The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2011, 18:34
Tutaj kopie od 19:30 przyszły Wiślak? - nr. 7 na koszulce..
http://venconi.blogspot.com/

I już pierwsza bramka! Prostopadła piłka, a Spas wybiega jak z procy między dwoma środkowymi obrońcami i w sytuacji sam na sam się nie myli.
video: http://www.youtube.com/watch?v=SHfOWI7stUQ
Ostatnio edytowane przez Kondipr : 07.08.2011 o godz. 18:48.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2011, 18:58
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ciebie Markus interesuje wyłącznie "sportowa" strona klubu (wnioskuję po Twoich postach na tym forum). Nie zrozumiesz nigdy kbiców, dla których honor, historia czy tradycja stanowią istotę Towarzystwa.
Doskonale rozumiem co znaczą honor, historia, czy tradycja. Nie zgadzam się jednak z nadużywaniem tych znaczeń, wypaczaniem ich i przyznawaniem SKWK jednostronnego prawa ich definiowania. SKWK nie stoi ponad nimi, nie ma monopolu na określanie, co jest dobre, a co złe, nie jest najwyższą i nieomylną wyrocznią w kwestii honoru lub jego braku. I nie ono ponosi odpowiedzialność za politykę kadrową klubu. Nie jest od pouczania Maaskanta, czy Valckxa kogo mają zatrudniać lub torpedowania ich decyzji.

Stachowiak czy dawniej Frankowski nie zrobili nic czym obraziliby Wisłę, nie splugawili jej. Nie tylko dlatego podburzanie przeciwko nim kibiców z poza sportowych powodów jest nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.08.2011 o godz. 19:02.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2011, 19:05
Co prawda nie popieram tych, co widzą jakiś problem w przyjście do nas Stachowiaka, ale myślę, że trzeba mu dać szansę i niech paroma dobrymi występami przekona do siebie oponentów i niedowiarków
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.08.2011, 19:08
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nie jest istotne jak by się zachował inny zawodnik w takiej sytuacji bo przychodzi Stachowiak więc o nim mowa. Postępowanie któregoś z kibiców na pewno zbyt mądre nie było ale fakty są takie że to po skardze Stachowiaka nam zamknęli trybunę na 2 albo 3 mecze więc już na starcie jest przegrany u części kibiców.
A co miał Stachowiak zrobić? Zostawić ten przedmiot (nie wiem, co to było - scyzoryk, nóż, kawałek metalu - takie informacje widziałem) i później, powiedzmy, wychodząc do piłki rozciąć sobie nogę? I to nie przez Stachowiaka zamknięto trybunę, tylko przez debila, który chciał się zabawić w Majewskiego czy Ziółkowskiego.
Niektórzy traktują "aferę Stachowiaka" jak zamach na całą Wisłę, a jego zachowanie porównują do Dolhy... ludzie, trochę umiaru i zaufania dla Stana i Roberta, którzy uznali tego bramkarza za przydatnego w kadrze.

I wolę zawodnika z charakterem, niż sympatycznego Jovanicia, przy którym obrona gra żenująco.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.08.2011, 19:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ciebie Markus interesuje wyłącznie "sportowa" strona klubu (wnioskuję po Twoich postach na tym forum). Nie zrozumiesz nigdy kbiców, dla których honor, historia czy tradycja stanowią istotę Towarzystwa.
Rzut w człowieka odwróconego plecami nożem to jest dla ciebie honor?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.08.2011, 20:01
Dwa krótkie pytania:
1. Proszę o przykład mniej honorowego zachowania niż rzucenie czymś komuś w plecy, zupełnie anonimowo z tłumu, w czasie gdy ta osoba jest w pracy i nie może się bronić. Szczyt honoru i odwagi.
2. Co miał zrobić Stachowiak, żeby uzyskał szacunek ludzi ulicy?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2011, 20:08

podniesc i sobie go wbic
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2011, 22:02
Awe napisał(a):Wyświetl post
Dwa krótkie pytania:
1. Proszę o przykład mniej honorowego zachowania niż rzucenie czymś komuś w plecy, zupełnie anonimowo z tłumu, w czasie gdy ta osoba jest w pracy i nie może się bronić. Szczyt honoru i odwagi.
I to powinno zamknąć temat. Trybuny nie zamknięto przez Stachowiaka, tylko jakiegoś debila który posunął się za daleko.
A zasady świata kibicowskiego nie obowiązują piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2011, 22:12
Awe napisał(a):Wyświetl post
Dwa krótkie pytania:
OT:
Ad 1 To jest inna logika. Z ciekawości zajrzałem na stronę SKW i Czytam co piszą. Nawet komentować mi się tego nie chce co tam przeczytałem. Ogólnie to w pewnych kręgach, w tym kręgu również, doniesienie do władzy jest nie do zaakceptowania a tak traktują zachowanie Stachowiaka - doniósł arbitrowi i cały 'C' ukarali.

Ad 2
Paradoksalnie patrząc po komentarzach - dostać w plecy, być twardym i nawet nie miałknąć.

A tak już wracając do wątku to osobiście liczę na to iż sytuacja powróci do normy i o transferach decydował będzie Stan/Trener bramkarzy a nie SKWK.

Pozdro
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 07.08.2011, 22:42
.......icie totalne głupoty,wyluzujcie zajarajcie sobie jakiegoś majeranku czy coś bo Wam żyłka pęknie przez jakiegoś noname`a ze Śląska
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2011, 23:10
Ja Wam powiem, że ten Dino Baggio to jest dopiero szmata, przez niego w pucharach grać nie mogliśmy!
Tak serio, to zarzucanie czegoś Stachowiakowi w tej sytuacji, to w najlepszym wypadku bronienie chamstwa i głupoty.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2011, 23:14
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ja Wam powiem, że ten Dino Baggio to jest dopiero szmata, przez niego w pucharach grać nie mogliśmy!
Tak serio, to zarzucanie czegoś Stachowiakowi w tej sytuacji, to w najlepszym wypadku bronienie chamstwa i głupoty.
Dokładnie, przecież dostał tylko NOŻEM w głowę. Powinien z nim dalej grać, a nie zgłosił sędziemu, konfident jeden. Donosiciel i tyle.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 08.08.2011, 01:01
Zwariowałem czytając wypowiedzi co po niektórych. Z ciekawości aż wszedłem na stronę SKWK aby przeczytać ten wpis. Najbardzie denerwujące jest to, że pod każdym tekstem jest informacje, że to opinia autora. Czyli każdy może pisać bzdury i wysłać do SKWK z nadzieją na jej umieszczenie Dla czego autor artykułu czy też SKWK w jakimś komentarzu nie piętnuje zachowania kibica. A opinia, że "Kibice co zrozumiałe - nie zgadzają się z decyzją arbitra. Najgłośniej protestują Ci zgromadzeni za bramką, w której pierwszej połowie stał Adam Stachowiak. Na murawę zaczynają lecieć przedmioty - butelki, a nawet telefony komórkowe" jest niczym innym jak przyzwoleniem na takie zachowanie bo potępienia tam nie widzę.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.08.2011, 01:51
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
Czyli każdy może pisać bzdury i wysłać do SKWK z nadzieją na jej umieszczenie
Zasłużeni/działający kibice mogą. Internetowi kibole na szczęście nie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 08.08.2011, 08:02
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Kamson, ale tu nie chodzi o tpo czy ktoś jest zasłuzony czy nie tylko o treści jakie chce przekazać za pośrednictwem stron SKWK, która jakby nie było reprezentuje środowisko Kibiców Wiłsy Kraków. I pozwolenie na umieszczenie tego artykułu/opini, która jednoznacznie wskazuje winowajcę całego zajścia i piętnuje jego zachowanie jest rzeczą skandaliczną.

Ja mam do Ciebie pytanie co byś zrobił gdyby na bramce stał Twój syn Jaki był by komentarz do tej sytuacji? Bo teraz widzę Twoje podejście jest dość swobodne tak jak by się nic nie stało.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2011, 08:08
Bardziej pasuje 'urażeni', no ale ja to się nie znam

A co do Stachowiaka to w grę wchodzi wypożyczenie z opcja pierwokupu więc szalenie bezpieczna opcja. Facet został odsunięty od składu za postawienie się przy wszystkich Nawałce.

Jeśli transfer dojdzie do skutku to będzie znów świadczyć o tym iż Stan umie wyszukiwać ciekawe/okazyjne propozycje transferowe i trzyma rękę na pulsie. Jestem pod wrażeniem.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.08.2011, 08:32
Stachowiak z tego co gdzieś wyczytałem jest skonfliktowany z Nawałką. Po co nam taki piłkarz, co się nie umie podporządkować? żeby jeszcze był super bramkarzem, to bym rozumiał..
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.08.2011, 08:33
zasłużeni/działający....czyli tacy z nożami w kieszeni?
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.08.2011, 08:36
wiśnia napisał(a):Wyświetl post

Dzisiaj modne są maczety i śmieciarki. W tym przypadku chyba jednak nie beda potrzebne http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...mce_Wisly.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2011, 08:46
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Stachowiak z tego co gdzieś wyczytałem jest skonfliktowany z Nawałką. Po co nam taki piłkarz, co się nie umie podporządkować? żeby jeszcze był super bramkarzem, to bym rozumiał..
Skonfliktowany z Nawalka bo stanal w obronie kolegi z zespołu
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 08:53
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20747

Plotka Weszło i po problemie...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.08.2011, 09:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
Doskonale rozumiem co znaczą honor, historia, czy tradycja. Nie zgadzam się jednak z nadużywaniem tych znaczeń, wypaczaniem ich i przyznawaniem SKWK jednostronnego prawa ich definiowania. SKWK nie stoi ponad nimi, nie ma monopolu na określanie, co jest dobre, a co złe, nie jest najwyższą i nieomylną wyrocznią w kwestii honoru lub jego braku. I nie ono ponosi odpowiedzialność za politykę kadrową klubu. Nie jest od pouczania Maaskanta, czy Valckxa kogo mają zatrudniać lub torpedowania ich decyzji.

Stachowiak czy dawniej Frankowski nie zrobili nic czym obraziliby Wisłę, nie splugawili jej. Nie tylko dlatego podburzanie przeciwko nim kibiców z poza sportowych powodów jest nie na miejscu.
Monopolu nie ma - może jednak wyrazić swoją opinię. SKWK nikogo nie poucza, bardziej określiłbym to jako dawanie dobrych rad (w ich rozumieniu). Nie zawsze się z nimi zgadzam (jak w przypadku Stachowiaka). Odnosiłem się jednak do Twojego postu w którym mowa była o Frankowskim.

Baala napisał(a):Wyświetl post
Zanim zacytujesz postaraj się pomyśleć o czym cytowany przez Ciebie pisze - odnosiłem się do sytuacji z Frankowskim. Stachowiak to inna sprawa (żeby było jasne - dla mnie żadna sprawa).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.08.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.08.2011, 09:05
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
nie, w reklamówce

Baala napisał(a):Wyświetl post
tak się składa że celował w kogoś innego
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.08.2011 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2011, 09:25
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
tak się składa że celował w kogoś innego
Ty tak na poważnie?
To jest jakieś usprawiedliwienie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.08.2011, 09:40
raczej ironia
komuś się za bardzo czasy mieszają, wtedy rzucanie czegoś z trybun to był standard, a zawsze było coś pod ręką.
idąc na stare C to kumpel mógł podbić pod kratę z siatką browarów, granatem, czy automatem.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.08.2011 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 08.08.2011, 09:46
Ironia?
Najpierw sprawdź znaczenie tego słowa w słowniku!
Rzucanie to był standard? Tylko pochylić się nad takim przejawem głupoty!
Zawsze w sercu Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 08.08.2011, 09:50
anhellic napisał(a):Wyświetl post
Ironia?
Najpierw sprawdź znaczenie tego słowa w słowniku!
Rzucanie to był standard? Tylko pochylić się nad takim przejawem głupoty!
Piiszę co miało miejsce a nie co było w granicach rozsądku, wiec swoje filozofie zostaw dla siebie wielki kibicu z herbem spółki akcyjnej
Co ja poradzę że wam się w dupach przewraca, i wyciągacie sytuacje o których wiecie z jakiś szmatławców, nie mając pojęcia o czasach i życiu na trybunach.
Jeśli nie masz mniej niż dwadzieścia lat i chodziłeś jeszcze na Legie to powinieneś o tym wiedzieć
Powód: znaki
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.08.2011 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 08.08.2011, 10:05
ceero napisał(a):Wyświetl post
Uzywasz slow na wyrost i probujesz naginać czasoprzestrzeń.
Jak pisalem wyzej, omamienie iluzoryczna szansą na lepszy wynik sportowy gdy tak naprawae nie ma zadnych przeslanek ze z Frankowskim tamta druzyna osiągnela by wiecej.
A skoro chcesz sie bawic w takie naiwne i dziecinne związki przyczynowo skutkowe to gdyby Frankowski wtedy trafil do Wisły to i według ciebie lewadia by sie nie przytrafiła to dalej pewnie odpadlibysmy w nastepnej rundzie, moglbys zapomniec o Stanie, Maskaancie, Meliksonie i Ilievie.
W zamian miałbys Frankowskiego, Sikore, na ławce Michniewicza albo innego polskiego magika a za transfery odpowiadałby Kapka do spóły z Rogalą.
Tak wiec nie dziękuj skwk że obecnie masz co analizować. Wystarczy zwykła cicha wdzięczność
Kpisz czy się z własnym ... na głowy pozamieniałeś Zaraz stwierdzisz, że Maaskant to zasługa SKWK. Niektórzy zapominają, że piłkarze to po prostu pracownicy. Może Ty w sytuacji gdyby w Twojej pracy źle się działo, a ktoś inny zaproponował trzy razy lepsze wynagrodzenie i warunki rozwoju, zostałbyś "w imię zasad", ale jakoś nie wydaje mi się. Natomiast racja nie mieszajcie tu casusu Franka i Stachowiaka.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 08.08.2011, 10:06
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
piszę co miało miejsce, a nie co było w granicach rozsądku, wiec swoje filozofie zostaw dla siebie wielki kibicu z herbem spółki akcyjnej
co ja poradzę że wam się w dupach przewraca, i wyciągacie sytuacje o których wiecie z jakiś szmatławców, nie mając pojęcia o czasach i życiu na trybunach.
Jeśli nie masz więcej niż dwadzieścia parę lat i chodziłeś jeszcze na Legie to powinieneś o tym wiedzieć wiedzieć
TommyTSW za przeproszeniem o czym ty .......isz. Dlaczego nie piszesz nic o swoim koledze, który rzucił przedmiotem z trybuny tylko piętnujesz innych kibiców, za to że zwracają na to uwagę i wymyślasz im od najgorszych. A co ty możesz powiedzieć o życiu na trybunach, że uważasz się za eksperta. Kocham takie .......enie kiedy nie wiesz kto jest po drugiej stronie kabla i zgrywasz się na eksperta. I tkwij dalej w rzeczywistości, że nic się nie stało. A teks o tym jak było dawniej, brzmi co najmniej jak u 60 dziadka, który z nostalgią wspomina czasy komuny.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 08.08.2011, 10:07
Rzucanie czymkolwiek niebezpiecznym facetowi stojącemu tyłem, w dodatku anonimowo z tłumu jest oznaką TCHÓRZOSTWA i FRAJERSTWA. Po takich akcjach nie dziwne, że w Polsce traktuja nas jako kibiców BEZ ZASAD I HONORU. Stachowiak mógł odrzucić przedmiot za bramkę ale mógł też pokazać go sędziemu. I najważniejsze: ZAPOMINACIE CO ROBIŁ JOVANIĆ W SOFII POD KONIEC MECZU POKAZUJĄC SĘDZIEMU, ŻE LECĄ PRZEDMIOTY NA MURAWĘ!! I co Jovanić KONFIDENT
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów