The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2011, 13:13
Mam zagadnienie dla wyjadaczy . Mianowicie czy ktos zna jakis program lub jakis inny sposob do nabijania reflinkow? to jest ten reflink http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=1944 glownie chodzi oto ze 1 ip mzoe nabic 1 reflink i musi byc to ip Polskie siedze juz nad tym 2 dni i nie moge tego rozkminic mysle ze sie snajdzie ktos kto ma wiedze w temacie
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
wieczor
Member

Od: 09.2010

Stary 04.09.2011, 13:36
Gdzie w Krakowie kupię koszulkę Chelsea ?
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.09.2011, 13:43
Na Tandecie
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.09.2011, 14:13
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, a potrzebuję ilu pacjentów może przyjąć Szpital JPII w Krakowie (ul. Prądnicka) ? Inaczej rzecz ujmując - ile mają łóżek ? Choć orientacyjnie jak ktoś wie - bliżej 500, 1000 ?

Edycja: Już nieaktualne, uzyskałem pomoc.
Ostatnio edytowane przez felipe : 04.09.2011 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
kazelot
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 04.09.2011, 15:26
Może ktoś polecić jakąś szkółke/grupe - nie mówie o muzycznej, gdzie można podszkolić technike gry na gitarze (elektryk) troche sobie gram, ale jest sporo niedociągnięć. Znalazłem coś takiego : http://gitarzysci.pl/szkola-guitarma...ow-t35775.html. Ktoś coś wie?

Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.09.2011, 17:51
Powiedzcie to opłaca się kupić w sklepie bezcłowym?
Najbardziej interesuje mnie jakaś elektronika, perfumy, może ubrania albo buty.

Czy jest gdzieś jakiś cennik ogólnodostępny?

PS. strefa bezcłowa na promie nad naszym morzem.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 05.09.2011, 10:39
Czy ma lub miał któryś/któraś z forumowiczów konto w Multibanku? Chcę się dowiedzieć czy wypowiadając umowę tym zdziercom płaci się jakąś karę. Wypowiedzenie miałoby nastąpić znacząco przed czasem wygasniecia porozumienia o świadczenie usług.

Przy okazji - odradzam serdecznie tego banku. Trzymajcie się z dala od instytucji o tej konkretnie nazwie
.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.09.2011, 11:04
Ktoś tu pisał o mbanku. Ja mam konto w Mbanku. Przelewy itd wszystko jest za darmo. Płaci się opłatę miesięczną ( 2 zł ) tylko wtedy jeśli w danym miesiącu wydamy mniej niż 100 zł przy płaceniu kartą : )
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.09.2011, 11:30
snikki napisał(a):Wyświetl post
Czy ma lub miał któryś/któraś z forumowiczów konto w Multibanku? Chcę się dowiedzieć czy wypowiadając umowę tym zdziercom płaci się jakąś karę. Wypowiedzenie miałoby nastąpić znacząco przed czasem wygasniecia porozumienia o świadczenie usług.

Przy okazji - odradzam serdecznie tego banku. Trzymajcie się z dala od instytucji o tej konkretnie nazwie
.
Zadzwoń na ich infolinię i się dowiedz i dostaniesz pewną informację. <Możesz ewentualnie poszukać regulaminu w sieci gdzie powinna być tabela prowizji i kar
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2011, 11:48
Przeczytaj umowę i regulamin do niej dołączony (j.w.), tam muszą znajdować się stosowne postanowienia umowne. Jeśli nie masz zgłoś się do oddziału banku by Ci wydali, bądź przesłali stosowny regulamin.
Infolinii do końca bym nie ufał.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.09.2011, 14:36
Obiecalem dziewczynie wypad na jakis horror, ale kino wydaje mi sie bananlne. Pomyslalem o jakims kinie plenerowym/samochodowym itd. Orientuje sie ktos czy w promieniu powiedzmy 30-40km od Krakowa jest cos takiego?
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.09.2011, 17:09
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie to opłaca się kupić w sklepie bezcłowym?
Najbardziej interesuje mnie jakaś elektronika, perfumy, może ubrania albo buty.

Czy jest gdzieś jakiś cennik ogólnodostępny?

PS. strefa bezcłowa na promie nad naszym morzem.

Na pewno perfumy. Na nic z Twojej listy nie zwracałem uwagi poza tym. Oczywiście alkohol. Żaden cennik nie jest Ci potrzebny, kupisz ile zdołasz wynieść, zawsze się możesz podzielić ku uciesze gawiedzi.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
piotrek11
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 05.09.2011, 19:47
Mam pytanie do was potrzebuje oprawić plakat w zwykłe ramki aluminiowe plus plexi bądź szkło do tego oczywiście na wymiar konkretny gdzie w Krakowie mogę to zrobić?
piotrek
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.09.2011, 21:10
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Na pewno perfumy. Na nic z Twojej listy nie zwracałem uwagi poza tym. Oczywiście alkohol. Żaden cennik nie jest Ci potrzebny, kupisz ile zdołasz wynieść, zawsze się możesz podzielić ku uciesze gawiedzi.
właśnie chodzi o to że to nie ja będę kupował tylko prosił znajomych o przysługę. alko odpada bo pewnie oni sami dla siebie bedą chcieli brać. a jak wygląda sprawa z perfumami? o ile mniej więcej są tańsze niż w perfumeriach?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.09.2011, 21:30
był kiedyś taki film na tvp1, polski film o facecie który jechał autem i wziął na stopa gościa ( okazało się że był to młody ksiądz ). I kierowca zaczął rozmawiać z owym duchownym nie wiedząc o tym kim jest. I tak od słowa do słowa, ten pierwszy zaczął mu się spowiadać, by potem zginąć w wypadku drogowym.

Kojarzycie tytuł ?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.09.2011, 21:36
labtec napisał(a):Wyświetl post
był kiedyś taki film na tvp1, polski film o facecie który jechał autem i wziął na stopa gościa ( okazało się że był to młody ksiądz ). I kierowca zaczął rozmawiać z owym duchownym nie wiedząc o tym kim jest. I tak od słowa do słowa, ten pierwszy zaczął mu się spowiadać, by potem zginąć w wypadku drogowym.

Kojarzycie tytuł ?

Ten ksiądz to Paweł Małaszyński a film nosi tytuł ''Biała sukienka''.
P.s nie wiem czy kierowca zginął
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 05.09.2011, 22:19
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ten ksiądz to Paweł Małaszyński a film nosi tytuł ''Biała sukienka''.
P.s nie wiem czy kierowca zginął

nie, to raczej na pewno nie ten film. To nie była komedia.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.09.2011, 22:26
Czy po obejrzeniu tego fragmentu http://www.youtube.com/watch?v=_gljGghhOwI jesteś na 100% pewien, że to nie Biała Sukienka?
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 05.09.2011, 22:34
A jednak !
Dzięki Panowie !

" P.s nie wiem czy kierowca zginął " - no nie kierowca, ale coś mi świtało że był właśnie wypadek w tym filmie.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 05.09.2011, 23:09
siema, pożyczyłem dzisiaj od kumpla ps-a tylko kompletnie nie wiem jak uruchomić na nim jakąkolwiek gre... mam płytkę bootująca i później włącza mi się stronka z opcjami... kumpel mówił że gdy ona sie pojawi to zmieniam płytkę na tą z grą i 2x naciskam "X" i powinno się włączyć... tym czasem cały czas mam czarny ekran:/ próbowałem z kilkoma już grami i dalej nic!! proszę o szybką pomoc...
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 06.09.2011, 07:58
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
właśnie chodzi o to że to nie ja będę kupował tylko prosił znajomych o przysługę. alko odpada bo pewnie oni sami dla siebie bedą chcieli brać. a jak wygląda sprawa z perfumami? o ile mniej więcej są tańsze niż w perfumeriach?

Nawet o 1/4. Szczególnie w porówaniu z polskimi sklepami, w których to drożej jest niż w Niemczech czy Austrii. To na pewno, choć sam w tej kwestii nie jestem ekspertem i idę jak muszę (tzn. z żoną) .
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.09.2011, 09:35
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
siema, pożyczyłem dzisiaj od kumpla ps-a tylko kompletnie nie wiem jak uruchomić na nim jakąkolwiek gre... mam płytkę bootująca i później włącza mi się stronka z opcjami... kumpel mówił że gdy ona sie pojawi to zmieniam płytkę na tą z grą i 2x naciskam "X" i powinno się włączyć... tym czasem cały czas mam czarny ekran:/ próbowałem z kilkoma już grami i dalej nic!! proszę o szybką pomoc...
W ustawieniach PSa zmień rozdzielczość na mniejszą, możliwe że Twój kumpel ustawione ma np. na 1080p a tej rozdziałki nie obsługuje Twój telewizor/monitor.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 06.09.2011, 12:22
Witam, mam pytanie, ktory lepszy laptop:

http://allegro.pl/graj-laptop-tk83-2...808491815.html

czy

http://allegro.pl/graj-packard-bell-...787249929.html

Krotko mowiac, jednordzeniowy procesor i ram 6GB czy dwurdzeniowy procesor i ram 3gb?

Poratujcie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.09.2011, 12:53
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post

czy

Krotko mowiac, jednordzeniowy procesor i ram 6GB czy dwurdzeniowy procesor i ram 3gb?

Poratujcie
Przecież to jest jeden i ten sam procesor. Zresztą oba laptoki są do dupy. Ja bym na twoim miejscu dołożył 200zł i zakupił Intel Core 2 Duo z GeForcem 1Gb co jest/był na promocji w "nie dla idiotów"
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 06.09.2011, 13:02
A jaki to byl laptop jesli mozna wiedziec?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Stary 06.09.2011, 13:19

czy

Poratujcie
Do czego będziesz używał tego laptopa ? Ile masz maks kasy ?
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.09.2011, 13:34
A jaki to byl laptop jesli mozna wiedziec?
A myślisz, że ja to pamiętam? Pół miasta było oblepione plakatami z tym laptokiem. Proponuje zadzwonić do nich i się zapytać czy mają jeszcze tego laptoka z plakatów za bodajże 1599 lub 1499 plnów. To był albo Asus albo Acer ale nie wiem który.
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.09.2011, 14:17
labtec napisał(a):Wyświetl post
nie, to raczej na pewno nie ten film. To nie była komedia.
Widziałem ten film i wydaje mi się, że to jednak jest ten. Do opisu Twojego pasuje z tą różnicą, że ten facet jednak nie zginął. Nie było przypadkiem sceny, gdzie sprawca wypadku chciał się powiesić zanim zorientował się, że jednak nie zabił człowieka?
http://www.filmweb.pl/film/Bia%C5%82...ka-2003-102208
Przeglądnij galerię, może Ci się przypomni.
Ja osobiście nie wiedziałem, że tytuł to ,,Biała wstążka" , ale wpisałem Małaszyńskiego do filmweba i znalazłem.
Myślałem, że tytuł to coś w stylu ,,W dniu Bożego Ciała", bo taki napis był samym początku, a to jednak tylko określenie czasu jak się okazuje.
Oczywiście mogę się mylić, ale myślę, że o to chodzi.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.09.2011, 14:35
Po necie można łatwo ściągać miesięczniki, tygodniki itd. Jest gdzieś w internecie strona z której można ściągać dzienniki? Obojętnie jakie, nie muszą być nawet codziennie, ale tak z tygodnia.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 06.09.2011, 16:16
Którego dostawce internetu wybrać ?

Mam obecnie DIALOG, ale cena jest wysoka i często rozłącza.

Co powiecie na Polsat, albo UPC ? ( nie mam dostępu do Astera )

Ma być tanio za średnią prędkość.

Dzięki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów