|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mamy naprawdę niesamowitą szansę na awans do tej LM w tym roku. Po wczorajszym wyniku APOEL w rewanżu będzie musiał bardziej się skupić na swojej grze a nie na naszej. Wczoraj widać bardzo pilnowali Maora, żeby tylko się nie rozpędził. No i nie pograł sobie. W rewanżu za to oni nie mogą myśleć tylko o zatrzymaniu naszych a bardziej o atakowaniu. Maor już nie będzie tak bardzo pilnowany, no a wiemy co potrafi zrobić jak ma trochę więcej miejsca
![]() A tak poza tym to może trochę kontrowersyjne co napiszę, ale myślę że UEFA może nas jakoś prześlizgnie jak nam nie będzie szło. Już nie raz było tak że UEFA 'pomagała' klubom z lepszą infrastrukturą, stadionem vide nasz mecz z Panathinaikosem. Champions League ładniej wygląda na nowoczesnych stadionach przy pełnych trybunach. Poza tym za rok EURO u nas, no i LM to mógłby być taki test dla Polski, mimo że w Krakowie nie będzie meczów. Kto wie, może tak będzie... ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Chyba UAZ jest lepszy, bo lepiej sobie radził. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
spotkanie na Cyprze może wyglądać jak ostatnie spotkanie Śląsk - Wisła , z tym że role się zamienią . Na razie wypowiedzi zarówno Maaskanta jak i zawodników wskazują na autobus w polu karnym . Wszystko się rozstrzygnie w momencie strzelenia/stracenia pierwszej bramki . Czas na szczęście będzie grał dla nas . Może też nie od razu , ale Cypryjczycy zaś z każdą minutą będą się bardziej odkrywać... bo po prostu będą do tego zmuszeni . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
2 lata temu czy 3 dni temu?
co nas obchodzi co było 2, 5 czy 10 lat temu. mamy zajebistą zaliczkę i nie może się wyjśc na frajerów, awans musi być, koniec kropka. Boje się jedynie o Maaskanta, a raczej o to co powie piłkarzom. Żeby nie przesadził z tym bronieniem wyniku i murowaniem bramki. Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Mając do wyboru Wisłę AD 2005 oraz PAO sędzia po prostu czuł, że tak 5-10% na korzyść PAO musi dać. W Krakowie żeby dojść do budynku klubowego musiał dojechać po płytach i jeszcze kawałek po błocie a w trakcie meczu mgła z Błoń połączona dymem z grillów przysłaniała boisko W Atenach inny świat.Podobnie wyglądała konfrontacja obecnej Wisły z Liteksem, przy czym to nasz klub pełnił już rolę PAO AD 2005. W obu konfrontacjach to się sprawdziło. Kto wie, jak będzie w Nikozji? W każdym razie infrastrukturalnie nie ustępujemy Apoelowi. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Piłkarze: Mamy sześć dni na ciężką pracę i poprawę... Wiemy co zagraliśmy żle i w domu zagramy lepiej... I takie tam. Wystarczy odświeżyć nasze wypowiedzi po meczu z Levadią w Sosnowcu Ogólnie to co znalazłem w portalach: Jest żle, ale klimat i kibice nam pomogą, trzeba pooprawić grę, Wisła nie jest taka straszna, z Kopenhagą było gorzej. Ale znalazłem też komentarz w tonie Apoel jest lepszy, ale to Wisła ma większe szanse na awans. Ze względu na póżną porę meczu, poważniejsze komentarze będą pewnie jutro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Przepraszam ale to brednie. Także te(już nie twoje słowa), że jakoby UEFA nam pomoże. Jak sobie nie pomożemy sami dobra grą to nikt nam nie pomoże. No ewentualnie sędzia jakimiś błędami.Ale o to trudno zawsze gdy się gra jako gość...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie wiadomo ile biletów już się rozeszło na rewanż na Cyprze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie wiem, może to nie ma żadnego znaczenia. Zgadzam się, że najważniejsza jest dobra gra. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Chore jest życzenie porażki rywalom z podwórka ligowego. Właśnie jakie prezentujesz Ty, czy Gmoch. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
generalnie ja wole ogladac mecze z Brytyjskim komentarzem.
hmm marzenie Boje sie jednego...zeby nasi nie zaczeli oddychac rekawami po kilku przebieszkach i zeby to sie nie odbilo w drugiej polowie i napewno tego by nie mieli zwiazanych nog presja. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
gol Małego z komentarzem Angielskim
http://www.skysportshd1.com/71389-Wisla-Krakow-1-0-Apoel-Nicosia-%28Malecki%29.html a ten tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=rh3FBiCFSyQ Izraelski? Cytat:
![]() Gmocha zagiął któryś z komentatorów gdy się okazało że jeden Cypryjczyk w drużynie. PS: W Izraelskiej też miało być pokazywane ze względu na Bitona i Meliksona. Tak wynikało z forum Beer Shevy
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Smuda,Gmoch,Piechniczek przeciwko Wiśle chyba tylko Boniek za Wisłą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja chciałbym wrócić do kwestii tych żółtych kartek w naszym zespole. Czy ktoś z forum jest w stanie dać gwarancję na to, że kartki z eliminacji nie liczą się w fazie grupowej? Liczba zagrożonych graczy w naszym zespole jest niestety dość długa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W przypadku awansu do fazy grupowej kartki otrzymane w eliminacjach nie tracą swojej ważności
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2011 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
U góry tej strony masz odnośnik Highlights - wejdź i poszukaj na liście.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Jeżeli u siebie podobnie dopingują jak na wyjeździe czyli cały mecz głupie walenie w bęben to faktycznie ciężko będzie się grało przy tak irytującym dźwięku . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tego wynika, że jeśli zawodnik ma jedną żółtą kartkę po meczach eliminacyjnych, to przed rozpoczęciem fazy grupowej upomnienie jest kasowane. Natomiast jeśli gracz zagrożony np. Sobol, dostanie kartkę w Nikozji, to nie będzie mógł zagrać w pierwszym meczu fazy grupowej. W fazie grupowej zawieszenie następuje po 3. żółtych kartkach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie wiem jak z karnym, ale dwie bramki z akcji gracze klubu z siedzibą na Cyprze zawdzięczają fatalnej postawie duńskich obrońców. Dla mnie bardziej miarodajny jest mecz ze Slovanem, z którym Apoel zremisował u siebie 0:0. Przypomnę, że w tym meczu na prawej obronie zagrał Erik Cikos. http://www.youtube.com/watch?v=1DteLGJ5MfQ Całego spotkania nie widziałem, ale ze skrótu można wyciągnąć wniosek, że o jeżeli zagramy mądrze i skutecznie w obronie, to możemy tam uzyskać dobry rezultat. @Tominho, @mitmichel Pojedyncze żółte kartki, które nie doprowadziły do zawieszenia zawodnika są anulowane po wejściu do fazy grupowej LM. źródło: http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf art. 21 pkt.4 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to musimy liczyć na to, że żaden z graczy mających już "żółtko" (Chavez, Jaliens, Jovanović , Sobolewski, Małecki i Melikson) nie zostanie po raz kolejny upomniany. Każdy jest bardzo ważnym ogniwem w dzisiejszej Wiśle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ano nie ma co porównywac meczu który odbył się 2 lata temu do teraźniejszosći..
Kosa juz tam nie gra, a On jak wiemy umial zrobić różnicę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mało prawdopodobne jest że któryś z wymienionej piątki nie dostanie żółtka w rewanżu, zwłaszcza że wielce prawdopodne jest że będziemy sie ten mecz bronić
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
no dobra, ale wtedy będziemy już w LM, czyli przekroczymy magiczny próg. trzeba postawić wszystkie siły na szalę w rewanżu z "Cypryjczykami".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|