Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8211)

sportnh 03.08.2011 23:30

[2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00

No coz, dwumecz 3. rundy z Litexem jest juz historią, a w srodku nastepnego tygodnia meczu pucharowego grac nie bedziemy, takze pora skupic sie na spotkaniu ligowym.

Jako, ze w tygodniu nie bedziemy grac jak juz wspomnialem meczu w pucharach, oczekuje, ze wyjdziemy na Polonie mocnym skladem, włącznie z Maorem, zeby nie było sytuacji ze po 2ch kolejkach niektorzy beda miec 6 pkt, a my powiedzmy 1.

nh79 03.08.2011 23:42

dajze sie pocieszyc awansem a nie rozpoczynasz temat dzis kiedy nikt o tym meczu jeszcze nie mysli

River 04.08.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nh79 (Post 1139717)
dajze sie pocieszyc awansem a nie rozpoczynasz temat dzis kiedy nikt o tym meczu jeszcze nie mysli

Ja mam nadzieje, ze ktos jednak mysli (czyt. Maaskant i druzyna). Litex to juz historia. Teraz czas na spotkanie z Polonia, ktore latwe nie bedzie a trzeba grac o 3 pkt.
Licze, ze wyjdzie najmocniejszy sklad z Malym i Iliewem na skrzydlach, Meliksonem w srodku i Gienkiem w ataku. Obrona bez eksperymentow. Srodek Jaliens - Chavez i bron Boze Bunoza:shock:
Licze na pelna mobilizacje i nieporownywalnie wieksze zaangazowanie niz na Widzewie. Mam nadzieje, ze na Konwiktorskiej pokazemy forme z wczoraj.

fanfan 04.08.2011 10:44

Meczów pucharowych nie ma ale jest reprezentacja podczas której zawodnicy czasem bardziej dostają w kość niż podczas meczów pucharowych . Zobaczymy jaki skład wyjdzie na Polonię , ja osobiście zrobiłbym kilka zmian które wcale nie muszą osłabiać naszej drużyny a mogą nawet ją wzmocnić .

baro1995 04.08.2011 10:49

Zmiany jak najbardziej : Kirm -> Iliev, Genkov -> Biton,i w sumie Guła prezentował się ostatnio na prawdę dobrze i zasłużył na to żeby chociaż raz zagrac cały mecz.

cassius31krakow 04.08.2011 11:02

Ja mam nadzieję, że w Warszawie zagramy tak samo dobrze jak z Litexem.
W ustawieniu taktycznym drużyny nie spodziewam się żadnych zmian czyli nadal dwóch DP. Pytanie tylko czy zagra Sobolewski z Wilkiem czy Wilk z Nunezem? Spodziewać się też można powrotu do 11-tki Ivicy Ilieva.
Jeśli chodzi o szpicę ataku, jak dla mnie Genkow powinien rozpocząć mecz w podstawowym składzie. Jeśli nawet się nie przełamie ze strzelaniem goli to przynajmniej solidnie poobija Jodłowca i Baszczyńńskiego.
Chciałbym też aby Biton i Garguła zagrali przynajmniej 30 minut. Ale to już będzie zależało jedynie od sytuacji na boisku.

Baala 04.08.2011 11:42

Żadnego odpuszczania, i kalkulowania na zasadzie, w Wa-wie lekko odpuścimy by lepiej zagrać w pucharach. Grać podstawowym składem, może tylko Biton od początku. Polonia powinna zaatakować, w końcu, rzekomo grają o mistrza, więc idealna okazja by ich pare razy skontrować. Ostatnio dwa razy wygraliśmy tam dość szczęśliwie po 1-0. Także chyba leży nam ten stadion.

donecki 04.08.2011 11:48

Przeciez puchary dopiero bedą 17 sierpnia.Pełny kład musi byc

Grantar 04.08.2011 13:22

Przed rozpoczęciem ligi myślałem że Polonia ma najlepszą pakę .. ale pierwsza kolejka to były męczarnie Polonii która wygrała minimalnie.
jednak brak Mierzejewskiego i Smolarka widać.

Co do naszego składu kilka zmian:
- Sobolewski > Wilk
- Diaz > Palić
- Kirm > Iliev
- Nunez > Garguła (2 połowa)
- Genkov > Biton (2 połowa)
Powinien trochę pobiegać Boguski może z 30 minut za Małeckiego

Nie są to zmiany moim zdaniem zmniejszające wartość Wisły a wręcz przeciwnie ( mając na uwadze naprawdę ciężki mecz w środę)

4fan_player 04.08.2011 13:53

Zobaczymy jaki trener ma wpływ na drużynę. Mam nadzieje, że uda się mu odpowiednio zmotywować drużynę. Polonia mimo wszystko ma całkiem dobrą ekipę. Co prawda w meczu z Lechią za dobrze nie grali ale radzę przypomnieć sobie jak grała Wisła z Widzewem.

jarcze 04.08.2011 14:01

Ja myślę ze Meliksona powinien trener oszczędzać bo on jedzie na kadrę Izraela więc teoretycznie w środę czy wtorek będzie grał. Po Widzewie już była panika że ma kontuzję więc lepiej go do tej IV r el. oszczędzać. Jak będziemy w grupie grać to wtedy nie ma co kalkulować. Teraz celem nadrzędnym jest LM.

Semper Fidelis 1985 04.08.2011 14:17

Koleżankę koleżanki zza Błoń trzeba zlać, teraz przerwa w pucharach więc muszą zagrać na maxa. Jak dla mnie Biton za Genkova, Iliev za Kirma a reszta bez zmian. Już straciliśmy 2pkt w Łodzi, trzeba to nadrabiać.

Quorth 04.08.2011 14:21

Z tego, co widziałem z Widzewem zawiodła motywacja, mobilizacja. Fakt, że nasi mieli w głowach bardziej Litex spowodował że kilku z nich/np Chavez/ zagrali zdecydowanie poniżej swoich możliwości. Mam nadzieje, że nasz sztab trenerski zrobi coś z tym fantem, bo pismacy już zaczęli przebąkiwać, że Wisłę może czekać los amiki z poprzedniego sezonu. Jeśli na Polonii nasi nie zagrają na pełnej k...ie może być podobnie do Widzewa.

szprotson 04.08.2011 14:22

cięzki mecz w Warszawie.

no ale cóz..

TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO!

dobra_bestia 04.08.2011 15:16

Wygrywać w lidze trza z każdym, ale takiej Polonii to pasuje spuścić totalny wpier... i utrzeć nosa temu cwaniaczkowi prezesikowi tego śmiesznego klubu

sofristo 04.08.2011 17:41

Szkoda, że z Polonią gramy już w 2 kolejce, bo oni dobrze startują a później jakoś schodzi z nich powietrze.
Jednak to my jesteśmy MISTRZEM Polski i z każdym w tej lidze powinniśmy wygrywać.
Patrząc na grę Polonii z Lechijką nie widziałem nic szczególnego w grze Czarnych Koszul moim zdaniem są solidnie osłabieni po odejściu Mierzejewskiego i Sobiecha, stratę Smolarka też mogą odczuć, ale chyba nie aż tak bardzo.
Transfery przychodzące nie powalają na kolana gdy popatrzy się na ubytki. Jeż jest co prawda klasowym zawodnikiem jednak gdzie mu do Mierzejewskiego. Sikorski też jest o klasę słabszym piłkarzem od Sobiecha i Smolarka, a o Boninie to się nawet nie wypowiadam bo nie ma o kim :). Sultesa, Caniego nie znam więc się nie wypowiadam

zim zum 05.08.2011 14:19

Ja mam nadzieję, że nas nie zaczną lekceważyć spotkań ligowych, bo opadnie pucharowy kurz i okaże się, że skończymy jak ubiegłoroczny uczestnik fazy grupowej LE z naszego kraju.

Mamy dość szeroką kadrę, więc czas żeby w końcu pokazał coś garguła, jirsak, biton i paru innych zmienników. Z drugiej strony nie ma też co oszczędzać grajków, bo w tygodniu nie ma pucharu.

Semper Fidelis 1985 05.08.2011 14:47

Kadra na Polonie:

Bramkarze: Pareiko, Jovanic

Obrona: Jaliens, Chavez, Bunoza, Diaz, Lamey, Paljic

Pomocnicy: Melikson, Sobol, Guła, Nunez. Jirsak, Kiro, Wilk

Napastnicy: Genkov, Małecki, Biton, Iliev

W składzie na mecz z Czarnymi Koszulami nie znaleźli się Rafał Boguski, Mateusz Kowalski, Filip Kurto, Daniel Brud, Michał Czekaj i Marko Jovanović, który nie może grać w lidze do września z powodu zawieszenia przez serbską federację piłkarską

Marszałek 05.08.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1140120)
cięzki mecz w Warszawie.

no ale cóz..

TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO!

Trzeba kolekcjonować punkty w każdej kolejce,bo później dojdzie LM i siłą rzeczy punkty będziemy tracić. Nie widzę innego wyjścia niż 3 punkty w Warszawie, aby mieć mniejszą stratę do ewentualnego lidera.

Poza tym nie widzę po stronie Polonii żadnych atutów ku temu aby być jutro cokolwiek z nami zapunktować.

Elefant 05.08.2011 18:49

Zdecydowanie trzeba coś ugrać w Warszawie.
Pamiętajmy, że puchary europejskie to wisienka na torcie. Najważniejsze jest mistrzostwo.

Nie mamy żadnego meczu pucharowego w najbliższym tygodniu. Oczekiwałbym zatem wiekszego zaangażowania niż z Widzewem. Oczywiście rotacja składu jest koniecznością. Po to mamy podobno 22 zawodników zdolnych do gry. Myśle, że obraz gry będzie dość podobny do tego z Litexem. Oby z podobnym skutkiem.

aguero20 05.08.2011 19:03

Według mnie taki skład na Polonie :

------------Biton-------------
--Iliev---------------Małecki
----------Melikson(2połowa Garguła)
------Wilk---Sobol(2połowa Jirsak)
--Paljic-Chavez-Jaliens-Lamey
-----------Pareiko-----------

wierny 05.08.2011 19:13

Od pierwszej minuty w meczu z Polonią powinien zagrać Biton, to samo z Zagłębiem. Genkov ewidentnie bez formy, należy dać Izraelczykowi te dwa mecze żeby wszedł w drużynę.

biziu25 05.08.2011 19:19

trener powinien dać szanse od pierwszej min Bitonowi i oczywiście Iliev musi zagrać a wtedy to żadna polonia nie da nam rady.

Reserve 05.08.2011 20:32

A ja z miłą chęcią zobaczyłbym zamiast Maora Gargułę, oprócz tego Genkov out a za niego Biton. Małecki z Ilievem 1-szy skład a potem któryś zmiana z Kirmem.

n_matt 05.08.2011 20:42

Ja chętnie bym zobaczył od początku Maora na ławce by trochę odpoczął po tych meczach i by drużyna nauczyła się bez niego grać. Zobaczylibyśmy co potrafimy bez jego umiejętności. Oczywiście w razie nieskuteczności zawsze można go wpuścić w drugiej połówce na podmęczonego rywala; )
Oczywiście Iliev i Biton pierwszy skład.

Reserve 05.08.2011 20:55

A ja naprawdę jestem ciekaw Guły, opuściłem wszystkie mecze od Skonto z braku czasu (Patrzyłem tylko na Liteks) i ciekaw jestem co pokazałby. :)

Zienczuk8 05.08.2011 21:27

W razie ewentualnego zwycięstwa w najgorszym razie będziemy mieli tyle samo punktów co wicelider. Lech zremisował z Zagłębiem, a 3 inne drużyny, które mają 3 punkty to Polonia oraz Ruch i Korona, które to grają ze sobą. Jeśli wygramy zaczniemy sezon praktycznie od początku.

Ogryzek 05.08.2011 21:34

Trzeba wracać na ziemię i grać na 100% w lidze. Nie można powielić błędu Amici z poprzedniego sezonu - puchary kosztem ligi. I nie lekceważyłbym Polonii - grają u siebie i mają 1 mecz mniej w ostatnim tygodniu. Walczmy o 3 punkty:)

prezes85 05.08.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1141427)
Trzeba wracać na ziemię i grać na 100% w lidze. Nie można powielić błędu Amici z poprzedniego sezonu - puchary kosztem ligi. I nie lekceważyłbym Polonii - grają u siebie i mają 1 mecz mniej w ostatnim tygodniu. Walczmy o 3 punkty:)

Jak nie wyjdziemy składem ze tylko jedną zminą tj. Iliev za Kirma to jest coś nie tak.
Bunoza niech lepiej trawy nie wącha w tym sezonie.

pikey 05.08.2011 21:57

Spokojnie, bardzo ważny mecz w pucharach za nami - a do następnego jeszcze daleko. Także jutro powinniśmy zobaczyć optymalny skład. Jak się stawia przed sobą wielkie cele każdy mecz jest ważny. Ewentualne zwycięstwo w Warszawie, to raz- błyskawiczne nadrobienie strat z 1 kolejki, dwa- odebranie punktów jednej z liczących się ekip. Jeśli chodzi o ten sezon jeden z meczów z kategorii ,,bardzo istotne".

Myślę, że jutro koncentracja już będzie na odpowiednim poziomie. Ciśnienie przed meczem z Litexem było olbrzymie, cel minimum w pucharach osiągnięty. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby skupić się na meczu z Polonią.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl