The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 18:58
11 na 10 cwielongow dla Kirma....
Odpowiedz cytując
michal1989
Junior Member

Od: 07.2007

Ważne, że nie przegraliśmy. Remis nie jest zły - tylko 2 punkty straty do 1 miejsca, a to dopiero druga kolejka.
ZKS NAFTA JEDLICZE
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Kirm jak w meczu z Levadia w Sosnowcu. Poprzeczki, slupki.
Co on w dzieciństwie w słupek, poprzeczka grał... ?
Kolejny remis w lidze - przypomina się Lech Poznań z zeszłego sezonu, obyśmy podobnie nie skończyli.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Cóż, znów remis wywalczony w kocówce, znów Biton ratuje punkt. Drugi mecz, drugi gol.
Płakać nie ma nad czym, może co najwyżej nad skutecznością Kirma można łezkę uronić
Widać, że w pierwszej połowie Wisła myślami była już przy APOEL-u.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

milosz napisał(a):Wyświetl post
Wielki szacunek dla Sobolewskiego, skuteczny Biton i katastrofalny Kirm. I znowu tylko 1-1. Tyle że to dopiero początek sezonu. W sumie ten remis nie jest taki zły.

PS. Tyle że szacunek do naszych piłkarzy jest wskazany, bo jego brak jest niezrozumieniem roli kibica. Wspierajmy naszych na dobre i złe. Tyle.
Zgadzam się remis na Dyskopolo to nie jest tragedia ale po sytuacji Kirma jednak niedosyt pozostał ...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.08.2011, 18:59
Brawo Andraż Kirm!!!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2011, 19:00
Ja od początku sezonu przyglądam się Kirmowi i nie wiem co jest ze koles ma taki brak farta ... :/ z Litexem dostaje pilke pod nogi i wypada mu na aut, teraz nie trafia , chodzby z braku szczescia ława ...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2011, 19:01
2 pierwsze mecze graliśmy na wyjeździe,porażki nie ma
Nie jest tak źle ale szkoda że Kirm tego nie strzelił
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.08.2011, 19:02
Ta szczęścia. Facet jest marnym piłkarzem i co tu dużo się rozwodzić nad tym.
..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2011, 19:03
Nie no jeszcze mnie nosi po tym co Kirm zrobił.

Co do meczu to pierwsza połowa fatalna, druga już całkiem, całkiem. Remis na Polonii to nie tragedia.

Na plus: Paljic- pare razy nas uratował w defensywie, Sobol i Małecki który z ofensywy może miał dużo niedokładnych podań, ale widać że go to nie zrażało i robił swoje ciągnąc akcje do przodu.

Na minus: Iliev - który oprócz akcji bramkowej, to kompletnie nic nie pokazał, Lamey który dziś coś słabo krył i w przodzie też bez rewelacji oraz Kirm za tą 100000% sytuacje
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Kirm tak samo jak Jirsak są za słabi na taki Klub jak Wisła.Powinien Andraż pokryc koszta wyprawy do Warszawy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.08.2011 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Trochę szacunku do naszych piłkarzy, człowieku. Ty byś pewnie w piłkę nie trafił.

Faktem jest jednak, że akcja zmarnowana...
Opanuj się, on nie musi trafiać bo nie zarabia kilkudziesieciu tysięcy miesięcznie jak Kirm. A Sobolewski ofc szacunek, jak zawsze. Inni się patrzyli, a on wrócił.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.08.2011, 19:04
Kirm może i zwalił ale na to wiele razy pokazywał należy mu się jakiś kredyt zaufania i zamiast na niego jechać to powinniśmy go spierać. Zdarzyło się i trudno. To jest nasz zawodnik a nie innej drużyny.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Polonia ma aspiracje do zajecia miejsca na podium. nie gralismy z Koroną czy Podbeskidziem. Do tego na wyjezdzie gdzie ostatnio bardzo czesto nam ciezko bylo tam gra. (wystarczy przywolac samobojcze gole w ostatnich spotkaniach z KSP) takze ja bym rak nie zalamywal. Wisla byla lepsza i powinna wygrac. Kirm i Genkow sa najslabszymi ogniwami w tym sezonie i nie rozumiem koncepcji Maaskanta, ktory zdejmuje Bitona i Ilieva, czyli dwojke zawodnikow ktorzy robili roznice. Meliksona nie oceniam bo to skarb. Dla mnie takie zmiany to nic innego jak proba bronienia wyniku i to mnie denerwuje u Maaskanta. Bo to nie pierwsza tego typu zagrywka z jego strony. Nie mozna sciagac najlepszych zawodnikow a w icb miejsce Genkowa bez formy i Kirma ktory nie jest w tym sezonie sobą. Niech sie ogrywają ale ze slabszymi rywalami i to u siebie. A nie z Polonia na wyjezdzie.
Szkoda ze tak to wyglada z Kirmem i Genkowem, to ze potrafia grac wiemy nie od dzis. Nie przez przypadek przez dlugi czas Kirm byl wiodaca postacie w reprezentacji i w Wisle. Genkow tez robil rozince. Pobudka Panowie!
Ostatnio edytowane przez CH. : 06.08.2011 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

chciałem tu wrzucić filmik gdy nasz reprezentant Słowenii w zeszłym sezonie w podobnym stylu na pustą bramkę trafił w słupek czy poprzeczkę ale nie chce mi się szukać.

Jak zobacze tego Kirma w najbliższych meczach to oszaleje już wole Bogusia albo nie wiem niech jakiegoś młodego wpuszczą.
Kiks spoko dochodzi 90 min 1:1 ma piłkę do pustej bramki, brak koncentracji a to za....,ił z całej siły a jak.

Kij z tym niby kiksem on jest tak słaby że to jest szok. Jak ktoś tak nie uważa to prosze oglądnąć nasze 3 ostatnie mecze. Widzew Litex Polonia.

ide na świeże powietrze bo zwariuje.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Bynajmniej Kirm gra ostatnimi czasy słabo i przeciętnie,dziś po wejściu pokazał,że Ivicy może co najwyżej wode na treningu podawac.Nie zdarza mu się coś takiego 1 raz tylko 5,że psuje 100% sytuacje.Za równo on jak i Genkov mają teraz jakiś lęk przed strzelaniem i nawet jak mają dobrą sytuacje próbują podawac.Tsvetam mógł dziś spokojnie uderzac podał w prawdzie idealnie do Kirma no ale..Powiem tak z Apoel nie chce Kirma na boisku widziec ani minuty.Nunez po wejściu zdecydowanie rozruszał całą linie pomocy i myślę,że powinien zastąpic Czarka w 1 składzie.Biton w 1 połowie nic nie zdziałał bo nie dostawał żadnych podań,po przerwie skrzydła się rozruszały i sytuacje się pojawiły bynajmniej jest skuteczny w przeciwieństwie do Genkova.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
makan18
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2011, 19:05
Kirm niestety póki co jest bez formy miejmy nadzieje, że za kilka tygodnii wróci do formy jaką prezentował w swoich najlepszych momentach ubiegłego sezonu. Niestety tracimy znowu bramke bo błędzie Wilka, chyba chłopak jeszcze nie dorósł do pierwszej 11. Mały dzisiaj dosyć przyzwoicie, miejmy nadzieję że w końcu zacznie grać na poziomie na jaki go stać. Piłkarze meczu, Sobol i Palić szczególnie ten drugi duże zaskoczenie dla mnie bo nie jestem zbyt wielkim fanem jego talenu, z meczu na mecz coraz lepiej, dzisiaj prawie zawsze przed rywalem, pożyteczny w ofensywie.
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.08.2011, 19:06
Strasznie pechowy mecz... sądząc po wyjściowym składzie, Maaskant chciał postawić na szybkie ataki skrzydłami lub podania za linię obrony - mocno nasiąknięta murawa w takim sposobie gry nie jest korzystna. Poza tym, każda przebitka odbijała się na korzyść Polonii lub podania z klepki pechowo nie trafiały do adresatów, brakowało precyzji. Sędzia przeciętny, parę fauli na polonistach można było nie odgwizdać i arbiter wybroniłby się z tych decyzji bez problemu. A Kirm? No cóż, miał dobry pomysł, przed nim rzucali się na murawę przeciwnicy, jeszcze inny stanął na linii.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 06.08.2011, 19:07
Co tu dużo powiedzieć?

Wiadomo było że Polonia nam nie odpuści. Brawa dla chłopaków za walkę, w drugiej połowie zdominowaliśmy gospodarzy. Brawa dla Sobola za powrót za Boninem.

Kirm masakra.

Gdyby to był Meleks byłaby brama i 3 punkty.

Gdyby Kirm był na miejscu Meliksona w dwumeczu Łoweczu gdy ten zdobywał bramy to prawdopodobnie przymierzalibyśmy się teraz do pucharu UEFA.

Taka jest rożnica między Kirmem i Meliksonem, różnica klasy.

Dobra, co było się nie odstanie. Kirm musi dostawać minuty by doszedł do formy, przypominam że w zeszłym sezonie był bardzo skuteczny a w tym będzie nam jeszcze bardzo potrzebny.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2011, 19:07
Kirm nie ma dryblingu w ogóle. Ivica pięknie zamerdał obrońcą Polonii i to on powinien grać na skrzydle.
Malecki to tez nie ta forma co z zeszłego sezonu.

Jedynie można polegać na Meliksonie, Chavezie, Pareice, Sobolewskim i Lameyu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 19:09
Nie chce krytykować naszego trenera, ale dziwi mnie to, że z ławki wpuszczany jest piłkarz, po którym widać, że nie jest w formie, w poprzednim meczu ligowym zagrał słabo, zamiast piłkarza, który w 8 minut zarobił jedyną asystę (ba! Boguski nie znalazł się nawet na ławce).

Co do naszych piłkarzy to Nunez gra lepiej w odbiorze od Wilka i daje więcej w ofensywie. W następnym spotkaniu powinien wyjść w parze z Sobolewskim. Paljić bardzo fajnie zagrał na lewej obronie, ale kartka była niepotrzebna.

Strasznie dużo strat było, aż mi się przypomniał początek tamtego sezonu. Widać, że piłkarze są myślami przy LM.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.08.2011, 19:11
Miejmy nadzieje ze to z powodu pucharów taka gra , bo chodząc po boisku i rażąc niedokladnościa nawet przy najprostszych podaniach walke o Mistrza mozna sobie wybic z glowy. Polonia byla dzis absolutnie do ogrania ale trzeba bylo walczyc od 1 do 90 minuty .Wilk i Kirm sobie moga podac rece po meczu...
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2011, 19:16
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Brawo Andraż Kirm!!!
Przyłączam się do braw. Potrzeba na prawdę reprezentacyjnych umiejętności by z takiej odległości nie trafić w bramkę.
Owacja na stojąco również dla Wilka, mógł zagrać wszędzie ale przycelował prosto do rywala, miodzio...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 06.08.2011, 19:18
Kirm musi dosc do formy, ale mam nadzieje, ze bedzie się to odbywac w meczach ligowych
Odpowiedz cytując
vojtex
Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2011, 19:19
nie wiem czy zauważyliście, ale fatelnie dzisiaj zagrał również Wilk
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2011, 19:20
yogul napisał(a):Wyświetl post
chciałem tu wrzucić filmik gdy nasz reprezentant Słowenii w zeszłym sezonie w podobnym stylu na pustą bramkę trafił w słupek
To było w pierwszym meczu na wiosnę, z Arką.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.08.2011, 19:21
Jeśli chodzi o pozytywy z meczu to że Nunez nam sie rozkręca i z meczu na mecz prezentuje sie lepiej.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 19:23
Zwolnic Maaskanta !! Wywalic Stana ! Kirm do rezerw !
Cupiał sprzedaj Wisłe !

A tak na serio, niezły mecz w naszym wykonaniu, remis z Polonią na wyjezdzie nie jest złym wynikiem.
Szkoda sytuacji Kirma.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2011, 19:24
Zimne TYSKIE na uspokojenie po tym, co zrobił Kirm Nie ma co go wywalać z kadry, tak jak tu niektórzy pisali. Jasne, że menel spod monopolowego by mógł to trafić, ale po takim przestrzale w poprzeczkę Kirm się podwójnie zmotywuje w następnym występnie, a życzę mu gry w następnym meczu.

Melikson i Sobolewski bardzo fajnie zagrali. Reszta średnio.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
dario.h
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 06.08.2011, 19:26. ...
ochłonąłem..... i już na spokojniei.....byliśmy lepsi.....a to co zrobił Kiro w 84 minucie......no cóż.....zdarza sie, ale spaprał to niemiłosiernie.... początek ligi ciężki...ale w głowach piłkarzy chyba tylko jedno teraz jest : LM!!!! LM!!! LM!!!....
...bedzie dobrze!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów