The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 11:03
murray napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie liczby to nie są hasełka.
Dla mnie są, zwłaszcza nie te liczby co trzeba.
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/statystyka/zadluz.html

Powtarzam, chodzi o zadłużenie zagraniczne.
Stan na koniec IV kwartału 2005r. 132869 USD
Stan na koniec IV kwartału 2007r. 233343 USD
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 11:11.
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.09.2011, 11:12
458 stron dyskusji. O czym? Platforma Obywatelska nie potrafi rządzić. Tyle. I mogę być zwolennikiem jakiekolwiek partii- SLD, PIS, LPR , SAMOOBRONY czy PJN. Ta opinia powinna byc taka sama dla wszystkich - nawet wyborców (byłych mam nadzieję ) PO. To nie jest kwestia lubienia kogoś czy nie. To kwestia faktów. Partia nie nadaje sie do niczego, dług rosnie, drożyzna szaleje. Polacy nie maja pracy, a premier gra w piłkę. Gdyby nie poparcie mediów (czyt. bezpieki) oni nie mieliby prawa funkcjonować. Komuna ciągle żywa. Goebbels potrafił z 3 Rzeszy za pomocą PR zrobić państwa prawe,nowoczesne i usprawiedliwić wszystko lub niedopuścić opinii publicznej do pewnych faktów. Ja różnic z obecnym rządem nie widzę.
Wyborcy PO = masochiści.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.09.2011, 11:25
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post

To jest zadłużenie ogólne - wliczając sektor bankowy i pozarządowy.

Sam sektor rządowy został zadłużony o 20 mld dolarów.
gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 11:32
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
458 stron dyskusji. O czym? Platforma Obywatelska nie potrafi rządzić. Tyle. I mogę być zwolennikiem jakiekolwiek partii- SLD, PIS, LPR , SAMOOBRONY czy PJN. Ta opinia powinna byc taka sama dla wszystkich - nawet wyborców (byłych mam nadzieję ) PO. To nie jest kwestia lubienia kogoś czy nie. To kwestia faktów. Partia nie nadaje sie do niczego, dług rosnie, drożyzna szaleje. Polacy nie maja pracy, a premier gra w piłkę. Gdyby nie poparcie mediów (czyt. bezpieki) oni nie mieliby prawa funkcjonować. Komuna ciągle żywa. Goebbels potrafił z 3 Rzeszy za pomocą PR zrobić państwa prawe,nowoczesne i usprawiedliwić wszystko lub niedopuścić opinii publicznej do pewnych faktów. Ja różnic z obecnym rządem nie widzę.
Wyborcy PO = masochiści.
O takie hasełka mi chodziło

murray napisał(a):Wyświetl post
To jest zadłużenie ogólne - wliczając sektor bankowy i pozarządowy.

Sam sektor rządowy został zadłużony o 20 mld dolarów.
To są liczby, jakby się to tyczyło PO najważniejsze byłoby to 100 mln poza tym niektórzy wszytko co się dzieje za danych rządów obwiniają za to ten rząd, a zmiany w gospodarce nie zachodzą natychmiast, i nawet jak coś PiS zrobiło to zmiany nie zaszły natychmiast, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, a co do PO to myślę że idealnym przykładem ich populizmu może być "ustawa hazardowa". Stworzyli to to, i kto na tym tarci? firmy bukmacherskie jak dobrze działały tak i działają i się tą ustawą nie przejmują, kto sobie chce grać u bukmachera i tak będzie, a tylko kluby na tym straciły, i ogólnie sport, no ale tu i PiS by pewnie nic mądrego nie wymyśliło. I takie przypomnienie jak to PiS za swoich rządów traktowało kibiców
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,tit...cf84&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 11:42.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.09.2011, 11:56
Cytat:
Goebbels potrafił z 3 Rzeszy za pomocą PR zrobić państwa prawe,nowoczesne i usprawiedliwić wszystko lub niedopuścić opinii publicznej do pewnych faktów. Ja różnic z obecnym rządem nie widzę.
Ktoś wspominał wcześniej o prawie Godwina ?
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.09.2011, 12:08

Z tej samej tabelki:

Stan na koniec IV kwartału 2005r. 433 333 PLN
Stan na koniec IV kwartału 2007r. 568 197 PLN
Stan na koniec I kwartału 2011r. 976 846 PLN

Przyrost za rządów PiS - 135 mln zł
Przyrost za rządów PO - 410 mln zł
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.09.2011, 12:26
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Z tej samej tabelki:

Stan na koniec IV kwartału 2005r. 433 333 PLN
Stan na koniec IV kwartału 2007r. 568 197 PLN
Stan na koniec I kwartału 2011r. 976 846 PLN

Przyrost za rządów PiS - 135 mln zł
Przyrost za rządów PO - 410 mln zł
Wszystko pięknie, ładnie, ale trzeba pamiętać, że Polska gospodarka nie funkcjonuje w próżni... Znacznie łatwiej jest nie zadłużać się, czy też czynić to w wolniejszym tempie w szczycie hossy... Co nie znaczy oczywiście, że zarówno jeden rząd, jak i drugi nie mógł postarać się o mniejszy przyrost długu publicznego...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.09.2011, 12:34
O jakie ładne dział propagandy PiSu dał ci dane, czekam co tam jeszcze dla Ciebie przygotowali, a terasz odmaszerować funkcjonariuszu.
Powyższa tabelka pochodzi z wikipedii i została tam zamieszczona na podstawie danych z www.dlugpubliczny....

Z tego co wiem to dane NBP są podawane w złotych, anie innej walucie (należałoby jeszcze uwzględnić różnice kursowe tej waluty)....

z tego co wiem mamy rok 2011, anie 2007, więc delikatnie rzecz ujmując zajmij się tym co mamy teraz i stopniem zadłużenia kraju przez aktualnie rządzących

Widać projekcja - czyli przypisywanie innym własnych cech (hehehe funkcjonariusz) to jest choroba, która Cię trawi. Wnioskuję to z tego co napisałeś na tym forum. Rozumiem, że bycie kibicem Wisły jest w tym przypadku koniecznym dodatkiem chcąc nie chcąc.....

Zwracam uwagę, iż nie jestem jedynym, który wytknął Ci Twoją bezbrzeżną miłość ku jednej partii i równie bezbrzeżną nienawiść dla innej partii. Jeżeli jedna osoba mówi Ci, że jest cos z Tobą nie tak, to jeszcze nic poważnego, jak wskazuje to większość użytkowników - może warto byłoby się przyjrzeć samemu sobie ? Dziwnym trafem Twoja rejestracja na 2 miechy przed wyborami nie świadczy na twoją korzyść.....

A teraz informuję, że jesteś srebrnym medalistą na mojej liście ignorowanych - złoto zagarnął już użytkownik Angmir. Aby czytać czyjeś wpisy muszą one zawierać w sobie jakąś treść, a nie zwykłe pyskówki i chamskie odzywki - za stary jestem na takie zabawy, więc gratuluję srebrnego medalu w konkurencji ignoruj made in funkykoval.

Bez odpowiedzi.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 12:40
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Widać projekcja - czyli przypisywanie innym własnych cech (hehehe funkcjonariusz) to jest choroba, która Cię trawi. Wnioskuję to z tego co napisałeś na tym forum. Rozumiem, że bycie kibicem Wisły jest w tym przypadku koniecznym dodatkiem chcąc nie chcąc.....

Zwracam uwagę, iż nie jestem jedynym, który wytknął Ci Twoją bezbrzeżną miłość ku jednej partii i równie bezbrzeżną nienawiść dla innej partii. Jeżeli jedna osoba mówi Ci, że jest cos z Tobą nie tak, to jeszcze nic poważnego, jak wskazuje to większość użytkowników - może warto byłoby się przyjrzeć samemu sobie ? Dziwnym trafem Twoja rejestracja na 2 miechy przed wyborami nie świadczy na twoją korzyść.....

Bez odpowiedzi.
Projekcja, w końcu doszedłeś co Ci jest. I zrozum człowieku, nie każdy kto nie lubi PiS, kocha PO, ale dla niektórych to jest nie do pomyślenia, przeważnie dla tych co bezkrytycznie kochają pewną partie i jej wodza.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 05.09.2011 o godz. 12:43.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.09.2011, 13:20
Zadłużanie się społeczeństwa i firm to proces charakterystyczny w ogóle dla naszej cywilizacji i to nie tylko w czasach kryzysu, więc tego wskaźnika w ogóle nie brałbym pod uwagę, jeśli chodzi o ocenę rządów. Rządy odpowiadają za zadłużenie sektora publicznego, a tu różnica jest kolosalna - Tusk zadłuża się kilkukrotnie szybciej, niż Kaczyński. Deficyt rzędu 100 miliardów przy budżecie kilkuset miliardów to jest budżetowa katastrofa. Kilkadziesiąt procent wydatków nie ma pokrycia we wpływach do budżetu. Nawet kryzys tego nie usprawiedliwia, bo zauważmy, że główną przyczyną deficytu nie jest spadek dochodów, tylko wzrost wydatków. To znaczy, jest kryzys, a rząd wydaje coraz więcej, gdy normalnie w takiej sytuacji wydatki się tnie.

Menedżer, który miałby takie wyniki, zostałby wywalony na zbity pysk i takiego delikwenta nie zatrudniłby już nawet kiosk z kebabami.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 05.09.2011 o godz. 13:22.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 13:31
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Zadłużanie się społeczeństwa i firm to proces charakterystyczny w ogóle dla naszej cywilizacji i to nie tylko w czasach kryzysu, więc tego wskaźnika w ogóle nie brałbym pod uwagę, jeśli chodzi o ocenę rządów. Rządy odpowiadają za zadłużenie sektora publicznego, a tu różnica jest kolosalna - Tusk zadłuża się kilkukrotnie szybciej, niż Kaczyński. Deficyt rzędu 100 miliardów przy budżecie kilkuset miliardów to jest budżetowa katastrofa. Kilkadziesiąt procent wydatków nie ma pokrycia we wpływach do budżetu. Menedżer, który miałby takie wyniki, zostałby wywalony na zbity pysk i takiego delikwenta nie zatrudniłby już nawet kiosk z kebabami.
Gospodarka nie działa tak że zmiany zachodzą w niej natychmiast, i jak nie bierzesz kryzysu pod uwagę to jesteś ignorantem. To nie działa jak za dotknięciem magicznej różdżki no ale niektórzy wiedzą lepiej jak to wszystko działa jak dla mnie to JKM ma niektóre pomysły mądre, no ale u nas woli się populistów no najważniejsze aby państwo dało coś za darmo, tak jak się uczymy oczywiście za darmo, służba zdrowia też darmowa przecież jest.
Najlepiej zabrać bogatym, no bo oni na pewno ukradli, więc trzeba im zabrać i dać biednym, w końcu nie wolno być bogatym, bo bogaty=złodziej. I taka prośba na koniec głosujcie na PiS, ciekawe czy tym razem wytrwają więcej niż 2 lata jak ostatni najlepszy rząd w historii Polski. Bardzo mnie ciekawi jak sobie poradzą w czasach gdy nie ma hossy, tam dadzą pieniądze tam dadzą, akcyzę obniżą a i dług będzie malał, bo w końcu zabiorą na to bogatym U nas nic się nie zmieni jak ludzie będą tylko widzieć PiS i PO, powiedzcie ilu z was głosuje na PiS byle by PO nie wygrało ?
martin_6
Senior Member

Stary 05.09.2011, 13:50
Cytujesz mojego posta, więc odbieram Twoją odpowiedź osobiście. Otóż, wielokrotnie pisałem, że miałem plan głosować na KNP. Teraz wkurzyli mnie swoją nieudolnością przy rejestracji list i się zastanawiam, ale pewnie na nich w końcu stanie.

Co do treści - to przecież piszę, że we kryzysie trzeba ciąć wydatki. A Tusk robi dokładnie to, co mówisz - tu rozdaje, tam rozdaje, tylko nie potrafi znaleźć finansowania tych wydatków i stąd deficyt. Wpływy z podatków przez ostatnie lata wzrosły, więc trudno traktować kryzys jako usprawiedliwienie dla wszystkiego.
Będą wisieć komuniści!

gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 14:00
Cytujesz mojego posta, więc odbieram Twoją odpowiedź osobiście. Otóż, wielokrotnie pisałem, że miałem plan głosować na KNP. Teraz wkurzyli mnie swoją nieudolnością przy rejestracji list i się zastanawiam, ale pewnie na nich w końcu stanie.

Co do treści - to przecież piszę, że we kryzysie trzeba ciąć wydatki. A Tusk robi dokładnie to, co mówisz - tu rozdaje, tam rozdaje, tylko nie potrafi znaleźć finansowania tych wydatków i stąd deficyt. Wpływy z podatków przez ostatnie lata wzrosły, więc trudno traktować kryzys jako usprawiedliwienie dla wszystkiego.
Chyba to dopisałeś później Bo Tusk i Kaczyński tak naprawdę są bardzo podobni, w skrócie populiści, ważne by do korytka się dobrać, jeden i drugi powie wszystko aby na niego głosować. JKM przydałby się w sejmie. No ale nigdy nie będzie miał szans wprowadzić swoich pomysłów, przecież u nas wszyscy wolą mieć wszytko "za darmo" i narzekać że wszyscy ich okradają
martin_6
Senior Member

Stary 05.09.2011, 16:24
Co do KNP:
http://nczas.home.pl/wiadomosci/jest...w-calym-kraju/

KNP udało się zebrać podpisy w 21 okręgach i donieść je do PKW w wymaganym terminie. Zobaczymy, co postanowi teraz Komisja. Jak na mój gust to powinna być rejestracja w całym kraju, ale wiadomo, że prawo wyborcze u nas jest chore i to wcale nie jest takie jasne.
Będą wisieć komuniści!

gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 16:48
Co do KNP:
http://nczas.home.pl/wiadomosci/jest...w-calym-kraju/

KNP udało się zebrać podpisy w 21 okręgach i donieść je do PKW w wymaganym terminie. Zobaczymy, co postanowi teraz Komisja. Jak na mój gust to powinna być rejestracja w całym kraju, ale wiadomo, że prawo wyborcze u nas jest chore i to wcale nie jest takie jasne.
Jak dla mnie to do sejmu powinny być również jednomandatowe okręgi wyborcze, ogólnie powinno śię głosować na ludzi a nie na partie
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.09.2011, 17:00
Oglądaliście tą debatę ? Korwin kontra Palikot
http://www.youtube.com/watch?v=7NvVj...eature=related

Gdybym miał z tej dwójki wybrać , to głosował bym na Palikota . Zaznaczam że nie tylko a nawet nie przede wszystkim na podstawie tej debaty .

Korwin moim zdaniem potrafi błysnąć inteligencją jak i głupotą - dziwną konstrukcje ma ten człowiek .
Ja też jestem za wolnością i odpowiedzialnością jednostki jednak uważam żę jego system nie trzyma się kupy i stosunkowo łatwo można go zanegować, szkoda że niema na tyle dobrej symulacji bo chętnie bym zobaczył co z tych jego pomysłów by wynikło .
Korwin tak poza tym ma sporo kontrowersyjnych pomysłów i poglądów w kwestiach społeczno- obyczajowych , np. kwestie kobiet ale nie tylko,teraz akurat nie mogę sobie za wiele tego przypomniec ,ale słyszałem na własne uszy wiele kwiatków

U Palikota to się bardziej trzyma kupy i jest realne , stosunkowo porównując do Korwina oczywiście .
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.09.2011 o godz. 17:12.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.09.2011, 17:04
To wy sobie dopowiadacie że to są PR - owskie bzdury, tak jak ja bym był winny temu że takie wnioski się same nasuwają? zobacz lepiej co poniektórzy tu piszą, bawią mnie tacy co wszystkim wmawiają że są lemingam,i zmanipolwabnymi przez TVN, a sami tak przypadkiem powtarzają ciągle te same bzdety które już 1000 raz czytałem, powtarzają bzdety za ludźmi z PiS z Gazety Polskiej, a wmawiają innym że to oni są zmanipulowani przez TVN, zobacz lepiej kto to tu powtarza PR - owskie bzdety.
No cóż, skoro nalegasz to wychodzi na to że będziemy musieli tolerować tutaj Twoją obecność. Był już AS to teraz być może jest czas gościa. Trudno jednak nie zauważyć że jest to trochę dziwne gdy parę osób zwraca Ci uwagę że nie pasujesz tu ze swoją "poetyką" a Ty pomimo wszystko wpychasz się drzwiami i oknami. Optymistycznie zakładam że jest to uboczny efekt niezwykle wysokiego poziomu prowadzonych tu dyskusji bo wariant pesymistyczny (polecenie służbowe) budzi we mnie jednak pewien niesmak. Tym niemniej od razu zaznaczam: do momentu dokąd nie wykarzesz się choćby jakimś "kiełkiem" własnych przemysleń z mojej strony masz ignore. Być może ochotę na jakąś formę polemiki z Tobą będzie miał kolega Drozd.

edycja: przepraszam ale uważam jest to naprawdę bardzo urocze: kolega gość uaktywnił nam się w kilku innych tematach poza politycznym
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.09.2011 o godz. 17:43.
hassarol
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 05.09.2011, 17:13
jachting napisał(a):Wyświetl post

Gdybym miał z tej dwójki wybrać , to głosował bym na Palikota . Zaznaczam że nie tylko a nawet nie przede wszystkim na podstawie tej debaty .

Korwin moim zdaniem potrafi błysnąć inteligencją jak i głupotą - dziwną konstrukcje ma ten człowiek .
Ja też jestem za wolnością i odpowiedzialnością jednostki jednak uważam żę jego system nie trzyma się kupy i stosunkowo łatwo można go zanegować, szkoda że niema na tyle dobrej symulacji bo chętnie bym zobaczył co z tych jego pomysłów by wynikło .
Korwin tak poza tym ma sporo kontrowersyjnych pomysłów i poglądów w kwestiach społeczno- obyczajowych , np. kwestie kobiet teraz akurat nie mogę sobie za wiele tego przypomniec ,ale słyszałem na własne uszy wiele kwiatków

U Palikota to się bardziej trzyma kupy i jest realne , stosunkowo porównując do Korwina oczywiście .
Jak możesz być za wolnością i odpowiedzialnością jednostki i popierać Palikota? To się dopiero kupy nie trzyma.
Nie wiem co jest kontrowersyjnego szczerze mówiąc w kwestii kobiet akurat, bo znam większość jego wypowiedzi i wszystkie są spójne i logiczne. Bo chyba to, że są mniej inteligentne od mężczyzn to można poprzeć wynikami badań. Oczywiście nie wolno tego w żaden sposób podciągać pod to, że kobiety są głupsze bo to wierutna bzdura. Kobiety są lepsze w pewnych dziedzinach, mężczyźni w innych (akurat w tych bardziej ścisłych).
Palikot nie ma żadnego pomysłu na Państwo. Chce zamiast socjalizmu wprowadzić "socjalizm z ludzką twarzą". Niby chce oszczędzić na pewnych sektorach ale chce jeszcze więcej rozdać (darmowe kondomy, internety itd.)

Poza tym polecam sprawdzić kto jest nr.1 na liście w Krakowie u Palikota. Może wtedy ten zapał trochę minie
martin_6
Senior Member

Stary 05.09.2011, 17:16
jachting napisał(a):Wyświetl post

Korwin tak poza tym ma sporo kontrowersyjnych pomysłów i poglądów w kwestiach społeczno- obyczajowych , np. kwestie kobiet ale nie tylko,teraz akurat nie mogę sobie za wiele tego przypomniec ,ale słyszałem na własne uszy wiele kwiatków

No tak, tylko że program KNP nie są do końca tożsame z poglądami Korwina.
Program partii jest znacznie bardziej wyważony, jest w nim wymienione, jakie zmiany są realnie do wprowadzenia w trakcie jednej kadencji.

Palikot? Bez jaj! Kiedyś konserwatysta, potem liberał, teraz antyklerykał. Skąd masz wiedzieć, kim będzie jutro? Może socjalistą albo nacjonalistą?
Będą wisieć komuniści!

gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 17:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No cóż, skoro nalegasz to wychodzi na to że będziemy musieli tolerować tutaj Twoją obecność. Był już AS to teraz być może jest czas gościa. Trudno jednak nie zauważyć że jest to trochę dziwne gdy parę osób zwraca Ci uwagę że nie pasujesz tu ze swoją "poetyką" a Ty pomimo wszystko wpychasz się drzwiami i oknami. Optymistycznie zakładam że jest to uboczny efekt niezwykle wysokiego poziomu prowadzonych tu dyskusji bo wariant pesymistyczny (polecenie służbowe) budzi we mnie jednak pewien niesmak. Tym niemniej od razu zaznaczam: do momentu dokąd nie wykarzesz się choćby jakimś "kiełkiem" własnych przemysleń z mojej strony masz ignore. Być może ochotę na jakąś formę polemiki z Tobą będzie miał kolega Drozd.
To są moje własne przemyślenia, na podstawie tzw. PiSowskich mediów, a co do Drozda, z fanatykami nie ma sensu dyskutować
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.09.2011, 18:29
Cytat:
Nie uważasz , że partia która aspiruje do chociażby tych 3 % (a jak podejrzewam ambicje są znacznie większe) powinna być w stanie organizacyjnie zebrać listy w bardziej bezpiecznej ilości i bardziej bezpiecznym terminie ?
Zastanawia mnie co w tym przypadku jest bardziej chore , partia z takimi ambicjami a tak słaba organizacyjnie , czy prawo wyborcze.

p.s szkoda że głosy w ankiecie nie są jawne . Dowiedziałbym się na kogo oddałem głos
Ostatnio edytowane przez Mareq : 05.09.2011 o godz. 18:37.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.09.2011, 18:31
To są moje własne przemyślenia, na podstawie tzw. PiSowskich mediów, a co do Drozda, z fanatykami nie ma sensu dyskutować
Nie nadużywaj słowa dyskutować bo Cię ktoś zapyta o argumenty i jesteś spalony . Ostatnio pisałeś o miliardach dolarów zadłużenia zagranicznego w czasie rządów PiS tak po prostu bez żadnego źródła? To na prawdę nie w Twoim stylu.

ps. Jako fanatyk nie będę się przekomarzał z bezideowcem. Chyba że horrendalność wpisów kolegi mnie do tego zmusi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.09.2011 o godz. 18:39.
Hej Nasz TS !!
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.09.2011, 18:34
Jak mi ktoś wmawia ciągle jakieś swoje wymysły, to to jest normalne ? Jak ja zacznę pisać że część jest tu nasłana przez PiS, bo co do niektórych można mieć takie podejrzenia i będę im wmawiał że przysłał ich tu Hofman dostają 50zł za wpis, są zmanipulowani przez Kaczyńskiego i Gazetę Polską to to będzie normalne ?
Jakzes taki kibic Wisly to zapraszam do tematow o Wisle, z zakazem bazgrania w "politycznym". Zobaczymy kiedy ci sie paliwo i zapal skonczy.
Nic mnie tak nie w....ia na tym swiecie jak agitatorzy, ankieterzy, spece od sprzedazy bezposredniej i naganiacze. Nawet do parchow mam wiecej sympatii.
Twoja obecnosc na tym forum spelnia wszystkie warunki przywalenia jej pieczatki trolla.

Najlepiej wyjdz. Jak kolega zauwazyl wczesniej - bez trzaskania.
Boia chi molla !
gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 18:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie nadużywaj słowa dyskutować bo Cię ktoś zapyta o argumenty i jesteś spalony . Ostatnio pisałeś o miliardach dolarów zadłużenia zagranicznego w czasie rządów PiS tak po prostu bez żadnego źródła? To na prawdę nie w Twoim stylu.

ps. Jako fanatyk nie będę się przekomarzał z bezideowcem. Chyba że horrendalność wpisów kolegi mnie do tego zmusi.
Czytaj uważniej temat

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jakzes taki kibic Wisly to zapraszam do tematow o Wisle, z zakazem bazgrania w "politycznym". Zobaczymy kiedy ci sie paliwo i zapal skonczy.
Nic mnie tak nie w....ia na tym swiecie jak agitatorzy, ankieterzy, spece od sprzedazy bezposredniej i naganiacze. Nawet do parchow mam wiecej sympatii.
Twoja obecnosc na tym forum spelnia wszystkie warunki przywalenia jej pieczatki trolla.

Najlepiej wyjdz. Jak kolega zauwazyl wczesniej - bez trzaskania.
Łohoho to nie lubisz kolegi Drozda ? Tak tak, wiem troll to każdy kto ośmiela się myśleć inaczej, widzę tu zasady rodem z niezalezna.pl, zresztą polecam tą oazę "wolności słowa"
martin_6
Senior Member

Stary 05.09.2011, 18:56
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie uważasz , że partia która aspiruje do chociażby tych 3 % (a jak podejrzewam ambicje są znacznie większe) powinna być w stanie organizacyjnie zebrać listy w bardziej bezpiecznej ilości i bardziej bezpiecznym terminie ?
Zastanawia mnie co w tym przypadku jest bardziej chore , partia z takimi ambicjami a tak słaba organizacyjnie , czy prawo wyborcze.
Pewnie że powinna. Mocno mnie tym zirytowali i skłonili do zastanowienia się nad partią, na którą oddać głos. Jednak jeśli się uda zarejestrować listy w całym kraju, to raczej ich poprę z prostego powodu - lepszego wyboru nie widzę. Będę się łudził, że kiedyś dorosną do poważnej polityki.
Będą wisieć komuniści!

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.09.2011, 18:59
Łohoho to nie lubisz kolegi Drozda ? Tak tak, wiem troll to każdy kto ośmiela się myśleć inaczej, widzę tu zasady rodem z niezalezna.pl, zresztą polecam tą oazę "wolności słowa"
znam.
Tu nie chodzi o myslenie inaczej - chociaz z radoscia przyznaje: w sposob brutalny sa wyrywani z korzeniami teczowi aktywisci i milosnicy wszelakich tolerancji. Czy to pasiastych czy to tych "od zapiecka".
Tu chodzi o oczojebna propagande i struganie wariata.

Powyzsza opinie wyrazam prywatnie, nie jako moderator. A przyznam, ze az mnie swierzbi, ze tak to ujme - myszka.
W swiecie gdy zjawisko trollowania politycznego jest niemal tak powszechne jak reklamy na www, przyznasz ze twoj skok, czy tez zrzut na na nasze forum, i twoja obecnosc na nim wyglada nieco groteskowo.
Pomijam tresc postow, bo juz sie tego naczytalem.
na niezalezna.pl
Boia chi molla !
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.09.2011, 19:00
Kolego gość2332 co Ciebie interesuje kto mnie lubi a kto nie? Chyba nie chciałeś się ze mną porównywać? Gdzie mnie tam do agitatora. Ja piszę to co myślę, a agitator nie myśli co co pisze.

ps. Bo treść przychodzi sms'm.

Wie ktoś co Tusk załatwił na Litwie? Bo pamiętam jakie było szczekanie na Lecha Kaczyńskiego że nic nie załatwił dzień przed wylotem do Smoleńska.
Hej Nasz TS !!
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.09.2011, 19:33
hassarol napisał(a):Wyświetl post
Jak możesz być za wolnością i odpowiedzialnością jednostki i popierać Palikota? To się dopiero kupy nie trzyma.
(...)
Palikot nie ma żadnego pomysłu na Państwo. Chce zamiast socjalizmu wprowadzić "socjalizm z ludzką twarzą". Niby chce oszczędzić na pewnych sektorach ale chce jeszcze więcej rozdać (darmowe kondomy, internety itd.)
(...)
Nie zamierzam głosować na Palikota, bo nie po drodze mi z nim, ale zeby świadomie głosować przeczytałem ich program (tak samo jak program Korwina etc.) i zadam ci szczere pytanie - czy wiesz cokolwiek o ich programie, czy po prostu nie lubisz Palikota?

Pomysły gospodarcze mają naprawdę fajne - oszczedzenie na pewnych sektorach? No cóż, ja wole, żeby państwo nie utrzymywało kościoła, a w zamian dało mi darmowy internet, super sprawa.

Pierwszego zdania o wolności kompletnie nie rozumiem.. sprawdź co oni proponują względem użerania się z urzędnikami, załatwianiem pozwoleń, donoszeniem oświadczeń od drzwi do drzwi itp.

Nie mowie, ze jakby sie dostali do sejmu to bedzie ok, ale nie mow ze nie ma żadnego pomysłu na państwo, jak jednak kilka ma...
gosc2332
Senior Member

Stary 05.09.2011, 19:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kolego gość2332 co Ciebie interesuje kto mnie lubi a kto nie? Chyba nie chciałeś się ze mną porównywać? Gdzie mnie tam do agitatora. Ja piszę to co myślę, a agitator nie myśli co co pisze.

ps. Bo treść przychodzi sms'm.

Wie ktoś co Tusk załatwił na Litwie? Bo pamiętam jakie było szczekanie na Lecha Kaczyńskiego że nic nie załatwił dzień przed wylotem do Smoleńska.
Widzisz a jednak piszesz jakbyś treść smsem dostawał, bo jakoś podobne rzeczy czytam w innym miejscach nic nowego jeszcze nie napisałeś, wszytko to znane rzeczy pisane przez agitatorów. Widzisz takie rozumowanie obraca się przeciwko Tobie, bo i ja mogę Ci zarzucać to samo. Ale po co się tak bawić jak dzieci. Zresztą zrobię Ci przyjemność i zakończę naszą dyskusje Tzn zakończę ogólnie dyskusje tutaj.
7 kotów, próba uświadomienia kogoś jaki ich guru jest naprawdę to propaganda ? No ale niech sobie żyją w swoich światach cudownego zbawiciela doskonałego, króla hipokrytów Jarosława Wielkiego Kaczyńskiego.
I wbijcie to sobie do głów, nie każdy kto nie kocha Kaczyńskiego automatycznie kocha Tuska. Są też ludzie co umieją zobaczyć jaka rzeczywistość jest naprawdę. No ale żyjcie sobie w swoich światach
Dalej uważajcie że to rząd odpowiada za cenę cukru itp., a nawet za brak prądu na dworcu, bo i to wg inteligencji z PiS była wina Tuska
ziuk_NYC
Senior Member

Stary 05.09.2011, 20:02
przyznam ze zadziwiacie mnie panowie, piszecie ze uzytkownik gosc2332 jest niewiarygodny, ze troll, agitator ale dalej z nim prowadzicie wymiane zdan. Badzcie prosze konsekwenti i olewajcie jego wpisya wtedy da sobie spokoj i przestane wypisywac swoje madrosci. Zycze udanego wieczoru.
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów