The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2011, 17:57
Polecacie jakiś dobry podręcznik do języka angielskiego, dla średnio-zaawansowanych? Bo dawno tego języka nie używałem, więc coś takiego chciałbym na początek. Dzięki

Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.08.2011, 19:09
Miał ktoś może te spodnie?
http://www.militaria.pl/helikon/spod...22.xml?cat=198

Zastanawiam się nad kupnem, ale mnie intrygują komentarze. Z jednej strony zachwalające produkt, z drugiej strony narzekanie. I nie wiem czy ci zachwalający to nie są przypadkiem pracownicy "militariów"

A może polecicie w Krakowie jakieś fajne bojówki z wzorem UCP z innej firmy?
Odpowiedz cytując
cris21
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 15.08.2011, 19:14
Widziałem dziś autobus z cypryjską rejestracja pod hotelem Novotel, czy może ktoś potwierdzić że tam zatrzymała się drużyna Apoelu?
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 15.08.2011, 19:18
cris21 napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dziś autobus z cypryjską rejestracja pod hotelem Novotel, czy może ktoś potwierdzić że tam zatrzymała się drużyna Apoelu?
Cytat:
Zespół APOEL odleci do stolicy Małopolski we wtorek po porannych zajęciach. W niedzielę sztab szkoleniowy i piłkarze oglądali spotkanie Wisły z Zagłębiem Lubin (1:0). Jak donosi jeden z cypryjskich serwisów, trenerzy drużyny z Nikozji w ostatnich dniach dogłębnie analizowali ostatnie mecze "Białej Gwiazdy", żeby jak najlepiej rozpracować rywala.
źródło: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.08.2011, 20:30
" W związku z planowanym na środę, 17 sierpnia, strajkiem generalnym Przewozów Regionalnych, uprzedzamy kibiców przyjezdnych, aby rozejrzeli się za alternatywnymi środkami transportu na mecz Wisły z APOEL-em. "

Jasna sprawa - ale powiedzcie mi proszę, Przewozy Regionalne - to pociągi typu Regio czy Inter Regio tak ?

TLK ( Inter City ) nie strajkują tak ?
I protest wiadomo ile ma trwać ?
Tj. całą środę czy parę godzin tylko ?

Bo potem nie wiem czy wrócę z Krakowa pociągiem do siebie do Mysłowic.

Dzięki za odpowiedzi !
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.08.2011, 20:37
labtec napisał(a):Wyświetl post
" W związku z planowanym na środę, 17 sierpnia, strajkiem generalnym Przewozów Regionalnych, uprzedzamy kibiców przyjezdnych, aby rozejrzeli się za alternatywnymi środkami transportu na mecz Wisły z APOEL-em. "

Jasna sprawa - ale powiedzcie mi proszę, Przewozy Regionalne - to pociągi typu Regio czy Inter Regio tak ?

TLK ( Inter City ) nie strajkują tak ?
I protest wiadomo ile ma trwać ?
Tj. całą środę czy parę godzin tylko ?

Bo potem nie wiem czy wrócę z Krakowa pociągiem do siebie do Mysłowic.

Dzięki za odpowiedzi !
Przewozy Regionalne to pociągi Regio i InterRegio.
TLK (Tanie Linie Kolejowe), EIC (Euro InterCity), ICE (InterCity Express) - to należy do InterCity.

Generalnie do Mysłowic jeżdzą tylko Regio, InterRegio oraz TLK. EIC i ICE to głównie do Warszawy podążają.

Planując na stronie PKP unikaj tych przekreślonych na czerwono:

A tutaj przy wyborze możesz odznaczyć tylko to ostatnie, w przedostatnim znajduje się InterRegio, ale też tam jest TLK:
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 15.08.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 15.08.2011, 20:43
No dobra, ale pewnie tymi samymi torami jeździ wszystko, więc jak staną Przewozy Regionalne, to InterCity też jest w czarnej dupie prawda ?

I ostatnie pytanie , na stronie www.e-podroznik.pl jak wybiorę pks do siebie, to nie ma info o zniżkach w pks-ach. Nie wiem, nigdy nie jechałem pks-em.

Stąd pytanei czy, W PKS SĄ ZNIŻKI STUDENCKIE / DLA OSÓB DO 24 roku życia etc ?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 15.08.2011, 20:48
No dobra, ale pewnie tymi samymi torami jeździ wszystko, więc jak staną Przewozy Regionalne, to InterCity też jest w czarnej dupie prawda ?

I ostatnie pytanie , na stronie www.e-podroznik.pl jak wybiorę pks do siebie, to nie ma info o zniżkach w pks-ach. Nie wiem, nigdy nie jechałem pks-em.

Stąd pytanei czy, W PKS SĄ ZNIŻKI STUDENCKIE / DLA OSÓB DO 24 roku życia etc ?
Niekoniecznie. Te pociągi nie wyjadą w ogóle na tory a czytałem na stronie Intercity (link - http://intercity.pl/?page=strona_glo...ow&cmn_id=2191 ), że bilety z przewozów regionalnych będą honorowane w IC.

Co do PKSów to tam chyba w ogóle nie ma zniżek.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.08.2011, 20:52
Gdzie kupie tusze, tzn 'atrament' do uzupelnienia (wlania) do drukarki canon mp250? Na allegro brak ofert z Krakowa, a koszt przesylki to polowa wartosci zakupu.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2011, 20:53
Zależy gdzie jedziesz. Mam wrażenie, że zniżka w PKS przysługuje tylko wtedy kiedy poruszasz się na całej trasie, takiej jaka jest w rozkładzie. Tak zaobserwowałem po swoich powrotach z meczów - jeżeli wysiadasz gdzieś "po drodze", zniżka Ci raczej nie przysługuje. Przynajmniej mnie nigdy
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 15.08.2011, 20:55
Watts napisał(a):Wyświetl post
Zależy gdzie jedziesz. Mam wrażenie, że zniżka w PKS przysługuje tylko wtedy kiedy poruszasz się na całej trasie, takiej jaka jest w rozkładzie. Tak zaobserwowałem po swoich powrotach z meczów - jeżeli wysiadasz gdzieś "po drodze", zniżka Ci raczej nie przysługuje. Przynajmniej mnie nigdy
No dobra, ale jak jedzie pks na trasie Przemyśl -> Wrocław, to raczej ciężko żebym kupił bilet na całą trasę ;-)

Trochę to bez sensu moim zdaniem, że tylko ten co jedzie przez całą Polskę to ma zniżkę.

No ale dzięki za odpowiedzi, ale jeszcze walne na czerwono żeby ktoś inny mi odpisał:

CZY W PKS-ach SĄ ZNIŻKI ? TJ. DLA STUDENTÓW / UCZNIÓW / OSÓB EDUKUJĄCYCH SIĘ ITD ?
Ostatnio edytowane przez labtec : 15.08.2011 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:03
Cytat:
X. Ulgi handlowe w komunikacji krajowej

1. PKS w Krakowie S.A. obok ulg przewidzianych w odpowiednich przepisach, udziela w komunikacji krajowej ulgi handlowej w wysokości do 25% ceny biletu jednorazowego brutto dla następujących pasażerów:
    1. dzieci od 4 do 7 roku życia;
    2. młodzież ucząca się do 26 roku życia - na podstawie ważnej legitymacji szkolnej;
    3. studenci - na podstawie ważnej legitymacji studenckiej; bez względu na rodzaj studiów.
    4. seniorzy powyżej 75 roku życia - na podstawie dowolnego dokumentu stwierdzającego wiek.
    5. karta EURO 26
  2. Prawo do uzyskania ulgi wskazanej w pkt 1 należy udokumentować kierowcy przy wsiadaniu do autobusu.
    W sprawach nieuregulowanych niniejszym regulaminem zastosowanie mają przepisy prawa przewozowego.
Z tym, że to się tyczy jedynie PKS Kraków. Na stronie PKS Myślenice nie mogłem znaleźć czegoś takiego, jak tutaj. Link do całego regulaminu -> http://www.pks.krakow.pl/index.php?o...&limitstart=10

Z tym, że tak jak mówię - nie ma obaw, że ruch pociągów będzie wstrzymany, nie będą jedynie jeździły pociągi Regio i InterRegio, a bilety z nich są respektowane w każdym pociągu TLK - bo tylko TLK zatrzymuje się oprócz Regio/IR w Myślenicach. .
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2011, 21:07
No dobra, ale jak jedzie pks na trasie Przemyśl -> Wrocław, to raczej ciężko żebym kupił bilet na całą trasę ;-)
Wiesz, może to zależy od odległości między przystankami... ja nie jeżdżę połowy Polski więc może na kilkadziesiąt kilometrów mi nie przysługuje, ale np. od 100 czy coś - tak
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.08.2011, 21:10
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie kupie tusze, tzn 'atrament' do uzupelnienia (wlania) do drukarki canon mp250? Na allegro brak ofert z Krakowa, a koszt przesylki to polowa wartosci zakupu.
Miałem ten sam problem z racji posiadania tego wspaniałego sprzętu. Na szczęscie udało mi się sprzedać drukarke po kosztach i nigdy wiecej nie kupie Canona.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2011, 21:12
Panowie, jest coś takiego jak transmisja SMS z meczu z Apoelem? Jestem w beznadziejnym położeniu jeśli chodzi o obejrzenie tego meczu. Ni to na stadionie, ni to w TV, ni to w internecie, a nie przeżyje tych paru godzin nie znając wyniku. Z tego co pamiętam to były takie transmisje kiedyś.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:20
Panowie, wielkie dzięki za starania - widzę, że rozumiecie że będę na R22, transport do Krk będzie, ale z powrotem ciężko trochę.

Dziękuje Ci pająku ;-) za regulamin, ale to co jedzie w moje okolice, to albo PKS Tour jakiś z Przemyśla do Jelenie Góry, albo Polbus czy PKS w Krośnie ;D

Ale dzięki i tak !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.08.2011, 21:25
Panowie, wielkie dzięki za starania - widzę, że rozumiecie że będę na R22, transport do Krk będzie, ale z powrotem ciężko trochę.

Dziękuje Ci pająku ;-) za regulamin, ale to co jedzie w moje okolice, to albo PKS Tour jakiś z Przemyśla do Jelenie Góry, albo Polbus czy PKS w Krośnie ;D

Ale dzięki i tak !
moze po prostu BUSEM
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:32

Nie jest tak źle .
Cena normalnego biletu do Mysłowic to 20,50.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 15.08.2011, 22:18
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, jest coś takiego jak transmisja SMS z meczu z Apoelem? Jestem w beznadziejnym położeniu jeśli chodzi o obejrzenie tego meczu. Ni to na stadionie, ni to w TV, ni to w internecie, a nie przeżyje tych paru godzin nie znając wyniku. Z tego co pamiętam to były takie transmisje kiedyś.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...y-pilka-nozna/

po lewej stronie masz RELACJĘ LIVE - poczekaj do środy, może pojawi się tam relacja z meczu Wisły.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2011, 09:26
Czy jest jakas dzialajaca strona internetowa z oferta "Fanatyka"?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.08.2011, 09:43
ktoś wcześniej już pytał. strona obecnie jest w przebudowie. tutaj macie link do sklepu na allegro:

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=20457128
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.08.2011, 12:52
Pilna sprawa. Potrzebuję wysłać list do Chorwacji kurierem. Jaki polecacie żeby jak najszybciej dotarł? I żeby nie był jakiś strasznie drogi.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Stary 16.08.2011, 13:21
Poleci ktoś boombox do 200 zł? Najlepiej jakiś mniejszy.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.08.2011, 13:30
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Miał ktoś może te spodnie?
http://www.militaria.pl/helikon/spod...22.xml?cat=198

Zastanawiam się nad kupnem, ale mnie intrygują komentarze. Z jednej strony zachwalające produkt, z drugiej strony narzekanie. I nie wiem czy ci zachwalający to nie są przypadkiem pracownicy "militariów"

A może polecicie w Krakowie jakieś fajne bojówki z wzorem UCP z innej firmy?
Militaria odpuść, idź do Zapieca na Szpitalną, facet podpowie, doradzi bo militaria to bardziej jego hobby niż praca.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.08.2011, 14:27
Jest jakaś zniżka dla uczniów na przejazdy PKSem? I jak jest to jak duża?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
SiD1894
Senior Member

Stary 16.08.2011, 15:08
W jakim hotelu przebywają zawsze nasi piłkarze przed meczami?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.08.2011, 15:20
rafil- zależy od PKS nie ma czegoś odgórnie narzuconego. musisz znaleźć w regulaminie konkretnych PKSów

SiD- a po co mają w hotelu nocować albo przebywać? w domach mieszkają
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
SiD1894
Senior Member

Stary 16.08.2011, 15:28
Zawsze pod stadion przyjeżdżają przecież w jednym autobusie, więc wnioskuję że jakiś hotel muszą mieć..
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.08.2011, 16:20
Zepsuł mi się kabel od telefonu do kompa, więc chciałem przesłać sobie poprzez bluetooth. Mam jakiś stary modem (?) bluetooth do podłączania do kompa i zainstalował się bez problemu. Problem w tym, że z komputera mogę sobie wysłać na telefon, ale już z telefonu na kompa nie idzie (telefon nie widzi kompa)...
Windows sam wyszukiwał potrzebne sterowniki, ale nie znalazł...

Wie ktoś co można zrobić żeby hulało
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2011, 16:24
Może ktoś mi przesłać tapetę, którą zrobił pewien użytkownik? Była to tapeta stadionu Wisły z jakimiś dodatkami z Ligi Mistrzów.

Dzięki.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów