|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona. To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, jestem w szoku. Tyle kasy chcemy wydac w momencie gdy kadra już jest gotowa. Jedyne wyjasnienie to chęć sprzedaży kogoś i fakt, że ten Delew to faktycznie jakiś mega kozak...Jesli jest taki dobry to brać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Chwalmy się umiejętnościami/jakością piłkarza którego ściągnęliśmy, a nie ile był wart, za ile go kupiliśmy i jak się szarpnęliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Podana kwota też wprawiła mnie w osłupienie. Ale moim skromnym zdaniem licytować się za tego zawodnika nie ma sensu. Cechą naszej polityki transferowej ostatnio jest sprowadzanie solidnych zawodników za małe pieniądze, nie mam nic przeciwko, żeby tak zostało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Po obejrzeniu kilku akcji Delev kojarzy mi się trochę z Małym, jest w podobnym wieku i w podobnym piłkarsko kraju. I każdy powinien zapytać siebie, czy oddałby Małego za 1,2 mln? ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mi też się podoba nasza obecna transferowa taktyka ale myślę też że inwestycja w Deleva mogła by się dość szybko zwrócić. Biorąc pod uwagę tez kase jaką mamy do zarobienia w pucharach to uważam sie można smiało zaryzykować i zaufać Holendrom. Tylko pytanie czy pan Cupiał jest tego samego zdania ?.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
w delevie podoba mi się to że jest szybki i potrafi dobrze grać obiema nogami. takiego napastnika nie mamy, to zupełnie inny typ niż biton czy genkov
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Delev to byłoby dobre wzmocnienie on może grać na skrzydle jak i w napadzie a do taktyki Maaskanta pasuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Trzeba powiedzieć, że transfer stanie się realny gdy CSKA odpadnie ze Steauą w pucharze UEFA. W tej chwili raczej są to tylko plotki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() 2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Maor Melikson - kojarzysz takiego gościa?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() a i owszem, kojarze...Tylko Panie kolego między Maorem a Spasem jest jedna subtelna różnica. Maora nie obserwowało pół Europy, nikt nie mówił jaki on to jest rewelacyjny tak jak w przypadku młodego Bułgara czyż nie? Tutaj jest podana informacja o zainteresowaniu Wisły i zaraz obok sa podane nazwy klubów zachodnich. Bułgarski futbol klubowy przeżywa ewidentny kryzys również finansowy (vide transfer Berberovica do Cottbus za 200tysięcy euro z mistrza kraju i zespołu mającego realną szansę na awans do LM w trakcie eliminacji) i bułgarskie cwaniaczki chcą przyciąć kilkaset tysiączków więcej wypuszczając w obieg plotę o rzekomym zaintersowaniu Europy Zachodniej Spasem. Taka moja mała hipoteza ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To wiarygodne zródło? pytam bo nie znam strony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
+4. Był niesamowicie zdeterminowany żeby go pozyskać. Kilka ofert zostało odrzuconych, a negocjacje z Beer Shevą to była droga przez mękę. Mimo to udało się pozyskać Meliksona, a to świadczy o pewności jaką miał Valckx co do jego umiejętności. Nie walczy się tak o piłkarza, którego po prostu ktoś tam polecił.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
0;10s pokazał jej jasno ''trzeba z tobą mówić czy się rozbierasz,,
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pół roku temu miał grać w FC Koeln ale nie dogadali się do do sumy transferowej. Więc widocznie jest dobry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie kwestionuje tego że jest dobry bo na pewno talent ma, kwestionuje to czy rzeczywiście jest nim zainteresowane tyle klubów o których sie mówi. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
chodzi o to, że tu każdy zawodnik Stana się sprawdza, bo prezentuje jakiś tam poziom i coś potrafi w Niemczech z automatu nie miałby takiej skuteczności, bo trudniej się tam sprawdzić o to mi chodziło |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby. Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła. E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...09/story.shtml w końcu Kraków to piękne miasto. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|