|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
O pogodzie:
"To tak jakbyś wszedł teraz do sauny i ktoś kazałby ci w niej biegać" - Jean Paulista ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Tak sobie myslę, że UEFIE zależy na tym, żeby przed Euro była w Polsce Liga Mistrzów; chociazby po to aby pokazać kibicom w cywilizowanych, europejskich krajach, że u Nas też istnieje piłka na jakims tam poziomie a po ulicach nie biegają niedźwiedzie, więc mogą śmiało przyjeżdżać
Mam nadzieję, że Platini klepnie Węgra po plecach i szepnie mu do ucha: Stary, wiesz co robić ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Można też wyłączyć głos w telewizorze (lub kompie) i włączyć Radio Kraków, tak komentarz stoi na wysokim poziomie -polecam, niestety pojawiają niekiedy są problemy z synchronizacją.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 21.08.2011 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Dziwny wywód nawet jak na ironię. Ja zawsze liczę na Wiślaków a co to sędziego to po prostu wystarczy, żeby nie przeszkadzał... Chciałbym nie pamiętać kto sędziował ten mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Skoro na Cyprze będziemy grać o 21.45 (tamtejszego czasu) to chyba dobrze, bo im później, tym lepiej dla naszych, ponieważ temperatura się nieco schładza wraz z upływem czasu po zachodzie słońca. A u nas w Polsce telewizory, radioodbiorniki itp. włączamy na godzinę 20.45. Zapamiętajcie! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja radze przygotowac sie na kazda ewentualnosc ,bo widze ze balonik napompowany jest na max.
Ja tam juz widze sukces -grupa Ligi Europy ,fajne mecze do zimy ,wyjazdy po Europie. Jesli we wtorek awansu nie bedzie to tez plakac nie bede,pamietajce ze ten zespol nie jest gotowy na LM ,bo nie mamy poprostu zawodnikow na te rozgrwki.LM to byly naprawde mega prezent bo nikt nie stawial ze moglibysmy sie tam teraz dostac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W tym momencie po poście Wojtasa ten dział powinien zostać zamknięty do wtorku godziny 22:45.
Nie ma co dalej pompować balonika, żeby potem czytać komentarze ''Maaskant won, Cupiał sprzeda Wisłę.'' Każdy by chciał LM, ale trzeba do sprawy podejść racjonalnie, a nie emocjonalnie...co nie zmienia faktu, że na LM także bardzo liczę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie dajcie się zwieść pozorom, że już jesteśmy w LM. Czeka nas bardzo trudny bój, którego wynik może zadecydować o ogromnym postępie naszego klubu. Przegrana, chodź będzie boleć też daje nam szanse na rozwój... Oby ziściły się marzenia wielu Polaków. Ja nie wiem jak ja obejrzę wtorkowy mecz, umrę ze stresu...![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja się wtrące a propos tej nieszczęsnej pogody.
Według mnie mecze na Cyprze nie sa rozgrywane w weekendy o 20:45, ale pewnie wczesniej, tak jak i u nas. Nie wiem 16-18, moze nawet wczesniej i normalna sprawa jest ze granie o tych porach jest duzo bardziej uciazliwe niz granie od 20:45 do 22:45. Napewno nie bedzie az tak goraco jak zapowiadali to w mediach pilkarze ktorzy tam grali. P.S Znalazlem wlasnie info ze mecze pierwszych kilku kolejek u nich rozgrywane bede albo o 16 albo o 18. Superpuchar byl rozgrywano ostatnio o 19. A na Cyprze godz 20:45 czasu europejskiego to jest 21:45 ( czyli piłkarze będą grali w godz. od 21:45 do max. 24 wg ich czasu, także chyba nikt nie spodziewa się 30 stopni o tej porze )
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 22.08.2011 o godz. 00:15.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
10 lat już czekam na Lige Mistrzów w Krakowie, ile mam jeszcze czekać? Ile jeszcze muszę obejrzeć meczów Debreczynów, Zylin czy Anorthosisów w fazie grupowej az w końców obejrzę mecz Wisły na tym etapie Ludzie my gramy z APOELEM a nie Realem, Barceloną, Anderlechtem czy nawet Panathinaikosem! Jak ich nie będziemy w stanie ich wyeliminować to kogo? Jak nie teraz to kiedy? Mamy czekać aż w barażu o LM zagramy z SP Tre Fiori? I skończcie pier.. farmazony, że jak nie awansujemy to nic się nie stanie, bo właśnie, że się stanie! Stracimy wtedy szansę na zarobienie ogromnych pieniędzy, na sławę i emocje... ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Uefa i Fifa to grubymi nićmi szyte organizacje.Musimy wejść przed Euro 2012.Taka jest prawda
.Musielibyśmy nie wiadomo jak to spieprzyć, żeby nie wejść .Liczą się tylko pieniądze,a za dużo osób z tego żyje.
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 22.08.2011 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
betclic: apoel - 2,30 Wisła 1.55 bwin: apoel - 2,25 Wisła 1.60 unibet: apoel - 2,50 Wisła 1.50 Wiec nie przesadzałbym z tym, że Cypryjczycy maja wieksze szanse na LM. Zachowalismy czyste konto w Krakowie, wiec bramka na wyjezdzie stawiałaby nas w bardzo korzystnej sytuacji ! Moim zdaniem najważniejsze, by nie stracic gola na poczatku meczu, a najlepiej zebysmy nie stracili gola jako pierwsi, bo wtedy moze byc juz roznie . . . Jedyne co nam pozostalo to czekac, a udajacym sie do cypru wspierac zawodnikow dopingiem. DO BOJU WISEŁKA ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A w LM tego nie będzie? Kierrwa tu nie chodzi o fajne mecze i wyjazdy po Europie... O to walczyliśmy z Litexem... Jutro gramy o kasę jaką otrzymał zwycięzca LE. Gramy o stawkę jakby to był finał LE... Ehh ten polski minimalizm... Niedobrze się robi. Praktycznie jedna bramka od awansu... i nie wierzyć w sukces... tak jakbyśmy nie byli godzien udziału w LM...
Ostatnio edytowane przez thechris : 22.08.2011 o godz. 01:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto nie mierzy w wysokie cele ten nigdy ich nie osiągnie.. Jak najbardziej mamy prawo może nie wymagać ale na pewno oczekiwać LM:
1) pierwszy mecz 1-0 dla nas 2)APOEL to absolutnie drużyna w naszym zasięgu 3)pomyślmy - jak w LM grają drużyny ze Słowacji ,Białorusi czy Rumunii to z Polski , 40milionowego kraju ta LM się nie należy ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tez mam takie luzne spostrzezenia. Poprostu jak dla mnie mamy nawet za duze szczescie przy doborze sedziow. Ale coz, nawet jesli cos jest na rzeczy to mozna sie cieszysz ze trafilo na nas.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Strzelic gola i niech sie przeciwnik meczy. Apoel jest faworytem ale to jest pilka nozna - tutaj wszystko jest mozliwe (przykład Vitori Plzen)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przynajmniej do tego czasu większość ochłonie w przypadku braku awansu (odpukac) bo tak jak napisał wojtas balonik jest napompowany na maxa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Apoel gra z Wisła ! Nie z Realem , Barceloną , czy nawet Panathinaikosem tylko z Wisłą która odpadała w ostatnich latach z Karabachem albo Levadią więc szanse są równe! Apoel pokazał już że nie jest słabą drużyną a wynik 0-1 w pierwszym meczu na wyjeździe nie jest taki zły . Ten mecz będzie bardzo ciężki nie dlatego że temperatura będzie trochę wyższa ale że przeciwnik wysoko zawiesi nam poprzeczkę ! Cypryjskie kluby grały w ostatnich 3 latach dwukrotnie w fazie grupowej ( jeśli się nie mylę) a Polskie ostatni raz 15 lat temu więc mówienie z kim mamy awansować jak nie z Apoelem jest trochę niezrozumiałe , zresztą na Cyprze mówią podobnie . Awans do LM to byłoby coś wspaniałego i każdy tego bardzo pragnie ,i nasi piłkarze dadzą z siebie wszystko ale wynik końcowy tego meczu i dwumeczu jest wielką niewiadomą . Mecz różnie może się ułożyć , ktoś może szybko bramkę strzelić , ktoś może dostać czerwoną , sędzia może się pomylić , ktoś może być bardzo nieskuteczny ,itd . Jedno jest pewne - powalczymy o ten awans a co z tego wyjdzie musimy przyjąć z godnością . Gdyby zdarzyła się taka sytuacja (odpukać ) że odpadniemy i będziemy grali w LE to też nie można zaraz obrzucać gównem piłkarzy i trenera na tym forum tak jak to nieraz miało miejsce, obrażać kogoś kto jakiejś sytuacji nie wykorzystał , kogoś kto zagrał słabszy mecz, kogoś kto popełnił jakiś błąd ponieważ takie sytuacje się po prostu zdarzają w tym sporcie a prawdziwym kibicom takie coś nie przystoi i jest krótko mówiąc chamstwem choć i tak mogę się założyć ,że wtedy będą pojawiały się głosy ,że naszym piłkarzom się nie chciało , olali mecz , kibiców ,itp. Zawsze jest tu taka taktyka że jak drużynie nie idzie , jakiś mecz zremisuje albo przegra to przez "brak ambicji" piłkarzy i trenera którym się nie chciało zapier..... a to przeważnie nie ma miejsca na boisku ! Taki jest po prostu ten sport, taka jest piłka nożna ! Jedno jest pewne, w tym meczu o awansie będą decydować szczegóły i obyśmy to My się po tym jutrzejszym meczu cieszyli z awansu.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.08.2011 o godz. 07:43.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problemem będzie jak będą ustawieni na obrone też nie za dobrze , bo co gdy Apoel strzeli ? zacznie się nerwowość , ustawić się na atak też nie dobrze , bo możemy tego fizycznie nie wytrzymać , już sam nie wiem . Jutrzejszy mecz napewno będe oglądał w wielkim stresie
. Ale liczę na chłopaków ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to nie o to chodzi ! Jeśli ktoś mówi że Apoel to nie Real czy Barcelona i z kim mamy awansować jak nie z nimi to równie dobrze na Cyprze mogą mówić ,że Wisła to nie Chelsea czy Atletico i łatwiejszego rywala nie mogli już dostać . Prawda jest taka że Apoel ostatnio grał już w LM a Wisła odpadała ze słabymi rywalami a piłkarze jacy grali w tych zespołach wtedy to sprawa drugorzędna . Zauważ że w Polskich mediach mówi się o drużynie Apoelu głównie to że grała niedawno w fazie grupowej LM i jakie wyniki osiągała wtedy a to w jakim składzie wtedy grała i ilu piłkarzy z tamtej drużyny jest w obecnej nikogo specjalnie nie obchodzi więc na Cyprze też mogę tamtejszych kibiców i media interesować głównie wyniki osiągane w ostatnich latach w europejskich pucharach przez Wisłę a do składów będą przywiązywać mniejsza wagę .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
wszystko trzeba podnieść z boiska. jeśli nie umiemy przekuć populacji naszego kraju na dobrych zawodników to jest to wyłącznie nasz problem, który powinnismy systematycznie niwelować ale faktem jest że przy tej liczbie mieszkanców, przy takim zainteresowaniem piłką nozną, nie mamy drużyny w LM od 15 lat to coś jest nie tak powaznie. chciałbym żeby rozkuć beton i brać przykład z pracy u podstaw w siatkówce. chociaż może tez brakuje sukcesów by zainspirować młodych. niemniej jednak, do boju Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piszesz o tym że piłkarze to sprawa drugorzędna |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Jesli (odpukac) nam sie nie uda awasnowac to mimo wszystko bedzie duzy nedosyt patrzac na to jak do tej pory skutecznie gralismy w tym 5 rozegranych meczach. Mysle, ze kazdy gdzies w glebi serca widzi ta Wisle w LM, nawet pesymisci Jednak trzeba pamietac, ze tak naprawde ten zespol nie jest gotowy na gre w LM a ewentualny awans bedzie naprawde wspanialym wynikiem. Dlatego ewentualne niepowodzenie na pewno nie powinno byc traktowane w kategoriach porazki.Co do samego meczu, to pierwszy gol dla nas zamyka sprawe. Zespol dobrze ustawiony taktycznie przez Maaskanta pokazal juz w tym sezonie, ze potrafi sie skutecznie bronic. Majac 1:0 z Krakowa i strzelajac pierwsi brakme w Nikozji bedziemy w bardzo dobrej sytuacji a Cypryjczycy beda w takiej sytuacji musieli grac z duzym ryzykiem. Z kolei jesli pierwsi stracimy to moze byc bardzo nerwowo. Wtedy nasze szanse wg mnie mocno zmaleja. W sumie to ja nie wiem jak ja wytrzymam ten jutrzejszy mecz... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby już zamknąć temat pogody, to wklejam fragment z interia.pl :
"W porze meczu, we wtorek o godz. 20:45 w Krakowie wilgotność będzie sięgała 88 procent. W Nikozji o tej samej porze będzie wynosiła... 54 procent. Najniższą wilgotność Kraków ma w kwietniu, a i tak jest wówczas wyższa od aktualnej w Nikozji - 68 proc. Najwyższą wilgotność pod Wawelem jest notowana w styczniu i sięga 90 procent. Dla porównania, w Nikozji w styczniu mają 77 procent, a w najbardziej suchym lipcu tylko 47 proc. Zatem spokojnie, wysoka wilgotność mistrzów Polski nie ugryzie na pewno!" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę gorąco trzymał kciuki i przeżywał pewnie jak każdy, ale daleki byłbym od stwierdzenia że to Wisła jest faworytem. 1:0 to też gówno nie zaliczka, bo jak wpadnie im jakaś bramka w pierwszych 20 minutach to aż strach pomyśleć jak będą zapieprzać. Traktujmy po prostu nasz ew. awans jako niespodziankę, tak będzie zdrowiej dla nas wszystkich. |
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|