The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 18:10
Strasznie słaby mecz. Kopanina jak w A-klasie.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2011, 18:25
Jak dla mnie chyba najgorszy mecz jaki w tym sezonie widziałem. Żenada straszliwa, tam nikt nie potrafi prosto kopnąć.
Legionista
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.08.2011, 18:33
patrząc na Zagłębie można powiedzieć jedno: jak zwykle wiele drużyn spina się na mecz z Wisła a potem w następnych meczach graja padake. Bez jaj, jakby Zagłębie grało dzisiaj tak samo jak w zeszłą sobotę z nami to by rozniesli to całe podbeskidzie.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2011, 18:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No ja to widzę inaczej. Jest kilka powodów, by uznać Legię za naszego najgroźniejszego rywala w tym sezonie:
1. Wreszcie dobra forma bramkarzy. Skaba gra bardzo dobrze i chyba już zostanie numerem 1. Przy Dowhaniu może się stać czołowym golki[erem ligi.
2. Wreszcie lider defensywy. Żewłakow robi różnicę, podobnie jak kiedyć Cleber w Wiśle.
3. Pozostanie Borysiuka - byłem pewien, że odejdzie, ale z nim i Vrdjolakiem Legia może zdominować środek pola w każdym meczu ligi, łącznie z nami.
4. Szeroka ławka rezerwowych - Astiz, Kneżević, Wolski, Żyro, Hubnik, Kucharczyk. Po naszej najlepsza w lidze.
5. Skorża - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wreszcie "coś zaskoczyło". Drużyna wreszcie zaczyna grać sensowną piłkę. Dokładnie na odwrót, niż w Wiśle, gdzie na początku było nieźle, a im dłużej Maciek naszych trenował, tym gorzej.
To nawet miłe, że tak to widzisz, ale ja wole być pozytywnie zaskoczonym niż rozczarowanym na koniec sezonu, więc:

1. Skaba jest faktycznie w super formie, ale wciąż w niego nie wierzę - jednak pierwszy gol z kacapami, był trochę 'jego'.
2. Żewłakowa stać na świetne mecze, ze Spartakiem zagrał najlepszy w Legii (w ogóle obrona zrobiła wielki postęp w stosunku do zeszłego roku - zwłaszcza Komorowski), ale z Żalgirisem, Cracovią i Górnikiem miał kilka obcinek, nonszalanckich zagrań, czasami się niepotrzebnie bawi.
3. Tu zgoda. Dodałbym jeszcze, że Gol wyrasta na jednego z lepszych środkowych pomocników ligi. Postęp prawie jak Komorowski, zaczynam w niego wierzyć.
4. A tutaj się kompletnie nie zgodzę. W ogóle nie mamy ławki. Było to ładnie widać wczoraj, gdy piłkarze umierali fizycznie i nie było kogo poza Kucharczykiem wprowadzić. Z Hubnika już nic nie będzie, wielka nadwaga, kontuzje, Astiz ma spory dołek, Żyro i Wolski to jeszcze nie jest to i nie wiem czy kiedyś będzie, no a Kneżewić grał z jeden mecz i zawalił w nim z 7 bramek. Ohayon jest niewiadomą. Mecz w Moskwie obawiam się, że to pokaże, bo zagramy właśnie bez Radovicia, Komorowskiego i Manu. Legia jest uzależniona od 3-4 graczy i tych 3-4 graczy nie ma zastępców, dlatego gdybyśmy weszli do LE to moim zdaniem automatycznie odpadamy z walki o mistrza. A wolę mistrza niż LE, bo dużo łatwiej się dostać do LM niż kolejny raz walczyć z jakimś Spartakiem, Bilbao czy Tottenhamem o LE.

P.S. Mam nadzieje, że nie dostanę bana.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2011, 18:40
Cytat:
P.S. Mam nadzieje, że nie dostanę bana.
no normalnie gorzej, to już tylko wtsk byś mógł zacząć spamować

Ja bym Ci dał bana w szczególności za tego Gola najlepszym środkowym pomocnikiem ligi
Legionista
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 18:56
Poczekajcie na spotkanie Podbeskidzia z LKS-em. Juz sobie wyobrazam co to bedzie za mecz
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 18:58
Mecz dramatyczny, ale widać że Podbeskidzie powoli się przyzwyczaja do ekstraklasy. Chcieli remisu i zasłużenie wywieźli punkt. Jeśli wyróżniać uczestników tego marnego widowiska, to tylko 2:
1. Darek Łatka - dał z siebie 110%. Niezwykła ambicja i walka na całym boisku.
2. Krzysztof Król Dzisiaj bezbłędny, a wślizg w ostatniej minucie - rewelacyjny.

Co do Legii - nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, ale pozostaję przy zdaniu że w porównaniu do Amiki wasza ławka wygląda o niebo lepiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2011, 19:02
frg napisał(a):Wyświetl post
jakby Zagłębie grało dzisiaj tak samo jak w zeszłą sobotę z nami to by rozniesli to całe podbeskidzie.
bo łatwiej sie jest bronic na swojej połowie w 11-tu niż atakowac Podbeskidzie .Lubin ma pieniądze, przyzwoitych grajków ale brak pomysłu na gre.Po formie Sernasa to już tylko wspomnienia zostały
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.08.2011 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2011, 19:05
Demjan też solidnie zagrał, co było trzeba nękać, to nękał. Malinowski wszedł, i też "zrobił różnicę", tzn. przynajmniej na takim I-ligowym poziomie...

Jak już dali te poniedziałki, to niech grają wtedy ŁKS i Podbeskidzie, po cholerę psuć ludziom piątki? ŁKS gra kaszanę, a Podbeskidzie gra tak, że inni grają kaszanę z nimi. Tak czy siak, oglądać się nie da.

Zagłębie zagrożone przedostatnim miejscem. Czarny koń sezonu 10/11, psia ich mać...
Legionista
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.08.2011, 19:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale faktem jest, że przyjemnie się patrzy na grę Ljuboi, dokładnie tak jak na grę Meliksona. Nie odskakuje mu piłka, dokładnie wie co chce zrobić. Do tego zmysł snajpera i inteligencja. Im więcej takich zawodników w polskiej lidze, tym lepiej.
A teraz wyobraźmy sobie Meliksona, Ljuboję, Radovica i Rudniewa w jednym zespole. To byłaby miazga ofensywna jak na naszą ligę (i myślę, że nie tylko).
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2011, 19:09
Jak tak dalej pójdzie to Urban pierwszy poleci, o czym pisałem już tydzień temu. Grać z taką paką taką padakę nie wypada.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2011, 19:10
O Amika gra u siebie. Wreszcie...

Ale jakoś 'dziwnie' Kryszałowicz wygląda.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 19:11
Ależ się Kryszał roztył

Zamilski właśnie stwierdził, że bramka Małeckiego nie była przypadkowa - to kopia bramki z meczu z Arką (zeszły sezon).

ToTylkoJa: sugerujesz, że wszyscy powinni grać w Wiśle?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.08.2011, 19:12
Podbeskidzie słabe, Zagłębie nie lepiej. Czemu takie ekipy muszą grać mecz życia z Wisłą.
Kryszałowicz się spasł strasznie i tak śmiesznie mówi.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.08.2011, 19:14
Przytuła jest dramatycznym komentatorem. A ten jego krzyk "karny" w 95 minucie to nie wiem co to bylo

Za takie spotkania nie powinni przyznawac pkt nikomu
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 19.08.2011, 19:15
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Przytuła jest dramatycznym komentatorem. A ten jego krzyk "karny" w 95 minucie to nie wiem co to bylo

Za takie spotkania nie powinni przyznawac pkt nikomu

Gołym okiem było widać, że piłka została wybita czysto. Niedość, że marny piłkarz to jeszcze gorszy komentator.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 19.08.2011, 19:50
znowu Rudnev...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2011, 19:50
No to pierwszy prezent Lech juz od Ruchu dostal
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2011, 19:51
Padł gol dla Lecha . Z przebiegu spotkania do było bardzo do przewidzenia . Ruch jest słaby jak barszcz i tylko aż się prosi o skarcenie . Wątpię aby było ich stać na odpowiedzenie jakimkolwiek golem .
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 19.08.2011, 19:54
Dlaczego nie ma dopingu na Amice? I nie odpowiadajcie, że dlatego że grają "u siebie" Protestują przeciwko zabraniu cateringu firmie Litara?
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 19:55
Zobaczcie jak Lech sie rusza po boisku, wszyscy pilkarze sa w ruchu nikt nie stoi w miejscu, a u nas jak to wyglada , Malecki sie kiwa a reszta stoi i sie patrzy
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2011, 19:57
whistar napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie ma dopingu na Amice? I nie odpowiadajcie, że dlatego że grają "u siebie" Protestują przeciwko zabraniu cateringu firmie Litara?
Lech nie jeździ na mecze do Wronek. Tam jakieś lokalne plemiona zdaje się raz po raz wznoszą okrzyki.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2011, 19:59
Abott Wołąkiewiczowi, to chyba chciał urwać nogę.

Edit: A Możdżeń, to mógł zejść z boiska, wziąć prysznic, przebrać się, wrócić, a i tak by zdążył strzelić. Ale akcja i brama ładniutkie...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.08.2011 o godz. 20:01.
Legionista
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2011, 20:01
Czy tam nie bylo przypadkiem minimalnego spalonego Mozdzenia? Bo ja widziałem czubek buta za linia spalonego, ktora akurat w tym meczu pokazali
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.08.2011 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 20:02
To teraz zdajsie bedziemy ogladac jak Lech goli co mecz wszystkich, juz 2-0
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.08.2011, 20:02
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Lech nie jeździ na mecze do Wronek. Tam jakieś lokalne plemiona zdaje się raz po raz wznoszą okrzyki.
A czemuż to nie jeżdżą do macierzy? Syndrom wieśniaka w dużym mieście, który po roku mówi "u nas" na miejsce swojego aktualnego zamieszkania a "u was" na miejsce gdzie spędził 20 lat?
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 19.08.2011, 20:03
Dzięki cieniek, hm Amica wygląda naprawdę dobrze, nie spodziewałem się, że Bakero jest w stanie ich poukładać.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem

Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2011, 20:04
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A czemuż to nie jeżdżą do macierzy? Syndrom wieśniaka w dużym mieście, który po roku mówi "u nas" na miejsce swojego aktualnego zamieszkania a "u was" na miejsce gdzie spędził 20 lat?
Pewnie po prostu nie lubią Wronek.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2011, 20:07
whistar napisał(a):Wyświetl post
Dzięki cieniek, hm Amica wygląda naprawdę dobrze, nie spodziewałem się, że Bakero jest w stanie ich poukładać.
abstrachując od porównań do stylu , to fakt w jakim położeniu jest teraz Lech ( bez pucharów ) oraz to jakim wynikiem zakończył poprzedni (udany w pucharach ) sezon można wysnuć wiele odnośników do Wisły z sezonu 2007/2008 . Wtedy też wielu nie wierzyło że Skorża poukłada Wisłę . Tak jak teraz Bakero poukładał Lecha ( na ile to jego zaśługa - tego nie wiem ). Nie dziwi mnie specjalnie że Lech gromi ligowych średniaków i słabeuszy . Dzisiaj też to się skończy minimum 3-0 dla Lecha .
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 19.08.2011, 20:08
rafkur napisał(a):Wyświetl post
O to to, Wronki przypominają im bolesną przeszłość D)
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów