The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Qbz
Junior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2011, 17:49
Przestan, zaliczyl dzisiaj 2 ladne asysty i ladnie rozkrecal akcje, jedyne co to wykonczenia nie ma.
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.09.2011, 17:55
Plizga dziś dobrze grał, nawet dostał przy zejściu owacje od kibiców. A Franek znów trafił
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.09.2011, 17:57
No i liga się układa bardzo ładnie. Wystarczy że Wisła wygra za tydzień a Korona, Jaga zremisuje lub przegra i mamy miejsce na pudle.
Teraz widać jak szkoda meczu z Lechią.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.09.2011, 17:59
Ano ciekawe jak koń ze stajni fryzjera sobie poradzi u pejsów w tym sezonie.
2010/11 - cudowne utrzymanie, ale to już było
ile jeszcze wysiedzi na ławie u pejsów?
ugrają coś do zimy czy znowu będą liczyć na cudowny finisz i zadyszkę biedniejszych od siebie wiosną?
Ostatnio edytowane przez arti : 11.09.2011 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.09.2011, 18:03
arti napisał(a):Wyświetl post
Ano ciekawe jak koń ze stajni fryzjera sobie poradzi u pejsów w tym sezonie.
2010/11 - cudowne utrzymanie, ale to już było
ile jeszcze wysiedzi na ławie u pejsów?
ugrają coś do zimy czy znowu będą liczyć na cudowny finisz i zadyszkę biedniejszych wiosną?
Więcej dowiecie się w jutrzejszym odcinku "Trudnych spraw".
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.09.2011, 18:04
No ładnie się kolejka ułożyła - oczywiście sami zapracowaliśmy na to wygraną w Poznaniu

Za tydzień Polonia ogrywa/remisuje z Legią (L ma jeden mecz zaległy), Jaga remisuje w Poznaniu, Korona przegrywa... a my wiadomo co - wygrywamy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 11.09.2011, 18:19
Chciałem tylko zauważyć, że tak samo jak zachwyty nad Amiką były przedwczesne, tak i obecna krytyka POZnaniaków jest zupełnie bez sensu.

Oni grają dokładnie na miarę swoich możliwości. Mają dobry skład jak na naszą ligę, więc jak mecz im się dobrze układa, a Rudnevs ma dobrze nastawiony celownik - to wygrywają w ładnym stylu. Wystarczy jednak, że przeciwnik nie położy się na murawie, a dodatkowo przyjdą kontuzje - to robi się problem. Pierwszy czynnik dotyczy w takim samym stopniu Amikę, jak i nas oraz Legię. Drugi dotyczy tylko Kartoflanych. Mają bardzo wąską kadrę, więc wystarczy 1-2 kontuzje i robi się problem. W meczu z nami w defensywie grały takie "asy" jak Bruma czy Kamiński. Z widocznym skutkiem.

Dlatego właśnie pisałem, że Amika nie jest dla mnie kandydatem do MP. Musiałby się trafić splot niezwykłych okoliczności - megakryzys w Legii i u nas, u nich brak kartek i kontuzji, żeby sięgnęli po koronę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.09.2011, 18:39
Ktoś wie dlaczego w Jagiellonii była zmiana bramkarza - jakaś kontuzja czy co?
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 11.09.2011, 18:45
Przed przerwą bramkarz Jagi doznał kontuzji przy wybiciu piłki. I został po przerwie zmieniony.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.09.2011, 19:08
Mam taki nieśmiały wniosek, być może zbyt wczesny. Jest tylko jedna drużyna z pierwszej piątki ligi z zeszłego sezonu, która poczyniła postepy w jakości gry: Wisła. Jeśli się nie mylę, oznacza to 14. tytuł i pierwsze miejsce w tabeli wszechczasów na koniec tego sezonu.
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.09.2011, 19:10
W tabeli wszechczasów to mamy paręset punktów straty do Legii, więc raczej nam nie grozi
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.09.2011, 19:14
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Mam taki nieśmiały wniosek, być może zbyt wczesny. Jest tylko jedna drużyna z pierwszej piątki ligi z zeszłego sezonu, która poczyniła postepy w jakości gry: Wisła. Jeśli się nie mylę, oznacza to 14. tytuł i pierwsze miejsce w tabeli wszechczasów na koniec tego sezonu.
Wiesz że nie wolno zapeszać? Bogowie futbolu są mściwi
Na razie zajmujemy 9 miejsce, a jak Górnik jutro wygra to spadniemy na 10...

BTW
Wystarczą 2 kontuzje tfu tfu złamana noga Meliksona i przerwa w jego grze na rok czy inna poważna Pareiki itd, jest przerwa zimowa i konkurenci mogą kupić kilku ciekawych piłkarzy i odmienić swoją grę na wiosnę.... lepiej spokojnie podchodzić do 14 tytułu i nie napalać się przedwcześnie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 11.09.2011, 19:25
Ojj crux.a wyciągasz wniosek chyba tylko z ostatniego meczu, jeszcze nie ogasła euforia
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.09.2011, 19:38
Jaka była 11 kolejki na C+? Ktoś od nas? Bo jakoś przegapiłem ten fragment
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2011, 19:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dlatego właśnie pisałem, że Amika nie jest dla mnie kandydatem do MP. Musiałby się trafić splot niezwykłych okoliczności - megakryzys w Legii i u nas, u nich brak kartek i kontuzji, żeby sięgnęli po koronę.
OK, ale u nas nawet pierwszy skład obrony to nie jest monolit. Kontuzja Meliskona i co? Garguła? Jirsak?
Do niedawna myślałem, ze chociaż w ataku mamy konkurencję. Nic z tego. Genkov ma słabą skuteczność, prawie nie dochodzi do sytuacji.

Legia dostała właśnie z Podbeskidziem. Zdaje się, że czeka nas powtórka z poprzedniego sezonu, czyli bardzo płaska tabela.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2011 o godz. 19:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.09.2011, 19:50
jcts napisał(a):Wyświetl post
Jaka była 11 kolejki na C+? Ktoś od nas? Bo jakoś przegapiłem ten fragment
Biton, Iliev i Melikson.
Iliev graczem kolejki.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 11.09.2011 o godz. 19:53.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.09.2011, 20:55
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
W tabeli wszechczasów to mamy paręset punktów straty do Legii, więc raczej nam nie grozi
Nieprawda, dałeś sobie narzucić legijny punkt widzenia. W zestawieniach tego typu liczy się "medale", a nie punkty. Wyjątkiem znam trzy: siatkówka (idiotyczna zasada promująca w przypadku drużyn z równą ilością zwycięstw tę, która ugrała więcej małych punktów, a nie setów), dziadki z PKOl i ich "tabela punktowa" podsumowująca igrzyska i uznająca miejsca 6 za sukcesy, wreszcie Legia i ich tabela punktowa.

Wyobraźcie sobie dwu łuczników. Jeden 13 (14) razy wygrywał mistrzostwo Polski, drugi trafiał głównie w piątki i szóstki zamast dziesiątek, ale robił to tak pracowicie, że - jakby zliczyć sumę tych punkcików - to byłoby ich więcej niż w przypadku mistrza. To godne szacunku osiągnięcie, ale chyba nie macie wątpliwości, który z tych dwu zawodników jest lepszy?

Co do mojego optymizmu. Toż pisałem nieśmiało! Ale buduję swoją wiarę nie tylko na ostatnim meczu z Amicą. Pamiętam drugi mecz z Litexem, pięć zwycięstw w eliminacjach LM, co jest niespotykaną regularnością, pamiętam też pierwszy mecz z Apoelem, drużyną wyraźnie lepszą, w którym nasi umieli pomóc szczęściu i wygrać.

Mamy trenera lepszego od szkoleniowców głównych rywali, mamy najlepszego dyrektora sportowego w lidze, mamy zdecydowanie najlepszą pomoc w lidze, mamy najlepszego bramkarza w lidze, mamy najlepszego stopera w lidze. Gdzieś się mylę? Co jeszcze? Melikson nie jest już niezastąpiony, cięża gry nie leży tylko na nim. Są powody do optymizmu? Są.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.09.2011, 22:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się, że czeka nas powtórka z poprzedniego sezonu, czyli bardzo płaska tabela.
Czeka albo i nie - Ja już kończę z przewidywaniamiPo 4 kolejkach wszystko wskazywało na to że Amica,Legia i Dyskopolowcy tym razem nie mają zamiaru gubić punktów z kim popadnie - Następne dwie i zupełnie inna rzeczywistość.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.09.2011, 23:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
OK, ale u nas nawet pierwszy skład obrony to nie jest monolit. Kontuzja Meliskona i co? Garguła? Jirsak?
Do niedawna myślałem, ze chociaż w ataku mamy konkurencję. Nic z tego. Genkov ma słabą skuteczność, prawie nie dochodzi do sytuacji.
(...)
Gdyby nie mógł występować Melikson, jako ofensywny pomocnik może zagrać Nunez, który pokazał, że dysponuje wachlarzem niekonwencjonalnych zagrań. Za nim dochodzący do częstych sytuacji bramkowych Wilk z Sobolem. Zawsze można liczyć na ten jeden udany mecz w rundzie Jirsaka, vide Legia, druga runda Ruch.
Co do napastnika muszę się zgodzić, gdyż Genkov po kontuzji będzie dochodził do siebie jeszcze z miesiąc, a w ME nie ma kogoś o predyspozycjach jakie posiadają obaj z Bitonem, by wejść chociaż na ławkę jak zrobił to z koroną Czekaj. Jeśli Maaskant nie zmieni filozofii gry to będzie dobrze, gdyż przy takiej liczbie sytuacji , to w końcu nawet Kirm wturla piłkę do bramki.

Ceterum censeo Amicem esse delendam.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.09.2011, 15:11
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nieprawda, dałeś sobie narzucić legijny punkt widzenia. W zestawieniach tego typu liczy się "medale", a nie punkty..

P.S. Legia - Podbeskidzie 18500 ludzi. Lech - Wisła 18200. Powariowali? Co się stało?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2011, 15:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Legia - Podbeskidzie 18500 ludzi. Lech - Wisła 18200. Powariowali? Co się stało?
Po prostu nabrali się na Wielką Legię
the end
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 12.09.2011, 16:44
Mialo byc jak w multikinie, popcorn byl, ale nie ten film puscili
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2011, 18:37
Nasz Kirm to mógłby się uczyć od Wiśniewskiego z Lechii...
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 12.09.2011, 18:37
Ile kibiców na Lechii ?
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.09.2011, 19:01
Ładny mecz sie w Gdańsku zrobił
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 12.09.2011, 19:08
Brawo Wiśniewski ! Lechia - Górnik 2:1
Edit: Nie oglądałem całego meczu, jedynie jego fragment, ale zauważyłem że Tadić to dobry zawodnik, bedzie miała Lechia z jego pożytek... i dobrze
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.09.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.09.2011, 19:10
Druga połowa to piłka ,która chce się oglądać. Akcja za akcję, żadnego punktatorstwa, walka jakby grali o życie... Tak właśnie mogą przyciągać kibiców na swój piękny stadion !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 12.09.2011, 19:19
studio napisał(a):Wyświetl post
Mialo byc jak w multikinie, popcorn byl, ale nie ten film puscili
Nie stać Cie na poważna odpowiedź, bo?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 12.09.2011, 19:25
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Ile kibiców na Lechii ?
Wg 90minut 18 566 choc optycznie jakos wiecej mi sie wydawalo.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.09.2011, 07:23
Jest! Już zaczynałem się martwić ale oto jest! Wrócił w całej okazałości. Józef W. chce zrobić zgodnie z życzeniem Legionistów i Polonii nie będzie w Warszawie
Za GieWu:
W niedzielę stołeczny klub przegrał w Białymstoku z Jagiellonią 2:3, nie wykorzystał okazji, by zostać liderem ekstraklasy. Była to druga ligowa porażka w sezonie. Wczoraj trener Jacek Zieliński i dyrektor sportowy Tadeusz Fajfer stawili się u prezesa i właściciela klubu.

- Wysłuchałem, co pan Zieliński i dyrektor Fajfer mają mi do powiedzenia na temat ustawienia drużyny. Wiele osób z zewnątrz uznało, że było kontrowersyjne. Ja też miałem uwagi, w Ameryce w której wiele lat mieszkałem jest takie powiedzenie: "Everybody monday morning quarterback" (W poniedziałek rano każdy jest rozgrywającym NFL). Pytałem się więc dlaczego zagrał Daniel Sikorski, który od początku sezonu nic jeszcze nie dał drużynie. Usłyszałem odpowiedź, że przez dwa tygodnie prezentował się wyśmienicie na treningach, a Teodorczyk przyjechał poobijany z kadry młodzieżowej. Zastanowiło mnie również ustawienie środka obrony. Para Kokoszka - Sadlok nie wyglądała najlepiej, podobno jednak dobrze wypadli w sparingu z ŁKS-em Łódź. Sądzę, że w następnym spotkaniu już obok siebie nie zagrają - mówi Wojciechowski.

Główny zarzut jaki prezes Polonii skierował wobec drużyny dotyczy nastawienia mentalnego. - Tłumaczenie decyzji kadrowych było rozsądnych, ale dużo do życzenia pozostawia psychiczna strona przygotowania zawodników. Oni przecież długo nie podjęli walki. Nie rozumiem tego. Ci piłkarze dostają wszystko, co tylko chcą, chcę w końcu, żeby coś dali z siebie. W końcu muszą przystąpić do najbliższych meczów z większą motywacją, a to również zadanie dla trenerów - ocenia postawę drużyny Wojciechowski.

Czy to oznacza, że obecny trener Polonii traci zaufanie właściciela? - Nie chcę z nikogo zdejmować skalpu. Jeżeli ci piłkarze nie będą grali na przyzwoitym poziomie, to ja nie będę tego finansował. Następnego trenera w Polonii nie będzie, bo jeżeli z tym nie osiągnę tego, czego chcę, to wyjdę z tego interesu. Za dużo stresu mnie to kosztuje, moją rodzinę również - stwierdził właściciel "Czarnych Koszul".

Przed kolejnym bardzo prestiżowym dla klubu z Konwiktorskiej derbowym meczem z Legią nie stawia ani piłkarzom, ani trenerom ultimatum. - Oczekuję dobrej gry i walki. A kto wygra? Zobaczymy. Legia będzie się chciała odkuć, bo oni to się dopiero skompromitowali. Przegrać u siebie z Podbeskidziem! No cóż, chyba jedziemy na tym samym wózku - powiedział Wojciechowski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów