|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fajny mecz był szkoda punktów.
Im plus jak zwykle Melikson (aż się złapałem za głowę po jego podaniu przy pudle Kirma - MAESTRIA), dobrze iliev, Pereiko i Biton, który wyrasta nam na klasowego napastnika. Ciekaw jestem czy podtrzyma serię. Jedyne co martwi, to to, że prócz Meliksona, gracze którzy stanowili o naszej sile w poprzednim sezonie - mowa oczywiście o Kirmie, Małym i Genkowie są zupełnie bez formy. Również w odniesieniu do poprzedniego sezonu o wiele lepiej gra Sobol, naprawdę ostatnio nawet w ofensywie (świetna piłka do Ilieva - rewelacja), a loty bardzo opuścił Wilk. Mam nadzieję, że po prostu źle wszedł w sezon i będzie lepiej. Również nie ma co płakać nad pudłem Kirma i stratą punktów. Po tym meczu będziemy mieli conajwyżej 2 punkty straty do konkurencji (bo Korony czy Ruchu nie traktuje w tych kategoriach) i mecz na R22 przed nami. Grając na dwóch frontach będziemy musieli dużo rotować, tak jak to robi Maskaant i możemy trochę tych punktów pogubić i ważne, żeby mimo wszystko się utrzymać w czołówce. W razie odpadnięcia w pucharach przed wiosną (co mimo bardzo fajnej gry jest wysoce prawdopodobne, a jeśli uda nam się awansować do LM to raczej stu procentowe) drużyna będąc blisko może spokojnie nadrobić parę punktów straty - ważne, żeby być w czubie - a jeśli będzie lider, to będę to traktował w kategoriach bonusa. Szczerze przyznam też, że o ile czasem denerwuje mnie taktyka stosowana przez Maskaanta (bardzo asekuracyjna), to gdyby nie kiks Wilka dziś czy niefrasobliwość Kirma zdobylibyśmy komplet punktów. Z jednej strony często mnie frustruje, że Wiślacy wyprowadzają ataki z tak dużej głębi i tak małą liczbą piłkarzy, ale z drugiej strony imponuje mi dyscyplina w ustawieniu i konsekwencja w grze. Już się nie mogę doczekać kolejnego meczu! ![]() |
|
|

|
||||||
|
|