The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2011, 19:28
Tak przy okazji to któryś stadion w Polsce ma/będzie miał rozsuwany dach nad płytą? Z tego co kojarzę to chyba Narodowy ma mieć, ale nie jestem pewien.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 31.07.2011, 19:31
Tak, Narodowy.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.07.2011, 19:56
Jeśli udałoby się Legii wejść do grupy LE(nie całkiem pomysł z Munchausema),to z terminami jesienią będzie trochę kiepsko.To samo zresztą dotyczy ewentualnych odwołanych meczów Wisły.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2011, 20:22
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Wy Warszawiacy idziecie na mecz, mecz odwołują i odrazu biegniecie do domu na forum Wisły?
Cóż, metro... Też kcem
Odpowiedz cytując
TS_1906
Banita

Stary 31.07.2011, 20:37
Głupota z tym przełożeniem meczu. W Lidze angielskiej grają w podobnych warunkach atmosferycznych, więc nie rozumiem dlaczego przełożono spotkanie. Tak samo jak Lech grał z Juventusem to była nawałnica śniegu, a mimo to mecz się odbył.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.07.2011, 22:10
Za to w meczu z Levadią to była lekka mżawka...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2011, 11:25
TS_1906 napisał(a):Wyświetl post
Głupota z tym przełożeniem meczu. W Lidze angielskiej grają w podobnych warunkach atmosferycznych, więc nie rozumiem dlaczego przełożono spotkanie. Tak samo jak Lech grał z Juventusem to była nawałnica śniegu, a mimo to mecz się odbył.
Przykład z grudnia (później było więcej takich przypadków):
"Spotkania Premier League Liverpool - Fulham, Wigan - Aston Villa i Birmingham - Newcastle oraz Arsenal - Stoke zostały przełożone z powodu zbyt obfitych opadów śniegu - poinformowała oficjalna strona internetowa Premier League.W poprzednim sezonie również z powodu złych warunków pogodowych wiele grudniowych meczów ligowych zostało przełożonych."
http://www.orange.pl/kid,4000003353,...e,article.html

Żeby zakończyć temat:
"Do potopu doszło na ulicach Warszawy. Część miasta jest nieprzejezdna, ponieważ na drogach zebrała się warstwa wody o wysokości nawet ponad 30 centymetrów.
W gigantycznych rozlewiskach ugrzęzło wiele samochodów. Niektórzy kierowcy zrezygnowali z dalszej jazdy i opuścili podtapiane pojazdy.
Na polską stolicę spadło aż 75 litrów deszczu na metr kwadratowy ziemi. To największa ulewa w Warszawie w całej historii pomiarów meteorologicznych. Poprzedni rekord z 17 czerwca 1991 roku wynosił 54 litry.
Ruch drogowcy najbardziej sparaliżowany jest w południowej i południowo-zachodniej części stolicy. Pod wodą znalazły się nie tylko osiedlowe drogi, lecz również główne arterie, m.in. ul. Grójecka na Ochocie.
Policja prosi kierowców, aby nie wyruszali na drogi, jeśli nie jest to konieczne. Tworzą się długie korki, ponieważ Warszawiacy właśnie wracają z weekendu do swych domów.
Z powodu intensywnych opadów przez jakiś czas samolotów nie wyprawiano na lotnisku Okęcie. Obecnie loty odbywają się już na ogół normalnie, ale mogą się jeszcze pojawiać opóźnienia.
Potop sięgnął także stadionu na Łazienkowej, gdzie na mokrej murawie nie dało się rozegrać meczu Legii Warszawa z Zagłębiem Lubin. Spotkanie po kilkukrotnym przekładaniu ostatecznie odwołano."
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci...szawa-pod-woda

No i kierowca hardkor z miejskiej komunikacji :

"Kierowca autobusu linii 177 nie przejmował się ani zalanym tunelem na ul. Cierlickiej, ani strażakami, którzy "wyławiali" uwięzione w ogromnej kałuży samochody. Postanowił sprawdzić możliwości swojego pojazdu. Przejechać się udało, ale jak widać na zdjęciach, nie bez przygód.
Podczas niedzielnej ulewy pod wodą znalazła się część ul. Cierlickiej. Najgorzej było pod tunelem, gdzie utknęły samochody. Na ratunek ruszyli strażacy.
- Straż pożarna wyciągała dwa zatopione samochody pod tunelem, gdy "szalony" kierowca miejskiego autobusu jechał zamkniętą częścią jezdni. Pasażerowie siedzieli na oparciach siedzeń – donosi internauta Lukasz, który wysłał na Kontakt 24 film i zdjęcia z akcji.
Na zdjęciach zrobionych przez internautę widać, jak kierowca autobusu "zanurza" się w wodzie, a później wyjeżdża na powierzchnię niczym amfibia."
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 01.08.2011 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.08.2011, 11:39
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Na zdjęciach zrobionych przez internautę widać, jak kierowca autobusu "zanurza" się w wodzie, a później wyjeżdża na powierzchnię niczym amfibia."
Autobusy mają silniki z tyłu, dość wysoko umieszczone, gdzie spokojnie mają dostęp do powietrza. Nie ma w takim przejeździe niczego szokującego, co najwyżej jakąś elektrykę mógł popsuć...

Przykład: http://www.joemonster.org/filmy/3637...awsze_dojedzie
Ddf
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 01.08.2011, 11:42
Ale dla pasażerów niezłe przeżycie. Musieli wchodzić na fotele, bo woda zaczęła sięgać do kolan
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 01.08.2011, 12:41
nie trafiony ten przyklad z meczami w Anglii - tu jak spadnie 3 do 5cm sniegu to wszystko staje - szkoly , autobusy ,fabryki - jak ma zaczac padac popoludniu jakis wiekszy snieg to z fabryki czy biora sa zamykane w poludnie a ze szkol dzwonia zeby dzieci wczesniej odebrac - czesto jest tak ze snieg jak spadnie to w okolicach 9-10 rano juz go niema a mimo to szkoly sa zamkniete np z 3-4 dni bo ...moze padac jeszcze juz nie mowiac o -5 stopni - wtedy to juz lekko zamykaja na tydzien praktycznie wszystko co publiczne... natomiast nigdy nie spotkalem sie zeby zamkli cokolwiek z powodu deszczu,ulewy , przychodzi pora roku tu gdzie mieszkam ze pada ze 2 miesiace na okraglo - raz mniej raz intensywniej i nikomu to nie przeszkadza - wczoraj na Legii wystarczylo 30 lopat do sniegu - 5minut roboty i mozna bylo grac - no ale .... niedziela , 17 po poludniu , deszcz ....
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 01.08.2011, 12:46
Czyli twierdzisz, że nowoczesne stadiony Arsenalu czy Liverpoolu nie radzą sobie z kilkoma centymetrami śniegu, ale stadion Legii powinien sobie poradzić z największą ulewą w historii badań meteorologicznych w Warszawie. Nie za duże masz wymagania?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2011, 12:54
Cytat:
wystarczylo 30 lopat do sniegu - 5minut roboty i mozna bylo grac
Gdzieś Ci zabrakło jakiegoś "0". Bo albo 300 łopat od śniegu, albo 50 minut roboty (zakładając, że przestałoby padać instant). No chyba, że wyobrażasz sobie to tak, że wlazłby typ, nabrałby wodę na łopatę, przerzucił za plecy i boisko byłoby zdatne do grania.

Serio, w innych ligach przekłada się mecze z byle błachych powodów i ludzie jakoś żyją, a u nas zawsze musi być jakiś spisek, żenada, konszachty albo kompromitacja.

Edit: możemy się licytować kiedy padało bardzo, a kiedy bardziej, a patrz na tym zdjęciu nic nie widać. Dla mnie to jest bezsens. Jak murawa zbiera wodę, bo nie daje rady, to mecz się przekłada, co z tego, że gdzie indziej padało bardziej.

Odrębną sprawą jest, czy to że murawa zbierała wodę, to jest konsekwencja nienaturalnej ilości deszczu, czy bubla w konstrukcji. Ja nie wiem i wy też nie! Bo niby skąd? Jak tam portal podaje, że spadło rekordowo dużo wody, przebijając jakiś tam rekord z 1991, to dla mnie, kompletnego laika w temacie meteorologii oraz współczesnych zdobyczy kanalizacji sportowej, takie wytłumaczenie wystarczy. I tyle.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.08.2011 o godz. 13:00.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.08.2011, 12:54
Mecz ostatni Wisły z Górnikiem, sciana deszczu przez cały, dosłowenie cały mecz, ci co byli wiedzą jak mocno lało.

Mimo tego odwodnienie boiska radziło sobie z taka ilością wody.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.08.2011, 13:16
Zrozum to, że w Warszawie wczoraj spadło dużo więcej wody niż w dniu naszego meczu z Górnikiem (zaczęło padać chyba tuż przed meczem). Według pomiarów (a nie "widzimisię") suma opadu dobowego w niedzielę w Warszawie wyniosła 75 mm podczas gdy średnia roczna suma opadów w Polsce to ok. 600m.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.08.2011, 13:26
Jako kibic Wisły mieszkający z W-wie (tylko ciiiiii ) musze przyznać rację tutejszym. Fakt, że lało tu jak nigdy wcześniej jest bezsprzeczny. I zupełnie nie dziwi mnie odwołanie spotkania.

Inna sprawa to stadion. Wydaje sie jednak ze za 400 mln PLN moznaby bardziej popracowac nad odprowadzeniem wody...

Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 01.08.2011, 13:32
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Czyli twierdzisz, że nowoczesne stadiony Arsenalu czy Liverpoolu nie radzą sobie z kilkoma centymetrami śniegu, ale stadion Legii powinien sobie poradzić z największą ulewą w historii badań meteorologicznych w Warszawie. Nie za duże masz wymagania?
twierdze ze mentalnie Brytole nie radza sobie ze sniegiem.... moze zle napisalem to co chcialem przekazac...(

ja rozumie przekladanie meczy zuzla bo opady deszczu ale pilki to jednak nie zrozumie - jedyne rozsadne uzasadnienie tej decyzji to fakt ze bedzie mecz z Turasami ... i ulatwienie zadania dla Legii , jestem swiecie przekonany ze ten mecz w Krakowie,Bialymstoku czy Lubinie zostal by rozegrany
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.08.2011, 13:41
Legia wczoraj
http://www.youtube.com/watch?v=pyFeDYyAzqw
http://www.youtube.com/watch?v=HXdotwUXRBM od 2:35 sędzia turla piłkę po murawie a ta sie toczy.

Nie było podstaw do odwołania meczu skoro skończyło się tylko na obserwacjach a warunków nie przetestowano. Piłka się toczyła więc nie było podstaw odwołyawć meczu ze względu na złą murawę
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.08.2011, 13:48
A Wy jeszcze o tym? Darujcie już sobie uszczypliwe komentarze w kierunku kibiców Legii, mecz przełożyli o co wnioskował nie tylko trener Skorża, ale i trener Urban, nie widzę powodów żeby rzucać jakieś bezsensowne podejrzenia, że Legia chciała to przełożyli.
Co do stadionu Legii..
W zeszłym sezonie z powodu ulewy były przekładane spotkania w Niemczech i Holandii, jeden mecz nie odbył sie w Grecji.
Troche obiektywizmu Panowie, ja osobiście też nie chciał bym oglądać zawodników Wisełki w takim "losowym" meczu.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.08.2011, 14:13
A mógłby mi ktoś wyjasnić tylko jedną rzecz. CO Was tak bardzo boli ten przęłożony mecz? Tak łopotologicznie ... Bo ja nie rozumiem ... pierwsza kolejka, ni cholery nie ma to wpływu na układ tabeli, rozstrzygnięcia pucharowe/mistrzowskie czy inne. W żadnym wypadku to że Legia (I ZAGŁĘBIE, bo niektórzy chyba zapominaja, że aby odbył się mecz potrzebne są 2 drużyny...) nie zagrała wczoraj nie robi nam czy innym jakiegoś specjalnego problemu czy tez nie stawia ich w lepszej sytuacji (w jakichkolwiek rozstrzygnięciach). Śmiem wręcz twierdzić, że dla nich to w ostatecznum rozrachunku gorzej, bo będa musieli zagrac ten mecz wciśnięty miedzy inne, wtedy gdy inni będą odpoczywac ...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.08.2011, 14:25
Żmijka...Umarł temat o odpadnięciu nogi Meliksona i jego nie granoiu do końca rundy, więc musza o czymś pisać
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.08.2011 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:14
Szukają już jakichś usprawiedliwień w razie niepowodzeń Wisły...

Zapominają, że to także Zagłębie chciało odwołania meczu, a nie tylko "wiecznie hołubiona" Legia. Zapewne przełożenie tego meczu zaważy na Mistrzostwie Polski, co?

Możecie mnie zjeść i zwyzywać, ale to jest najbardziej zakompleksione forum piłkarskie, jakie widziałam. 10 stron o "niesłusznym" zwycięstwie Lecha, kolejne 10 o "spisku" Legii z odwołaniem meczu... Dziwię się Legionistom, że chce im się tutaj pisać.

PS. Żeby nikogo nie zmyliło moje miejsce zamieszkania - kibicuję Wiśle, od zawsze.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2011, 15:16
Kolega chyba mało widział, jeżeli chodzi o fora klubowe

Sartre napisał(a):Wyświetl post
Chyba koleżanka
Faktycznie. Przepraszam bardzo.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 01.08.2011 o godz. 15:33.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:19
Cytat:
Kolega chyba mało widział, jeżeli chodzi o fora klubowe
Chyba koleżanka, ale co do zasady - prawda Tutaj i tak jest zaskakująco "normalnie". Na innych forach własny klub to zawsze mesjasz narodów, który cierpi za milyjony, a wszystkie decyzje są zawsze przeciwko niemu i zawsze na rzecz klubu - największej kosy (lub chociaż inspirowane przez).

Jedynym wyjątkiem jest forum Legii, gdzie wszystko jest winą ITI i Miklasa
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.08.2011, 15:22
Widze ostatnio sporo ludzi z Warszawy kibicujacych Wisle, Ciekawe czy wielu w Krakowie kibicuje Legii

PS: Ciezko musi byc kolezance na Woli jesli jest za Wisla ;P

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:25
Cytat:
Widze ostatnio sporo ludzi z Warszawy kibicujacych Wisle, Ciekawe czy wielu w Krakowie kibicuje Legii

Podejrzewam, że raczej w barwach po Górczewskiej nie chodzi

A Ci "z Warszawy" za Wisłą to zapewne przeważnie przyjezdni (studia, praca) Ci to pół biedy, gorzej mogą mieć ich potomkowie, weź się uchowaj w państwowej szkole na Woli kibicując Wiśle

Vice-versa to pewnie też działa, bo taka anomalia sama z siebie, to pewnie rzadkość.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.08.2011 o godz. 15:27.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.08.2011, 15:25
kreseq napisał(a):Wyświetl post

to tak jak jakiemuś legioniście, który mieszka np. w Hucie
Odpowiedz cytując
rozbi89
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 01.08.2011, 15:37
Ja jestem z typowo Legijnego miasta jakim jest Mińsk Mazowiecki i daje rade barw nie straciłem co mimo wszystko chyba byłoby bardziej prawdopodobne w samym Krakowie. Ale wracając do tematu uważam, że rzeczywiscie bezsensem było grać w takiej pogodzie tylko tak mi się szkoda moich kumpli zrobiło którzy juz o 14 pojechali na mecz i niestety musili obejsc sie smakiem.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.08.2011, 15:46

A ty skad wiesz ze laseczka mieszka na Woli? Widze ze szybka inwigilacja słuzb miala miejsce

A co do mieszkanów Krakowa kibicujacych Legii... pozdro PzGK!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2011, 15:53

killzone napisał(a):Wyświetl post
A ty skad wiesz ze laseczka mieszka na Woli? Widze ze szybka inwigilacja słuzb miala miejsce

A co do mieszkanów Krakowa kibicujacych Legii... pozdro PzGK!
to jest Stalowa Wola, hahaha
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.08.2011, 15:53

A koledze z Warszawy to tylko Wola na myśli. Jest także Stalowa Wola jak w tym przypadku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów