The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2011, 20:27
ogladalem teraz skroty z Belchatowa i panowie nie przesadzajmy ale obrona GKS w tym meczu to byla amotorka ,popelniali karygodne bledy,grali jak we mgle w obronie ,no i te nie wykorzystane sytuacje z 1 polowy,takze zobaczymy co dalej,Zaglebie jednak bylo dla nich za trudne do przeskoczenia i uwazam ze z Ruchem bedzie im trudniej
Odpowiedz cytując
100(L)ica
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 15.08.2011, 20:30
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
ogladalem teraz skroty z Belchatowa i panowie nie przesadzajmy ale obrona GKS w tym meczu to byla amotorka ,popelniali karygodne bledy,grali jak we mgle w obronie ,no i te nie wykorzystane sytuacje z 1 polowy,takze zobaczymy co dalej,Zaglebie jednak bylo dla nich za trudne do przeskoczenia i uwazam ze z Ruchem bedzie im trudniej
Stilić i Rudnev wchodzili w Obronę GKS-u jak nóż w masło, ale według mnie więcej w tym było gry Amici. niż błędów GKS-u. Co do Zagłębia to z trudem, ale Amica, by to wygrała, gdyby nie cudowny strzał Pawłowskiego, a z Ruchem nie będą mieli większych problemów.

Edit: Co nie oznacza, że nie przejadą się na drużynach o podobnym poziomie jak Legia, Wisła, Śląsk (Polonia?).
Ostatnio edytowane przez 100(L)ica : 15.08.2011 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2011, 20:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Amikowcy na razie na gazie jadą - widać że przygotowani są nieźle. Wypada mieć nadzieję że całej rundy tak nie wytrzymają.
Nie mają europejskich pucharów, a skład silny i zgrany. Ich problemem jest szczupła kadra. Posypią się kartki i kontuzje i zrobi się problem. A u nas każdy zalicza spadek formy. Gorzej, że ich szczyt formy przyszedł w najlepszym dla nich momencie - gdy grają na wyjazdach.

Mimo wszystko sądzę, że mają za szczupłą kadrę by skutecznie walczyć o MP. Bez Rudnevsa ta drużyna traci 50% swojej wartości.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2011, 20:33
Kowal jest na bombie ? Bo coś mu się język plącze jak nigdy : )
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.08.2011, 20:34
Hmmm a My bez Meleksa ile tracimy?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.08.2011, 20:38
Podzielam opinie ze Belchatow to miejsce gdzie mozna spokojnie dorobic do emerytury i to nawet solidną sumke bo sponsor hojny,a kibicow nie ma na tyle zeby potem kogos przepraszac.

Co Do Kuchenek to na razie nie ma co sie zachwycac,graja zwykła pilke ligową,a ich ponownie duzym bledem jest brak zmiennikow.To sie napewno kiedys odbije.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.08.2011, 20:39
Może odnoszę nieobiektywne wrażenie, ale mi się bardziej podoba to jak my gramy piłką niż Lech. Wymiana podań, pomysł, technika, potrafimy grać chyba nieco szybciej. Na ogół... Ostatnio może w lidze tego brakowało, ale jak gramy najlepiej jak potrafimy to gramy "ładniej dla oka" moim skromnym zdaniem. Nasza gra w lidze, a w europejskich pucharach to spora różnica. Nie wiem, czy chodzi o mobilizację, czy o co, ale tak jest.

Co do Lecha zagranie Stilica do Rudnevsa przy pierwszym golu znakomite. Rok temu po czterech kolejkach Polonia Bakero była liderem. Również rok temu źle zaczęliśmy sezon.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.08.2011, 20:53
Mianownik: Amica ale dopełniacz: Amiki !!! Piszcie poprawnie, nie da się tego czytać. Można się też zwrócić do klubu z POZnania* i (*Wronek) o oficjalna interpretację
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
100(L)ica
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 15.08.2011, 20:55
To może pójdźmy na kompromis i może Lecho-Amica ?
Ostatnio edytowane przez 100(L)ica : 15.08.2011 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2011, 21:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ośmielę sie sprzeciwić: to co dzis gra Amica to zwykła gra ekstraklasowa, może ładna i przyjemna dla oka, może skuteczna w ekstraklasie, ale dziś, w stosunku do tego, co taktycznie grali za Zielińskiego, ro przynajmniej klasa do tyłu.
Gra, która niewiele da w Europie (i amikowcy to wiedzą, bo nie maja potrzeby na dziś grać w Europie tylko walczyc o puchary w przyszłym roku). Liteks też grał ładniej...
Co do Legii zgoda: popełniaja co prawda za dużo błędów w grze defensywnej (nie w grze defensywy), ale grę mają ułożoną całkiem nieźle taktycznie przez Skorżę.

Ja daleki jestem od przesadnych zachwytów nad grą Lecha, może i grają "zwykłą" ekstraklasową piłkę ale z 7 pkt i bilansem bramkowych 9-1 w trzech wyjazdowych meczach. Ale pamietać należy że mają Bakera a nie trenera i on coś jeszcze wymyśli

Lech jak do tej pory imponuję mi atakiem ze środka pola, Legia natomiast grą ofensywną skrzydeł, przede wszystkim bocznych obrońców. Naszym atutem natomiast jest kontratak którego jednak w lidze zbyt często używać nie możemy...

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 15.08.2011, 21:34
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm a My bez Meleksa ile tracimy?
Sporo. Ale za Meleksa może grać wracający do dawnej formy Garguła. Genkow nie jest w formie, to gra Biton. Nie idzie Chavezowi, jest Bunoza. Kaszanę gra Kirm, jest Małecki. W Amice natomiast jak wylatuje Rudnevs/Stilic, to jest dramat.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.08.2011, 21:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sporo. Ale za Meleksa może grać wracający do dawnej formy Garguła. Genkow nie jest w formie, to gra Biton. Nie idzie Chavezowi, jest Bunoza. Kaszanę gra Kirm, jest Małecki. W Amice natomiast jak wylatuje Rudnevs/Stilic, to jest dramat.
Dlatego o Nas mowia, ze mamy najbardziej wyrownany skład
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2011, 23:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post
OK, to POZnaniacy* też mogą sobie jakąś melepetę wstawić za Rudnevsa i pisać, że mają szeroką kadrę. Bunoza to dno i masa rzutów wolnych dla przeciwnika, Garguła w życiowej formie to i tak cztery klasy niżej niż Melikson. Jak już wróci to tej formy co to do niej trzeci rok wraca to i tak przez sezon będzie miał tyle inteligentnych i nieszablonowych zagrań, co Maor przez jeden - dwa mecze.
Jedynie w ataku mamy dwóch dobrych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2011 o godz. 23:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2011, 08:13
W którym magazynie emitowane są skróty z poniedziałkowych spotkań?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 16.08.2011, 08:30
Wczoraj byl na Polsacie Sport od 21.00
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2011, 12:55
A w Canal+ nie ma tego skrótu, w którymś programie? Bo nie mam Polsatu, a nie będę ściągał całego magazynu dla jednego skrótu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.08.2011, 12:59
eto22 napisał(a):Wyświetl post
A w Canal+ nie ma tego skrótu, w którymś programie? Bo nie mam Polsatu, a nie będę ściągał całego magazynu dla jednego skrótu.
Canal+ nie pokazuje magazynu ze skrotami w poniedziałek
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.08.2011, 14:10
ja mam pytanko czy ten zagraniczny Eurosport który transmituje mecze za granice ma magazyn ligowy czy tylko sam poniedziałkowy mecz. Jakby ktoś dał linka do fragmentów wczorajszego meczu na tym kanale właśnie to był bym wdzięczny. Chciałbym zobaczyć jak prezentowana jest Polska liga poza Polską.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 16.08.2011, 17:48
Sam mecz poniedziałkowy. SKróty może pokazywać w przerwie tego meczu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2011, 21:40

..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2011, 22:20
tofik napisał(a):Wyświetl post

Jakby jeszcze miał kucyk...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.08.2011, 22:32
leszekkm to frajer podszywajacy sie pod Wiślaka i zdania swojego od dawna nie zmieniam lecz kompleksy pasiasty "kolego".
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.08.2011, 12:26
Co prawda mecz z Amica za nieco ponad 3 tygodnie (9 wrzesnia) ale kuchenki powoli sie sypia. Po Arboledzie kolejnym, ktory najpewniej z nami nie zagra jest Wojtkowiak. Problemy z łękotką i ma miec przerwe w treningach przez co najmniej miesiac.

Aha, mecz w Pieczarka Arena bez udzialu naszych kibicow.
Ostatnio edytowane przez River : 17.08.2011 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2011, 12:48
Koledzy Warszawiacy, nawet nie wiecie jaki skarb macie u siebie....

http://www.sport.pl/pilka/1,65042,10...ak_polski.html
rrr
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.08.2011, 16:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakby jeszcze miał kucyk...
Hah, ale żeby nie było iż cisnę temu zawodnikowi. Dla mnie chyba najlepszy napastnik obecnie w lidze.
Wystarczy,że ma świetne przyjęcie piłki i lutuje tam gdzie chce. Jest zajebisty.
..
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2011, 10:27
No i Rudniew, niestety
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.08.2011, 11:16
Hah, ale żeby nie było iż cisnę temu zawodnikowi. Dla mnie chyba najlepszy napastnik obecnie w lidze.
Wystarczy,że ma świetne przyjęcie piłki i lutuje tam gdzie chce. Jest zajebisty.
Ale to nie Polak. Kolega z Wawy pewnie by Plizge wolał
To tak apropos dyskusji o jakichś "limitach".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.08.2011, 17:13
Może zachwyty przedwczesne, bo ciekawy jestem jak zagra przez cały sezon. Ale faktem jest, że przyjemnie się patrzy na grę Ljuboi, dokładnie tak jak na grę Meliksona. Nie odskakuje mu piłka, dokładnie wie co chce zrobić. Do tego zmysł snajpera i inteligencja. Im więcej takich zawodników w polskiej lidze, tym lepiej.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
(...)Generalnie coraz bardziej widzę mistrza w Poznaniu. Wisła będzie miała straszne problemy przez LE/LM. Poza tym jak będzie dobrze grać to na wiosnę już nie będzie Meliksona. Legia potrafi zagrać tak jak nie grała od kilku lat, ale oparta jest jednak na zbyt małej ilości ludzi. Wystarczy kontuzja/wyłącznie Radovicia/Ljuboji lub fochy tego ostatniego - co zapewne nastąpi maks na zgrupowaniach w zimie - bo nie wierze, że tej klasy gracz bez wad gralby w Legii. Coś się musi tu s.......ić i.... gramy jak rok temu.

Generalnie stać nas będzie np na 3-0 z Lechem albo z Wami, ale rozlecimy się na kawałki w decydujacych momentach sezonu. Tak to w tej chwili widzę.(...)
No ja to widzę inaczej. Jest kilka powodów, by uznać Legię za naszego najgroźniejszego rywala w tym sezonie:
1. Wreszcie dobra forma bramkarzy. Skaba gra bardzo dobrze i chyba już zostanie numerem 1. Przy Dowhaniu może się stać czołowym golki[erem ligi.
2. Wreszcie lider defensywy. Żewłakow robi różnicę, podobnie jak kiedyć Cleber w Wiśle.
3. Pozostanie Borysiuka - byłem pewien, że odejdzie, ale z nim i Vrdjolakiem Legia może zdominować środek pola w każdym meczu ligi, łącznie z nami.
4. Szeroka ławka rezerwowych - Astiz, Kneżević, Wolski, Żyro, Hubnik, Kucharczyk. Po naszej najlepsza w lidze.
5. Skorża - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wreszcie "coś zaskoczyło". Drużyna wreszcie zaczyna grać sensowną piłkę. Dokładnie na odwrót, niż w Wiśle, gdzie na początku było nieźle, a im dłużej Maciek naszych trenował, tym gorzej.

Amika ma za szczupłą kadrę. Obecnie, przy kontuzji Arboledy mają 4 sensownych obrońców: Djurdjević, Henriquez, Wojtkowiak i Wołąkiewicz. Trochę lepiej w pomocy, ale w ataku obok Rudnevsa tylko Ubiparip i Ślusarski. Nie wykluczam ich całkowicie a grona kandydatów do MP, ale prawdopodobieństwo, że nie zostaną zdziesiątkowani przez kartki i kontuzje i nie odbije się to na wynikach jest niewielkie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.08.2011 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.08.2011, 17:52
ogląda ktoś Zagłębie-Podbeskidzie? Bez kitu ale słaby mecz, mam nadzieję że Podbeskidzie poleci z tej ligi bo nie da się ich oglądać. Pod każdym względem nie pasują do ekstraklasy (kibice,stadion,poziom kopaczy). Tydzień temu z Widzewem taka sama kaszana
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.08.2011, 18:01
Mecz słaby, ale w Podbeskidziu wyróżnia się Darek Łatka. Cieszę się, że się tam odnalazł. Głównie rozczarowuje Zagłębie, które solidnie się wzmocniło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów