|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przestan, zaliczyl dzisiaj 2 ladne asysty i ladnie rozkrecal akcje, jedyne co to wykonczenia nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Plizga dziś dobrze grał, nawet dostał przy zejściu owacje od kibiców. A Franek znów trafił
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Więcej dowiecie się w jutrzejszym odcinku "Trudnych spraw".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ktoś wie dlaczego w Jagiellonii była zmiana bramkarza - jakaś kontuzja czy co?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed przerwą bramkarz Jagi doznał kontuzji przy wybiciu piłki. I został po przerwie zmieniony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
W tabeli wszechczasów to mamy paręset punktów straty do Legii, więc raczej nam nie grozi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ojj crux.a wyciągasz wniosek chyba tylko z ostatniego meczu, jeszcze nie ogasła euforia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jaka była 11 kolejki na C+? Ktoś od nas? Bo jakoś przegapiłem ten fragment
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Do niedawna myślałem, ze chociaż w ataku mamy konkurencję. Nic z tego. Genkov ma słabą skuteczność, prawie nie dochodzi do sytuacji. Legia dostała właśnie z Podbeskidziem. Zdaje się, że czeka nas powtórka z poprzedniego sezonu, czyli bardzo płaska tabela.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2011 o godz. 19:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Biton, Iliev i Melikson.
Iliev graczem kolejki.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 11.09.2011 o godz. 19:53.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Wyobraźcie sobie dwu łuczników. Jeden 13 (14) razy wygrywał mistrzostwo Polski, drugi trafiał głównie w piątki i szóstki zamast dziesiątek, ale robił to tak pracowicie, że - jakby zliczyć sumę tych punkcików - to byłoby ich więcej niż w przypadku mistrza. To godne szacunku osiągnięcie, ale chyba nie macie wątpliwości, który z tych dwu zawodników jest lepszy Co do mojego optymizmu. Toż pisałem nieśmiało! Ale buduję swoją wiarę nie tylko na ostatnim meczu z Amicą. Pamiętam drugi mecz z Litexem, pięć zwycięstw w eliminacjach LM, co jest niespotykaną regularnością, pamiętam też pierwszy mecz z Apoelem, drużyną wyraźnie lepszą, w którym nasi umieli pomóc szczęściu i wygrać. Mamy trenera lepszego od szkoleniowców głównych rywali, mamy najlepszego dyrektora sportowego w lidze, mamy zdecydowanie najlepszą pomoc w lidze, mamy najlepszego bramkarza w lidze, mamy najlepszego stopera w lidze. Gdzieś się mylę? Co jeszcze? Melikson nie jest już niezastąpiony, cięża gry nie leży tylko na nim. Są powody do optymizmu? Są. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Po 4 kolejkach wszystko wskazywało na to że Amica,Legia i Dyskopolowcy tym razem nie mają zamiaru gubić punktów z kim popadnie - Następne dwie i zupełnie inna rzeczywistość.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Co do napastnika muszę się zgodzić, gdyż Genkov po kontuzji będzie dochodził do siebie jeszcze z miesiąc, a w ME nie ma kogoś o predyspozycjach jakie posiadają obaj z Bitonem, by wejść chociaż na ławkę jak zrobił to z koroną Czekaj. Jeśli Maaskant nie zmieni filozofii gry to będzie dobrze, gdyż przy takiej liczbie sytuacji , to w końcu nawet Kirm wturla piłkę do bramki. ![]() Ceterum censeo Amicem esse delendam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() P.S. Legia - Podbeskidzie 18500 ludzi. Lech - Wisła 18200. Powariowali? Co się stało? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mialo byc jak w multikinie, popcorn byl, ale nie ten film puscili
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nasz Kirm to mógłby się uczyć od Wiśniewskiego z Lechii...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile kibiców na Lechii ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ładny mecz sie w Gdańsku zrobił
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Wiśniewski ! Lechia - Górnik 2:1
Edit: Nie oglądałem całego meczu, jedynie jego fragment, ale zauważyłem że Tadić to dobry zawodnik, bedzie miała Lechia z jego pożytek... i dobrze ![]() Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.09.2011 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Druga połowa to piłka ,która chce się oglądać. Akcja za akcję, żadnego punktatorstwa, walka jakby grali o życie... Tak właśnie mogą przyciągać kibiców na swój piękny stadion !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie stać Cie na poważna odpowiedź, bo?
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jest! Już zaczynałem się martwić ale oto jest! Wrócił w całej okazałości. Józef W. chce zrobić zgodnie z życzeniem Legionistów i Polonii nie będzie w Warszawie
Za GieWu: W niedzielę stołeczny klub przegrał w Białymstoku z Jagiellonią 2:3, nie wykorzystał okazji, by zostać liderem ekstraklasy. Była to druga ligowa porażka w sezonie. Wczoraj trener Jacek Zieliński i dyrektor sportowy Tadeusz Fajfer stawili się u prezesa i właściciela klubu. - Wysłuchałem, co pan Zieliński i dyrektor Fajfer mają mi do powiedzenia na temat ustawienia drużyny. Wiele osób z zewnątrz uznało, że było kontrowersyjne. Ja też miałem uwagi, w Ameryce w której wiele lat mieszkałem jest takie powiedzenie: "Everybody monday morning quarterback" (W poniedziałek rano każdy jest rozgrywającym NFL). Pytałem się więc dlaczego zagrał Daniel Sikorski, który od początku sezonu nic jeszcze nie dał drużynie. Usłyszałem odpowiedź, że przez dwa tygodnie prezentował się wyśmienicie na treningach, a Teodorczyk przyjechał poobijany z kadry młodzieżowej. Zastanowiło mnie również ustawienie środka obrony. Para Kokoszka - Sadlok nie wyglądała najlepiej, podobno jednak dobrze wypadli w sparingu z ŁKS-em Łódź. Sądzę, że w następnym spotkaniu już obok siebie nie zagrają - mówi Wojciechowski. Główny zarzut jaki prezes Polonii skierował wobec drużyny dotyczy nastawienia mentalnego. - Tłumaczenie decyzji kadrowych było rozsądnych, ale dużo do życzenia pozostawia psychiczna strona przygotowania zawodników. Oni przecież długo nie podjęli walki. Nie rozumiem tego. Ci piłkarze dostają wszystko, co tylko chcą, chcę w końcu, żeby coś dali z siebie. W końcu muszą przystąpić do najbliższych meczów z większą motywacją, a to również zadanie dla trenerów - ocenia postawę drużyny Wojciechowski. Czy to oznacza, że obecny trener Polonii traci zaufanie właściciela? - Nie chcę z nikogo zdejmować skalpu. Jeżeli ci piłkarze nie będą grali na przyzwoitym poziomie, to ja nie będę tego finansował. Następnego trenera w Polonii nie będzie, bo jeżeli z tym nie osiągnę tego, czego chcę, to wyjdę z tego interesu. Za dużo stresu mnie to kosztuje, moją rodzinę również - stwierdził właściciel "Czarnych Koszul". Przed kolejnym bardzo prestiżowym dla klubu z Konwiktorskiej derbowym meczem z Legią nie stawia ani piłkarzom, ani trenerom ultimatum. - Oczekuję dobrej gry i walki. A kto wygra? Zobaczymy. Legia będzie się chciała odkuć, bo oni to się dopiero skompromitowali. Przegrać u siebie z Podbeskidziem! No cóż, chyba jedziemy na tym samym wózku - powiedział Wojciechowski. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|