The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 19:26
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Bynajmniej Kirm gra ostatnimi czasy słabo i przeciętnie,dziś po wejściu pokazał,że Ivicy może co najwyżej wode na treningu podawac.

Kirm- dzisiaj może nawet pudło roku, szkoda zmarnowanej sytuacji. Do Genkova tutaj pretensji mieć nie można, jak by strzelił to mogło być różnie, tutaj idealnie wyłożył piłkę Kirmowi.
Niestety takie rzeczy się zdarzają.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2011, 19:26
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
ale po takim przestrzale w poprzeczkę Kirm się podwójnie zmotywuje w następnym występnie, a życzę mu gry w następnym meczu.
Jakby się motywował po każdym swoim strzale w słupek czy poprzeczkę, to mielibyśmy drugiego Meliksona.
Odpowiedz cytując
furtak
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 19:31
szkoda bo 3 pkt byly na wyciagniecie reki,ale pierwsza polowa wisly fatalna,w drugiej znaczna poprawa,dlaczego wisla niezaleznie z kim gra wychodzi 2 def pomocnikami niech gra nunez z sobolem,bo wilk narazie bez formy,cieszy bramka bitona,mam nadzieje ze bedzie lepiej z zaglebiem musza byc 3 pkt
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.08.2011, 19:33
Dla mnie podsumowaniem meczu byla poprzeczka Kirma.
Wlasnie cos takiego pokazuje lekcewazace podejscie niekotych do tego co robia.

Poprostu strzal w stylu"Se strzele i se bedzie"
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.08.2011, 19:35
Krótkie wykonywanie rzutów rożnych - zauważyliście, że gramy tak od początku sezonu i z tego nie wynika nic optymistycznego? A wręcz przeciwnie. W każdym meczu idą 1-2 groźne kontry. Chyba chłopaki coś muszą z tym zrobić. Mam tylko nadzieję, że tym razem trener zauważy ten błąd.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2011, 19:35
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Jakby się motywował po każdym swoim strzale w słupek czy poprzeczkę, to mielibyśmy drugiego Meliksona.
Hehe, no nie do końca Bardziej mielibyśmy takiego Genkova. Zjebał niemiłosiernie, ale...., może poskutkuje to na przyszłość, taki zimny kubeł wody (bo pewnie w szatni było gadanie o sytuacji Kirma) i jak najmniej takich klopsów.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.08.2011, 19:36
Pragne zauwazyc zeoprocz tej akcji kirm fatalnie dosrodkowal i z tego wyszla kontra ,ale nie bylo gola dzieki heroicznej postawy sobolewskiego ,nie umial tez odegrac w koncowce maleckiemu,

Maor za duzo znikal w tym meczu
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2011, 19:36
Z jednej strony remis na wyjeżdzie z pretendentem do tytułu po ciężkim meczu pucharowym nie jest zły.
Z drugiej strony mogliśmy wygrać - wiadomo Mr Poprzeczka.
Z trzeciej mogliśmy przegrać, gdyby nie Pareiko, Paljić i Sobolewski.

Czy ja mam tylko takie wrażenie, że poprawiła się nieco motoryka ? No może bez cudów, ale na tle poprzednich meczów jest lepiej.
W tym sezonie Wilk i Kirm nie mogą dojść do formy.
Za to Sobolewski zdecydowanie lepiej.
Dziś słabszy mecz Lameya.
Biton nie wygrywa żadnych pojedynków główkowych - on nielot jest.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 19:38
uwaga, pytanie za 100 punktów
kiedy SKRZYDŁOWY Kirm wyhgrał pojedynek jeden na jeden? kiedy przeprowadził udany drybling i wrzucił dobrą piłke w pole karne?
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Spodziewałem się takiego meczu i wyniku.. Też bardzo się wkurzyłem na Kirma o tą poprzeczke, ale tłumacze sobie to tak że los nam odebrał to co dał w Łoweczu Co mieli powiedzieć kibice Litexu jak ich piłkarze w tak ważnym meczu ładowali po słupkach i poprzeczkach ?. Co wolicie 3pkt. z Polonią czy awans do IV rundy el. LM ? radze tak sobie to tłumaczyć a napewno mniej będziecie mysleć o tej sytuacji.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Bitona po pierwszej połowie bym zmienił ...ale może dobrze że Maskant tego nie zrobił przed bramką ...
Sorki ale to nie jest zmiennik równorzędny Genkowowi a... mimo że, póki co strzelił wszystkie bramki Wisły....
Garguła nie zagrał ... mam wrażenie że ma on mniejszy kredyt zaufania niż Nunez ... Gdyby dostał szanse wykorzystałby ją ale Maskant postawił na Argentyńczyka ..
Ostatnio edytowane przez Grantar : 06.08.2011 o godz. 19:43.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2011, 19:39
Donki napisał(a):Wyświetl post

A tak na serio, niezły mecz w naszym wykonaniu, remis z Polonią na wyjezdzie nie jest złym wynikiem.
.
Nie jest, ale złe jest to, że po dwóch kolejkach mamy dwa punkty. Gdyby nie wpadka z Widzewem i dwusetka Kirma to byłbym wpełni usatysfakcjonowany.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.08.2011, 19:42
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie podsumowaniem meczu byla poprzeczka Kirma.
Wlasnie cos takiego pokazuje lekcewazace podejscie niekotych do tego co robia.

Poprostu strzal w stylu"Se strzele i se bedzie"
Szukacie jakiś dziwacznych teorii, Kirm tak gra to nie jest wirtuoz, zawodnik który jeszcze piłki nie przyjmie a już wie co zagrać. Na 10 kolejnych takich piłek 10 razy uderzył by na siłę i pewnie większość trafiła by do bramki. Zagraliśmy przyzwoicie wiadomo że po pierwszym remisie każdy oczekiwał zwycięstwa, natomiast pod uwagę trzeba wziąć że graliśmy kolejny mecz na wyjeździe i to z zespołem który liczy na walkę o mistrzostwo.

Niestety fatalne zagranie Wilka w pierwszej połowie (piłkarski kryminał), i poprzeczka Kirma spowodowały że mamy tylko remis. Mimo spotkania w środku tygodnia fizycznie nie odstawaliśmy od Polonii. Cóż taki jest sport, nie ma co rąk załamywać kolejne spotkanie na własnym stadionie musi zakończyć się już zwycięstwem.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 06.08.2011, 19:43
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Krótkie wykonywanie rzutów rożnych - zauważyliście, że gramy tak od początku sezonu i z tego nie wynika nic optymistycznego? A wręcz przeciwnie. W każdym meczu idą 1-2 groźne kontry. Chyba chłopaki coś muszą z tym zrobić. Mam tylko nadzieję, że tym razem trener zauważy ten błąd.
to samo zauważyłem. na wiosnę mieliśmy z 5 nowych fajnych rozwiązań rzutów rożnych, wiec spodziewałem się że teraz jak będziemy wykonywać rożne to przeciwnicy będą przecierać oczy ze zdziwienia.

za głowę się złapałem jak do krótkiego rzutu rożnego z naszej prawej strony poszedł Maor a nie np Nunez, wykonali rzut rożny po czym Maor na sile musiał przekładać piłkę na swoją lepszą nogę żeby wrzucić.

i mam mieszane uczucia co do Małeckiego przy stałych fragmętach, który raz na jakiś czas wrzuci super ale tyle ile on tego zmarnuje to dramat.

fugiel napisał(a):Wyświetl post
Kirm musi dosc do formy, ale mam nadzieje, ze bedzie się to odbywac w meczach ligowych
a ja mam nadzieje że będzie się to odbywać w PP albo gdiześ indziej jeszcze.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.08.2011, 19:44
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Opanuj się, on nie musi trafiać bo nie zarabia kilkudziesieciu tysięcy miesięcznie jak Kirm. A Sobolewski ofc szacunek, jak zawsze. Inni się patrzyli, a on wrócił.
Ja się mam opanować? Nie kpij sobie, dobrze?

Gość, który nazywa piłkarza grającego regularnie (po tak dobrym poprzednim sezonie), per "ciota", jest dla trollem. Jak Małecki regularnie marnuje sytuacje, to siedzicie cicho. Każdy ma prawo do pomyłki, jest to wliczone w zawód piłkarza.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2011, 19:46
I od następnego meczu Nunez za Wilka.

Wilk z Sobolem to ultra defensywne ustawienie. Ni jeden ni drugi nie zgubi krycia, nie zagra z klepy. Dobrze rozbijają ataki ale akcji nie zawiążą.

Nunez dziś ładnie wszedł w grę i pozwolił nam zdominować środek pola. Przy okazji walczy w defensywie, nie boi się grać wślizgiem i bark w bark.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2011, 19:48
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
kiedy SKRZYDŁOWY Kirm wyhgrał pojedynek jeden na jeden? kiedy przeprowadził udany drybling i wrzucił dobrą piłke w pole karne?
haha dobre

niestety nikt nie zna odpowiedzi...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2011, 19:48
Płaczecie ludzie a nie było źle. W każdym razie dużo lepiej niż w pierszej kolejce, gdzie nasi przestali cały mecz. Na pewno boisko po i w deszczu nie pomagało w grze.

Wierszyk "nikt Wisełki nie pokona gdy w ataku ma Bitona" niezły
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.08.2011, 19:52
Wcale nie uważam, że remis jest złym wynikiem. Nie wolno zapominać o tym, że Polonia ma na prawdę ciekawy skład i aspiracje do pudła. I wcale Wisła nie zagrała jakiejś kichy - Polonia grała mądrze i konsekwentnie.
Takich remisów pewnie będzie jeszcze kilka, jak znam życie z Lechem czy Legią. Mistrzostwo zdobędziemy regularnie wygrywając ze słabszymi drużynami. To jest ważne, żeby nie tracić głupkowato punktów z takim Widzewem, Podbeskidziem czy Zabrzem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

mam nadzieję, że Wilk długo nie wstanie z ławki, bo jego gra w tym spotkaniu ( z Widzewem też była paranoja ) to istny sabotaż !! Przez niego musimy gonić wynik po raz kolejny

rozczarował mnie Biton, nie nadaję się chyba na wysuniętego napastnika, stety bramka ratuje jego bardzo słabe spotkanie
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Kirmowi za ten mecz należy się przysłowiowy, kolumbijski palec w dupę.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 06.08.2011, 19:54
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html

42 sekunda

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...Kirm_i___.html

ja od razu miałem to przed oczami
Powód: dzięki vaazon
Ostatnio edytowane przez yogul : 06.08.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 19:55
Cytat:
Kirm masakra.

Gdyby to był Meleks byłaby brama i 3 punkty.

Gdyby Kirm był na miejscu Meliksona w dwumeczu Łoweczu gdy ten zdobywał bramy to prawdopodobnie przymierzalibyśmy się teraz do pucharu UEFA.

Taka jest rożnica między Kirmem i Meliksonem, różnica klasy.

W jakim ty świecie żyjesz, że mówisz o Pucharze UEFA Przestań porównywać Kirma do Meliksona w taki sposób. Tak jest różnica i to ogromna między tymi zawodnikami, ale jestem przekonany, że gdyby Meliksonowi się coś takiego przydarzyło zaraz pisałbyś, że każdemu może się zdarzyć. Chyba każdy widzi, że Andraż jest bez formy, ale mam nadzieje, że za pare tygodni dojdzie do tej optymalnej. Co do meczu wszyscy fajnie poza Czarkiem Wilkiem, ale mam nadzieje, że to tylko gorszy dzień. Również Kirm zagrał bardzo dobre spotkanie, najlepsze w tym sezonie, a że nie wykorzystał sytuacji - trudno. Mam nadzieje, że tych 2 punktów nie braknie do mistrzostwa. Przed meczem brałbym ten wynik w ciemno, zauważcie, że Polonia też miała w końcówce sytuacje, dla mnie sprawiedliwy remis. I teraz do wszystkich, którzy płakali nad stylem w Łoweczu co jest lepsze: styl i remis, czy brak stylu i wiktoria? Na koniec: Andraż trzymaj się i jak najszypciej zapomnij tej sytuacji. Powodzenia!
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2011, 19:55
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Może na treningu jak minął Kowalskiego.
Niestety, Kirm zaczyna mieć syndrom Jirsaka - gra dobrze (poprzedni sezon) , potem źle (vs Litex w Łoweczu) ,
tragicznie (vs Widzew), poprawnie (vs Litex rew), i znów źle. Jest strasznie chimeryczny.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 06.08.2011, 19:57
Popatrzmy na spokojnie jak graliśmy z największymi rywalami w zeszłym sezonie: Legła, Amica, Jaga, Polonia remis (tzn 3pkt u nas i 0 u nich), Sląsk na minus (remis u nas i 0 u nich). Mistrzostwo wywalczyliśmy dlatego, iż ogrywaliśmy słabszych, których te wymienione drużyny nie potrafiły. Ale czy naprawdę ktoś sądzi, że tak słaby sezon rywali się powtórzy? Bo ja nie. Jaki wniosek? O mistrzostwo będzie bardzo trudno, trzeba je wyszarpać grając w każdym meczu na maksa a puchary nie sprzyjają. Pytanie czy nasi zawodnicy są przygotowani do walki na maksa co trzy dni a jeżeli nie, to czy naprawdę Wisła ma tak szeroki skład, jak się wielu z nas wydaje. Ilu z nas chciałoby NAPRAWDĘ zobaczyć skład typu Jovanić- Jovanović, Kowalski, Burliga, Paljić- Kirm, Boguski, Jirsak, Wilk, Garguła-Biton? (wymieniłem tych co nie grali w pierwszej 11-tce z Liteksem). Pamietajmy jesteśmy na dziś jednym z kandydatów na mistrza ale nie pewniakiem. Obyśmy na koniec sezonu nie wspominali tego pudła Kirma (gość ma pecha, może brak mu koncentracji bo to nie pierwsza taka setka), jak kiedyś główki Jopa. Tfu, tfu. Inna sprawa, że zgodzę się, iż gra Wisły przypomina za często (zgoda, że nie zawsze) szarpanie się indywidualności a nie grę zespołu Mistrza Polski.

P.S. Inna sprawa, ze dałbym pograć dziś Gargule od początku a Melikson na podmęczonego rywala w drugiej połowie. Ale w odróznieniu od niektórych napalonych głów, wiem że z jakichś powodów Wisła zatrudniła jako trenera Maaskanta i wierzę, że on widzi formę zawodników na treningu a nie tylko na meczu, więc wie co robi.
Ostatnio edytowane przez Adam.M79 : 06.08.2011 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.08.2011, 20:00
Hehe, i gdzie sa ci co sie ze mnie smiali jak chcialem jeszcze transferow bo Kirm to zenada a lewa obrona jest cienka?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.08.2011, 20:02
Przeczuwałem przed meczem że stracimy pierwsi bramke i będziemy gonić wynik . Powinno być 1-2 . Gdyby nie sytuacja Kirma , to remis przyjąłbym z umiarkowanym zadowoleniem . Tak szkoda dwóch punktów . Jednak tak jak pisałem na SB . Wygrywajmy wszystko u siebie , remisujmy wszystko na wyjeździe i jesteśy mistrzem..

za tydzień z Lubinem tylko zwycięstwo!

subiektywne oceny indywidualne:

Pareiko - 7 , małe błędy , ale ogólnie wybronił co miał wybronić i sprawiał wrażenie bardzo pewnego
Lamey - 4 , chyba najsłabszy mecz w bawrach Wisły . Dał się ogrywać Polonistom i zbyt odpuszczał w niektórych sytuacjach
Jaliens - 6 . Kolejny dobry mecz , nie jest piłkarzem nie do przejścia , ale Bunoza moze mu buty czyścic
Chavez - 5 - średni mecz . Pare głupich fauli , bez większych błędów , poza bardzo pechową interwencją przy strzale Bruno.. .
Paljic - 6 - cięzko go porównać do gry Diaza. Próbował wychodzic do przodu i za to należą mu się brawa . W defensywie Diaz jest na pewno lepszy
Sobolewski - 7 , naprawde dobry mecz , grał z tyłu , z przodu , było go naprawde wszędzie pełno . Która to już młodość?
Wilk - 3 , baardzo słabo , zero gry do przodu . To na nim leży największa wina , za straconą bramke
Melikson - 7 - znikał długimi momentami , ale był dzisiaj naprawde ściśle kryty , nawet przez dwóch piłkarzy . Trudno od niego wymagać gry jak z Litexem na codzień . Zmęczenie wychodziło w tym meczu.
Iliev - 5 , znakomita asysta , ale za całokształ tylko 5 . Za mało kręcił obrońcami
Biton - 6 . Niby kolejna bramka , to tylko "6" . Miał za mało sytuacji , ale wygląda o wiele lepiej od Genkova .
Małecki - 5 , zdecydowanie za dużo holowania piłki.. pare pojedynków wygrał , ale zbyt indywidualnie
Nunez - 6 , całkiem dobrze , ale za bardzo wdaje się w drybling , często o włos nie tracąc łatwo piłki
Kirm - ... bez oceny..........
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.08.2011, 20:03
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Hehe, i gdzie sa ci co sie ze mnie smiali jak chcialem jeszcze transferow bo Kirm to zenada a lewa obrona jest cienka?
Tutaj. Dajcie mu się rozegrać, ludzie...

Bez Kirma mielibyśmy co najwyżej Ligę Europejską, a nie eliminacje LM. Gość zdobył 9 bramek i kilka asyst.

Modzi żyją?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.08.2011, 20:09
Elefant napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie Wilk i Kirm nie mogą dojść do formy.
Fakt, bo obaj tyle meczów zagrali, że szok. Do tego Kirm po kontuzji, Wilk też - a ma już dwie asysty i bramkę w pucharach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2011, 20:10
Jak większość z was i ja podsumuje nasz dzisiejszy występ zobaczcie jaka piłka potrafi być dziwna w Łodzi ratujemy jeden punkt w ostatniej akcji meczu grając fatalnie i bez totalnie żadnego zaangażowania a dzisiaj również jeden punkt ale po zupełnie innym meczu. Niektórzy tutaj krytykują Bitona ale miał on na razie w Ekstraklasie 2 (słownie dwie ) akcje i strzelił 2 gole no to wybaczcie cóż więcej chcieć a nie jego winą jest że nie dostaje wiecej piłek.Na meczu z Liteksem już do kolegi mówiłem ze Kirm jest w katastrofalnej formie dziwi sie Maskantowi że go tak foruje do gry on nie potrafi albo sie boi grać jeden na jeden wiec sie pytam jakim on jest skrzydłowym ? Totalnie Żadnym ! I jeszcze słówko o Cezarym Wilku nie zagrał w meczu z Liteksem i nasza gra wyglądała dobrze a nawet bardzo dobrze on sie nadaje głownie do destrukcji a nie konstruowania ataków i te jego głupie straty przy wyprowadzaniu piłki kosztowały nas już sporo. Panie trenerze przypominam że ma pan na ławce lub poza nią takich piłkarzy jak Garguła Irsak Boguski oni tez potrafią grać na pewno nie gorzej niz Kirm i Wilk warto dać im szansę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów