The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anhellic
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2011, 12:23
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Piiszę co miało miejsce a nie co było w granicach rozsądku, wiec swoje filozofie zostaw dla siebie wielki kibicu z herbem spółki akcyjnej
Co ja poradzę że wam się w dupach przewraca, i wyciągacie sytuacje o których wiecie z jakiś szmatławców, nie mając pojęcia o czasach i życiu na trybunach.
Jeśli nie masz mniej niż dwadzieścia lat i chodziłeś jeszcze na Legie to powinieneś o tym wiedzieć
Musisz być niedorozwinięty, że bawi cię anonimość, jaką daje internet. Sam masz pewnie mniej niż 15 lat i myślisz, że zza monitora możesz napisać, co chcesz, bo nie musisz patrzeć mi prosto w oczy...
Nie zniżę się do twojego poziomu, bo mógłbyś pokonać mnie doświadczeniem.

Powiem natomiast, że w Warszawie mieszkam, bo za chlebem jeździ się tam, gdzie trzeba, a nie gdzie się chce. To nie ty, tylko ja krzyczałem "Jazda jazda Biała Gwiazda" w pubie pełnym kibiców Legii, za co dostałem w........ Jeśli myślisz, że mieszkanie w jakiejś wsi w województwie X, czy gdziekolwiek indziej, do czego wstyd ci się przyznać, czyni cię lepszym kibicem niż inni, to się mylisz.

Życie na trybunach? Jeśli polega ono na rzucaniu nożami i lżeniu innych, to rzeczywiście nic o tym nie wiem. Gardzę stowarzyszeniami kibiców, które przypisują sobie rolę nadkibiców, tak jak gardzę brakiem szacunku dla człowieka, który ładuje miliony w ten klub - to dlatego uznaję herb spółki akcyjnej. Masz z tym jakiś problem?
Zawsze w sercu Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 08.08.2011, 12:31
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mamy Staszka by trafiali się tacy częściej niż 10 lat Jego w tym głowa jak i interes. Ja w niego wierzę. A znając jego oko i zdolności to nam jeszcze nie jedną taką perełkę ściągnie
Mi chodziło tylko o to, że za taką cene ciezko jest sprowadzic zawodnika klasy Meliksona.

Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona.
To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.08.2011, 12:38
Jeśli to prawda, jestem w szoku. Tyle kasy chcemy wydac w momencie gdy kadra już jest gotowa. Jedyne wyjasnienie to chęć sprzedaży kogoś i fakt, że ten Delew to faktycznie jakiś mega kozak...Jesli jest taki dobry to brać!
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.08.2011, 12:38
Donki napisał(a):Wyświetl post
Mi chodziło tylko o to, że za taką cene ciezko jest sprowadzic zawodnika klasy Meliksona.

Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona.
To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona.
Tak, oczywiście. Umiejętności piłkarzy przekładając je na pieniądze są czasem zaniżane jak i zawyżane. W każdym przypadku jest inaczej. To już trzeba mieć oko by wypatrzyć ekstra zawodnika.

Chwalmy się umiejętnościami/jakością piłkarza którego ściągnęliśmy, a nie ile był wart, za ile go kupiliśmy i jak się szarpnęliśmy.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2011, 12:45
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, jestem w szoku. Tyle kasy chcemy wydac w momencie gdy kadra już jest gotowa. Jedyne wyjasnienie to chęć sprzedaży kogoś i fakt, że ten Delew to faktycznie jakiś mega kozak...Jesli jest taki dobry to brać!
Podana kwota też wprawiła mnie w osłupienie. Ale moim skromnym zdaniem licytować się za tego zawodnika nie ma sensu. Cechą naszej polityki transferowej ostatnio jest sprowadzanie solidnych zawodników za małe pieniądze, nie mam nic przeciwko, żeby tak zostało.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2011, 12:47
Cytat:
sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wisla-zaoferowala-12-mln-euro-za-napastnika

Po obejrzeniu kilku akcji Delev kojarzy mi się trochę z Małym, jest w podobnym wieku i w podobnym piłkarsko kraju. I każdy powinien zapytać siebie, czy oddałby Małego za 1,2 mln?
.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.08.2011, 12:48
pikey napisał(a):Wyświetl post
Podana kwota też wprawiła mnie w osłupienie. Ale moim skromnym zdaniem licytować się za tego zawodnika nie ma sensu. Cechą naszej polityki transferowej ostatnio jest sprowadzanie solidnych zawodników za małe pieniądze, nie mam nic przeciwko, żeby tak zostało.
Mi też się podoba nasza obecna transferowa taktyka ale myślę też że inwestycja w Deleva mogła by się dość szybko zwrócić. Biorąc pod uwagę tez kase jaką mamy do zarobienia w pucharach to uważam sie można smiało zaryzykować i zaufać Holendrom. Tylko pytanie czy pan Cupiał jest tego samego zdania ?.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
gordziu5
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2011, 12:57
w delevie podoba mi się to że jest szybki i potrafi dobrze grać obiema nogami. takiego napastnika nie mamy, to zupełnie inny typ niż biton czy genkov
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.08.2011, 13:02
Delev to byłoby dobre wzmocnienie on może grać na skrzydle jak i w napadzie a do taktyki Maaskanta pasuje
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2011, 13:06
Trzeba powiedzieć, że transfer stanie się realny gdy CSKA odpadnie ze Steauą w pucharze UEFA. W tej chwili raczej są to tylko plotki.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.08.2011, 13:09
Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2011, 13:26
riv napisał(a):Wyświetl post
Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).
1. Dalej wierz Onetowi a będziesz w zimie w sandałach chodził
2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2011, 13:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie.
Maor Melikson - kojarzysz takiego gościa?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 13:39
fcb4 Wisła właśnie złożyła drugą ofertę za Deleva więc szykują sie kolejne transfery.A Stachowiak w Wiśle to chyba tylko zmyłka i pewnie sie okaże że w miejsce Stachowiaka przyjdzie lepszy bramkarz
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 08.08.2011, 13:41
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
fcb4 Wisła właśnie złożyła drugą ofertę za Deleva więc szykują sie kolejne transfery
Info by... onet?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.08.2011, 13:49
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 08.08.2011, 13:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Maor Melikson - kojarzysz takiego gościa?
a i owszem, kojarze...

Tylko Panie kolego między Maorem a Spasem jest jedna subtelna różnica.

Maora nie obserwowało pół Europy, nikt nie mówił jaki on to jest rewelacyjny tak jak w przypadku młodego Bułgara czyż nie?

Tutaj jest podana informacja o zainteresowaniu Wisły i zaraz obok sa podane nazwy klubów zachodnich. Bułgarski futbol klubowy przeżywa ewidentny kryzys również finansowy (vide transfer Berberovica do Cottbus za 200tysięcy euro z mistrza kraju i zespołu mającego realną szansę na awans do LM w trakcie eliminacji) i bułgarskie cwaniaczki chcą przyciąć kilkaset tysiączków więcej wypuszczając w obieg plotę o rzekomym zaintersowaniu Europy Zachodniej Spasem.
Taka moja mała hipoteza
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 08.08.2011, 13:54
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.
To wiarygodne zródło? pytam bo nie znam strony
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.08.2011, 13:56
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Reksio33 napisał(a):
Pamiętajcie, że to nie Staszek wynalazł Meliksona, ale mu go ktoś polecił.
No, ale:
1. Miał kogoś w swoim notesie, kto mu tego piłkarza polecił
2. Oglądał go kilkukrotnie
3. Wyłuskał kasę od Bogusia, żeby go pozyskać.
+4. Był niesamowicie zdeterminowany żeby go pozyskać. Kilka ofert zostało odrzuconych, a negocjacje z Beer Shevą to była droga przez mękę. Mimo to udało się pozyskać Meliksona, a to świadczy o pewności jaką miał Valckx co do jego umiejętności. Nie walczy się tak o piłkarza, którego po prostu ktoś tam polecił.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.08.2011, 13:56
najciekawszy filmik z Delevem na jutubie!
http://www.youtube.com/watch?v=ELnDBJSBGno

Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 14:14
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
najciekawszy filmik z Delevem na jutubie!
http://www.youtube.com/watch?v=ELnDBJSBGno

Tylko pokazuje, że nie jest jakiś pierwszy lepszy
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.08.2011, 14:18
0;10s pokazał jej jasno ''trzeba z tobą mówić czy się rozbierasz,,

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2011, 14:26
Pół roku temu miał grać w FC Koeln ale nie dogadali się do do sumy transferowej. Więc widocznie jest dobry.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 08.08.2011, 14:35
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Pół roku temu miał grać w FC Koeln ale nie dogadali się do do sumy transferowej. Więc widocznie jest dobry.
może źle się wyraziłem w tym poście.
Nie kwestionuje tego że jest dobry bo na pewno talent ma, kwestionuje to czy rzeczywiście jest nim zainteresowane tyle klubów o których sie mówi.
Odpowiedz cytując
cygaro
Junior Member

Stary 08.08.2011, 15:54
PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.08.2011, 16:06
cygaro napisał(a):Wyświetl post
PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.
konkurowanie tylko i wyłącznie pod względem miesięcznego kontraktu.
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2011, 16:12
Borussia pozyskała za 300 tysięcy rewelacyjnego Kagawe. To też świadczy o nędzy ligi niemieckiej?
a co to ma do rzeczy?
chodzi o to, że tu każdy zawodnik Stana się sprawdza, bo prezentuje jakiś tam poziom i coś potrafi
w Niemczech z automatu nie miałby takiej skuteczności, bo trudniej się tam sprawdzić
o to mi chodziło
Odpowiedz cytując
cygaro
Junior Member

Stary 08.08.2011, 16:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
konkurowanie tylko i wyłącznie pod względem miesięcznego kontraktu.
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe.
Czyli innymi słowy konkurowanie o takiego piłkarza jak Delev.

Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.08.2011, 16:20

Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę).
No tak,ale to jest konkurowanie tylko i wyłacznie z pensją , a dla piłkarza liczą sie też inne sprawy. Sam Marcelo mówił ze PSV pod względem infrastruktury i profesjonalizmu bije Wisłe na głowe.
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby.
Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła.
E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 08.08.2011, 16:22

No to może przyjdzie do nas Tevez http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...09/story.shtml w końcu Kraków to piękne miasto.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów