The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2011, 10:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Półtora miliona nieważnych głosów to ile procent? Trzeba pilnować liczenia głosów i finał. Po Smoleńsku wałki z wyborami to mały pryszcz.
W wyborach w 2006 było więcej nieważnych głosów
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.09.2011, 11:01
Znów głośno o mojej 'ulubionej' pani minister... Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność widzieć ją jak przy namiocie pod Krakowskim Przedmieściem głosiła wizję polskiej dyplomacji, o której mowa poniżej...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...adczenia_.html

Żeby nie było, że Wyborcza --> http://www.wikileaks.org/cable/2006/...ARSAW2312.html
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.09.2011, 11:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie mniejszym kosmitom trzeba być, aby wierzyć w to co wszystkie partie głosiły do tej pory. Likwidacja ministerstw to konieczność a już na pewno ich odchudzenie. Podatków póki co obniżyć się nie da,ale gdyby szara strefa w dalszym ciągu była tak znacząca i się powiększała, to bym był za obniżeniem podatków. Co to za różnica,jak państwo i tak kasy nie ma. A nuż ktoś zdecyduje się opodatkowywać swoje zarobki,lewe do tej pory,kilku procentowym podatkiem. Skoro państwo jest tak dramatycznie słabe,że nie potrafi sobie z tym procederem poradzić, to należy go ujarzmić w inny sposób. Piszesz,że nie da się zlikwidować państwowej służby zdrowia. Ona sama się zlikwidowała. Przykładów przytaczać nie ma sensu,ile należy czekać na wizytę u lekarza oraz jaka jest jakość tych usług wszyscy wiemy. O odpowiedzialności lekarzy, która jest zerowa pisać sensu nie ma. Fundusze socjalne. Z tego co czytam kwartalnie, to są to tak groszowe sprawy,że państwo się kompromituje wypłacając je. Ale lepsze to niż nic z drugiej strony ktoś powie. Jasne,ale to i tak zbankrutuje i w rezultacie samo się zlikwiduje. Bo nie będzie kasy. Bo skąd?Szara strefa gigantyczna, ludzie emigrują, biznesy są zamykane albo śmigają pół legalnie a pół nie.
Jeśli wg.ciebie podatkow i tak obniżyć się nie da to upada jeden z podstawowych postulatów JKM. Bo jak rozumiem że jeżeli likwidujemy państwową słuzbe zdrowia to podatnik ma korzystać z prywatnej a na to ma mieć własnie kase ktorej nie zapłaci via ZUS do NFZ. Wiem powiesz że teraz i tak płaci prywatnie. Ale przecież nie o to chodzi w całej reformie. Dalej niestety JKM nie precyzuje co np. z młodymi ludzmi którzy po studiach przez kilka lat nie będa mieć pracy i nie będą mieć z czego opłacać składek na prywatne przychodnie? co wtedy z nimi? co z dziećmi osób bezrobotnych - zakładasz że reforma JKM zlikwiduje całokowicie bezrobocie? co w przypadku wypadków np.drogowych? Kto ma finansować pogotowie ratunkowe?
O emerytach co prawda JKM wspomina ze trzeba będzie ich utrzymać z jakiegoś funduszu ale juz bez szczegółów. Zaraz się okaże jedne instytuacje trzeba zastąpić nowymi.
Podobne wątpliwości mam co do polityki prywatyzacji wszystkiego co państwowe- uważam że np.Lotos,Orlen,KGMH,PGNIG czy Bumar nie mają prawa być prywatnymi- bo to zagraża bezpieczeństwu państwa. Temat jest tu szeroki nie będę go narazie omawiał.
Z resztą Twoich diagnoz sie zgadzam -szara strefa, nieszczelny system , brak odpowiedzialności lekarzy, katastrofa w armii, emigracja zarobkowa, katastrofa demograficzna. To są efekty rządów AWS/UW/PO/SLD/PSL przez 20 lat
Uważam że JKM bylby dobrym uzupelnieniem PIS-u który z kolei ma -moim zdaniem- bardzo dobry plan - który realizował- w dziedzinach polityki zagranicznej, obronności ,nauki i kultury. Jednak znów JKM ma jeszcze mniejsze mozliwości koalicyjne niż PIS i taka koalicja jest mało prawdopodobna

A kto wiedział jak rynek zareaguje na przejście z gospodarki planowej do, coś na wzór, kapitalizmu. Nikt nie wiedział. Ale każdy kto poczuł,że w jakimś stopniu państwo na nim nie siedzi, to zaczął coś sam tworzyć. Z lepszym bądź gorszym skutkiem. O to właśnie chodzi, potrzeba dać możliwość sprawdzenia się bez gigantycznych kosztów na początek. Niech ludzie zaczną działać, sprawdzać się,myśleć. A państwo nie przeszkadza. Pomóc nie może, chociażby poprzez infrastrukturę,to niech nie przeszkadza.

To i tak wszystko .......nie prędzej czy później. Kasy nie będzie na nic. Więc czy nie lepiej skończyć z tym okłamywaniem ludzi,że jest zajebiście i super, i pokazać jak jest naprawdę?
Nie o to chodzi. Wiele pomyslów JKM są rzucone od tak -bez szczegółów. Owszem brzmią nieźle ale to nie jest tak że jak jest źle to zaryzykujmy eksperyment z czymś innym - może sie uda.Jakby to odemnie zależało to chciałbym posłuchać debaty przedstawicieli JKM z innymi opcjami . Już wyżej pisałem o moich wątpliwościach np.pod kątem słuzby zdrowia. Obawiam się jednak ze JKM zamiast mówić o planach i szczegółach skupiłby się na odebraniu kobietom prawa do głosowania, kwesti zapinania pasów czy wolności jaką ponoć mieli więżniowie w Oswięcimiu i dyskusja zakończyłaby się klapą. Może Michalkiewicz byłby tu lepszy ale się pokłócili...

A co masz do stracenia?

To jak zachowają się inni wiemy dobrze, a mimo to na nich lud głosuje. Mimo,iż głoszą większe herezje od niego, wbrew temu co sugerujesz. Pewnie,że nikt nie wspomina o chłoście,ale gospodarczo matrix prezentują straszny. Żeby była jasność,nie wierze w to,że nagle partia pokroju NP obejmie władze w Polsce. Nie ma szans, bo byłoby to ewenementem w skali Europy,gdzie system koncesyjno etatystyczny ma się dobrze. Co prawda rynek kwestionuje już wydolność takiego systemu i zmiana będzie na pewno, ale nie tak radykalna jakby chciał Mikke czy Ron Paul w USA. Stworzy się jakaś hybryda może z mniejszym socjo.
To nie chodzi czy mam cos do stracenia- 2 razy głosowałem juz na JKM żeby namieszali w parlamencie i zmarnowałem głos.Ile można? Jakby byli mądrzy to by się dogadali z Prawicą Jurka i PJN-em i wprowadzili być może kilku posłów.Tak to nie maja szans na wejście do parlamentu. Liczysz że partia która nie może uzbierać głosów żeby sie zarejestrować nagle uzbiera 1 mln podczas wyborów? Bez żartów.Kto chciał to podpisywał listy w każdym większym mieście
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.09.2011, 11:56
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
W wyborach w 2006 było więcej nieważnych głosów
W 2006 nie było wyborów. A w 2005 lokale zamknięto o 20 00 i podano wstępne wyniki. W 2007 lokale zamknięto o 20 00 ale wstępne wyniki podano o 23 00. Taka delikatna różnica. Trzy godziny liczący głosy robili co chcieli. Bo UWAGA w jednej komisji zabrakło kart do głosowania. Cóż za nieszczęśliwy przypadek.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 07.09.2011, 12:39
W 2006 nie było wyborów. A w 2005 lokale zamknięto o 20 00 i podano wstępne wyniki. W 2007 lokale zamknięto o 20 00 ale wstępne wyniki podano o 23 00. Taka delikatna różnica. Trzy godziny liczący głosy robili co chcieli. Bo UWAGA w jednej komisji zabrakło kart do głosowania. Cóż za nieszczęśliwy przypadek.
Doinformuj się, były wybory samorządowe w 2006 roku taki znawca i nie pamięta Zapewne Ci liczący głosy jak jeden mąż robili głosy na PiS nie ważnymi, a w 2005 wybory były uczciwe ? jakby wygrał PiS w 2007 to by wybory były prawdziwe, Ty naprawdę wierzysz że PiS ma większe poparcie niż pokazują sondaże ? starczy abyś się w innym towarzystwie poobracał, wiele ludzi nie pójdzie w ogóle na wybory albo właśnie głosy nieważne
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.09.2011, 12:58
Arapaho napisał(a):Wyświetl post

Jeśli wg.ciebie podatkow i tak obniżyć się nie da to upada jeden z podstawowych postulatów JKM. Bo jak rozumiem że jeżeli likwidujemy państwową słuzbe zdrowia to podatnik ma korzystać z prywatnej a na to ma mieć własnie kase ktorej nie zapłaci via ZUS do NFZ. Wiem powiesz że teraz i tak płaci prywatnie. Ale przecież nie o to chodzi w całej reformie. Dalej niestety JKM nie precyzuje co np. z młodymi ludzmi którzy po studiach przez kilka lat nie będa mieć pracy i nie będą mieć z czego opłacać składek na prywatne przychodnie? co wtedy z nimi? co z dziećmi osób bezrobotnych - zakładasz że reforma JKM zlikwiduje całokowicie bezrobocie? co w przypadku wypadków np.drogowych? Kto ma finansować pogotowie ratunkowe?
O emerytach co prawda JKM wspomina ze trzeba będzie ich utrzymać z jakiegoś funduszu ale juz bez szczegółów. Zaraz się okaże jedne instytuacje trzeba zastąpić nowymi.
Podobne wątpliwości mam co do polityki prywatyzacji wszystkiego co państwowe- uważam że np.Lotos,Orlen,KGMH,PGNIG czy Bumar nie mają prawa być prywatnymi- bo to zagraża bezpieczeństwu państwa. Temat jest tu szeroki nie będę go narazie omawiał.
Strategiczne gałęzie przemysłu, tu się zgadzam. Dotykać nie wolno.

Co do studiów. Problem w tym,że w Polsce nie ma żadnej jakości kształcenia. Co prawda kupa osób ma mgr ale ile z tego ma jakąkolwiek wartość?Ludzie studiują,bo taka moda. A większość nie uczy się ale kuje,bo tego wymaga też ten system. Nie premiuje myślenia, twórczego podejścia do świata,logicznego,ale od dechy do dechy, i najważniejsza ocena. Poza tym człowiek po studiach powinien mieć na tyle rozwinięte pewne cechy,że jego celem powinna być niezależność i chęć robienia czegoś twórczego. A tymczasem 90 procent kończących studia za swój cel obiera znalezienie etatu. Z drugiej strony państwo nic nie robi aby ułatwiać ludziom start. W normalnym systemie, zdrowym,człowiek po skończonych studiach wyższych( w zdrowym systemie studia mają jakąś wartość), powinien być odpowiednio zagospodarowanych przez gospodarkę. Nie nakazowo, ale gospodarka sama by poszukiwała dobrze wykształconych ludzi. Wiele osób idzie na studia dla alibi. Nie weźmie się do pracy,nie skupi się na czymś konkretnym,tylko idzie na dziwne studia,nic mu nie dające, gdy tymczasem mógłby ten czas spożytkować lepiej. Dla siebie. Nauczyć się języka np. nauczyć się blacharstwa samochodowego. Dlatego nie rozumiem postulatu,że są ludzie po studiach którzy nie mają pracy. Wiem,że system jest taki a nie inny. Ale, napisze coś niepopularnego, nie każdy musi kończyć studia, i posiadanie papierka nie tłumaczy go,że nie ma pracy. Jak nie ma teraz to i później mieć nie będzie. Papier nie spowoduje nagle ruchu na rynku pracy.

Co do służby zdrowia. Nic od razu. Na początku, ugotowałbym dwie pieczenie na jednym ogniu. Zmniejszył szara strefę w prywatnej służbie zdrowia,i odciążył państwową. Pomysł ten wpadł mi mimo chodem, gdy po raz n-ty byłem u lekarza prywatnego,płacąc kilkaset złotych za wizytę. Gość mi nie dawał ani rachunku, kwitka, nic. Kasa do koperty z nazwiskiem lekarza(!) w recepcji i tyle. A gdyby tak była możliwość zrobienia ulgi zdrowotnej, takiej w nowym wymiarze. Za leczenie w prywatnym szpitalu czy gabinecie, dostaje f-rę, na podstawie, której dokonuje odpisu. Bez górnej granicy. Prywatni lekarze mieliby popyt że hej. Pacjenci domagaliby się za każdą wizytę rachunku,faktury,bo to w ich interesie i wsio by było załatwione. Ci co mają kasę by się leczyli w prywatnej służbie zdrowia a ci mniej zamożni w państwowej,gdzie zapewne kolejki by się drastycznie zmniejszyły. A argument, który zawsze w głowie mi się pojawiał,że płace zdrowotne, a i tak na lekarza wydaje kasę,zniknąłby. Bo płace co prawda, ale mogę sobie z racji ulgi dokonać odpisu. Tak samo pod to podchodziłyby abonamenty medyczne,ubezpieczenia od wypadków. Tak to widzę. Może błędnie ale w tym kierunku raczej oczekiwałbym działań JKM. Jak najlepszej adaptacji do obecnego systemu.
Także ZUS, który już jest bankrutem nie ma racji bytu. Zwolnić ludzi z płacenia go, z obciążeń niech będzie tylko zdrowotne, i tyle. Po co ja mam płacić coś z czego nic nie będę miał?Nie lepiej aby tą kasę odkładać na konto dobrze oprocentowane czy inwestować w co mi się żywnie podoba. Czemu to jakiś urzędas ma decydować czy jest OFE czy go nie ma,na co idą gdzie idą i czy może na coś innego. Moja kasa moja sprawa. Tyle. W obecnym systemie proponuje nie rozwalać go, sam się rozwali,ale stwarzać alternatywę. I to powinien robić Korwin. Proponować.

Państwo ma pobudzać gospodarkę, nie w stylu jak to Keynes proponował. Nie,ale zmniejszać wszystkie bariery administracyjne,koncesyjne,prawne, tam gdzie ich absolutnie nie potrzeba. Skupić się na wojsku, policji i zarządzaniu przedsiębiorstwami strategicznymi. I tyle.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
To nie chodzi czy mam cos do stracenia- 2 razy głosowałem juz na JKM żeby namieszali w parlamencie i zmarnowałem głos.Ile można? Jakby byli mądrzy to by się dogadali z Prawicą Jurka i PJN-em i wprowadzili być może kilku posłów.Tak to nie maja szans na wejście do parlamentu. Liczysz że partia która nie może uzbierać głosów żeby sie zarejestrować nagle uzbiera 1 mln podczas wyborów? Bez żartów.Kto chciał to podpisywał listy w każdym większym mieście
PJN absolutnie nie ufam, a wypowiedzi np Jakubiak wskazują na to,że ta partia mi inne spojrzenie na świat niż JKM. Chociażby wypowiedź Jakubiak jak to potrzebny i ważny jest urzędnik. Prawica Jurka to za duży beton. Zapwene przyszło by co do czego to jeden socjal.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Drozd
Senior Member

Stary 07.09.2011, 14:15
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Doinformuj się, były wybory samorządowe w 2006 roku taki znawca i nie pamięta Zapewne Ci liczący głosy jak jeden mąż robili głosy na PiS nie ważnymi, a w 2005 wybory były uczciwe ? jakby wygrał PiS w 2007 to by wybory były prawdziwe, Ty naprawdę wierzysz że PiS ma większe poparcie niż pokazują sondaże ? starczy abyś się w innym towarzystwie poobracał, wiele ludzi nie pójdzie w ogóle na wybory albo właśnie głosy nieważne
Jasiu parlamentarne wybory się zbliżają i w 2007 przez trzy godziny można było zamknąć lokal, podpisać się za tych co nie przyszli i dorzucić głosów ile trzeba. Pretekstem był brak kart do głosowania. Tylko leming w to uwierzy. Teraz oszustom się dwa dni marzyły.

Masz znajomych którzy pójdą oddać nieważny głos? Faktycznie towarzystwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2011 o godz. 14:17.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 07.09.2011, 14:45
Jasiu parlamentarne wybory się zbliżają i w 2007 przez trzy godziny można było zamknąć lokal, podpisać się za tych co nie przyszli i dorzucić głosów ile trzeba. Pretekstem był brak kart do głosowania. Tylko leming w to uwierzy. Teraz oszustom się dwa dni marzyły.

Masz znajomych którzy pójdą oddać nieważny głos? Faktycznie towarzystwo.
A to w 2007 było 1,5 mln nieważnych głosów ? A może to PiS oszukiwał i stąd tak wiele głosów dostali Zawsze sobie można tak zrobić, ale tylko leming wierzy że na pewno pretekstem nie był brak kart do głosowania tylko chęć oszukiwania zwłaszcza że pewnie w większości komisji był ktoś z PiS
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.09.2011, 15:04
Strategiczne gałęzie przemysłu, tu się zgadzam. Dotykać nie wolno.

Co do studiów. Problem w tym,że w Polsce nie ma żadnej jakości kształcenia. Co prawda kupa osób ma mgr ale ile z tego ma jakąkolwiek wartość?Ludzie studiują,bo taka moda. A większość nie uczy się ale kuje,bo tego wymaga też ten system. Nie premiuje myślenia, twórczego podejścia do świata,logicznego,ale od dechy do dechy, i najważniejsza ocena. Poza tym człowiek po studiach powinien mieć na tyle rozwinięte pewne cechy,że jego celem powinna być niezależność i chęć robienia czegoś twórczego. A tymczasem 90 procent kończących studia za swój cel obiera znalezienie etatu. Z drugiej strony państwo nic nie robi aby ułatwiać ludziom start. W normalnym systemie, zdrowym,człowiek po skończonych studiach wyższych( w zdrowym systemie studia mają jakąś wartość), powinien być odpowiednio zagospodarowanych przez gospodarkę. Nie nakazowo, ale gospodarka sama by poszukiwała dobrze wykształconych ludzi. Wiele osób idzie na studia dla alibi. Nie weźmie się do pracy,nie skupi się na czymś konkretnym,tylko idzie na dziwne studia,nic mu nie dające, gdy tymczasem mógłby ten czas spożytkować lepiej. Dla siebie. Nauczyć się języka np. nauczyć się blacharstwa samochodowego. Dlatego nie rozumiem postulatu,że są ludzie po studiach którzy nie mają pracy. Wiem,że system jest taki a nie inny. Ale, napisze coś niepopularnego, nie każdy musi kończyć studia, i posiadanie papierka nie tłumaczy go,że nie ma pracy. Jak nie ma teraz to i później mieć nie będzie. Papier nie spowoduje nagle ruchu na rynku pracy.

Co do służby zdrowia. Nic od razu. Na początku, ugotowałbym dwie pieczenie na jednym ogniu. Zmniejszył szara strefę w prywatnej służbie zdrowia,i odciążył państwową. Pomysł ten wpadł mi mimo chodem, gdy po raz n-ty byłem u lekarza prywatnego,płacąc kilkaset złotych za wizytę. Gość mi nie dawał ani rachunku, kwitka, nic. Kasa do koperty z nazwiskiem lekarza(!) w recepcji i tyle. A gdyby tak była możliwość zrobienia ulgi zdrowotnej, takiej w nowym wymiarze. Za leczenie w prywatnym szpitalu czy gabinecie, dostaje f-rę, na podstawie, której dokonuje odpisu. Bez górnej granicy. Prywatni lekarze mieliby popyt że hej. Pacjenci domagaliby się za każdą wizytę rachunku,faktury,bo to w ich interesie i wsio by było załatwione. Ci co mają kasę by się leczyli w prywatnej służbie zdrowia a ci mniej zamożni w państwowej,gdzie zapewne kolejki by się drastycznie zmniejszyły. A argument, który zawsze w głowie mi się pojawiał,że płace zdrowotne, a i tak na lekarza wydaje kasę,zniknąłby. Bo płace co prawda, ale mogę sobie z racji ulgi dokonać odpisu. Tak samo pod to podchodziłyby abonamenty medyczne,ubezpieczenia od wypadków. Tak to widzę. Może błędnie ale w tym kierunku raczej oczekiwałbym działań JKM. Jak najlepszej adaptacji do obecnego systemu.
Także ZUS, który już jest bankrutem nie ma racji bytu. Zwolnić ludzi z płacenia go, z obciążeń niech będzie tylko zdrowotne, i tyle. Po co ja mam płacić coś z czego nic nie będę miał?Nie lepiej aby tą kasę odkładać na konto dobrze oprocentowane czy inwestować w co mi się żywnie podoba. Czemu to jakiś urzędas ma decydować czy jest OFE czy go nie ma,na co idą gdzie idą i czy może na coś innego. Moja kasa moja sprawa. Tyle. W obecnym systemie proponuje nie rozwalać go, sam się rozwali,ale stwarzać alternatywę. I to powinien robić Korwin. Proponować.

Państwo ma pobudzać gospodarkę, nie w stylu jak to Keynes proponował. Nie,ale zmniejszać wszystkie bariery administracyjne,koncesyjne,prawne, tam gdzie ich absolutnie nie potrzeba. Skupić się na wojsku, policji i zarządzaniu przedsiębiorstwami strategicznymi. I tyle.
Wszystko ładnie ale mówimy o głosowaniu na JKM jako alternatywe.Pokazałem konkretne przykłady niedopracowania tematu np.w dziedzinie słuzby zdrowia i że to utopia co proponują. Stopniowe przejście ok, ale akurat system mieszany proponował też PIS a innym stopniu PO.
Co do ZUS fajnie ja go tez nie chce płacić tylko co z obecnymi emerytami lub tymi co za niedługo nimi zostaną a składali się cale życie ? skąd na nich kasa?
Super byłoby przejść na system prywatny i na zdrowych zasadach stworzyć fundusze emerytalno-zdrowotny np. dla ludzi od 50 roku wzwyż i po jakimś czasie go zlikwidowac - kiedy nie będzie biorców , reszcie obliczenie nalezności dotychczas wpłaconych i przekazanie do wskazanych przez nich firm ubezpieczeniowych, drugi fundusz wypadkowy, trzeci zdrowotny dla osób do 18 roku życia i studentów studiów dziennnych.
Przejściowo mozna stosować to co proponujesz- jest to dobry pomysl-(rachunki od prywatnego lekarza odpisywane z puli NFZ). Jest jedno ale- takich szczegołów nie podaje JKM więc czemu na niego głosować?. On podaje chorobę (sluzba zdrowia) i mówi że stosuje lek (likwidacja państwowej)- ale już żeby powiedzieć jaka dawka, jak długo, co w międzyczasie - to juz koncepcji nie ma.

PJN absolutnie nie ufam, a wypowiedzi np Jakubiak wskazują na to,że ta partia mi inne spojrzenie na świat niż JKM. Chociażby wypowiedź Jakubiak jak to potrzebny i ważny jest urzędnik. Prawica Jurka to za duży beton. Zapwene przyszło by co do czego to jeden socjal.
Ja sądzę to samo o PJN ale nie o tym mówię. Żeby zebrali odpowiednią ilość głosow powinni byli wystartować razem -wtedy wyborcy tych 3 partii by się zsumowali i dostaliby-być może- dotację na działanie a tak JKM-u nie bedzie na 99% w parlamencie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.09.2011, 16:13
Cytat:
Żeby zebrali odpowiednią ilość głosow powinni byli wystartować razem -wtedy wyborcy tych 3 partii by się zsumowali
Nie zsumowaliby sie - juz mieli sie raz zsumowac (jak UPR startowal z LPR i Jurkiem) i nic z tego nie wyszlo. Bo co tak naprawde laczy Jurka, Korwina i Jakubiak? Poza tym, ze wszyscy chca wejsc do Sejmu i ze wszyscy mowia, ze sa prawica?
Elektorat Korwina jest skrajny i nie zaakceptuje urzedniczomanii Jakubiak ( http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...e-grzechy.html ), elektorat Jurka nie zaakceptuje legalizacji trawki, ktora wyszla ostatnio na jeden z najwazniejszych postulatow Korwina, a elektorat PJN nie zaakceptuje wiekszosci pogladow KNP i PR. Skonczyloby sie tak, ze wiekszosc z wyborcow tych partii nie poszlaby do wyborow albo oddala glosy niewazne.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.09.2011, 17:03

.
1. Co służby zdrowia: wprowadzenie możliwości odliczenia wydatków na lekarza od podstawy opodatkowania (bo jak rozumiem o to chodzi Ci gdy piszesz o "uldze zdrowotnej") zmniejszy Twoje koszty o 19% (przy założeniu że jesteś w pierwszej grupie podatkowej). Wprowadzenie legalnych faktur będzie oznaczać dla lekarze dwa dodatkowe wydatki: VAT (23%) i podatek dochodowy (zakładam 19%). Innymi słowy: aby uzyskać taki sam przychód jak w przypadku "kopertówki" lekarz powinien wystawić fakturę (brutto) z wartością usługi wyższą o 46%. A zatem po wprowadzeniu ulgi zaplaciłbyś netto (po uwzględnieniu odliczenia) 27% więcej niż płacąc tylko kopertówkę.
2. Ubezpieczenie społeczne: napisał już o tym Arapaho. Nie rozumiesz tego że płacąc obecny ZUS finansujesz nie swoją emeryturę ale emeryturę obecnych emerytów (bo ich wpłaty poszły na spłatę emerytur ówczesnych emerytów). Odkładając na konto obecną składkę prawdopodobnie byłbyś w stanie zapewnić sobie w przyszłości emeryturę. Tyle tylko że tym samym skazujesz na smierć głodową sporą rzeszę obecnych emerytów.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.09.2011, 19:57
Stada owiec, juhasi w tradycyjnych strojach ludowych, pokazy wyrobu oscypków. A wszystko w scenerii krakowskich Błoń. Od soboty, 10 września przez niemal dwa miesiące będzie można oglądać w naszym mieście wypas owiec w formie autentycznego redyku

Nieźle ich popie*doliło...

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.09.2011, 21:42
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wy jestescie debile z Drozdem , nie umiecie czytac ze zrozumieniem dlatego juz nic nie bede pisal w tym temacie
Co tym razem Cię tu sprowadza?

A za Wyborczą to już nie nadążam. Wcześniej lansowali tezę, że 10 kwietnia to wina Kaczora, bo naciskał. Jak stenogramy pokazały, że nie naciskał, to teraz jest wina Kaczora, bo nie naciskał, a miał obowiązek (!) naciskać i głupi pilot nie wiedział, co robić
Nie pojmuję, jakim cudem ludzie to łykają.

KNP prawdopodobnie bez rejestracji list w całym kraju. Jeszcze będą się odwoływać, ale marne szanse...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.09.2011, 22:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Stada owiec, juhasi w tradycyjnych strojach ludowych, pokazy wyrobu oscypków. A wszystko w scenerii krakowskich Błoń. Od soboty, 10 września przez niemal dwa miesiące będzie można oglądać w naszym mieście wypas owiec w formie autentycznego redyku

Nieźle ich popie*doliło...

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Nie rozumiem co Ci w tym przeszkadza?Jak psy srają po błoniach to nie przeszkadza?Ciekawa atrakcja dla krakusów z dziećmi i turystów wg mnie.Kontekst polityczny inna sprawa.
piekna zaba w podpisie

labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.09.2011, 22:43
dzisiejsza debata gospodarcza w skrócie, czemu nie zaproszono Korwina ?

http://biznes.onet.pl/debata-gospoda...4,1,news-detal
Drozd
Senior Member

Stary 08.09.2011, 12:55
"Afera naciskowa" wokół PJN? Poseł ujawnia szczegóły

"Ona miała być "jedynką" listy PJN, a on miał mówić, że "nie życzy sobie by kandydowała". Urzędniczka odebrała to tak, że może mieć problemy jeżeli chodzi o dalszą pracę w urzędzie. Poncyljusz przyznał także, że interweniował w tej sprawie i rozmawiał z prezydentem Nowaczykiem.

Drugi przypadek miał dotyczyć osoby z województwa zachodniopomorskiego. Miał on usłyszeć, że jeżeli wystartuje, to jego żona nie zrobi specjalizacji w szpitalu kierowanym przez członka Platformy Obywatelskiej.

Trzeci miał miejsce w województwie warmińsko-mazurskim. Osoba związana z PJN miała tam usłyszeć, że jeżeli zdecyduje się na start z list tej partii, to jego żona zostanie wyrzucona z jednej z agencji rolnych."

http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html

Ach te słynne POwskie standardy .
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:32
"Afera naciskowa" wokół PJN? Poseł ujawnia szczegóły

"Ona miała być "jedynką" listy PJN, a on miał mówić, że "nie życzy sobie by kandydowała". Urzędniczka odebrała to tak, że może mieć problemy jeżeli chodzi o dalszą pracę w urzędzie. Poncyljusz przyznał także, że interweniował w tej sprawie i rozmawiał z prezydentem Nowaczykiem.

Drugi przypadek miał dotyczyć osoby z województwa zachodniopomorskiego. Miał on usłyszeć, że jeżeli wystartuje, to jego żona nie zrobi specjalizacji w szpitalu kierowanym przez członka Platformy Obywatelskiej.

Trzeci miał miejsce w województwie warmińsko-mazurskim. Osoba związana z PJN miała tam usłyszeć, że jeżeli zdecyduje się na start z list tej partii, to jego żona zostanie wyrzucona z jednej z agencji rolnych."

http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html

Ach te słynne POwskie standardy .
Będzie rządził PiS to się nie będą musieli martwić o prace, jak to mówił Kurski "Będę konsekwentny w odzyskiwaniu dla PiS urzędu po urzędzie, przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie, agendy po agendzie. Trzeba jasno powiedzieć, że 16 miesięcy po wygranej PiS żaden działacz czy zwolennik naszej partii, który wykrwawiał się w naszych kampaniach wyborczych, nie może cierpieć głodu i niedostatku"

A jak wam się zepsuje samochód to zadzwonicie do ministra rolnictwa np. i wyśle wam rządowy samochód, tak jak to z dobrego serca rydzykowi był gotów wysłać
labtec
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:37
Debata JKM - Janusz Palikot

tutaj akurat 4 część debaty, bo tą akurat oglądam
( w pierwszej części od 4;30 zaczyna się debata )
http://www.youtube.com/watch?v=qx6QKKZdBHk
martin_6
Senior Member

Stary 08.09.2011, 14:48
Radzę się przyglądać sprawie Nowego Ekranu, bo robi się coraz goręcej. Oczywiście media milczą, chociaż w normalnym kraju, jakby wybory mogły być odwołane, to gadano by o tym bez przerwy.
Będą wisieć komuniści!

heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.09.2011, 19:15
Już jutro w piątek 9 września do kiosków trafi pierwszy numer "Gazety Polskiej Codziennie".

"Gazeta Polska Codziennie" nie jest adresowana do wszystkich, ale "do 40 proc. Polaków, którzy obecnie nie identyfikują się z żadną gazetą oraz tych, którzy obecnie kupują gazety ''drugiego wyboru".

Zachęcam do kupna i lektury.
labtec
Senior Member

Stary 08.09.2011, 19:26
Ta gazeta jest pro pis ?

Bez pyskówek proszę. Nie wiem, to pytam.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.09.2011, 19:30
Tak.

Podobno Staruch ma być felietonistą
labtec
Senior Member

Stary 08.09.2011, 19:34
no to taką anty reklamę zrobili Staruchowi i temu tytułowi przed dwoma dniami w tvn24 że głowa mała...

tak z głowy to sobie przypominam " jak można kupować gazetę, gdzie piszę osoba która pobiła policjanta ?! "

albo

" jak mamy chodzić całymi rodzinami na mecze, jak na jednym z sektorów siedzi gość odpowiedzialny za rozbój ?! "

......
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.09.2011, 20:09
Rozumiem, ze wszyscy dziennikarze i felietonisci zwiazani z ta nowa Gazeta Polska, zgodnie z zaleceniami Sakiewicza, oficjalnie powiedzieli na kogo beda glosowac w nadchodzacych wyborach?
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.09.2011, 20:11
Jak podkreślił redaktor Sakiewicz, w dziale sportowym jest wielu dziennikarzy, którzy mają dobry kontakt z kibicami.

"Nie wzdragamy się przed tym, by pytać ich o zdanie w sprawach ruchu kibicowskiego. Kibic ma takie same prawa człowieka i prawo do własnego zdania" - zaznaczył Sakiewicz.

Bronimy kibiców od wielu lat. Był czas, że byliśmy niemal jedynymi stojącymi po ich stronie. Dział sportowy w nowym dzienniku stworzyli ludzie z mediów kibolskich. Codzienne felietony będą w nim pisać liderzy grup kibicowskich z całego kraju.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.09.2011, 21:28
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
Tak.

Podobno Staruch ma być felietonistą

Wywiad:

http://www.gazetapolska.pl/8355-wied...do-nas-trafisz
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.09.2011, 00:02
Przecież Nowy Ekran to jest agenturalny portalik, który z jednej strony ma na sztandarach urwane skrzydło od Tutki i zawzięcie lansuje się na główne medium prawicowych internautów, a tak naprawdę pod tymi sztandarami chcą przemycić jedynie gości ze służb specjalnych.
martin_6
Senior Member

Stary 09.09.2011, 00:28
Jakieś konkrety? Bo nie interesowałem się jakoś NE, nie wiem za bardzo, co o nich myśleć.

Sugerujesz grę służb wespół z SN na odwołanie wyborów? Po co?
Będą wisieć komuniści!

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.09.2011, 09:34
Co do obecnej akcji NE to na myśl przychodzi mi od razu to, że chcą zaistnieć w mediach, bo chwilowo ich projekt chyba nie idzie tak jak planowali i szukają dodatkowego rozgłosu. Poza tym ich "żywiciel" ma, bądź miał startować do Senatu.

Ponadto w temacie NE to proponuję w szerszym zakresie zainteresować się powstaniem wszystkich politycznych serwisów blogerskich w Polsce, głównie prawicowych, gdyż tam są najciekawsze kwiatki. Chodzi mi przede wszystkim o S24 i NE, bo "niepoprawni", blogpress, blogmedia24 działają na innych zasadach, a "niezależna" to tuba propagandowa Sakiewicza.

Rzucę kilka terminów do poszukania w necie i innych źródłach m.in. prasie.
Salon24 - Radosław Krawczyk, Piotr Dreszer, Konsalnet
Nowy Ekran - Ryszard Opara, gen. Tadeusz Wilecki, "obiad drawski", Elektrim (firma WSI)

Kataryna - jej współpraca z Agorą i promowanie projektu PJN od samego początku
Aleksander Ścios - człowiek Macierewicza ze służb, członek komisji likwidacyjnej WSI, walczy w internecie z WSI-owcami, którzy założyli NE

W skrócie:
Salon24 to UB-ecja i SB-ecja, a Nowy Ekran to twór sponsorowany przez stare WSI.
http://blogmedia24.pl/node/40734
http://lubczasopismo.salon24.pl/publ...i-odpowiedz-ll
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.09.2011 o godz. 09:39.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.09.2011, 10:31
Czytając ten wywiad chyba nikt (oprócz ociężałych umysłowo) nie ma już złudzeń jak szybko wróciliśmy do PRL-u. Te same komunistyczne metody zwalczania opozycji i ludzi postrzeganych, ze mogą zagrozić władzy. Gdzie są tera te kundle co tak szczekały o zagrożeniu demokracją w czasach gdy premierem był Kaczyński ?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów