The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2011, 13:31
Mamy naprawdę niesamowitą szansę na awans do tej LM w tym roku. Po wczorajszym wyniku APOEL w rewanżu będzie musiał bardziej się skupić na swojej grze a nie na naszej. Wczoraj widać bardzo pilnowali Maora, żeby tylko się nie rozpędził. No i nie pograł sobie. W rewanżu za to oni nie mogą myśleć tylko o zatrzymaniu naszych a bardziej o atakowaniu. Maor już nie będzie tak bardzo pilnowany, no a wiemy co potrafi zrobić jak ma trochę więcej miejsca

A tak poza tym to może trochę kontrowersyjne co napiszę, ale myślę że UEFA może nas jakoś prześlizgnie jak nam nie będzie szło. Już nie raz było tak że UEFA 'pomagała' klubom z lepszą infrastrukturą, stadionem vide nasz mecz z Panathinaikosem. Champions League ładniej wygląda na nowoczesnych stadionach przy pełnych trybunach. Poza tym za rok EURO u nas, no i LM to mógłby być taki test dla Polski, mimo że w Krakowie nie będzie meczów.
Kto wie, może tak będzie...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.08.2011, 13:32
thechris napisał(a):Wyświetl post
Na mnie Apoel w ogóle nie robi wrażenia. Ostatnio oglądałem Amice z Bełchatowem i moim zdaniem kuchenki grają lepszą piłkę od Apoelu.
Ja ostatnio widziałem Lamborghini na dziurawej i wyboistej drodze - też nie zrobiło na mnie wrażenia, bo coś powoli jechało...

Chyba UAZ jest lepszy, bo lepiej sobie radził.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
APOEL nie rzuci sie na hura do super ultra ofensywnej gry bo wiedza ze jesli My strzelimy jedna bramke z kontry sa Oni w czarnej dupie bo beda musieli zdobyc trzy bramki.
Jak bys obserwowal dobrze mecz a zwlaszcza Melexa to zauwazylbys ze gdy Melex dostawal pilke w momencie doskakiwalo do Niego 2-3 rywali. Nie jest On tez Messim by sobie i zwiesc i zrobic rajd bez przesady. Zostal skutecznie wylaczony z gry aczkolwiek nie raz mu sie udalo podac fajna pilke do przodu.

spotkanie na Cyprze może wyglądać jak ostatnie spotkanie Śląsk - Wisła , z tym że role się zamienią . Na razie wypowiedzi zarówno Maaskanta jak i zawodników wskazują na autobus w polu karnym .

Wszystko się rozstrzygnie w momencie strzelenia/stracenia pierwszej bramki . Czas na szczęście będzie grał dla nas .

Może też nie od razu , ale Cypryjczycy zaś z każdą minutą będą się bardziej odkrywać... bo po prostu będą do tego zmuszeni .
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

2 lata temu czy 3 dni temu?
co nas obchodzi co było 2, 5 czy 10 lat temu.

mamy zajebistą zaliczkę i nie może się wyjśc na frajerów, awans musi być, koniec kropka. Boje się jedynie o Maaskanta, a raczej o to co powie piłkarzom. Żeby nie przesadził z tym bronieniem wyniku i murowaniem bramki.

Cytat:
APÓEL Nikozja podał wstępne ceny biletów na rewanżowy mecz z Wisłą Kraków, który zostanie rozegrany 23 sierpnia, w stolicy Cypru. Najdroższe wejściówki na trybuny centralne ustalono na poziomie 25 euro, co przyjmowane jest wręcz z niedowierzaniem, że na tak ważny mecz mogą być one aż tak... tanie. Jednocześnie kibice APÓEL-u mocno apelują o ich wykupywanie, tak aby 23-tysięczny stadion wypełnił się w całości. Tak ustalone ceny Cypryjczycy tłumaczą spodziewaną... trudną przeprawą swojego zespołu w Krakowie, dlatego też liczą na pełny stadion w rewanżu, który ma uskrzydlić podopiecznych Ivana Jovanovicia.

Warto w tym miejscu dodać, że na poprzednich dwóch meczach APÓEL-u w kwalifikacjach Ligi Mistrzów nie było bowiem kompletu widzów. W spotkaniu II rundy, z albańskim Skënderbeu Korçë, zjawiło się 11 271 osób, a na meczu ze Slovanem Bratysława - 14 553.

Jeszcze mniej osób oglądało lokalną rywalizację pomiędzy APÓEL-em i Omónią, której stawką był Superpuchar Cypru. Na tym spotkaniu było tylko 9 838 widzów.

Między bajki włożyć można też jakieś ogromne zainteresowanie ligową piłką na Cyprze. Średnio mecze cypryjskiej 1. Dywizji ogląda na żywo po kilka tysięcy osób. W zeszłym sezonie największa widownia na ligowym meczu APÓEL-u wyniosła niewiele ponad 17 tysięcy, ale już średnio na meczach tej drużyny stawiało się niespełna 9 tysięcy fanów.
Info pochodzi jeszcze przed meczem w Krakowie, teraz pewnie jeszcze bardziej obniżą ceny biletów.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.08.2011, 13:41
jcts napisał(a):Wyświetl post
A tak poza tym to może trochę kontrowersyjne co napiszę, ale myślę że UEFA może nas jakoś prześlizgnie jak nam nie będzie szło. Już nie raz było tak że UEFA 'pomagała' klubom z lepszą infrastrukturą, stadionem vide nasz mecz z Panathinaikosem. Champions League ładniej wygląda na nowoczesnych stadionach przy pełnych trybunach. Poza tym za rok EURO u nas, no i LM to mógłby być taki test dla Polski, mimo że w Krakowie nie będzie meczów.
Kto wie, może tak będzie...
Miałem podobne odczucia po meczach z PAO oraz Liteksem.
Mając do wyboru Wisłę AD 2005 oraz PAO sędzia po prostu czuł, że tak 5-10% na korzyść PAO musi dać.
W Krakowie żeby dojść do budynku klubowego musiał dojechać po płytach i jeszcze kawałek po błocie a w trakcie meczu mgła z Błoń połączona dymem z grillów przysłaniała boisko W Atenach inny świat.
Podobnie wyglądała konfrontacja obecnej Wisły z Liteksem, przy czym to nasz klub pełnił już rolę PAO AD 2005.
W obu konfrontacjach to się sprawdziło.
Kto wie, jak będzie w Nikozji?
W każdym razie infrastrukturalnie nie ustępujemy Apoelowi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2011, 13:44
grosz napisał(a):Wyświetl post
czy może ktoś śledził dzisiejsze nagłówki gazet Cypryjskich? albo co pisali na ich forum po tej porażce?
Generalnie greckojęzyczne portale są co najmniej o ton mniej optymistyczne niż przed meczem. Dominuje jednak piłkarska nowomowa.

Piłkarze:
Mamy sześć dni na ciężką pracę i poprawę...
Wiemy co zagraliśmy żle i w domu zagramy lepiej...

I takie tam. Wystarczy odświeżyć nasze wypowiedzi po meczu z Levadią w Sosnowcu

Ogólnie to co znalazłem w portalach: Jest żle, ale klimat i kibice nam pomogą, trzeba pooprawić grę, Wisła nie jest taka straszna, z Kopenhagą było gorzej.

Ale znalazłem też komentarz w tonie Apoel jest lepszy, ale to Wisła ma większe szanse na awans.

Ze względu na póżną porę meczu, poważniejsze komentarze będą pewnie jutro.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2011, 13:55
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Miałem podobne odczucia po meczach z PAO oraz Liteksem.
Mając do wyboru Wisłę AD 2005 oraz PAO sędzia po prostu czuł, że tak 5-10% na korzyść PAO musi dać.
W Krakowie żeby dojść do budynku klubowego musiał dojechać po płytach i jeszcze kawałek po błocie a w trakcie meczu mgła z Błoń połączona dymem z grillów przysłaniała boisko W Atenach inny świat.
Podobnie wyglądała konfrontacja obecnej Wisły z Liteksem, przy czym to nasz klub pełnił już rolę PAO AD 2005.
W obu konfrontacjach to się sprawdziło.
Kto wie, jak będzie w Nikozji?
W każdym razie infrastrukturalnie nie ustępujemy Apoelowi.
Przecież nie sędziował obu meczy ten sam sędzia Przepraszam ale to brednie. Także te(już nie twoje słowa), że jakoby UEFA nam pomoże. Jak sobie nie pomożemy sami dobra grą to nikt nam nie pomoże. No ewentualnie sędzia jakimiś błędami.Ale o to trudno zawsze gdy się gra jako gość...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2011, 13:56
Mam pytanie wiadomo ile biletów już się rozeszło na rewanż na Cyprzeatomek21 zdjęcia jak zdjęcia ale oprawie przy Reymonta albo ostatniej oprawie w zeszłorocznej edycji LM wykonaniu kibiców Bayernu Monachium nigdy nie dorówna.co do rewanżu zAPOELem to kiedyś na terenie Beitaru też było niby ,,piekło"gorący klimat i takie tam i jak sie skończyło każdy pamięta 2:1.Jak powiedział ostatnio Holender "powtórki z Levadi nie będzie".....Teraz tylko do szczęścia remis.Zresztą atomek21 to trener APOELu musi się teraz przyjrzeć mocniej grze Wiśle bo to teraz trener APOELu musi odrobić straty a wczoraj wyglądał jakby się zastanawiał czy oglądał sparing Wisły z Litexem czy pucharowy mecz Litexu z Wisłą.Wisła tylko musi udowodnić że mecze z Barceloną ,Totenhamem, Beitarem,Litexem, Levadią zaprocentowały doświadczeniem.Jak na dzień dzisiejszy to Wisła ma większe doświadczenie w europejskich pucharach niż APOEL to Wisła ma lepszą sytuację przed rewanżem.APOEL może ma szanowanego trenera i 10 dobrych nazwisk w wyjściowej 11stce ale liczy się końcowy wynik a wynik teraz jest z korzyścią dla Wisły
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.08.2011, 14:00
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie sędziował obu meczy ten sam sędzia Przepraszam ale to brednie. Także te(już nie twoje słowa), że jakoby UEFA nam pomoże. Jak sobie nie pomożemy sami dobra grą to nikt nam nie pomoże. No ewentualnie sędzia jakimiś błędami.Ale o to trudno zawsze gdy się gra jako gość...
Ale tu nie chodzi o konkretnego sędziego tylko o takie a nie inne nastawienie.
Nie wiem, może to nie ma żadnego znaczenia.
Zgadzam się, że najważniejsza jest dobra gra.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2011, 14:06
nh79 napisał(a):Wyświetl post
o co Wam chodzi z tym Gmochem?a co Wy kibicujecie innym druzynom polskim w pucharach (za wyjatkiem Slaska oczywiscie)?szacunek dla goscia powiedziel, ze jest kibicem Legii i ze go z Apoelem wiaze wiecej niz z Wisla i nie silil sie na zadne sztuczne uprzejmosci i powiedzial to co mysli.nie kumam Lechowi kibicowaliscie, bo to polska druzyna gosc jest za Legia, wiele lat spedzil za granica i jest bardziej emocjonalnie zwiazany z Apolelem a tu wielkie halo, ze nie jest za Wisla.a niby czemu mialby byc?
Tak, ja ( i wiele innych osób, niemal wszyscy co znam) kibicowała Lechowi! Dziś będę za Legią (oczywiście i Śląskiem).

Chore jest życzenie porażki rywalom z podwórka ligowego. Właśnie jakie prezentujesz Ty, czy Gmoch.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.08.2011, 14:06
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Miażdży brytyjski komentarz do bramki Małeckiego: "What a devastating finish"
Owszem, niesamowity komentarz, ale sekundę wcześnije - gdy Mały wpadł w pole karne to też ciekawe określenia padły. Szukam, może znajdę cały mecz po angielsku ze SkySports
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.08.2011, 14:15
snikki napisał(a):Wyświetl post
Owszem, niesamowity komentarz, ale sekundę wcześnije - gdy Mały wpadł w pole karne to też ciekawe określenia padły. Szukam, może znajdę cały mecz po angielsku ze SkySports
Bylbym Baaaardzo Ci wdzieczny za to generalnie ja wole ogladac mecze z Brytyjskim komentarzem.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
spotkanie na Cyprze może wyglądać jak ostatnie spotkanie Śląsk - Wisła , z tym że role się zamienią . Na razie wypowiedzi zarówno Maaskanta jak i zawodników wskazują na autobus w polu karnym .

Wszystko się rozstrzygnie w momencie strzelenia/stracenia pierwszej bramki . Czas na szczęście będzie grał dla nas .

Może też nie od razu , ale Cypryjczycy zaś z każdą minutą będą się bardziej odkrywać... bo po prostu będą do tego zmuszeni .
Jesli do 60-70 min bedzie 0-0 to APOEL na 100 % zaangazuje wieksze sily w atak. Nie ma co ukrywac tak jak napisales ze czas bedzie gral na nasza korzysc. Mamy szybkich pilkarzy ktorzy moga wyprowadzic szybko kontre i ukluc Cyprosow hmm marzenie Boje sie jednego...zeby nasi nie zaczeli oddychac rekawami po kilku przebieszkach i zeby to sie nie odbilo w drugiej polowie i napewno tego by nie mieli zwiazanych nog presja.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.08.2011, 14:16
gol Małego z komentarzem Angielskim
http://www.skysportshd1.com/71389-Wisla-Krakow-1-0-Apoel-Nicosia-%28Malecki%29.html

a ten tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=rh3FBiCFSyQ

Izraelski?

Cytat:
Prędzej arabski.
Coś mi własnie podchodziło pod Al-Jazeera

Gmocha zagiął któryś z komentatorów gdy się okazało że jeden Cypryjczyk w drużynie.

PS: W Izraelskiej też miało być pokazywane ze względu na Bitona i Meliksona. Tak wynikało z forum Beer Shevy
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2011, 14:18
CH. napisał(a):Wyświetl post

a ten tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=rh3FBiCFSyQ

Izraelski?
Prędzej arabski.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 18.08.2011, 14:18
Smuda,Gmoch,Piechniczek przeciwko Wiśle chyba tylko Boniek za Wisłą
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 18.08.2011, 14:23
Ja chciałbym wrócić do kwestii tych żółtych kartek w naszym zespole. Czy ktoś z forum jest w stanie dać gwarancję na to, że kartki z eliminacji nie liczą się w fazie grupowej? Liczba zagrożonych graczy w naszym zespole jest niestety dość długa...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.08.2011, 14:26
Gole z meczu Apoelu z Kopenhagą

http://www.youtube.com/watch?v=pIGjiCod0H4 radze wyłączyć dźwięk
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.08.2011, 14:29
CH. napisał(a):Wyświetl post
gol Małego z komentarzem Angielskim
http://www.skysportshd1.com/71389-Wi...lecki%29.html.
Ma ktos może inny link ten nie chcę mi sie włączyc?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 18.08.2011, 14:34
CH. ani izraelski ani arabski wczoraj mecz był nadawany w Greckiej TV ze względu na to że w APOELu jest kilku chyba piłkarzy i trener z przeszłością w Iraklisie AEK Ateny i raczej to jest grecki komentarz
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2011, 14:34
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Ja chciałbym wrócić do kwestii tych żółtych kartek w naszym zespole. Czy ktoś z forum jest w stanie dać gwarancję na to, że kartki z eliminacji nie liczą się w fazie grupowej? Liczba zagrożonych graczy w naszym zespole jest niestety dość długa...
W przypadku awansu do fazy grupowej kartki otrzymane w eliminacjach nie tracą swojej ważności
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2011 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.08.2011, 14:36
sergio napisał(a):Wyświetl post
Ma ktos może inny link ten nie chcę mi sie włączyc?
U góry tej strony masz odnośnik Highlights - wejdź i poszukaj na liście.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2011, 14:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Jeżeli u siebie podobnie dopingują jak na wyjeździe czyli cały mecz głupie walenie w bęben to faktycznie ciężko będzie się grało przy tak irytującym dźwięku .
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 18.08.2011, 14:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W przypadku awansu do fazy grupowej kartki otrzymane w eliminacjach nie tracą swojej ważności
Najpierw link: http://www.ehow.com/list_6733143_cha...ion-rules.html

Z tego wynika, że jeśli zawodnik ma jedną żółtą kartkę po meczach eliminacyjnych, to przed rozpoczęciem fazy grupowej upomnienie jest kasowane. Natomiast jeśli gracz zagrożony np. Sobol, dostanie kartkę w Nikozji, to nie będzie mógł zagrać w pierwszym meczu fazy grupowej.

W fazie grupowej zawieszenie następuje po 3. żółtych kartkach.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2011, 14:50
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Gole z meczu Apoelu z Kopenhagą

http://www.youtube.com/watch?v=pIGjiCod0H4 radze wyłączyć dźwięk

Nie wiem jak z karnym, ale dwie bramki z akcji gracze klubu z siedzibą na Cyprze zawdzięczają fatalnej postawie duńskich obrońców.

Dla mnie bardziej miarodajny jest mecz ze Slovanem, z którym Apoel zremisował u siebie 0:0. Przypomnę, że w tym meczu na prawej obronie zagrał Erik Cikos.

http://www.youtube.com/watch?v=1DteLGJ5MfQ

Całego spotkania nie widziałem, ale ze skrótu można wyciągnąć wniosek, że o jeżeli zagramy mądrze i skutecznie w obronie, to możemy tam uzyskać dobry rezultat.

@Tominho, @mitmichel

Pojedyncze żółte kartki, które nie doprowadziły do zawieszenia zawodnika są anulowane po wejściu do fazy grupowej LM.

źródło:
http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf
art. 21 pkt.4
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 18.08.2011, 14:54
No to musimy liczyć na to, że żaden z graczy mających już "żółtko" (Chavez, Jaliens, Jovanović , Sobolewski, Małecki i Melikson) nie zostanie po raz kolejny upomniany. Każdy jest bardzo ważnym ogniwem w dzisiejszej Wiśle
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.08.2011, 14:56
ano nie ma co porównywac meczu który odbył się 2 lata temu do teraźniejszosći..

Kosa juz tam nie gra, a On jak wiemy umial zrobić różnicę
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.08.2011, 15:01
Tominho napisał(a):Wyświetl post
No to musimy liczyć na to, że żaden z graczy mających już "żółtko" (Chavez, Jaliens, Jovanović , Sobolewski, Małecki i Melikson) nie zostanie po raz kolejny upomniany. Każdy jest bardzo ważnym ogniwem w dzisiejszej Wiśle
Mało prawdopodobne jest że któryś z wymienionej piątki nie dostanie żółtka w rewanżu, zwłaszcza że wielce prawdopodne jest że będziemy sie ten mecz bronić
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.08.2011, 15:04
sergio napisał(a):Wyświetl post
Mało prawdopodobne jest że któryś z wymienionej piątki nie dostanie żółtka w rewanżu, zwłaszcza że wielce prawdopodne jest że będziemy sie ten mecz bronić
no dobra, ale wtedy będziemy już w LM, czyli przekroczymy magiczny próg. trzeba postawić wszystkie siły na szalę w rewanżu z "Cypryjczykami".
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 18.08.2011, 15:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bardziej miarodajny jest mecz ze Slovanem, z którym Apoel zremisował u siebie 0:0. Przypomnę, że w tym meczu na prawej obronie zagrał Erik Cikos.

http://www.youtube.com/watch?v=1DteLGJ5MfQ

Całego spotkania nie widziałem, ale ze skrótu można wyciągnąć wniosek, że o jeżeli zagramy mądrze i skutecznie w obronie, to możemy tam uzyskać dobry rezultat.
Groźne sytuacje APOEL miał po błędach w wybiciu/wyprowadzaniu piłki przez Slovan i po stałych fragmentach gry... o ile w pierwszym przypadku nasze wyprowadzanie będzie polegało na długim podaniu na Małeckiego lub Maora i kontrze bądź przytrzymaniu piłki z przodu, to na stałe fragmenty recepty nie ma...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 18.08.2011, 15:16
Mam pytanie wiadomo ile biletów już się rozeszło na rewanż na Cyprze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów