The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 22:32
kk666 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam tą radość, gdy przychodził do nas podstawowy reprezentant Słowenii, choć na początku nikt nie dawał wiary, że wygramy o niego rywalizację. Pamiętam tą dumę, gdy zawodnik, który przesiedział na ławce mecz z Odrą Wodzisław, ściskał dłoń Terry'emu, Gerrardowi i Rooney'owi, grając 3 mecze na mistrzostwach świata i będąc o włos od awansu do kolejnej rundy. Byłem dumny, że chociaż Polska dała dupy w eliminacjach, jest ktoś, kto reprezentuje polską ligę i przypomina o jej istnieniu. Pamiętam tą nadzieję, kiedy po wielu kolejkach spędzonych na ławce, Słoweniec nagle z niej wstał. Efekt - 2 bramki, 2 asysty. Pamiętam, kiedy został najlepszym strzelcem tej drużyny, a w kadrze grał kosztem młodego, czołowego gracza Palermo. Dziś jest ,,ciotą'', ,,marnym piłkarzem'', ,,należy go zesłać do Młodej Ekstraklasy''. Na szczęście tylko według ,,ekspertów'' tego forum. Prawdziwą wartość Kirma i jego rzeczywistą przydatność do drużyny Wisły i narodowej ocenią PRAWDZIWI eksperci - Robert Maaskant i Matjaz Kek. Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. A temu, który gra, przebiega mnóstwo kilometrów i jest ważną częścią mistrzowskiej drużyny niezależnie od okoliczności należy się szacunek. Można mu bez owijania w bawełnę wytknąć błędy, stwierdzić tragiczną formę czy zganić złe zachowanie, ale wyzywanie tego piłkarza jest (przynajmniej dla mnie) jawnym s...
Podpisuję się pod każdym słowem w tym tekście. 100 procent poparcia, oby więcej takich ludzi na forum
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.08.2011, 22:35
Mistrz Yoda napisał(a):Wyświetl post
Sobol jak dla mnie to po tylu latach gry na takim poziomie i stabilności to sobie już na pomnik zasłużył. Uwielbiam jak gra.
No to jest nas dwóch. To są prawdziwe płuca Wisły.
Nic dziwnego, że u Maaskanta ma pewny plac.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2011, 22:46
Powrót Radka w 90' gdy kilka minut wcześniej łapał oddech w miejscu - bezcenny.

Co do Kirma - pamiętać trzeba że on nie przepracował okresu przygotowawczego, kontuzję miał zdaje się. Dojście do formy chwilę mu zajmie, dlatego Maaskanta mu daje minuty.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2011, 22:54
Właśnie dlatego też dziwią mnie troche te pogłoski o rzekomym pozbyciu się Boguskiego. Gosc, ktory był pierwszoplanową postacią drużyny po kontuzji nie dostaje szansy na odbudowanie swojej wysokiej dyspozycji?Dziwne

Dzisiejszy mecz naprawde ciekawy dla oka, niestety z gatunku tych które pozostawią pewien niedosyt za sprawą wyniku. Mecz wyjazdowy, przeciwnik trudny, czasem tak być musi.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2011, 23:08
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Powrót Radka w 90' gdy kilka minut wcześniej łapał oddech w miejscu - bezcenny.

Co do Kirma - pamiętać trzeba że on nie przepracował okresu przygotowawczego, kontuzję miał zdaje się. Dojście do formy chwilę mu zajmie, dlatego Maaskanta mu daje minuty.
dobra, dobra, ale takie coś już mu się zdarza nie pierwszy raz
nic do niego nie mam, ale skutecznym to go nazwać nie można
w poprzednim sezonie to powinien strzelić z 6 bramek więcej
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2011, 23:24
Heh Sobol dla mnie to najwiekszy walczak i widac ile on daje z siebie,i jak atakuje rywala.Taki zawodnik dla trenera to skarb.

Mecz w sumie na remis,ale moglismy go wygrac zarówno my jak i DyskoPolo.Szkoda ze ten strzal Melikosna nie wszedl w koncówce ,to bylo by piekne -a on w sumie zostal by bohaterem.

Na Dysko Polo to chyba polowa posłow sie schodzi.Dzis pokazywali postkomucha Olejniczaka wczesniej jego lewego kolege Oleksego ,i paru innych tym podobnych.

P.S Nie to ze nie lubie Kirma ,ale to czlowiek ktory zawsze cos spitoli i zmasci,pechowiec -wlasciwie odkad do nas przyszedl.I im szybciej sie go pozbedziemy,tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.08.2011 o godz. 23:51.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 06.08.2011, 23:33
Wyniku szkoda. Ale myślę, że można być zadowolonym z gry. To był na pewno jeden z najtrudniejszych w sezonie wyjazdów. I trzeba go zaliczyć jako udany, remis bramkowy to dobry rezultat a Polonia odbierze jeszcze nie raz punkty czołowym zespołom. Do obrony większych zarzutów nie mam. Polonia nie miała klarownych sytuacji, bramka padła po indywidualnym błędzie Wilka który zdarzyć się nie powinien, z przodu Wisła stworzyła wystarczająco dużo żeby wygrać ten mecz, ale cóż, tydzień temu był fart, w tym pech (zmarnowana idealna okazja przez Kirma).

Cieszy mnie dobra dyspozycja fizyczna zespołu, nie widać było po piłkarzach, że grali puchar 3 dni temu.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.08.2011, 23:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Potrzebujemy jeszcze kilku przyzwoitych piłkarzy - jak na razie wszystkie transfery w tym okienku można udać za sukcesy, są to zawodnicy którzy naprawdę robią różnicę (nawet jeżeli tego nie widać, jak w przypadku Nuneza), ale - potrzebujemy szerszej ławki. Czwartego skrzydłowego, ze dwóch obrońców, bramkarza. Inaczej będzie bieda, bo nie da rady grać tą samą jedenastką we wszystkich meczach.

Lepiej nie.

Tak kupmy sobie kilku jeszcze piłkarzy. Przecież mamy ławkę rezerwowych jak nigdy.

Jovanovic, Bunoza, Wilk(Nunez), Paljic, Kirm(Iliev), Gargula, Jirsak, Boguski, Biton

Myślę, że 20 zawodników na nasze potrzeby to optymalna liczba. A już więcej to nie zdrowo, nie wszyscy sobie pograją, będzie się psuła atmosfera. Chcemy lepszych ? Ok tylko trzeba myśleć co z obecnymi ?
Tak jak mówił Maskant kadra jest już zamknięta na ten sezon. Oczywiście jak się trafi jakaś super okazja dla Stana w ostatniej chwili to może jeszcze jakąś perełkę nam sprowadzi.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.08.2011, 23:55
wole Bitona ktory strzela, niz Genkova ktory ma mase sytuacji i moze 1 brameczke max strzeli albo i zadnej.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2011, 01:19
Fajny mecz był szkoda punktów.

Im plus jak zwykle Melikson (aż się złapałem za głowę po jego podaniu przy pudle Kirma - MAESTRIA), dobrze iliev, Pereiko i Biton, który wyrasta nam na klasowego napastnika. Ciekaw jestem czy podtrzyma serię.

Jedyne co martwi, to to, że prócz Meliksona, gracze którzy stanowili o naszej sile w poprzednim sezonie - mowa oczywiście o Kirmie, Małym i Genkowie są zupełnie bez formy. Również w odniesieniu do poprzedniego sezonu o wiele lepiej gra Sobol, naprawdę ostatnio nawet w ofensywie (świetna piłka do Ilieva - rewelacja), a loty bardzo opuścił Wilk. Mam nadzieję, że po prostu źle wszedł w sezon i będzie lepiej.

Również nie ma co płakać nad pudłem Kirma i stratą punktów. Po tym meczu będziemy mieli conajwyżej 2 punkty straty do konkurencji (bo Korony czy Ruchu nie traktuje w tych kategoriach) i mecz na R22 przed nami. Grając na dwóch frontach będziemy musieli dużo rotować, tak jak to robi Maskaant i możemy trochę tych punktów pogubić i ważne, żeby mimo wszystko się utrzymać w czołówce. W razie odpadnięcia w pucharach przed wiosną (co mimo bardzo fajnej gry jest wysoce prawdopodobne, a jeśli uda nam się awansować do LM to raczej stu procentowe) drużyna będąc blisko może spokojnie nadrobić parę punktów straty - ważne, żeby być w czubie - a jeśli będzie lider, to będę to traktował w kategoriach bonusa.

Szczerze przyznam też, że o ile czasem denerwuje mnie taktyka stosowana przez Maskaanta (bardzo asekuracyjna), to gdyby nie kiks Wilka dziś czy niefrasobliwość Kirma zdobylibyśmy komplet punktów. Z jednej strony często mnie frustruje, że Wiślacy wyprowadzają ataki z tak dużej głębi i tak małą liczbą piłkarzy, ale z drugiej strony imponuje mi dyscyplina w ustawieniu i konsekwencja w grze.

Już się nie mogę doczekać kolejnego meczu!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.08.2011, 01:58
Ja tam do Kirma żadnych pretensji nie mam. Strzelił , trafił w poprzeczkę , trudno. To nadal jest według mnie jeden z najlepszych piłkarzy Wisły.

Mecz ogólnie dobry. Wisła też bardzo spokojnie. Cierpliwości.

Jak Gerwazy będzie się tak sprawował to coś czuję ,że Wilk wypadnie ze składu na dłużej. Wilk swoją grą może irytować i jest chyba najsłabszym ogniwem.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 07.08.2011 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.08.2011, 02:41
Kibice mają prawo wk... się po drugim remisie z rzędu.Frankowski dzisiaj pokazał jak się wykorzystuje sytuacje,a chłop ma zdaje się 36 lat! Wolałbym jego na zmiany niż Kirma... Dałby radę.Nazwałem go ciotą bo to był strzał za 3 punkty,a takich okazji się nie marnuje co pokazał dziadziuś Frankowski.To kwestia profesjonalizmu,no chyba,że winić Maaskanta,że się na jego formie czy fachu nie poznał
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2011, 06:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Również nie ma co płakać nad pudłem Kirma i stratą punktów. Po tym meczu będziemy mieli conajwyżej 2 punkty straty do konkurencji (bo Korony czy Ruchu nie traktuje w tych kategoriach) i mecz na R22 przed nami.
Trzeba pamiętać, że Legia będzie mieć ciągle jeden zaległy mecz przed sobą.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2011, 07:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, bo obaj tyle meczów zagrali, że szok. Do tego Kirm po kontuzji, Wilk też - a ma już dwie asysty i bramkę w pucharach.

OK, to wszystko prawda. Dlatego nie zsyłam ich do rezerw, nie szukam w nich kozła ofiarnego itd. Stwierdzam tylko prosty fakt, że mojej ocenie póki co nie są w formie takiej w jakiej byli w zeszłym sezonie. Trzeba czekać cierpliwie aż zaskoczą. O ile sobie przypominam początek zeszłego sezonu Kirm też nie miał zbyt udanego. Na całe szczęście mamy teraz Iliewa. Podobnie z Wilkiem - Radek po słabszej końcówce zeszłego sezonu przeżywa renesans formy. Dlatego tak ważne jest posiadanie szerokiej kadry, wahania formy to naturalna sprawa u sportowców.

PS. Moderatorzy mogli by usunąć niektóre posty obrażające zawodników.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2011, 08:39
Mecz dobry. Widać,jak to za Masskanta jakąś myśli i próby jej realizacji. Także widać potencjał, grają na zwolninych obrotach jak dla mnie. Jednak wystarczy,jedna,dwie klepy i rywal nie wie co jest grane. Zagranie Melliksona w końcówce, super sprawa(podobnie jak kilka wcześniej) ale należy też zauważyć inteligentne zachowanie Genkova. Nie dość,że czekł w linii z obrońcami to nie przypalił się i podał. No a ,że Kirm nie strzelił?Na 10 prób pewnie 9 wylądowałoby w siatce. Teraz widać była to ta jedna niecelna próba. Nie ma co rozpaczać, odbierzemy sobie stracone punkty na Reymonta. Ciekawa sprawa. Wychodzi na to,że Iliev i Biton to kolejne dobre strzały transferowe Valcxa. A co do bramiki, mówcie co chcecie ale mimo,że z bliska to było widać w niej kunszt. Zarówno podającego jak i strzelającego.

Jedynie do czego mam zastrzeżenia,to brak zawodnika kombinacyjnie grającego koło Melliskona. Wilka posadziłbym na ławie a spróbował grać Gargułą.

Jest dobrze, dwa wyjazdowe mecze dwa punkty.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2011, 08:52
Swietny mecz Dragana Palica. Szybki, zdecydowany, wyprowadzający znakomicie piłkę w przód. Nie wiem jak można zamiast niego wystawiać Diaza ? Biton, 1,25 meczów i ......2 bramki. Jakaś taka łatwość zdobywania ich. Najpierw strzał spod pachy przeciwnika ( Widzew) a teraz taka precyzja przy mocnym podaniu Ilieva. Szkoda trzymać obu na ławce rezerwowych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.08.2011, 08:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Swietny mecz Dragana Palica. S.

nie mamy takiego piłkarza w kadrze
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.08.2011, 09:03
Wedlug mnie jesli juz gramy w srodku pola trzema zawodnikami to jeden z nich musi byc megakreatywny czyli ktos taki jak Melikson, drugi to drwal ktory wetknie glowe tam gdzie inni boja sie wlozyc noge czyli Sobol a trzerci musi byc takim łącznikiem cos a'la Jirsak. Niestety Wilk nie spelnia zadnych z ww ról i przed LM radzilbym albo mocno postawic na Nuneza albo opchnac Jirsaka i Wilka i sprowadzic kogos dobrego.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.08.2011, 10:00
Wilk... kolejny raz najsłabsze ogniwo. Ten chłopak jest defensywnym pomocnikiem a nie stanowiu żadnej zapory. Jest mało zwrotny i strasznie wolny. Wystawienie zamiast niego piłkarza bardziej ofensywnego niczego nie zmieni w naszej grze defensywnej (chociaż... może zmieni się na plus?) a da nam dużo większe pole manewru w ofensywie.

Naprawdę czas rozglądać się za następcą Sobola - latka lecą nieubłaganie i jeszcze sezon, góra dwa a zostaniemy bez "wojownika" środka pola. Wilk nam go nie zastąpi - nie ten poziom.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.08.2011, 10:10
Do wszystkich obrońców Kirma: teraz pomyślcie, że jest ostatnia minuta rewanżowego meczu z APOEL-em. Kirm, czy ktoś inny nie trafia w 200% okazji i przez to nie awansujemy. Taka pomyłka kosztuje roczny budżet Wisły. Raz już przez coś takiego nie awansowaliśmy do LM ( pamiętny mecz w Atenach i pięć niewykorzystanych setek Zieńczuka).
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2011, 10:16
Jak Garguła ma pokazać że jest w formie jak on dostaje parę minut gry albo wcale nie wychodzi na boisko,dziwne są te zmiany Masskanta
Miałem nieodparte wrażenie że pod koniec Maor już ledwo dyszał w meczu z Polonią

A Kirm do formy jeszcze dojdzie,chciał dobrze niewiele zabrakło
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 07.08.2011 o godz. 10:22.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.08.2011, 10:42
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
( pamiętny mecz w Atenach i pięć niewykorzystanych setek Zieńczuka).
Kurde, z latami tych setek przybywa! Były dwie setki i jedna niezła sytuacja o ile się nie mylę

Maaskant preferuje swoich wybrańców, widać, że jest negatywnie nastawiony do Garguły i Jirsaka.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.08.2011, 10:55
Drużyna zaprezentowała się dużo lepiej niż w meczu z Widzewem, trochę żal, że nie wygraliśmy ale remis na wyjeździe z silną Polonią uważam za dobry wynik. Zdecydowanie za dużo tracimy takich "głupich" bramek po rykoszetach czy bilardzie w polu karnym - wczoraj to samo. Czarek popełnił wczoraj błąd ale przesadnie bym go nie krytykował, swoją robotę w środku pola zrobił. Nie krytykowałbym też Maaskanta za wystawienie dwóch DP - ferajna JW ma bardzo mocny środek pola nawet bez Mierzejewskiego.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.08.2011, 11:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
nie mamy takiego piłkarza w kadrze
A Ty naprawde nie wiesz o kim on pisze ? Czy tylko musisz cos dolozyc od siebie ?
Bo jak nie wiesz o kim pisze, to swiadczy tylko o Tobie...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.08.2011, 11:16
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Kurde, z latami tych setek przybywa! Były dwie setki i jedna niezła sytuacja o ile się nie mylę

Maaskant preferuje swoich wybrańców, widać, że jest negatywnie nastawiony do Garguły i Jirsaka.
Jirsak otrzymał kilka szans i nie pokazał się w pierwszym składzie jako czołowy piłkarz.

Garguła chyba sobie podpadł meczem z Podbeskidziem.

Swoją drogą o ile Wilka nie gnoję tak jak pół forum teraz, to ciekawi mnie czy to właśnie Garguła go nauczył żucia gumy podczas meczu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.08.2011, 11:28
baton napisał(a):Wyświetl post
A Ty naprawde nie wiesz o kim on pisze ? Czy tylko musisz cos dolozyc od siebie ?
Bo jak nie wiesz o kim pisze, to swiadczy tylko o Tobie...
gość gra u nas rok , a "kibice" nawet nie umią poprawnie napisać jego nazwiska , żenujące

gdyby Twoje nazwisko w szkole/pracy wszyscy przekręcali jakbys sie z tym czuł ?
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 07.08.2011, 11:29
Ehhh...Kirm spaprał - no i co? Inni też paprali.
Przecież to nie napastnik, a jednak znalazł się w odpowiednim miejscu i miał szansę, a to już coś.
Mecz dobry, fajnie się go oglądało - Poza tym...To dopiero drugi mecz, a wy płaczecie z remisu.
Rozliczać możecie zacząć po tej rundzie, a nie teraz.
Cieszy Biton - Koleś ma mało okazji, ale jak coś dostaje to to wykorzystuje...A chyba o to chodzi.
To jest pan od wykańczania setek, nie Kirm...
Tyle w temacie.

PS...Podanie Gienka świetne....A Meliks to już galaktikos, jak na T-Mobile Ekstraklase (i nie tylko).
-------------------
-> Only Wisla &lt;-
-------------------
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.08.2011, 12:10
Tak narzekacie na Kirma, a oglądam teraz mecz ligi holenderskiej AZ- PSV i w podobnej sytuacji jak wczoraj nasz pomocnik, gracz PSV nie trafił "nawet" w poprzeczkę! Także troszkę ochłońcie nie zawsze się strzela gola w dogodnej sytuacji. A co do meczu, to widać że w głowach naszych graczy już dwumecz z Apoelem Nikozja... Wynik nie jest zły zwłaszcza, że graliśmy na wyjeździe!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.08.2011, 12:26
Eh nie przekonuje mnie to "skupianie się na pucharach" Przecież w pucharach gramy jeszcze późną jesienią. I co, do grudnia będą zlewać ligę bo, gramy w pucharach? Oby tak sytuacja nie wyglądała, bo stracimy od chu.ja punktów.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.08.2011 o godz. 12:31.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2011, 12:31
Nie podoba mi sie, ze do kazdego meczu podchodzimy defensywnie majac taka sile ofensywna. Polonia to trudny przeciwnik ale po zejsciu Wilka i wejsciu Nuneza to gra wygladala znacznie lepiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów