|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ten sezon będzie ciekawy. 4 drużyny będą walczyć o MP. Wisła,Śląsk,Legia,Lech. Legia już nie jest do bicia jak w zeszłym sezonie. Ljuboja się rozkręca.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dlatego trzeba liczyć na awans Legii do fazy grupowej LE. Zawsze to 6 ważniejszych meczy w rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No to jak liczycie na nasz awans to zapraszamy na stadion w czwartek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
||
Wynik jest zasluga całej druzyny, gdyby nie podania do Maora to na pewno załatwiłby Litex ![]()
Jak Melikson z Ilievem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2011 o godz. 07:44.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Obiektywnie patrząc to jakby nie Melikson to nie byłoby żadnego z dwóch goli w rewanżu i mam duże wątpliwości czy taki Ćwielong strzeliłby z tej akcji na 2-1 w Łoweczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja tam nie widzialem w rewanżu pierwszego gola z udziałem Maora...
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Licza sie 3 punkty i jako taka gra... Za czasow Macka nie ma co sie rozwodzic nad gra... Kon jaki jest kazdy widzi.
Co do Lamey vs Rzezniczak to ja przemilcze, po prostu nie chce wdawac sie w bezsensowne dyskusje Warto po prostu poczekac, na razie to jest poczatek sezonu.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Guest
|
|
|
Rzezniczak Vs Lamey.
Jesli chodzi o motorykę, kondycje to Rzeznik jest w tym lepszy. Ale co z tego ? Rzeznik włączy się do akcji 10 razy, z tego nic praktycznie nie wynika. Lamey włączy się do akcji 4 razy z tego 3 razy dorzuci takie piły, że wystarczy dostawić nogę/głowę. Widać po nim, że nie jest to produkt polskiej myśli szkoleniowej. Nuenz zawodnik bardziej podobny do Cantoro niż Cabrala. Przede wszystkim jeśli chodzi o charakter. Do tego zdecydowanie szybszy w tym co robi. Legia widac ze to już decydowanie lepsza drużyna od tej z początku poprzedniego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szacunek dla Fanów Górnika za pomoc podczas katastrofy kolejowej
http://niezalezna.pl/14587-kibice-go...rom-katastrofy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.08.2011 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak na razie Skorża znakomicie przygotował Legię do sezonu. Mam nadzieje, że awansują do LE, bo inaczej ciężko ich będzie gonić grając na dwóch frontach. Górnik też zadziwiająco dobrze - wyrwali im serce drużyny, a po nich zupełnie nie widać. Nawalka też robi dobrą robotę.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przecież było na TVN24 :/ sorki za off
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Akurat kibice to za Skorża stali cały czas ( a przynajmniej stowarzyszenie) tylko typowi sezonowcy i pikniki domagali się odejścia Maćka.
Ja tam Skorży życzę jak najlepiej - to dobry trener ale jak do tej pory nie radził sobie w sytuacjach kryzysowych - z biegiem lat będzie łapał doświadczenie i tak za 5-10 lat może być najlepszym Trenerem w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
nie żebym się czepiał jakoś Legii specjalnie, bo fakt, na prawdę wyglądają lepiej niż w zeszłym sezonie, ale z tymi peanami pochwalnymi to bym się jeszcze wstrzymał. Te dwie drużyny - pejsy i Górnik nie są jakimś dobrym wyznacznikiem na to na co rzeczywiście stać Legię. O Cracovii to chyba pisać nie muszę, chyba najwięksi frajerzy w tej lidze (vide mecz z Koroną) i w ogóle ta ich obrona to niezły kabaret
. Natomiast Górnik od 65 min. padł, oddychał rękawami i nie wiedział co się dzieję. Ale jak już przycisnęli Legię (w ciągu kilku minut parę stałych fragmentów, plus setka Tomasza "international level" Zahorskiego) to już nie było tak kolorowo. Pierwszy poważny test przed tą ekipa za tydzień ze Śląskiem. Z Ljuboją też bym się nie podniecał za bardzo, my też mamy Jirsaka, któremu raz na ruski rok wyjdzie zajebisty mecz. Oczywiście nie jest to gość przypadkowy, ale o jego problemach z "chce mi się, nie chcę mi się" każdy wie. Ktoś napisał, że jak dalej tak będzie grał, to będzie mógł rywalizować z Meliksonem o miano najlepszego gracza ligi - póki co Ljuboja mógłby Meliksonowi Gatorade'y rzucać podczas przerw ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
tak,można napisać to samo o Cabralu, tylko zapomniałeś dodać,że Nunez jest 20 razy szybszy od Cabrala. I dzięki temu Nunez może się stać bardzo ważnym zawodnikiem Wisły,a Cabral jest tam gdzie jest.
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Legia będzie bardzo groźna w tym sezonie , ale tylko wtedy gdy odpadnie ze Spartakiem . Skupi się na spotkaniach w lidze i wydaje się że Maciuś wyciągnął stosowne wnioski , co do prowadzenia tej drużyny .
Co do reszty zespołów , po spotkaniach które oglądałem , czołówka może być równie wyrównana co w tamtym roku , z tym że 'czołowym ' zespołom powinno zdarzać się mniej wpadek niż w poprzednim sezonie . Kolejka nr 3 już powie nam sporo o niektórych zespołach . Lechia czy Cracovia - która drużyna zanotuje 3 porażki z rzędu ? Obstawiam ze Craxa GKS Bełchatów - Lech . Jeśli Lech wygra to tylko kolejny syganł że poprzedni sezon równiez nauczył ich bardzo dużo . Nie będą już tak głupio tracic punktów Jaga - Korona - to powinien paśc remis . Jeszcze tego brakowało by po tych pucharowych kompromitacjach Jaga teraz sobie przypomniała że jeszcze niedawno 'była czolowym polskim zespołem ' . Jeśli Jaga znowu będzie ogrywać regularnie średniaków to będzie bardzo wysoko w tabeli . dobrze by było żeby ŁKS cos ugrał w Warszawie , ale będzie cięzko ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Uwielbiam to wyrokowanie na forum po dwóch meczach.
Okrzyknięcie Legii po meczach z CRACOVIĄ(!) i Górnikiem u siebie świetnie przygotowaną drużyną - mistrzostwo. Jakoś z Gaziantepem oddychali rękawami. Nie twierdzę, że tak nie będzie, Legia na pewno jest mocniejsza (i wcale nie jestem z tego powodu smutna, bo wolę za przeciwnika silną Legię niż Amicorza). Ale lepiej jest zaczekać z ferowaniem wyroków do przynajmniej 10 meczów, już nawet nie mówię o całej rundzie... To samo odnosi się do naszych Lameyów i Nunezów. ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W zeszłym orku po pierwszych meczach krzyczeli, że Polonia Warszawa będzie mistrzem...
Po kilku Maaskanta krzyczeli , że z gościa nic nie będzie i trzeba szukac nowego trenera. Także Domenica90 musisz się przyzwyczaić hehe![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jagiellonia - Korona > na razie 0:1, kolejny gol Zielińskiego w tym sezonie; chłopak zawsze miał duży potencjał, tyle że w Bytomiu miał również zbyt wielu "dobrych" znajomych do zabawy
![]() Albo wreszcie zrozumiał, że piwko kilka razy w tygodniu niekoniecznie pomaga w rozwoju piłkarskim, albo jeszcze ekipy w Kielcach nie znalazł ![]() ... a tak w ogóle to strasznie się ten mecz ogląda... chwilami 2 liga (tak, nawet nie 1 liga, o tzw. ekstraklasie nie wspominając) P.S. Frankowski to jest jednak ciągle "przekozak"... cały mecz słabo, ale kiedy dostał wreszcie fajną piłkę to bramkarz nawet nie drgnął Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez zizou : 13.08.2011 o godz. 14:23.
![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|