|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To byłoby idealne. Na początek wystarczyłoby, gdyby trochę mniej przeszkadzało.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907..._na_Euro_.html
Ciekawe, czy jeszcze ktoś wierzy w Polsce w tzw. efekt barceloński po Euro2012... Od dawna uważałem i wciąż uważam, że naszym największym sukcesem przy okazji tej imprezy może być co najwyżej wyjście na "zero" i uniknięcie tego co miało miejsce w Montrealu, czy Atenach po olimpiadzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czemu w tej pięknej ankiecie jest "Zakon Jedi", a nie ma "KNP"?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak się sp....iło przygotowania to pretensje o brak zysku tylko do siebie. Co do ankiety te dwie ostatnie pozycje to chyba tęsknota za robieniem z wyborów szopki. A KNP jet pomijany gdzie tylko się da. WSTYD że również tutaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2011 o godz. 10:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozumiem, że przez ostatnie 4 lata nie inwestowano w infrastrukturę? Co więcej Twoim zdaniem jedynie ostatnie 4 lata są w tej materii istotne i decydujące, jeśli chodzi o stan infrastruktury i potencjalny wizerunek Polski po Euro... Gratuluję. Szkoda, że mam jakieś klapki na oczach i nie pamiętam tej sielanki, która była przed 2007. Gdyby wciąż był ten rząd co wtedy z pewnością stalibyśmy się drugim w historii (po Barcelonie) miastem, które doświadczyło efektu barcelońskiego...
Ostatnio edytowane przez St@chu : 06.09.2011 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Po Euro, rynek, jak to się ładnie mówi, zdyskontuje wygibasy tego i poprzednich rządów. Wystawi rachunek.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
a ja wcale nie oddałem głosu w tej ankiecie - wypraszam sobie!!!
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja też nie oddałem głosu, czekając na to, aż twórca doda KNP... (rozumiem, że taka opcja zostanie dodana, jak tylko uda im się zarejestrować listy, na co jest cały czas szansa?)
No i powtórzę się: Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tak samo. Choć podobno głosowałem. Może zostałem zaszufladkowany odgórnie
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokonałem edycji ankiety. Dodałem Nową Prawicę, Prawicę RP. Tym samym mając nowy wybór skasowałem wcześniejsze wyniki. Aby było sprawiedliwie wszyscy głosują od nowa.
Z drugiej strony im bliżej wyborów, to proponuje częściej czyścić ankietę, żeby przybrała charakter sondażowy. Zawsze ktoś po jakiejś debacie może zmienić zdanie, poglądy . Co o tym sądzicie?Nie o takich ludkach ale o pomyśle.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Przed wyzerowaniem można by napisać posta z wynikami z kończącego się tygodnia.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
"Świnie się zmieniają, koryto pozostało" patrz na poniższy link:
http://www.youtube.com/watch?v=CB3pg...layer_embedded Coś o kibicach patrz niżej: http://www.youtube.com/watch?v=a5Mx8...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli pozycja, na którą oddało się głos jest napisana kursywą to znaczy, że dalej jest coś nie tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
z JKM jest ciekawa sytuacja, bo co 4 lata jak są wybory, to na prawdę wielu moich znajomych mówi że będzie na niego głosować, sporo w necie jest też postów , wiadomości i wszelakiego rodzaju reklamy dla tej persony, a przychodzi co do czego i w granicach błędu statystycznego jego wynik wynosi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Bo jak wiadomo na JKM głosują przeważnie ludzie młodzi(studenci) i młodzi o ugruntowanych poglądach z braku innej alternatywy. Gdyby można było głosować przez internet to nasza scena polityczna rozbiła by się trochę. A tak mamy beton a mniejsze partie bez siły przebicia. Powinni kampanię wyborczą nakazać odgórnie czyli równe prawa dla wszystkich komitetów, ten sam czas antenowy, i liczba plakatów bo tak jak jest obecnie to każdy widzi. Sam zagłosowałbym na JKM ale szkoda głosu więc głosuję na najbliższą alternatywę czyli PiS.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Któryś to powiedział, że debata będzie PO-PiS bo reszta to "nie ta liga" - demokracja pełną gębą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
a jest w ogóle jakieś państwo gdzie można przez neta głosować ? Przypadkiem w którymś z krajów Skandynawii nie ma takiej opcji ? |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W Estonii chyba.
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy dowolny wyborca który oddał głos, może być obecny przy ich liczeniu po zamknięciu lokalu? Choćby miał tylko zaglądać przez okno. Zrobić nieważny głos w ważnego to ułamek sekundy, wystarczy mieć coś do pisania. Jak sobie przypomnę ile w 2007 było czasu żeby kręcić wałki to skóra cierpnie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Żadna partia nie powinna mieć możliwości majstrowania przy urnach i dlatego powinny być zaostrzone reguły podczas wyborów i kazda partia powinna mieć prawo wystawić tam swoich ludzi do kontroli. Wtedy każdy bedzie patrzył na ręce każdemu. Dlatego np. głosowanie przez pelnomocnika jest dla mnie podejrzane i daje pole do manipulacji.
Z JKM jest ciekawy temat . Z końcem lat 90 tych głosowałem na niego ale po latach stwierdzam że to ni geniusz ni idiota. Wiele planów ma bardzo dobrych ale jest kilka z nim problemów i to bardzo poważnych. 1.Plany jego żeby zostaly wprowadzone wymagałyby przynajmniej 2 kadencji w których miałby większosć w parlamencie i równocześnie żeby budżet Państwa pozwolił na zrobienie tak daleko idących reform (likwidacje funduszy socjalnych, większości ministerstw przy drastycznych obniżkach podatków , likwidacji państwowej slużby zdrowia etc). Trzeba być kosmitom żeby w to wierzyć 2.Nie wiem jakby rynek gospodarczy w Polsce zareagował na takie zmiany gdyż chyba w żadnym większym państwie na świecie nie ma takiego rządu żeby mieć odniesienie 3. Nie ma żadnej pewności że kiedy JKM dorwie się do władzy to nie będzie kolejnym przy korycie i nie porzuci ambitnych reform . Co bylo udziałem wielu już rządów "odsuwających" innych od koryta ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JKM byłby dobry jako koalicjant dla konserwatywnej partii. Z mieszanki liberalno konserwatywnej mogłoby się zrodzić coś pozytywnego. Mówię o konserwatyzmie światopoglądowym i liberalizmie gospodarczym gdyby ktoś nie zrozumiał.
Wysoko postawiony urzędnik z otoczenia premiera Tuska proponował mi stanowisko prezesa urzędu centralnego. Próbowano mnie przekupić, przyciągnąć marchewką. Kiedy nie udało się mnie przekonać, zastraszano moją żonę. Demokracja w Polsce jest chora - ujawnił w "Kontrwywiadzie RMF FM" Krzysztof Rybiński. ' http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html Czy to jeszcze Białoruś czy już KRLD?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2011 o godz. 09:35.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co do wałków przy urnie. Zapadł jakiś wyrok lub co najmniej wyjaśniono sprawę sfałszowania wyników wyborów w lokalu wyborczym ambasady polskiej w Brukseli. Tam w komisji chyba nie siedzieli przypadkowi ludzi w stylu: "Krystyna z Gazowni" czy " hydraulik Staszek" ? Nie mam złudzeń, że fałszowanie będzie się odbywało na dalej. Pytanie tylko czy na masową skalę. Jesli nie bedzie należytej kontroli to bedzie koljne kilka milionów "nieważnych" głosów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
A kto wiedział jak rynek zareaguje na przejście z gospodarki planowej do, coś na wzór, kapitalizmu. Nikt nie wiedział. Ale każdy kto poczuł,że w jakimś stopniu państwo na nim nie siedzi, to zaczął coś sam tworzyć. Z lepszym bądź gorszym skutkiem. O to właśnie chodzi, potrzeba dać możliwość sprawdzenia się bez gigantycznych kosztów na początek. Niech ludzie zaczną działać, sprawdzać się,myśleć. A państwo nie przeszkadza. Pomóc nie może, chociażby poprzez infrastrukturę,to niech nie przeszkadza. To i tak wszystko .......nie prędzej czy później. Kasy nie będzie na nic. Więc czy nie lepiej skończyć z tym okłamywaniem ludzi,że jest zajebiście i super, i pokazać jak jest naprawdę?
To jak zachowają się inni wiemy dobrze, a mimo to na nich lud głosuje. Mimo,iż głoszą większe herezje od niego, wbrew temu co sugerujesz. Pewnie,że nikt nie wspomina o chłoście,ale gospodarczo matrix prezentują straszny. Żeby była jasność,nie wierze w to,że nagle partia pokroju NP obejmie władze w Polsce. Nie ma szans, bo byłoby to ewenementem w skali Europy,gdzie system koncesyjno etatystyczny ma się dobrze. Co prawda rynek kwestionuje już wydolność takiego systemu i zmiana będzie na pewno, ale nie tak radykalna jakby chciał Mikke czy Ron Paul w USA. Stworzy się jakaś hybryda może z mniejszym socjo. ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do obniżenia podatków jedna uwaga, bo akurat trochę siedzę w temacie.
Na jakieś makroekonomii kompletnie się nie znam ale wielu przedsiębiorców i to jak na lokalne warunki przynajmniej średnich (nie ma to nic wspólnego z definicją średniego przedsiębiorcy) z pewnością ujawniłoby większą część jeśli nie całość dochodów przy obniżeniu CIT do poziomu ok. 10-12%. Podobnie było po wprowadzeniu 19% CIT oraz liniowego dla przedsiębiorców - osób fizycznych. To są po prostu pewne progi opłacalności, kiedy jeszcze się opłaca kombinować a kiedy nie. I to nie jest teoria, tak wygląda codzienna praktyka. Druga sprawa - kwestia rodzinnych ulg w podatku dochodowym od osób fizycznych. W tej chwili tysiące urzędasów kontroluje prawidłowość korzystania z nich przez podatnika. I wielkie halo że jest pomoc dla rodziny w postaci ulgi na dzieci... Tylko ile ta ulga nas - bo my to przecież utrzymujemy - kosztuje? Nonsens. Czy nie byłoby prościej dzielić łączne dochody każdej rodziny przez ilość osób, z których się ona składa?! Np. w modelu 2+2 dochód rodziców byłby po prostu dzielony na 4 i koniec. Wszystkie dane osobowe są w systemie komputerowym i program mógłby to automatycznie sprawdzać. Jestem przekonany że i dla budżetu byłoby to tańsze a i my byśmy więcej skorzystali. No ale zasadniczy problem - iluś urzędników okazałoby się zbędnych i musieliby branżę zmienić. Ale do takich rozwiązań chyba musi w końcu dojść, bo tak jak napisał kolega wyżej - obecny system musi w końcu - delikatnie mówiąc - pierdyknąć. I pierwsi odczują to emeryci, renciści a potem budżetówka. Bo po prostu nie będzie z czego im płacić. Tylko że póki co zdecydowana większość ludzi uważa, że bankructwo państwa jest czymś nierealnym. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|