The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zizou
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2011, 22:19
I do przodu

Pierwsza połowa zdecydowanie dla nas, przez większość czasu pełna kontrola bez większego wysiłku.
Druga połowa... Legia została w szatni i wyszła na boisko przy 1:1. Potem wyglądało to tak jakby Górnik został totalnie zaskoczony zmianą ustawienia (przesunięcie Radovica do środka po wejściu Żyro i Rybusa) i już do końca nie potrafił na to odpowiedzieć.

Zaskoczył mnie brak reakcji Nawałki właśnie na tą zmianę - widać było gołym okiem nawet przy utrzymującym się remisie, że bramki dla Legii są kwestią czasu (gol ze spalonego, 2 inne groźne akcje stworzone głownie przez Ljuboje i Radovica). Dla mnie to błąd trenera zabrzan pozwolił nam na zdominowanie końcówki i wygranie meczu.

Inna sprawa, że tak od 65 minuty prawie wszyscy zawodnicy Górnika na tle Legii sprawiali wrażenie mega zmęczonych
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2011, 22:25
Hmm,w pierwszym meczu gdy zobaczyłem jak gra Ljuboja mówię sobie oo Legia znowu jakąś pokrakę ściągnęła a tu koleś widać że się rozkręca i te jego gole to nie takie przypadkowe

Ogólnie Legia jak na początek sezonu to dobrze przygotowana
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2011, 22:39
Ten sezon będzie ciekawy. 4 drużyny będą walczyć o MP. Wisła,Śląsk,Legia,Lech. Legia już nie jest do bicia jak w zeszłym sezonie. Ljuboja się rozkręca.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.08.2011, 22:49
zizou napisał(a):Wyświetl post
I do przodu
Inna sprawa, że tak od 65 minuty prawie wszyscy zawodnicy Górnika na tle Legii sprawiali wrażenie mega zmęczonych
Myslalem ze to tylko ja to zauwazylem, ok 80min to juz wszyscy buzie jak karpie pootwierane,
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2011, 22:52
Kapitalnie współpracowali Radović z Ljuboją, jeszcze im dwóch na takim poziomie dodać i będzie czwórka do brydża Oni chyba na podwórku jako bachory zaczynali grać razem, a nie dwa miesiące temu w Legii.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.08.2011, 22:53
Jak jutro nie wygramy z Zagłębiem to będzie niewesoło. Legia w gazie , Ljuboja - klasa.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.08.2011, 23:02
Pierwsze koty za płoty. Mecze z kandydatami do walki o utrzymanie to nie jest żadna weryfikacja poziomu drużyny. Następne 4 spotkania: 2 ekstraklasa + 2 el. LE powiedzą co warta jest obecna Legia.

Chwilowo mamy 4 zawodników na poziomie: Skaba (wow), Radovic i Ljuboja. Wawrzyniak z taką formą ma miejsce w kadrze na Euro. Jeśli jeszcze z Ruskimi zagra taki mecz to pomyślę, że znowu koksuje.

Reszta składu jest, albo przeciętna, albo ma przebłyski. Środek obrony wygląda lepiej niż w ubiegłym sezonie, ale... jest małe, ale bo Żewłakow popełnia klopsy i "spóźnia się". Niestety latka już nie te i wszyscy zwolennicy tego zawodnika w kadrze powinni się opamiętać.

Środek pomocy gra bardzo chimerycznie. Raz nieźle, raz słabo, a raz naprawdę dobrze. Trudno to okiełznać. Skrzydeł jak nie mieliśmy tak nie mamy.

Ktoś kto myślał, że Żyro, czy Kucharczyk zrobią Legii wynik ten był w błędzie. To są zawodnicy, którzy mogą w kilku meczach w sezonie "zaskoczyć", ale przez większość sezonu będę się uczyli, jak się ustawiać na boisku, jak nie mieć przestoi w grze, kiedy podać, a kiedy holować piłkę etc. Niestety, ale oni tego nie potrafią, bo gdzie mieli się tego nauczyć.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2011, 23:02
Dlatego trzeba liczyć na awans Legii do fazy grupowej LE. Zawsze to 6 ważniejszych meczy w rundzie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 12.08.2011, 23:05
No to jak liczycie na nasz awans to zapraszamy na stadion w czwartek
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.08.2011, 23:09
Jak ze Spartakiem zagramy tak jak w pierwszej połowie to remis/minimalne zwycięstwo jest do wyciągnięcia. Jak zagramy tak jak graliśmy w pierwszych 10-20 mintuach drugiej połowy to będzie zle, bardzo zle. Jak zagramy tak jak zagraliśmy dziś to przegramy z honorem. Zdecydowanie za dużo wolnych, rożnych dla rywali. Spartak na pewno coś z tego ustrzeli, Górnik to jednak drewno. Ljuboja zagrał kozacko. Mam nadzieje, że mu się nie odechce za 2-3 tygodnie. Jeżeli dalej będzie tak grał to może nawet nawiązać walkę z Meliksonem o tytuł najlepszego gracza ligi. No, ale to był dopiero pierwszy mecz, więc nie ma się co grzać.

P.S. Forum jak zwykle niezawodne. Mielcarski kibicem Legii, realizator pod Legię, sędzia pod Legię. Kolegium Spisku Dnia Ostatniego Reaktywacja
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 12.08.2011, 23:17
Mielcarski kibicem Legii
A co on się nawrócił na inną wiarę?

To tak jak dzisiaj po robocie widziałem tego Szpaka z TVN. Czy ktoś mógłby pomyśleć, że to nie jest nastoletnia niewiasta w ciemnej aranżacji?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.08.2011, 23:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie zupełnie tak, ale moje wątpliwości okazały się całkowicie nieuzasadnione. Rzeźniczak nie ma absolutnie żadnych szans w porównaniu z Lameyem. Ten zawodnik ma świetnie ułożoną stopę i naprawdę bardzo dobrą technikę. Wszystko wyjdzie z czasem, ale tak dobrego bocznego obrońcy w tej lidze dawno nie było.

Nunez - nie jest tak efektowny jak Melikson, ale to naprawdę świetny piłkarz. Myśli na boisku, dużo widzi, świetna technika, młotek w nodze.
Przyjrzę się Lameyowi w następnym/ch meczu/meczach jeszcze dokładniej. Po tym co pokazał do tej pory uważam go za bardzo solidnego, ale nic poza tym. Ale być może zweryfikuje swój pogląd po wnikliwszej analizie jego gry w kolejnych spotkaniach.

Nunez - to co napisałeś, to słowo w słowo można było napisać też o Cabralu.

Jednak uważam, że sam jeden Melikson zawyża ocenę Wisły i jej obcokrajowców w górę. Maor to kozak, 'sam' wygrał Wam dwumecz z Litexem. Wyobraź sobie teraz Wisłę bez niego. Myślę, że nie byłoby tak różowo (tak jak u nas wyjmij w tej chwili Radovica lub przestaw go na skrzydło ze środka i jest zdecydowanie gorzej).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2011, 07:31
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Jednak uważam, że sam jeden Melikson zawyża ocenę Wisły i jej obcokrajowców w górę. Maor to kozak, 'sam' wygrał Wam dwumecz z Litexem. Wyobraź sobie teraz Wisłę bez niego. Myślę, że nie byłoby tak różowo (tak jak u nas wyjmij w tej chwili Radovica lub przestaw go na skrzydło ze środka i jest zdecydowanie gorzej).
To nikt mu nie podawał pilki i tak sobie sam ja ustawił, podleciał i załatwił Litex? Wynik jest zasluga całej druzyny, gdyby nie podania do Maora to na pewno załatwiłby Litex
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Hmm,w pierwszym meczu gdy zobaczyłem jak gra Ljuboja mówię sobie oo Legia znowu jakąś pokrakę ściągnęła a tu koleś widać że się rozkręca i te jego gole to nie takie przypadkowe

Ogólnie Legia jak na początek sezonu to dobrze przygotowana
Jezeli nie bedzie robil tego co ostatnio we Francji to takie akcje bedziecie widziec czesciej.
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Kapitalnie współpracowali Radović z Ljuboją, jeszcze im dwóch na takim poziomie dodać i będzie czwórka do brydża
Jak Melikson z Ilievem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2011 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.08.2011, 07:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To nikt mu nie podawał pilki i tak sobie sam ja ustawił, podleciał i załatwił Litex? Wynik jest zasluga całej druzyny, gdyby nie podania do Maora to na pewno załatwiłby Litex
Obiektywnie patrząc to jakby nie Melikson to nie byłoby żadnego z dwóch goli w rewanżu i mam duże wątpliwości czy taki Ćwielong strzeliłby z tej akcji na 2-1 w Łoweczu.
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.08.2011, 08:07
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie patrząc to jakby nie Melikson to nie byłoby żadnego z dwóch goli w rewanżu i mam duże wątpliwości czy taki Ćwielong strzeliłby z tej akcji na 2-1 w Łoweczu.
Ja tam nie widzialem w rewanżu pierwszego gola z udziałem Maora...
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2011, 09:05
Licza sie 3 punkty i jako taka gra... Za czasow Macka nie ma co sie rozwodzic nad gra... Kon jaki jest kazdy widzi.

Co do Lamey vs Rzezniczak to ja przemilcze, po prostu nie chce wdawac sie w bezsensowne dyskusje Warto po prostu poczekac, na razie to jest poczatek sezonu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.08.2011, 09:31
Rzezniczak Vs Lamey.
Jesli chodzi o motorykę, kondycje to Rzeznik jest w tym lepszy. Ale co z tego ? Rzeznik włączy się do akcji 10 razy, z tego nic praktycznie nie wynika. Lamey włączy się do akcji 4 razy z tego 3 razy dorzuci takie piły, że wystarczy dostawić nogę/głowę. Widać po nim, że nie jest to produkt polskiej myśli szkoleniowej.

Nuenz zawodnik bardziej podobny do Cantoro niż Cabrala. Przede wszystkim jeśli chodzi o charakter. Do tego zdecydowanie szybszy w tym co robi.

Legia widac ze to już decydowanie lepsza drużyna od tej z początku poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2011, 09:37
szacunek dla Fanów Górnika za pomoc podczas katastrofy kolejowej
http://niezalezna.pl/14587-kibice-go...rom-katastrofy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.08.2011 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.08.2011, 09:45
Jak na razie Skorża znakomicie przygotował Legię do sezonu. Mam nadzieje, że awansują do LE, bo inaczej ciężko ich będzie gonić grając na dwóch frontach. Górnik też zadziwiająco dobrze - wyrwali im serce drużyny, a po nich zupełnie nie widać. Nawalka też robi dobrą robotę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2011, 09:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
szacunek dla Fanów Górnika za pomoc podczas katastrofy kolejowej
http://niezalezna.pl/14587-kibice-go...rom-katastrofy
Cytując klasyka: o tym w mediach się nie mówi.
the end
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2011, 10:16
Skorzy tak sie wszyscy chcieli pozbyc a tutaj odmienil gre Legii - teraz pewnie kibice beda stac za nim murem

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2011, 10:52
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Cytując klasyka: o tym w mediach się nie mówi.
Przecież było na TVN24 :/ sorki za off
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2011, 10:59
Akurat kibice to za Skorża stali cały czas ( a przynajmniej stowarzyszenie) tylko typowi sezonowcy i pikniki domagali się odejścia Maćka.

Ja tam Skorży życzę jak najlepiej - to dobry trener ale jak do tej pory nie radził sobie w sytuacjach kryzysowych - z biegiem lat będzie łapał doświadczenie i tak za 5-10 lat może być najlepszym Trenerem w Polsce.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.08.2011, 11:10
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Akurat kibice to za Skorża stali cały czas ( a przynajmniej stowarzyszenie) tylko typowi sezonowcy i pikniki domagali się odejścia Maćka.
Fajnie poczytać takie ciekawostki. Napisz nam coś ciekawego jeszcze.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2011, 11:24
nie żebym się czepiał jakoś Legii specjalnie, bo fakt, na prawdę wyglądają lepiej niż w zeszłym sezonie, ale z tymi peanami pochwalnymi to bym się jeszcze wstrzymał. Te dwie drużyny - pejsy i Górnik nie są jakimś dobrym wyznacznikiem na to na co rzeczywiście stać Legię. O Cracovii to chyba pisać nie muszę, chyba najwięksi frajerzy w tej lidze (vide mecz z Koroną) i w ogóle ta ich obrona to niezły kabaret. Natomiast Górnik od 65 min. padł, oddychał rękawami i nie wiedział co się dzieję. Ale jak już przycisnęli Legię (w ciągu kilku minut parę stałych fragmentów, plus setka Tomasza "international level" Zahorskiego) to już nie było tak kolorowo. Pierwszy poważny test przed tą ekipa za tydzień ze Śląskiem.
Z Ljuboją też bym się nie podniecał za bardzo, my też mamy Jirsaka, któremu raz na ruski rok wyjdzie zajebisty mecz. Oczywiście nie jest to gość przypadkowy, ale o jego problemach z "chce mi się, nie chcę mi się" każdy wie. Ktoś napisał, że jak dalej tak będzie grał, to będzie mógł rywalizować z Meliksonem o miano najlepszego gracza ligi - póki co Ljuboja mógłby Meliksonowi Gatorade'y rzucać podczas przerw
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.08.2011, 11:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nunez - to co napisałeś, to słowo w słowo można było napisać też o Cabralu.
tak,można napisać to samo o Cabralu, tylko zapomniałeś dodać,że Nunez jest 20 razy szybszy od Cabrala. I dzięki temu Nunez może się stać bardzo ważnym zawodnikiem Wisły,a Cabral jest tam gdzie jest.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.08.2011, 11:57
Legia będzie bardzo groźna w tym sezonie , ale tylko wtedy gdy odpadnie ze Spartakiem . Skupi się na spotkaniach w lidze i wydaje się że Maciuś wyciągnął stosowne wnioski , co do prowadzenia tej drużyny .

Co do reszty zespołów , po spotkaniach które oglądałem , czołówka może być równie wyrównana co w tamtym roku , z tym że 'czołowym ' zespołom powinno zdarzać się mniej wpadek niż w poprzednim sezonie .

Kolejka nr 3 już powie nam sporo o niektórych zespołach .

Lechia czy Cracovia - która drużyna zanotuje 3 porażki z rzędu ? Obstawiam ze Craxa

GKS Bełchatów - Lech . Jeśli Lech wygra to tylko kolejny syganł że poprzedni sezon równiez nauczył ich bardzo dużo . Nie będą już tak głupio tracic punktów

Jaga - Korona - to powinien paśc remis . Jeszcze tego brakowało by po tych pucharowych kompromitacjach Jaga teraz sobie przypomniała że jeszcze niedawno 'była czolowym polskim zespołem ' . Jeśli Jaga znowu będzie ogrywać regularnie średniaków to będzie bardzo wysoko w tabeli .

dobrze by było żeby ŁKS cos ugrał w Warszawie , ale będzie cięzko ;p
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.08.2011, 12:20
Uwielbiam to wyrokowanie na forum po dwóch meczach.
Okrzyknięcie Legii po meczach z CRACOVIĄ(!) i Górnikiem u siebie świetnie przygotowaną drużyną - mistrzostwo.
Jakoś z Gaziantepem oddychali rękawami.

Nie twierdzę, że tak nie będzie, Legia na pewno jest mocniejsza (i wcale nie jestem z tego powodu smutna, bo wolę za przeciwnika silną Legię niż Amicorza).
Ale lepiej jest zaczekać z ferowaniem wyroków do przynajmniej 10 meczów, już nawet nie mówię o całej rundzie...

To samo odnosi się do naszych Lameyów i Nunezów.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.08.2011, 12:25
W zeszłym orku po pierwszych meczach krzyczeli, że Polonia Warszawa będzie mistrzem... Po kilku Maaskanta krzyczeli , że z gościa nic nie będzie i trzeba szukac nowego trenera. Także Domenica90 musisz się przyzwyczaić hehe
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2011, 12:57
Jagiellonia - Korona > na razie 0:1, kolejny gol Zielińskiego w tym sezonie; chłopak zawsze miał duży potencjał, tyle że w Bytomiu miał również zbyt wielu "dobrych" znajomych do zabawy

Albo wreszcie zrozumiał, że piwko kilka razy w tygodniu niekoniecznie pomaga w rozwoju piłkarskim, albo jeszcze ekipy w Kielcach nie znalazł

... a tak w ogóle to strasznie się ten mecz ogląda... chwilami 2 liga (tak, nawet nie 1 liga, o tzw. ekstraklasie nie wspominając)

P.S. Frankowski to jest jednak ciągle "przekozak"... cały mecz słabo, ale kiedy dostał wreszcie fajną piłkę to bramkarz nawet nie drgnął
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez zizou : 13.08.2011 o godz. 14:23.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów