The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 22:08
O pogodzie:
"To tak jakbyś wszedł teraz do sauny i ktoś kazałby ci w niej biegać" - Jean Paulista
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 21.08.2011, 22:16
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Sędziuje Węgier,

Polak-Węgier dwa bratanki )
Tak sobie myslę, że UEFIE zależy na tym, żeby przed Euro była w Polsce Liga Mistrzów; chociazby po to aby pokazać kibicom w cywilizowanych, europejskich krajach, że u Nas też istnieje piłka na jakims tam poziomie a po ulicach nie biegają niedźwiedzie, więc mogą śmiało przyjeżdżać

Mam nadzieję, że Platini klepnie Węgra po plecach i szepnie mu do ucha: Stary, wiesz co robić
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.08.2011, 22:19
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myslę, że UEFIE zależy na tym, żeby przed Euro była w Polsce Liga Mistrzów; chociazby po to aby pokazać kibicom w cywilizowanych, europejskich krajach, że u Nas też istnieje piłka na jakims tam poziomie a po ulicach nie biegają niedźwiedzie, więc mogą śmiało przyjeżdżać

Mam nadzieję, że Platini klepnie Węgra po plecach i szepnie mu do ucha: Stary, wiesz co robić
Wystarczy żeby sędziował sprawiedliwie.
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2011, 22:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to trzeba będzie oglądać z wyłączonym głosem.
Można też wyłączyć głos w telewizorze (lub kompie) i włączyć Radio Kraków, tak komentarz stoi na wysokim poziomie -polecam, niestety pojawiają niekiedy są problemy z synchronizacją.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 21.08.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.08.2011, 22:25
Edson napisał(a):Wyświetl post
O pogodzie:
"To tak jakbyś wszedł teraz do sauny i ktoś kazałby ci w niej biegać" - Jean Paulista
W saunie jest ponad 100C a nie 28.. więc to pierd... o szopenie. Każdy kto psioczy na 28C jest dla mnie Ćwielongiem i tyle w temacie.

Dziwny wywód nawet jak na ironię. Ja zawsze liczę na Wiślaków a co to sędziego to po prostu wystarczy, żeby nie przeszkadzał... Chciałbym nie pamiętać kto sędziował ten mecz.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.08.2011, 22:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy żeby sędziował sprawiedliwie.
No i kondycyjnie wytrzymał warunki na Cyprze
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.08.2011, 22:55
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
O 20:45!! Wszystkie mecze tej fazy są o jednej godzinie!! Ile razy trzeba to jeszcze powtarzać...
20.45 jeśli chodzi o naszą strefę czasową (+1). Według czasu Greenwich gra się o 19.45 - to jest czas rozpoczęcia każdego meczu LM. Na Cyprze, nie wiem czy wiecie, jest strefa czasowa 2+, dlatego pojawiała się informacja o godzinie 21.45. Wszystkie godziny są w pewnym sensie "poprawne", ale tylko wtedy, kiedy się podaje strefy czasowe.
Skoro na Cyprze będziemy grać o 21.45 (tamtejszego czasu) to chyba dobrze, bo im później, tym lepiej dla naszych, ponieważ temperatura się nieco schładza wraz z upływem czasu po zachodzie słońca.
A u nas w Polsce telewizory, radioodbiorniki itp. włączamy na godzinę 20.45. Zapamiętajcie!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.08.2011, 23:00
Ja radze przygotowac sie na kazda ewentualnosc ,bo widze ze balonik napompowany jest na max.

Ja tam juz widze sukces -grupa Ligi Europy ,fajne mecze do zimy ,wyjazdy po Europie.

Jesli we wtorek awansu nie bedzie to tez plakac nie bede,pamietajce ze ten zespol nie jest gotowy na LM ,bo nie mamy poprostu zawodnikow na te rozgrwki.LM to byly naprawde mega prezent bo nikt nie stawial ze moglibysmy sie tam teraz dostac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 21.08.2011, 23:47
W tym momencie po poście Wojtasa ten dział powinien zostać zamknięty do wtorku godziny 22:45.
Nie ma co dalej pompować balonika, żeby potem czytać komentarze ''Maaskant won, Cupiał sprzeda Wisłę.''
Każdy by chciał LM, ale trzeba do sprawy podejść racjonalnie, a nie emocjonalnie...co nie zmienia faktu, że na LM także bardzo liczę.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2011, 23:51
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja radze przygotowac sie na kazda ewentualnosc ,bo widze ze balonik napompowany jest na max.

Ja tam juz widze sukces -grupa Ligi Europy ,fajne mecze do zimy ,wyjazdy po Europie.

Jesli we wtorek awansu nie bedzie to tez plakac nie bede,pamietajce ze ten zespol nie jest gotowy na LM ,bo nie mamy poprostu zawodnikow na te rozgrwki.LM to byly naprawde mega prezent bo nikt nie stawial ze moglibysmy sie tam teraz dostac.
Dokładnie, biorąc pod uwagę fakt, że większe szanse mamy nie awansować niż awansować Nie dajcie się zwieść pozorom, że już jesteśmy w LM. Czeka nas bardzo trudny bój, którego wynik może zadecydować o ogromnym postępie naszego klubu. Przegrana, chodź będzie boleć też daje nam szanse na rozwój... Oby ziściły się marzenia wielu Polaków. Ja nie wiem jak ja obejrzę wtorkowy mecz, umrę ze stresu...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.08.2011, 23:57
Ja się wtrące a propos tej nieszczęsnej pogody.

Według mnie mecze na Cyprze nie sa rozgrywane w weekendy o 20:45, ale pewnie wczesniej, tak jak i u nas. Nie wiem 16-18, moze nawet wczesniej i normalna sprawa jest ze granie o tych porach jest duzo bardziej uciazliwe niz granie od 20:45 do 22:45. Napewno nie bedzie az tak goraco jak zapowiadali to w mediach pilkarze ktorzy tam grali.

P.S Znalazlem wlasnie info ze mecze pierwszych kilku kolejek u nich rozgrywane bede albo o 16 albo o 18.
Superpuchar byl rozgrywano ostatnio o 19.
A na Cyprze godz 20:45 czasu europejskiego to jest 21:45 ( czyli piłkarze będą grali w godz. od 21:45 do max. 24 wg ich czasu, także chyba nikt nie spodziewa się 30 stopni o tej porze )
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 22.08.2011 o godz. 00:15.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.08.2011, 00:04
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, biorąc pod uwagę fakt, że większe szanse mamy nie awansować niż awansowaću...
Skąd ten wniosek? Wygraliśmy pierwszy mecz do zera i to teraz my jesteśmy w lepszej sytuacji a co za tym idzie, jesteśmy faworytem do awansu.

10 lat już czekam na Lige Mistrzów w Krakowie, ile mam jeszcze czekać? Ile jeszcze muszę obejrzeć meczów Debreczynów, Zylin czy Anorthosisów w fazie grupowej az w końców obejrzę mecz Wisły na tym etapie?

Ludzie my gramy z APOELEM a nie Realem, Barceloną, Anderlechtem czy nawet Panathinaikosem! Jak ich nie będziemy w stanie ich wyeliminować to kogo? Jak nie teraz to kiedy? Mamy czekać aż w barażu o LM zagramy z SP Tre Fiori?

I skończcie pier.. farmazony, że jak nie awansujemy to nic się nie stanie, bo właśnie, że się stanie! Stracimy wtedy szansę na zarobienie ogromnych pieniędzy, na sławę i emocje...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2011, 00:08
Skąd ten wniosek? Wygraliśmy pierwszy mecz do zera i to teraz my jesteśmy w lepszej sytuacji a co za tym idzie, jesteśmy faworytem do awansu.

10 lat już czekam na Lige Mistrzów w Krakowie, ile mam jeszcze czekać? Ile jeszcze muszę obejrzeć meczów Debreczynów, Zylin czy Anorthosisów w fazie grupowej az w końców obejrzę mecz Wisły na tym etapie?

Ludzie my gramy z APOELEM a nie Realem, Barceloną, Anderlechtem czy nawet Panathinaikosem! Jak ich nie będziemy w stanie ich wyeliminować to kogo? Jak nie teraz to kiedy? Mamy czekać aż w barażu o LM zagramy z SP Tre Fiori?

I skończcie pier.. farmazony, że jak nie awansujemy to nic się nie stanie, bo właśnie, że się stanie! Stracimy wtedy szansę na zarobienie ogromnych pieniędzy, na sławę i emocje...
100% Poparcia.Przed pierwszym meczem można by było jeszcze mówić,że mamy w razie co LE,ale teraz kiedy mamy za sobą już pierwszy mecz,mamy korzystny wynik,to na prawdę nie wywalczenie awansu będzie dla mnie porażką i rozczarowaniem,tyle lat,tyle czekania,zostało jedynie 90 minut z APOELEMa nie jak to karas napisał Barcą czy Realem,i wystarczy obronić wynik,a strzelenie bramki,praktycznie przesądzi sprawę,dlatego odpadnięcie będzie porażką.Dzisiaj w Lidze + Extra i Cafe Futbol,podkreślano,że Apoel miał kapitalnie rozpracowaną Wisłę,powiem szczerze ja nie miałem wrażenie,że my Apoel mieliśmy jakoś świetnie rozpracowany mimo tego,że Apoel praktycznie nie miał żadnej 100% sytuacji,ale to zasługa mądrej gry i dobrej grze całego zespołu w defensywie.W Apoelu musimy zagrać tak jak najlepiej potrafimy z kontry i uważnie w defensywie.Jak będziemy przez cały mecz skoncentrowani i uważni awansujemy,jeśli nie to dla mnie osobiście będzie to spory zawód,bo szansa jest na prawdę ogromna.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.08.2011, 00:09
Uefa i Fifa to grubymi nićmi szyte organizacje.Musimy wejść przed Euro 2012.Taka jest prawda .Musielibyśmy nie wiadomo jak to spieprzyć, żeby nie wejść .Liczą się tylko pieniądze,a za dużo osób z tego żyje.
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 22.08.2011 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.08.2011, 00:24
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, biorąc pod uwagę fakt, że większe szanse mamy nie awansować niż awansować
Jesli chodzi o kwiestie awansu to buki wiecej placa za awans Apoelu.

betclic: apoel - 2,30 Wisła 1.55
bwin: apoel - 2,25 Wisła 1.60
unibet: apoel - 2,50 Wisła 1.50

Wiec nie przesadzałbym z tym, że Cypryjczycy maja wieksze szanse na LM. Zachowalismy czyste konto w Krakowie, wiec bramka na wyjezdzie stawiałaby nas w bardzo korzystnej sytuacji !
Moim zdaniem najważniejsze, by nie stracic gola na poczatku meczu, a najlepiej zebysmy nie stracili gola jako pierwsi, bo wtedy moze byc juz roznie . . . Jedyne co nam pozostalo to czekac, a udajacym sie do cypru wspierac zawodnikow dopingiem. DO BOJU WISEŁKA !

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.08.2011, 00:59
Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Uefa i Fifa to grubymi nićmi szyte organizacje.Musimy wejść przed Euro 2012.Taka jest prawda .Musielibyśmy nie wiadomo jak to spieprzyć, żeby nie wejść .Liczą się tylko pieniądze,a za dużo osób z tego żyje.
Uwierzyłbym w tą pseudo-teorię, gdyby Kraków był miastem współorganizatorem Euro... a tak to sobie można pier....ć jak o tej pogodzie na Cyprze.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ligi Europy ,fajne mecze do zimy ,wyjazdy po Europie.
A w LM tego nie będzie? Kierrwa tu nie chodzi o fajne mecze i wyjazdy po Europie... O to walczyliśmy z Litexem... Jutro gramy o kasę jaką otrzymał zwycięzca LE. Gramy o stawkę jakby to był finał LE... Ehh ten polski minimalizm... Niedobrze się robi. Praktycznie jedna bramka od awansu... i nie wierzyć w sukces... tak jakbyśmy nie byli godzien udziału w LM...
Ostatnio edytowane przez thechris : 22.08.2011 o godz. 01:09.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 22.08.2011, 06:01
Kto nie mierzy w wysokie cele ten nigdy ich nie osiągnie.. Jak najbardziej mamy prawo może nie wymagać ale na pewno oczekiwać LM:
1) pierwszy mecz 1-0 dla nas
2)APOEL to absolutnie drużyna w naszym zasięgu
3)pomyślmy - jak w LM grają drużyny ze Słowacji ,Białorusi czy Rumunii to z Polski , 40milionowego kraju ta LM się nie należy Oczywiście biorąc pod uwagę to że piłka nożna jest nr 1 jeśli chodzi o sport.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 06:30
Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Tez mam takie luzne spostrzezenia. Poprostu jak dla mnie mamy nawet za duze szczescie przy doborze sedziow. Ale coz, nawet jesli cos jest na rzeczy to mozna sie cieszysz ze trafilo na nas.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2011, 07:04
Strzelic gola i niech sie przeciwnik meczy. Apoel jest faworytem ale to jest pilka nozna - tutaj wszystko jest mozliwe (przykład Vitori Plzen)
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 07:25
kono napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie po poście Wojtasa ten dział powinien zostać zamknięty do wtorku godziny 22:45.
Za wcześnie. Proponuje zamknąć ten temat jeszcze przynajmniej na 48 godzin po meczu.
Przynajmniej do tego czasu większość ochłonie w przypadku braku awansu (odpukac) bo tak jak napisał wojtas balonik jest napompowany na maxa.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 22.08.2011, 07:31

A Apoel gra z Wisła ! Nie z Realem , Barceloną , czy nawet Panathinaikosem tylko z Wisłą która odpadała w ostatnich latach z Karabachem albo Levadią więc szanse są równe! Apoel pokazał już że nie jest słabą drużyną a wynik 0-1 w pierwszym meczu na wyjeździe nie jest taki zły . Ten mecz będzie bardzo ciężki nie dlatego że temperatura będzie trochę wyższa ale że przeciwnik wysoko zawiesi nam poprzeczkę ! Cypryjskie kluby grały w ostatnich 3 latach dwukrotnie w fazie grupowej ( jeśli się nie mylę) a Polskie ostatni raz 15 lat temu więc mówienie z kim mamy awansować jak nie z Apoelem jest trochę niezrozumiałe , zresztą na Cyprze mówią podobnie . Awans do LM to byłoby coś wspaniałego i każdy tego bardzo pragnie ,i nasi piłkarze dadzą z siebie wszystko ale wynik końcowy tego meczu i dwumeczu jest wielką niewiadomą . Mecz różnie może się ułożyć , ktoś może szybko bramkę strzelić , ktoś może dostać czerwoną , sędzia może się pomylić , ktoś może być bardzo nieskuteczny ,itd . Jedno jest pewne - powalczymy o ten awans a co z tego wyjdzie musimy przyjąć z godnością . Gdyby zdarzyła się taka sytuacja (odpukać ) że odpadniemy i będziemy grali w LE to też nie można zaraz obrzucać gównem piłkarzy i trenera na tym forum tak jak to nieraz miało miejsce, obrażać kogoś kto jakiejś sytuacji nie wykorzystał , kogoś kto zagrał słabszy mecz, kogoś kto popełnił jakiś błąd ponieważ takie sytuacje się po prostu zdarzają w tym sporcie a prawdziwym kibicom takie coś nie przystoi i jest krótko mówiąc chamstwem choć i tak mogę się założyć ,że wtedy będą pojawiały się głosy ,że naszym piłkarzom się nie chciało , olali mecz , kibiców ,itp. Zawsze jest tu taka taktyka że jak drużynie nie idzie , jakiś mecz zremisuje albo przegra to przez "brak ambicji" piłkarzy i trenera którym się nie chciało zapier..... a to przeważnie nie ma miejsca na boisku ! Taki jest po prostu ten sport, taka jest piłka nożna ! Jedno jest pewne, w tym meczu o awansie będą decydować szczegóły i obyśmy to My się po tym jutrzejszym meczu cieszyli z awansu.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.08.2011 o godz. 07:43.
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2011, 07:31
Problemem będzie jak będą ustawieni na obrone też nie za dobrze , bo co gdy Apoel strzeli ? zacznie się nerwowość , ustawić się na atak też nie dobrze , bo możemy tego fizycznie nie wytrzymać , już sam nie wiem . Jutrzejszy mecz napewno będe oglądał w wielkim stresie . Ale liczę na chłopaków !
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 07:42
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A Apoel gra z Wisła ! Nie z Realem , Barceloną , czy nawet Panathinaikosem tylko z Wisłą która odpadała w ostatnich latach z Karabachem albo Levadią
Ilu piłkarzy z obecnej Wisły grało z Karabachami / Levadiami?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 22.08.2011, 07:58
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Ilu piłkarzy z obecnej Wisły grało z Karabachami / Levadiami?
Ale to nie o to chodzi ! Jeśli ktoś mówi że Apoel to nie Real czy Barcelona i z kim mamy awansować jak nie z nimi to równie dobrze na Cyprze mogą mówić ,że Wisła to nie Chelsea czy Atletico i łatwiejszego rywala nie mogli już dostać . Prawda jest taka że Apoel ostatnio grał już w LM a Wisła odpadała ze słabymi rywalami a piłkarze jacy grali w tych zespołach wtedy to sprawa drugorzędna . Zauważ że w Polskich mediach mówi się o drużynie Apoelu głównie to że grała niedawno w fazie grupowej LM i jakie wyniki osiągała wtedy a to w jakim składzie wtedy grała i ilu piłkarzy z tamtej drużyny jest w obecnej nikogo specjalnie nie obchodzi więc na Cyprze też mogę tamtejszych kibiców i media interesować głównie wyniki osiągane w ostatnich latach w europejskich pucharach przez Wisłę a do składów będą przywiązywać mniejsza wagę .
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.08.2011, 07:59
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
3)pomyślmy - jak w LM grają drużyny ze Słowacji ,Białorusi czy Rumunii to z Polski , 40milionowego kraju ta LM się nie należy Oczywiście biorąc pod uwagę to że piłka nożna jest nr 1 jeśli chodzi o sport.
za samą ilość mieszkańców nic się nie nalezy (nota bene to 38 mln) wszystko trzeba podnieść z boiska. jeśli nie umiemy przekuć populacji naszego kraju na dobrych zawodników to jest to wyłącznie nasz problem, który powinnismy systematycznie niwelować ale faktem jest że przy tej liczbie mieszkanców, przy takim zainteresowaniem piłką nozną, nie mamy drużyny w LM od 15 lat to coś jest nie tak powaznie. chciałbym żeby rozkuć beton i brać przykład z pracy u podstaw w siatkówce. chociaż może tez brakuje sukcesów by zainspirować młodych. niemniej jednak, do boju Wisła!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 22.08.2011, 08:20
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie o to chodzi ! Jeśli ktoś mówi że Apoel to nie Real czy Barcelona i z kim mamy awansować jak nie z nimi to równie dobrze na Cyprze mogą mówić ,że Wisła to nie Chelsea czy Atletico i łatwiejszego rywala nie mogli już dostać . Prawda jest taka że Apoel ostatnio grał już w LM a Wisła odpadała ze słabymi rywalami a piłkarze jacy grali w tych zespołach wtedy to sprawa drugorzędna . Zauważ że w Polskich mediach mówi się o drużynie Apoelu głównie to że grała niedawno w fazie grupowej LM i jakie wyniki osiągała wtedy a to w jakim składzie wtedy grała i ilu piłkarzy z tamtej drużyny jest w obecnej nikogo specjalnie nie obchodzi więc na Cyprze też mogę tamtejszych kibiców i media interesować głównie wyniki osiągane w ostatnich latach w europejskich pucharach przez Wisłę a do składów będą przywiązywać mniejsza wagę .
I Twoim zdaniem to jest taki wielki problem? Przecież dla nas tym lepiej jesli oni podchodzą w ten sposób do tego pojedynku. Patrzą na Wisłę przez pryzmat Levadi i Karabachu nie bacząc na to że tamtej drużyny, trenera już nie ma. Dla nas też tym lepiej jeśli nasi piłkarze patrzą na Apoel przez pryzmat ich występów w LM. Przynajmniej nie zlekceważą przeciwnika.
Piszesz o tym że piłkarze to sprawa drugorzędna? Poważnie?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.08.2011, 08:22
kono napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co dalej pompować balonika, żeby potem czytać komentarze ''Maaskant won, Cupiał sprzeda Wisłę.''
Balonik jest juz wystarczajaco mocno napompowany czy to przez czesc kibicow czy przez media.Bardziej juz sie nie da. Nic juz z tym nie zrobimy.
Jesli (odpukac) nam sie nie uda awasnowac to mimo wszystko bedzie duzy nedosyt patrzac na to jak do tej pory skutecznie gralismy w tym 5 rozegranych meczach. Mysle, ze kazdy gdzies w glebi serca widzi ta Wisle w LM, nawet pesymisci Jednak trzeba pamietac, ze tak naprawde ten zespol nie jest gotowy na gre w LM a ewentualny awans bedzie naprawde wspanialym wynikiem. Dlatego ewentualne niepowodzenie na pewno nie powinno byc traktowane w kategoriach porazki.

Co do samego meczu, to pierwszy gol dla nas zamyka sprawe. Zespol dobrze ustawiony taktycznie przez Maaskanta pokazal juz w tym sezonie, ze potrafi sie skutecznie bronic. Majac 1:0 z Krakowa i strzelajac pierwsi brakme w Nikozji bedziemy w bardzo dobrej sytuacji a Cypryjczycy beda w takiej sytuacji musieli grac z duzym ryzykiem. Z kolei jesli pierwsi stracimy to moze byc bardzo nerwowo. Wtedy nasze szanse wg mnie mocno zmaleja. W sumie to ja nie wiem jak ja wytrzymam ten jutrzejszy mecz...
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2011, 08:30
Żeby już zamknąć temat pogody, to wklejam fragment z interia.pl :
"W porze meczu, we wtorek o godz. 20:45 w Krakowie wilgotność będzie sięgała 88 procent. W Nikozji o tej samej porze będzie wynosiła... 54 procent. Najniższą wilgotność Kraków ma w kwietniu, a i tak jest wówczas wyższa od aktualnej w Nikozji - 68 proc. Najwyższą wilgotność pod Wawelem jest notowana w styczniu i sięga 90 procent. Dla porównania, w Nikozji w styczniu mają 77 procent, a w najbardziej suchym lipcu tylko 47 proc. Zatem spokojnie, wysoka wilgotność mistrzów Polski nie ugryzie na pewno!"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 22.08.2011, 08:39
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
I Twoim zdaniem to jest taki wielki problem? Przecież dla nas tym lepiej jesli oni podchodzą w ten sposób do tego pojedynku. Patrzą na Wisłę przez pryzmat Levadi i Karabachu nie bacząc na to że tamtej drużyny, trenera już nie ma. Dla nas też tym lepiej jeśli nasi piłkarze patrzą na Apoel przez pryzmat ich występów w LM. Przynajmniej nie zlekceważą przeciwnika.
Piszesz o tym że piłkarze to sprawa drugorzędna? Poważnie?
Przeczytaj może jeszcze raz to co napisałem w ostatnich dwóch postach to może zrozumiesz co miałem na myśli bo widzę że na razie nie rozumiesz ...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.08.2011, 09:06
Cytat:
czy nawet Panathinaikosem!
Mam wrażenie, że obecna Wisła bez pierdnięcia poradziłaby sobie z tamtym PAO. Począwszy od bramkarzy (Majdan/Pareiko), poprzez skrzydłowych itp. Tak tylko sygnalizuje, że tamte PAO i Wisła i APOEL i nawet chyba Litex przeszłyby bez zadyszki.

Cytat:
z APOELEMa nie jak to karas napisał Barcą czy Realem
Nie chcę za bardzo po nikim jeździć bo emocje udzielają się nam wszystkim, ale czy kolega oglądał pierwszy mecz, najlepiej w tv (powtórka jeśli dopingował na trybunach)? Czy dalej opiera się na słynnym "to tylko APOEL"? Bodajże na forum lodówek ktoś napisał, że gdyby nie wiedział że to z APOELEM Wisła gra to by pomyślał że to jakaś dobra drużyna hiszpańska. Sposób w jaki rozgrywali piłkę, pewna "kultura" piłkarska, indywidualne umiejętności, zgranie (np podwajanie krycia) i tak dalej - to naprawdę nie jest tylko APOEL . Nie sugerować się nazwą, pochodzeniem, rankingami, nie wiem czym jeszcze - popatrzcie jak zagrali na wyjeździe, w naszej twierdzy. Owszem, przegrali, nie mieli jakiś 100% sytuacji, ale obraz gry pokazał już z kim mamy do czynienia i jak będzie wyglądał rewanż.

Cytat:
wystarczy obronić wynik
Właśnie się tego boję ... Do tej pory bronienie wyniku w pucharach jakoś źle mi się kojarzy ... inaczej, nigdy nie szło nam to wybitnie, zawsze jechało się na trudny teren "bronić wyniku" zamiast grać w piłkę. Trenerkę i taktykę zostawiam naszemu trenerowi, ale po prostu nie wierzę, że nic nam nie strzelą. Pytanie czy my strzelimy tą jedną bramkę, bo z kolei strzelenie nam 3 bramek wydaje się mało prawdopodobne.

Będę gorąco trzymał kciuki i przeżywał pewnie jak każdy, ale daleki byłbym od stwierdzenia że to Wisła jest faworytem. 1:0 to też gówno nie zaliczka, bo jak wpadnie im jakaś bramka w pierwszych 20 minutach to aż strach pomyśleć jak będą zapieprzać. Traktujmy po prostu nasz ew. awans jako niespodziankę, tak będzie zdrowiej dla nas wszystkich.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów