|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Znów głośno o mojej 'ulubionej' pani minister... Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność widzieć ją jak przy namiocie pod Krakowskim Przedmieściem głosiła wizję polskiej dyplomacji, o której mowa poniżej...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...adczenia_.html Żeby nie było, że Wyborcza --> http://www.wikileaks.org/cable/2006/...ARSAW2312.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
W 2006 nie było wyborów. A w 2005 lokale zamknięto o 20 00 i podano wstępne wyniki. W 2007 lokale zamknięto o 20 00 ale wstępne wyniki podano o 23 00. Taka delikatna różnica. Trzy godziny liczący głosy robili co chcieli. Bo UWAGA w jednej komisji zabrakło kart do głosowania. Cóż za nieszczęśliwy przypadek.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Doinformuj się, były wybory samorządowe w 2006 roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
||
Co do studiów. Problem w tym,że w Polsce nie ma żadnej jakości kształcenia. Co prawda kupa osób ma mgr ale ile z tego ma jakąkolwiek wartość?Ludzie studiują,bo taka moda. A większość nie uczy się ale kuje,bo tego wymaga też ten system. Nie premiuje myślenia, twórczego podejścia do świata,logicznego,ale od dechy do dechy, i najważniejsza ocena. Poza tym człowiek po studiach powinien mieć na tyle rozwinięte pewne cechy,że jego celem powinna być niezależność i chęć robienia czegoś twórczego. A tymczasem 90 procent kończących studia za swój cel obiera znalezienie etatu. Z drugiej strony państwo nic nie robi aby ułatwiać ludziom start. W normalnym systemie, zdrowym,człowiek po skończonych studiach wyższych( w zdrowym systemie studia mają jakąś wartość), powinien być odpowiednio zagospodarowanych przez gospodarkę. Nie nakazowo, ale gospodarka sama by poszukiwała dobrze wykształconych ludzi. Wiele osób idzie na studia dla alibi. Nie weźmie się do pracy,nie skupi się na czymś konkretnym,tylko idzie na dziwne studia,nic mu nie dające, gdy tymczasem mógłby ten czas spożytkować lepiej. Dla siebie. Nauczyć się języka np. nauczyć się blacharstwa samochodowego. Dlatego nie rozumiem postulatu,że są ludzie po studiach którzy nie mają pracy. Wiem,że system jest taki a nie inny. Ale, napisze coś niepopularnego, nie każdy musi kończyć studia, i posiadanie papierka nie tłumaczy go,że nie ma pracy. Jak nie ma teraz to i później mieć nie będzie. Papier nie spowoduje nagle ruchu na rynku pracy. Co do służby zdrowia. Nic od razu. Na początku, ugotowałbym dwie pieczenie na jednym ogniu. Zmniejszył szara strefę w prywatnej służbie zdrowia,i odciążył państwową. Pomysł ten wpadł mi mimo chodem, gdy po raz n-ty byłem u lekarza prywatnego,płacąc kilkaset złotych za wizytę. Gość mi nie dawał ani rachunku, kwitka, nic. Kasa do koperty z nazwiskiem lekarza(!) w recepcji i tyle. A gdyby tak była możliwość zrobienia ulgi zdrowotnej, takiej w nowym wymiarze. Za leczenie w prywatnym szpitalu czy gabinecie, dostaje f-rę, na podstawie, której dokonuje odpisu. Bez górnej granicy. Prywatni lekarze mieliby popyt że hej. Pacjenci domagaliby się za każdą wizytę rachunku,faktury,bo to w ich interesie i wsio by było załatwione. Ci co mają kasę by się leczyli w prywatnej służbie zdrowia a ci mniej zamożni w państwowej,gdzie zapewne kolejki by się drastycznie zmniejszyły. A argument, który zawsze w głowie mi się pojawiał,że płace zdrowotne, a i tak na lekarza wydaje kasę,zniknąłby. Bo płace co prawda, ale mogę sobie z racji ulgi dokonać odpisu. Tak samo pod to podchodziłyby abonamenty medyczne,ubezpieczenia od wypadków. Tak to widzę. Może błędnie ale w tym kierunku raczej oczekiwałbym działań JKM. Jak najlepszej adaptacji do obecnego systemu. Także ZUS, który już jest bankrutem nie ma racji bytu. Zwolnić ludzi z płacenia go, z obciążeń niech będzie tylko zdrowotne, i tyle. Po co ja mam płacić coś z czego nic nie będę miał?Nie lepiej aby tą kasę odkładać na konto dobrze oprocentowane czy inwestować w co mi się żywnie podoba. Czemu to jakiś urzędas ma decydować czy jest OFE czy go nie ma,na co idą gdzie idą i czy może na coś innego. Moja kasa moja sprawa. Tyle. W obecnym systemie proponuje nie rozwalać go, sam się rozwali,ale stwarzać alternatywę. I to powinien robić Korwin. Proponować. Państwo ma pobudzać gospodarkę, nie w stylu jak to Keynes proponował. Nie,ale zmniejszać wszystkie bariery administracyjne,koncesyjne,prawne, tam gdzie ich absolutnie nie potrzeba. Skupić się na wojsku, policji i zarządzaniu przedsiębiorstwami strategicznymi. I tyle.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
Masz znajomych którzy pójdą oddać nieważny głos? Faktycznie towarzystwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2011 o godz. 14:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Co do ZUS fajnie ja go tez nie chce płacić tylko co z obecnymi emerytami lub tymi co za niedługo nimi zostaną a składali się cale życie ? skąd na nich kasa? Super byłoby przejść na system prywatny i na zdrowych zasadach stworzyć fundusze emerytalno-zdrowotny np. dla ludzi od 50 roku wzwyż i po jakimś czasie go zlikwidowac - kiedy nie będzie biorców , reszcie obliczenie nalezności dotychczas wpłaconych i przekazanie do wskazanych przez nich firm ubezpieczeniowych, drugi fundusz wypadkowy, trzeci zdrowotny dla osób do 18 roku życia i studentów studiów dziennnych. Przejściowo mozna stosować to co proponujesz- jest to dobry pomysl-(rachunki od prywatnego lekarza odpisywane z puli NFZ). Jest jedno ale- takich szczegołów nie podaje JKM więc czemu na niego głosować?. On podaje chorobę (sluzba zdrowia) i mówi że stosuje lek (likwidacja państwowej)- ale już żeby powiedzieć jaka dawka, jak długo, co w międzyczasie - to juz koncepcji nie ma. Ja sądzę to samo o PJN ale nie o tym mówię. Żeby zebrali odpowiednią ilość głosow powinni byli wystartować razem -wtedy wyborcy tych 3 partii by się zsumowali i dostaliby-być może- dotację na działanie a tak JKM-u nie bedzie na 99% w parlamencie ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Elektorat Korwina jest skrajny i nie zaakceptuje urzedniczomanii Jakubiak ( http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...e-grzechy.html ), elektorat Jurka nie zaakceptuje legalizacji trawki, ktora wyszla ostatnio na jeden z najwazniejszych postulatow Korwina, a elektorat PJN nie zaakceptuje wiekszosci pogladow KNP i PR. Skonczyloby sie tak, ze wiekszosc z wyborcow tych partii nie poszlaby do wyborow albo oddala glosy niewazne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
2. Ubezpieczenie społeczne: napisał już o tym Arapaho. Nie rozumiesz tego że płacąc obecny ZUS finansujesz nie swoją emeryturę ale emeryturę obecnych emerytów (bo ich wpłaty poszły na spłatę emerytur ówczesnych emerytów). Odkładając na konto obecną składkę prawdopodobnie byłbyś w stanie zapewnić sobie w przyszłości emeryturę. Tyle tylko że tym samym skazujesz na smierć głodową sporą rzeszę obecnych emerytów. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Stada owiec, juhasi w tradycyjnych strojach ludowych, pokazy wyrobu oscypków. A wszystko w scenerii krakowskich Błoń. Od soboty, 10 września przez niemal dwa miesiące będzie można oglądać w naszym mieście wypas owiec w formie autentycznego redyku
Nieźle ich popie*doliło... http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A za Wyborczą to już nie nadążam. Wcześniej lansowali tezę, że 10 kwietnia to wina Kaczora, bo naciskał. Jak stenogramy pokazały, że nie naciskał, to teraz jest wina Kaczora, bo nie naciskał, a miał obowiązek (!) naciskać i głupi pilot nie wiedział, co robić ![]() Nie pojmuję, jakim cudem ludzie to łykają. KNP prawdopodobnie bez rejestracji list w całym kraju. Jeszcze będą się odwoływać, ale marne szanse... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie rozumiem co Ci w tym przeszkadza?Jak psy srają po błoniach to nie przeszkadza?Ciekawa atrakcja dla krakusów z dziećmi i turystów wg mnie.Kontekst polityczny inna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
dzisiejsza debata gospodarcza w skrócie, czemu nie zaproszono Korwina ?
http://biznes.onet.pl/debata-gospoda...4,1,news-detal |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
"Afera naciskowa" wokół PJN? Poseł ujawnia szczegóły
"Ona miała być "jedynką" listy PJN, a on miał mówić, że "nie życzy sobie by kandydowała". Urzędniczka odebrała to tak, że może mieć problemy jeżeli chodzi o dalszą pracę w urzędzie. Poncyljusz przyznał także, że interweniował w tej sprawie i rozmawiał z prezydentem Nowaczykiem. Drugi przypadek miał dotyczyć osoby z województwa zachodniopomorskiego. Miał on usłyszeć, że jeżeli wystartuje, to jego żona nie zrobi specjalizacji w szpitalu kierowanym przez członka Platformy Obywatelskiej. Trzeci miał miejsce w województwie warmińsko-mazurskim. Osoba związana z PJN miała tam usłyszeć, że jeżeli zdecyduje się na start z list tej partii, to jego żona zostanie wyrzucona z jednej z agencji rolnych." http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html Ach te słynne POwskie standardy .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak wam się zepsuje samochód to zadzwonicie do ministra rolnictwa np. i wyśle wam rządowy samochód, tak jak to z dobrego serca rydzykowi był gotów wysłać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Debata JKM - Janusz Palikot
tutaj akurat 4 część debaty, bo tą akurat oglądam ( w pierwszej części od 4;30 zaczyna się debata ) http://www.youtube.com/watch?v=qx6QKKZdBHk |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Radzę się przyglądać sprawie Nowego Ekranu, bo robi się coraz goręcej. Oczywiście media milczą, chociaż w normalnym kraju, jakby wybory mogły być odwołane, to gadano by o tym bez przerwy.
![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Już jutro w piątek 9 września do kiosków trafi pierwszy numer "Gazety Polskiej Codziennie".
"Gazeta Polska Codziennie" nie jest adresowana do wszystkich, ale "do 40 proc. Polaków, którzy obecnie nie identyfikują się z żadną gazetą oraz tych, którzy obecnie kupują gazety ''drugiego wyboru". Zachęcam do kupna i lektury. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta gazeta jest pro pis ?
Bez pyskówek proszę. Nie wiem, to pytam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tak.
Podobno Staruch ma być felietonistą |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to taką anty reklamę zrobili Staruchowi i temu tytułowi przed dwoma dniami w tvn24 że głowa mała...
tak z głowy to sobie przypominam " jak można kupować gazetę, gdzie piszę osoba która pobiła policjanta ?! " albo " jak mamy chodzić całymi rodzinami na mecze, jak na jednym z sektorów siedzi gość odpowiedzialny za rozbój ?! " ...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Rozumiem, ze wszyscy dziennikarze i felietonisci zwiazani z ta nowa Gazeta Polska, zgodnie z zaleceniami Sakiewicza, oficjalnie powiedzieli na kogo beda glosowac w nadchodzacych wyborach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Jak podkreślił redaktor Sakiewicz, w dziale sportowym jest wielu dziennikarzy, którzy mają dobry kontakt z kibicami.
"Nie wzdragamy się przed tym, by pytać ich o zdanie w sprawach ruchu kibicowskiego. Kibic ma takie same prawa człowieka i prawo do własnego zdania" - zaznaczył Sakiewicz. Bronimy kibiców od wielu lat. Był czas, że byliśmy niemal jedynymi stojącymi po ich stronie. Dział sportowy w nowym dzienniku stworzyli ludzie z mediów kibolskich. Codzienne felietony będą w nim pisać liderzy grup kibicowskich z całego kraju. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież Nowy Ekran to jest agenturalny portalik, który z jednej strony ma na sztandarach urwane skrzydło od Tutki i zawzięcie lansuje się na główne medium prawicowych internautów, a tak naprawdę pod tymi sztandarami chcą przemycić jedynie gości ze służb specjalnych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś konkrety? Bo nie interesowałem się jakoś NE, nie wiem za bardzo, co o nich myśleć.
Sugerujesz grę służb wespół z SN na odwołanie wyborów? Po co? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co do obecnej akcji NE to na myśl przychodzi mi od razu to, że chcą zaistnieć w mediach, bo chwilowo ich projekt chyba nie idzie tak jak planowali i szukają dodatkowego rozgłosu. Poza tym ich "żywiciel" ma, bądź miał startować do Senatu.
Ponadto w temacie NE to proponuję w szerszym zakresie zainteresować się powstaniem wszystkich politycznych serwisów blogerskich w Polsce, głównie prawicowych, gdyż tam są najciekawsze kwiatki. Chodzi mi przede wszystkim o S24 i NE, bo "niepoprawni", blogpress, blogmedia24 działają na innych zasadach, a "niezależna" to tuba propagandowa Sakiewicza. Rzucę kilka terminów do poszukania w necie i innych źródłach m.in. prasie. Salon24 - Radosław Krawczyk, Piotr Dreszer, Konsalnet Nowy Ekran - Ryszard Opara, gen. Tadeusz Wilecki, "obiad drawski", Elektrim (firma WSI) Kataryna - jej współpraca z Agorą i promowanie projektu PJN od samego początku Aleksander Ścios - człowiek Macierewicza ze służb, członek komisji likwidacyjnej WSI, walczy w internecie z WSI-owcami, którzy założyli NE W skrócie: Salon24 to UB-ecja i SB-ecja, a Nowy Ekran to twór sponsorowany przez stare WSI. http://blogmedia24.pl/node/40734 http://lubczasopismo.salon24.pl/publ...i-odpowiedz-ll
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.09.2011 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czytając ten wywiad chyba nikt (oprócz ociężałych umysłowo) nie ma już złudzeń jak szybko wróciliśmy do PRL-u. Te same komunistyczne metody zwalczania opozycji i ludzi postrzeganych, ze mogą zagrozić władzy. Gdzie są tera te kundle co tak szczekały o zagrożeniu demokracją w czasach gdy premierem był Kaczyński ?
|
|
|