|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dla mnie są, zwłaszcza nie te liczby co trzeba.
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/statystyka/zadluz.html Powtarzam, chodzi o zadłużenie zagraniczne. Stan na koniec IV kwartału 2005r. 132869 USD Stan na koniec IV kwartału 2007r. 233343 USD
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Sam sektor rządowy został zadłużony o 20 mld dolarów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,tit...cf84&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 11:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Stan na koniec IV kwartału 2005r. 433 333 PLN Stan na koniec IV kwartału 2007r. 568 197 PLN Stan na koniec I kwartału 2011r. 976 846 PLN Przyrost za rządów PiS - 135 mln zł Przyrost za rządów PO - 410 mln zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wszystko pięknie, ładnie, ale trzeba pamiętać, że Polska gospodarka nie funkcjonuje w próżni... Znacznie łatwiej jest nie zadłużać się, czy też czynić to w wolniejszym tempie w szczycie hossy... Co nie znaczy oczywiście, że zarówno jeden rząd, jak i drugi nie mógł postarać się o mniejszy przyrost długu publicznego...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Z tego co wiem to dane NBP są podawane w złotych, anie innej walucie (należałoby jeszcze uwzględnić różnice kursowe tej waluty).... z tego co wiem mamy rok 2011, anie 2007, więc delikatnie rzecz ujmując zajmij się tym co mamy teraz i stopniem zadłużenia kraju przez aktualnie rządzących Widać projekcja - czyli przypisywanie innym własnych cech (hehehe funkcjonariusz) to jest choroba, która Cię trawi. Wnioskuję to z tego co napisałeś na tym forum. Rozumiem, że bycie kibicem Wisły jest w tym przypadku koniecznym dodatkiem chcąc nie chcąc..... Zwracam uwagę, iż nie jestem jedynym, który wytknął Ci Twoją bezbrzeżną miłość ku jednej partii i równie bezbrzeżną nienawiść dla innej partii. Jeżeli jedna osoba mówi Ci, że jest cos z Tobą nie tak, to jeszcze nic poważnego, jak wskazuje to większość użytkowników - może warto byłoby się przyjrzeć samemu sobie A teraz informuję, że jesteś srebrnym medalistą na mojej liście ignorowanych - złoto zagarnął już użytkownik Angmir. Aby czytać czyjeś wpisy muszą one zawierać w sobie jakąś treść, a nie zwykłe pyskówki i chamskie odzywki - za stary jestem na takie zabawy, więc gratuluję srebrnego medalu w konkurencji ignoruj made in funkykoval. Bez odpowiedzi. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zadłużanie się społeczeństwa i firm to proces charakterystyczny w ogóle dla naszej cywilizacji i to nie tylko w czasach kryzysu, więc tego wskaźnika w ogóle nie brałbym pod uwagę, jeśli chodzi o ocenę rządów. Rządy odpowiadają za zadłużenie sektora publicznego, a tu różnica jest kolosalna - Tusk zadłuża się kilkukrotnie szybciej, niż Kaczyński. Deficyt rzędu 100 miliardów przy budżecie kilkuset miliardów to jest budżetowa katastrofa. Kilkadziesiąt procent wydatków nie ma pokrycia we wpływach do budżetu. Nawet kryzys tego nie usprawiedliwia, bo zauważmy, że główną przyczyną deficytu nie jest spadek dochodów, tylko wzrost wydatków. To znaczy, jest kryzys, a rząd wydaje coraz więcej, gdy normalnie w takiej sytuacji wydatki się tnie.
Menedżer, który miałby takie wyniki, zostałby wywalony na zbity pysk i takiego delikwenta nie zatrudniłby już nawet kiosk z kebabami.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 05.09.2011 o godz. 13:22.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najlepiej zabrać bogatym, no bo oni na pewno ukradli, więc trzeba im zabrać i dać biednym, w końcu nie wolno być bogatym, bo bogaty=złodziej. I taka prośba na koniec głosujcie na PiS, ciekawe czy tym razem wytrwają więcej niż 2 lata jak ostatni najlepszy rząd w historii Polski. Bardzo mnie ciekawi jak sobie poradzą w czasach gdy nie ma hossy, tam dadzą pieniądze tam dadzą, akcyzę obniżą a i dług będzie malał, bo w końcu zabiorą na to bogatym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytujesz mojego posta, więc odbieram Twoją odpowiedź osobiście. Otóż, wielokrotnie pisałem, że miałem plan głosować na KNP. Teraz wkurzyli mnie swoją nieudolnością przy rejestracji list i się zastanawiam, ale pewnie na nich w końcu stanie.
Co do treści - to przecież piszę, że we kryzysie trzeba ciąć wydatki. A Tusk robi dokładnie to, co mówisz - tu rozdaje, tam rozdaje, tylko nie potrafi znaleźć finansowania tych wydatków i stąd deficyt. Wpływy z podatków przez ostatnie lata wzrosły, więc trudno traktować kryzys jako usprawiedliwienie dla wszystkiego. ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo Tusk i Kaczyński tak naprawdę są bardzo podobni, w skrócie populiści, ważne by do korytka się dobrać, jeden i drugi powie wszystko aby na niego głosować. JKM przydałby się w sejmie. No ale nigdy nie będzie miał szans wprowadzić swoich pomysłów, przecież u nas wszyscy wolą mieć wszytko "za darmo" i narzekać że wszyscy ich okradają |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do KNP:
http://nczas.home.pl/wiadomosci/jest...w-calym-kraju/ KNP udało się zebrać podpisy w 21 okręgach i donieść je do PKW w wymaganym terminie. Zobaczymy, co postanowi teraz Komisja. Jak na mój gust to powinna być rejestracja w całym kraju, ale wiadomo, że prawo wyborcze u nas jest chore i to wcale nie jest takie jasne. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oglądaliście tą debatę ? Korwin kontra Palikot
http://www.youtube.com/watch?v=7NvVj...eature=related Gdybym miał z tej dwójki wybrać , to głosował bym na Palikota . Zaznaczam że nie tylko a nawet nie przede wszystkim na podstawie tej debaty . Korwin moim zdaniem potrafi błysnąć inteligencją jak i głupotą - dziwną konstrukcje ma ten człowiek . Ja też jestem za wolnością i odpowiedzialnością jednostki jednak uważam żę jego system nie trzyma się kupy i stosunkowo łatwo można go zanegować, szkoda że niema na tyle dobrej symulacji bo chętnie bym zobaczył co z tych jego pomysłów by wynikło . Korwin tak poza tym ma sporo kontrowersyjnych pomysłów i poglądów w kwestiach społeczno- obyczajowych , np. kwestie kobiet ale nie tylko,teraz akurat nie mogę sobie za wiele tego przypomniec ,ale słyszałem na własne uszy wiele kwiatków U Palikota to się bardziej trzyma kupy i jest realne , stosunkowo porównując do Korwina oczywiście .
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.09.2011 o godz. 17:12.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
bo wariant pesymistyczny (polecenie służbowe) budzi we mnie jednak pewien niesmak. Tym niemniej od razu zaznaczam: do momentu dokąd nie wykarzesz się choćby jakimś "kiełkiem" własnych przemysleń z mojej strony masz ignore. Być może ochotę na jakąś formę polemiki z Tobą będzie miał kolega Drozd.edycja: przepraszam ale uważam jest to naprawdę bardzo urocze: kolega gość uaktywnił nam się w kilku innych tematach poza politycznym ![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.09.2011 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Nie wiem co jest kontrowersyjnego szczerze mówiąc w kwestii kobiet akurat, bo znam większość jego wypowiedzi i wszystkie są spójne i logiczne. Bo chyba to, że są mniej inteligentne od mężczyzn to można poprzeć wynikami badań. Oczywiście nie wolno tego w żaden sposób podciągać pod to, że kobiety są głupsze bo to wierutna bzdura. Kobiety są lepsze w pewnych dziedzinach, mężczyźni w innych (akurat w tych bardziej ścisłych). Palikot nie ma żadnego pomysłu na Państwo. Chce zamiast socjalizmu wprowadzić "socjalizm z ludzką twarzą". Niby chce oszczędzić na pewnych sektorach ale chce jeszcze więcej rozdać (darmowe kondomy, internety itd.) Poza tym polecam sprawdzić kto jest nr.1 na liście w Krakowie u Palikota. Może wtedy ten zapał trochę minie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Program partii jest znacznie bardziej wyważony, jest w nim wymienione, jakie zmiany są realnie do wprowadzenia w trakcie jednej kadencji. Palikot? Bez jaj! Kiedyś konserwatysta, potem liberał, teraz antyklerykał. Skąd masz wiedzieć, kim będzie jutro? Może socjalistą albo nacjonalistą? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Zastanawia mnie co w tym przypadku jest bardziej chore , partia z takimi ambicjami a tak słaba organizacyjnie , czy prawo wyborcze. p.s szkoda że głosy w ankiecie nie są jawne . Dowiedziałbym się na kogo oddałem głos ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 05.09.2011 o godz. 18:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Ostatnio pisałeś o miliardach dolarów zadłużenia zagranicznego w czasie rządów PiS tak po prostu bez żadnego źródła? To na prawdę nie w Twoim stylu. ps. Jako fanatyk nie będę się przekomarzał z bezideowcem. Chyba że horrendalność wpisów kolegi mnie do tego zmusi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.09.2011 o godz. 18:39.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Nic mnie tak nie w....ia na tym swiecie jak agitatorzy, ankieterzy, spece od sprzedazy bezposredniej i naganiacze. Nawet do parchow mam wiecej sympatii. Twoja obecnosc na tym forum spelnia wszystkie warunki przywalenia jej pieczatki trolla. Najlepiej wyjdz. Jak kolega zauwazyl wczesniej - bez trzaskania. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Tu nie chodzi o myslenie inaczej - chociaz z radoscia przyznaje: w sposob brutalny sa wyrywani z korzeniami teczowi aktywisci i milosnicy wszelakich tolerancji. Czy to pasiastych czy to tych "od zapiecka". Tu chodzi o oczojebna propagande i struganie wariata. Powyzsza opinie wyrazam prywatnie, nie jako moderator. A przyznam, ze az mnie swierzbi, ze tak to ujme - myszka. W swiecie gdy zjawisko trollowania politycznego jest niemal tak powszechne jak reklamy na www, przyznasz ze twoj skok, czy tez zrzut na na nasze forum, i twoja obecnosc na nim wyglada nieco groteskowo. Pomijam tresc postow, bo juz sie tego naczytalem. na niezalezna.pl ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kolego gość2332 co Ciebie interesuje kto mnie lubi a kto nie? Chyba nie chciałeś się ze mną porównywać?
Gdzie mnie tam do agitatora. Ja piszę to co myślę, a agitator nie myśli co co pisze.ps. Bo treść przychodzi sms'm. Wie ktoś co Tusk załatwił na Litwie? Bo pamiętam jakie było szczekanie na Lecha Kaczyńskiego że nic nie załatwił dzień przed wylotem do Smoleńska. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Pomysły gospodarcze mają naprawdę fajne - oszczedzenie na pewnych sektorach? No cóż, ja wole, żeby państwo nie utrzymywało kościoła, a w zamian dało mi darmowy internet, super sprawa. Pierwszego zdania o wolności kompletnie nie rozumiem.. sprawdź co oni proponują względem użerania się z urzędnikami, załatwianiem pozwoleń, donoszeniem oświadczeń od drzwi do drzwi itp. Nie mowie, ze jakby sie dostali do sejmu to bedzie ok, ale nie mow ze nie ma żadnego pomysłu na państwo, jak jednak kilka ma... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
7 kotów, próba uświadomienia kogoś jaki ich guru jest naprawdę to propaganda ? No ale niech sobie żyją w swoich światach cudownego zbawiciela doskonałego, króla hipokrytów Jarosława Wielkiego Kaczyńskiego. I wbijcie to sobie do głów, nie każdy kto nie kocha Kaczyńskiego automatycznie kocha Tuska. Są też ludzie co umieją zobaczyć jaka rzeczywistość jest naprawdę. No ale żyjcie sobie w swoich światach Dalej uważajcie że to rząd odpowiada za cenę cukru itp., a nawet za brak prądu na dworcu, bo i to wg inteligencji z PiS była wina Tuska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przyznam ze zadziwiacie mnie panowie, piszecie ze uzytkownik gosc2332 jest niewiarygodny, ze troll, agitator ale dalej z nim prowadzicie wymiane zdan. Badzcie prosze konsekwenti i olewajcie jego wpisya wtedy da sobie spokoj i przestane wypisywac swoje madrosci. Zycze udanego wieczoru.
ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|