garguła zagra taką kaszanę jak w ostatnim spotkaniu z Lechem, to nie daje mu więcej niż jednego meczu w podstawowej jedenastce. Jedynym argumentem za stawianiem na Łukasza jest rozpaczliwa próba wypromowania go w Ekstraklasie celem pozbycia się go w okienku zimowym. Bądźmy szczerzy, od długiego już czasu nie ma w składzie Wisły klasowego środkowego pomocnika. Obok lewej obrony jest to najgorzej obsadzona pozycja w klubie. Naszych dwóch kontuzjowanych gwiazd medialnych szkoda, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrej formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Taaa, a ile mamy meczów do konca rundy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
^^ Co najmniej 15 meczów do przerwy zimowej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|