The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2011, 11:13
a widzieliście jak Małecki opieprzał gościa od podawania piłek tylko nie pamiętam juz która to była połowa...
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 18.08.2011, 11:14
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Panowie ma ktoś może statystyki ile kto przebiegł kilometrów itp ?
Podbijam,

bylo mowione ze w IV rundzie beda szczegolowe statystyki, a na stronie UEFY nie moge nigdzie znalezc...

znalezione: http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...&match=2007549

klikajac na pilkarza mozna zobaczyc szczegoly... np. Maly mial tylko 32% celnych podan...
Ostatnio edytowane przez Radwi : 18.08.2011 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.08.2011, 11:15
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nagminny błąd.
oczywiście że wynik 3:1 jest lepszy niż 1:0 !
Bramki na wyjeździe liczę się podwójnie tylko jeśli równe są punkty i różnica bramek.
Tak więc wynik 1:0 dla APOELU, (przy założeniu że wygraliśmy 1:0 w siebie) oznacza odrobienie strat i dogrywkę ... co w warunkach Cypryjskich zwiększa szansę APOELU , natomiast gdybyśmy wygrali 3:1 wynik 1:0 dla Apolelu premiuje awansem Wisłę .
Takie rzeczy kibic powinien wiedzieć.
1:0 i 3:1 to bardzo podobne wyniki do siebie. 3:1 jest tylko minimalnie lepszy ale bardzo zdradliwy.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2011, 11:17
Pierwsze poł godziny zdecydowanie dla Apoelu, potem do glosu zaczelo dochodzic Wisła. Druga polowa bardzo wyrowanana z przewaga Wisły. Na szczescie wysztko dobrze sie sklonczył . Ale w Nikozji bedzie bardzo ciezko. Przede wszystkim Biton za Genowa do pierwszej 11
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.08.2011, 11:19
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nagminny błąd.
oczywiście że wynik 3:1 jest lepszy niż 1:0 !
Bramki na wyjeździe liczę się podwójnie tylko jeśli równe są punkty i różnica bramek.
Tak więc wynik 1:0 dla APOELU, (przy założeniu że wygraliśmy 1:0 w siebie) oznacza odrobienie strat i dogrywkę ... co w warunkach Cypryjskich zwiększa szansę APOELU , natomiast gdybyśmy wygrali 3:1 wynik 1:0 dla Apolelu premiuje awansem Wisłę .
Takie rzeczy kibic powinien wiedzieć.
Oczywiście to wiem tyle że myślę bardziej o psychologii i podświadomości . Przegrywając na wyjeździe 3-1 wiesz że musisz się u siebie nastawić na strzelanie bramek w ilościach pokaźnych i to jest mus. Przy wyniku 0-1 odrabianie strat wydaje się bezproblemowe bo strzelimy jedną i już jest remis. Z naszej strony na odwrót, 3-1 mogłoby z racji dwóch bramek przewagi zbytnio nas uspokoić, a tak wiadomo że nie ma czego bronić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mkp13
Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2011, 11:20
thechris napisał(a):Wyświetl post
1:0 i 3:1 to bardzo podobne wyniki do siebie. 3:1 jest tylko minimalnie lepszy ale bardzo zdradliwy.
jak dla mnie to i wynik 5:3 czy 7:5 (czyste przykłady - wiem, że wynik hokejowy) jest lepszy od 1-0. Zawsze to dwie bramki do przodu a nie jedna.

Jeśli ktoś poda logiczny przykład wyniku dlaczego 1-0 jest lepsze to jest po prostu profesorem matematyki
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.08.2011, 11:21
Ciągle słyszę o tym klimacie na zmianę z ciągłym ubolewaniem o brak Polaków w składzie. Myślę tu o mediach. Jedno w tym wypadku dyskwalifikuje drugie. Czy aby w Izraelu, Hondurasie, Kostaryce, Serbii panują mrozy przez większość czasu? Przecież my mamy bardziej "południowy" zespół niż przeciwnik. Ok, tam będzie trudny mecz ale nie zwalajmy wszystkiego na pogodę. Po wczorajszym meczu widzę więcej narzekań niż zadowolenia. Kuwa ja już nie wiem o co chodzi. Dla przypomnienia - Valerenge i Levadie "gnietliśmy" przez 70% czasu w dwumeczu. Nie twierdzę, że już rezerwuję czas na mecze Ligi Mistrzów ale jest ona realna jak nigdy. My mamy aktualnie grać mądrze a nie pięknie i coraz częściej to widać na boisku. Brakuje jeszcze wiele ale idzie w dobrym kierunku.

Ps - w każdym nawet najbardziej marnym meczu w tym sezonie ( Widzew, Zagłębie) strzelaliśmy bramki - dlaczego nie mamy strzelić na Cyprze?
Odpowiedz cytując
Bassart
Member

Od: 01.2003

-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Grantar jako matematyk powiem Ci, że jest trochę słuszności w twierdzeniu. że 1:0 jest lepsze niż 3:1.

3:1 oznacza, że pada więcej goli, drużyny bardziej nastawione na atak, w rewanżu może być podobnie.
1:0 oznacza, że drużyny bardziej serio traktują obronę, raczej mniej bramek również w rewanżu padnie i gol dla drużyny wyjazdowej może bardziej podłamać drużynę niż przy 3:1.

Piłka to nie matematyka.
to jako matematyk rozpisz Sobie warianty,

zwłaszcza taki przykład, drużyna przegrywa 1:0, przy zwycięstwie 3:1 a 1:0 w pierwszym meczu...

super, zagraliśmy uważnie w obronie, na 0 z tyłu, ja i tak (i mam nadzieję, że 99,99% innych) wolałbym 3:1
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się przełożyć mecz z Korną na inny termin, będzie to trudne bo czuć zły klimat, ludzie źle życzą Wiśle. Jak nie przełożą wstawic tam kompletną rezerwę.
I to jest denerwujące, ten klimat czuc w powietrzu jak zgniłych jajek. Ha im w De. Obysmy awansowali i oby im gul skoczył.

Piłka to nie matematyka.
Pozatym widzę że niektórzy na tym forum odjechali kompletnie.
1:0 lepsze niż 3:1?

Otóż kolego w piłce wygrywa ten kto strzeli więcej bramek. Koniec kropka. Bramki strzelone na wyjeździe liczą się podwójnie ale tylko w przypadku remisu w obydwu meczach.

Radzę okład na gorąca głowkę.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 18.08.2011, 11:23
Grantar jako matematyk powiem Ci, że jest trochę słuszności w twierdzeniu. że 1:0 jest lepsze niż 3:1.
3:1 oznacza, że pada więcej goli, drużyny bardziej nastawione na atak, w rewanżu może być podobnie.
1:0 oznacza, że drużyny bardziej serio traktują obronę, raczej mniej bramek również w rewanżu padnie i gol dla drużyny wyjazdowej może bardziej podłamać drużynę niż przy 3:1.
Piłka to nie matematyka.
Bardzo naciągane.
Ja tam wolałbym 3:1 ...

Zabrałem głos bo nawet komentatorzy sportowi czasem liczą podwójnie bramki na wyjeździe przy nierównej różnicy bramek.
Wychodzi im wtedy że po przegranej na wyjeździe 2:4 wystarczy wygrać u siebie 1:0 ...

Pozdrawiam matematyków.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 18.08.2011, 11:24
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Jest tego jakieś wideo czy coś? Chciałbym to zobaczyć a nie mogę znaleźć...
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,10...aci_wiary.html

W wywiadzie z Illievem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Mnie natomiast podoba się coś zupełnie innego. Organizacja i szybki powrót do ustawienia wyjściowego po stracie bramki w wykonaniu Wiślaków był imponujący. Ktoś z Wiślaków stracił piłkę i wydawało się, że APOEL wychodzi z kontrą, a tu już Wisła skutecznie ustawiona ciasno i zwarcie w defensywie. Super sprawa.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

mg256 napisał(a):Wyświetl post
Skoro już żeśmy wygrali pierwszy mecz to dla podgrzania atmosfery mam pytanie do co bardziej zorientowanych w zasadach piłkarskich:
Czy przy golu Małeckiego nie powinien być odgwizdany spalony Genkowa?
Na powtórkach widać, że w chwili podania Genkow jest na pozycji spalonej a Bonaventura wykonuje ruch/wykrok w jego stronę aby odciąć go od ewentualnego podania od Nuneza. To z kolei dało Małeckiemu więcej miejsca, a zarazem zmusiło Bonaventurę do tak gwałtownego rzucenia się do Małeckiego, że nie zdołał wyhamować gdy Mały przekładał piłkę na lewą nogę. Czy w konsekwencji Genkow, mimo że nie otrzymał podania, nie zyskiwał na przebywaniu na pozycji spalonej?
1. O spalonym nie ma mowy. Bramka zdobyta w 100% prawidłowo.
2. Po co za bramkami są sędziowie? Żeby milczeć w sytuacji kiedy strzał Małeckiego zostaje zatrzymany ręką zawodnika broniącego? Koleś wyręcza bramkarza, a sędzia nic... KARNY!
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2011, 11:25
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Panowie ma ktoś może statystyki ile kto przebiegł kilometrów itp ?
http://wislaportal.pl/news.php?id=20841 tutaj ze statystykami

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...&match=2007549 a tu musisz kliknac na dowolnego zawodnika i sprawdzić pozycje na boisku przez cały mecz

Widać profesjonalizm w tych statystykach
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.08.2011, 11:27
Jak ciężki będzie mecz we wtorek nawet nie mogę sobie wyobrazić. Panie spraw żeby nie powtórzyła się sytuacja z Aten. I ja Wam mówię poważnie, spodziewam się wszystkiego. Będę musiał nażreć się awiomarinu. Wczorajszy mecz traktowałem w kategoriach "spokojnie, zobaczymy", ale skoro udało się zdobyć korzystny wynik sytuacja zmienia się diametralnie.
Co do samego ustawienia zawodników, to mam nadzieję, że zostanie takie jak wczoraj, dlatego że Maor nawet jak nie gra to mocno absorbuje obrońców, z korzyścią dla zespołu. APOEL musi się otworzyć, dlatego ja w rewanżu postawiłbym na Dudu, bo Genkow nic nie grał. Dobry mecz zanotował także Jovanović, ale jednak dla spokoju wolałbym Lameya. I brawo dla Nuneza, moim zdaniem posadzi na dłuższy czas Wilka, który też nie gra źle. Generalnie ustawienie takie jak wczoraj tylko z Dudu i Lameyem.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 18.08.2011, 11:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
I to jest denerwujące, ten klimat czuc w powietrzu jak zgniłych jajek. Ha im w De. Obysmy awansowali i oby im gul skoczył.

Pozatym widzę że niektórzy na tym forum odjechali kompletnie.
1:0 lepsze niż 3:1?

Otóż kolego w piłce wygrywa ten kto strzeli więcej bramek. Koniec kropka. Bramki strzelone na wyjeździe liczą się podwójnie ale tylko w przypadku remisu w obydwu meczach.

Radzę okład na gorąca głowkę.
No i to jest - kolego - właśnie mega bzdura. Apoel wygra 2:1, w dwumeczu 2:2 i awansuje Wisła pomimo, że nie strzeliła więcej goli.

Na mnie Apoel w ogóle nie robi wrażenia. Ostatnio oglądałem Amice z Bełchatowem i moim zdaniem kuchenki grają lepszą piłkę od Apoelu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2011, 11:29
mg256 napisał(a):Wyświetl post
Skoro już żeśmy wygrali pierwszy mecz to dla podgrzania atmosfery mam pytanie do co bardziej zorientowanych w zasadach piłkarskich:
Czy przy golu Małeckiego nie powinien być odgwizdany spalony Genkowa?
Na powtórkach widać, że w chwili podania Genkow jest na pozycji spalonej a Bonaventura wykonuje ruch/wykrok w jego stronę aby odciąć go od ewentualnego podania od Nuneza.
Typowy blad taktyczny Bonaventury - Nunez dokladnie wiedział, ze jakby szlo podanie prosto to by sedzia odgwizdal spalonego - dlatego podajac do Patryka nie było mowy o zadnym spalonym. Gdyby Nunez podal prosto to na 100000% sedzia przerwalby akcje. Zreszta nawet wspomniany Bonaventura nie protestowal bo wiedział, ze popełnił bład.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.08.2011, 11:32
Statystyki mówią same za siebie. Diaz i Iliev jako jedyni mieli ponad 80 % celnych podań, przy czym Diaz zaontował najwięcej podań aż 65. Najmniej celnych podań miał Małecki... 32%.

Aha. Sędzia jeszcze nie jest wytypowany
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.08.2011 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.08.2011, 11:34
Jestem pod wrażeniem naszej gry defensywnej. I mam nadzieję, że za 2 lata, po konsekwentnym, stabilnym, stopniowym budowaniu drużyny będziemy grać w takim meczu jak wczoraj w taki sposób:

http://www.youtube.com/watch?v=CSWsqzc8pWw
Odpowiedz cytując
Bassart
Member

Od: 01.2003

Stary 18.08.2011, 11:38
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem naszej gry defensywnej. I mam nadzieję, że za 2 lata, po konsekwentnym, stabilnym, stopniowym budowaniu drużyny będziemy grać w takim meczu jak wczoraj w taki sposób:

http://www.youtube.com/watch?v=CSWsqzc8pWw
eee, widać, że zagrali stanowczo zbyt ofensywnie- stracili gola

nie wiem czy nie lepsze 1:0
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.08.2011, 11:40
w rewanżu nie ma bata żeby Apoel czegoś nie ustrzelił. Szkopuł w tym żeby my musimy strzelić bramkę, a bedzie to mozliwe raczej przy 0:0 bo wtedy Cypryjczycy będą otwarcie atakować. Przy 1:0 dla nich jeszcze ino ano, ale przy 2:0 myślę że już nie będzie szans na strzelenie gola
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 18.08.2011, 11:41
Miażdży brytyjski komentarz do bramki Małeckiego: "What a devastating finish"
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2011, 11:59
Wy się spieracie,czy 1-0 jest lepsze od 3-1 lub odwrotnie,a z tekstów na pl.uefa.com wynika,że 2-1 jest lepsze od 1-0.Przykład:"Skromne zwycięstwo Wisły"i "Maccabi pewnie ograł Genk",oraz "Maccabi rozprawiło się z Genk".Dla przypomienia,wynik w Izraelu to 2-1.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.08.2011, 12:01
Może mi ktoś powiedzieć jakim cudem Pareiko ma według tych statystyk przebiegnięte 4km
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.08.2011, 12:02
UFF

pozwolę sobie o ocene tego arcyważnego spotkania.

Pierwsze 20 minut Radek Sobolewski najbardziej osrany na boisku. Ten który powinien wprowadzać spokój wygladał na najbardziej przerażonego tym co sie dzieje. Reszta luz.W trakcie meczu kapitan jednak wrócił tam gdzie być powinien i zaczęła sie rąbanka. Wszyscy sie jarają tym Apoelem ale czytając wypowiedź trenera ze niby na początku badalismy a potem graliśmy swoje ....tak było. Pierwsze 20 minut ataki Apoelu w ktorych my wyglądamy na zagubionych ale z minuty na minute ich przewaga topniała. Wszyscy ich chwalą za wyprowadzanie piłki a w II połowie już grali dzidę.
Bardzo cieszy mnie postawa naszych defensorów. Wiadomo ze napewno po takich emocjach połowa mniejwaznych akcji z meczu mi umknęła ale jakoś nie przypominam sobie przegrywanych pojedynków 1 na 1 przez wiślackich defensorów.Więc niby ten Apoel nas klepał ale zagrożenie nie tworzył. Wyjątkiem był ich napastnik który miał autostrzał ale i to nie przyniosło efektu.
Cieszą wyjscia na pressing gdzie 3 naszych, w końcu mądrze podbiega pod przeciwnika. Jaliens na którego tylu najeżdzało profesor. Jovanovic...juz nie moge sie doczekac konca jego kary, Lamey już powiniene sobie zarezerwowac miejsce na ławce. Nunez, w końcu mnie chłop przekonał, też nie sądze by miejsce za szybko stracił. Genkow- smiał sie z niego Kowal ze jak napastnik był dnem, ale Tsvetan cholernie pracuje dla druzyny. Przeciez on wraca czasem głębiej niż srodkowy pomocnik.
Co bym zmienił ? Ivicę Ilieva wpuszczał bym w 60minucie meczu(tak jak teraz schodzi). Jego zmiana powodowana jest tym ze puchnie po prostu, a jakby wchodził na zmeczonego przeciwnika mysle ze mielibysmy o wiele wiecej pozytku z jego zamachów.(w jednym z pierwszych sparingow wszedł w koncowke i wlasnie wtedy robił roznice)

No i Patryk...
panowie.
Tak sie strzela w Lidze Mistrzów.Dziękuje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Galonek napisał(a):Wyświetl post
Gdzie masz skrót w języku Shakespeare'a? Z góry dzięki za link.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Galonek napisał(a):Wyświetl post
Można prosić o link do skrótu/meczu z brytyjskim komentarzem Za szybko posty lecą w tym temacie i nie wiem, czy gdzieś już się pojawił.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2011, 12:03
Przechodzone raczej.
Te 4 km.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.08.2011, 12:03
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Wy się spieracie,czy 1-0 jest lepsze od 3-1 lub odwrotnie,a z tekstów na pl.uefa.com wynika,że 2-1 jest lepsze od 1-0.Przykład:"Skromne zwycięstwo Wisły"i "Maccabi pewnie ograł Genk",oraz "Maccabi rozprawiło się z Genk".Dla przypomienia,wynik w Izraelu to 2-1.
Wynik nie zawsze odzwierciedla grę. A 2-1 na 100% nie jest lepsze od 1-0, co do tego wątpliwości mieć nie można. A jeśli ktoś ma to niech lepiej czyta i nic nie pisze bo na pewno nie napisze nic mądrego.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.08.2011 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.08.2011, 12:06
Sinoos napisał(a):Wyświetl post
Można prosić o link do skrótu/meczu z brytyjskim komentarzem Za szybko posty lecą w tym temacie i nie wiem, czy gdzieś już się pojawił.
http://www.skysportshd1.com/71389-Wi...(Malecki).html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów