|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak przy okazji to któryś stadion w Polsce ma/będzie miał rozsuwany dach nad płytą? Z tego co kojarzę to chyba Narodowy ma mieć, ale nie jestem pewien.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Tak, Narodowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za to w meczu z Levadią to była lekka mżawka...
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
"Spotkania Premier League Liverpool - Fulham, Wigan - Aston Villa i Birmingham - Newcastle oraz Arsenal - Stoke zostały przełożone z powodu zbyt obfitych opadów śniegu - poinformowała oficjalna strona internetowa Premier League.W poprzednim sezonie również z powodu złych warunków pogodowych wiele grudniowych meczów ligowych zostało przełożonych." http://www.orange.pl/kid,4000003353,...e,article.html Żeby zakończyć temat: "Do potopu doszło na ulicach Warszawy. Część miasta jest nieprzejezdna, ponieważ na drogach zebrała się warstwa wody o wysokości nawet ponad 30 centymetrów. W gigantycznych rozlewiskach ugrzęzło wiele samochodów. Niektórzy kierowcy zrezygnowali z dalszej jazdy i opuścili podtapiane pojazdy. Na polską stolicę spadło aż 75 litrów deszczu na metr kwadratowy ziemi. To największa ulewa w Warszawie w całej historii pomiarów meteorologicznych. Poprzedni rekord z 17 czerwca 1991 roku wynosił 54 litry. Ruch drogowcy najbardziej sparaliżowany jest w południowej i południowo-zachodniej części stolicy. Pod wodą znalazły się nie tylko osiedlowe drogi, lecz również główne arterie, m.in. ul. Grójecka na Ochocie. Policja prosi kierowców, aby nie wyruszali na drogi, jeśli nie jest to konieczne. Tworzą się długie korki, ponieważ Warszawiacy właśnie wracają z weekendu do swych domów. Z powodu intensywnych opadów przez jakiś czas samolotów nie wyprawiano na lotnisku Okęcie. Obecnie loty odbywają się już na ogół normalnie, ale mogą się jeszcze pojawiać opóźnienia. Potop sięgnął także stadionu na Łazienkowej, gdzie na mokrej murawie nie dało się rozegrać meczu Legii Warszawa z Zagłębiem Lubin. Spotkanie po kilkukrotnym przekładaniu ostatecznie odwołano." http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci...szawa-pod-woda No i kierowca hardkor z miejskiej komunikacji :![]() "Kierowca autobusu linii 177 nie przejmował się ani zalanym tunelem na ul. Cierlickiej, ani strażakami, którzy "wyławiali" uwięzione w ogromnej kałuży samochody. Postanowił sprawdzić możliwości swojego pojazdu. Przejechać się udało, ale jak widać na zdjęciach, nie bez przygód. Podczas niedzielnej ulewy pod wodą znalazła się część ul. Cierlickiej. Najgorzej było pod tunelem, gdzie utknęły samochody. Na ratunek ruszyli strażacy. - Straż pożarna wyciągała dwa zatopione samochody pod tunelem, gdy "szalony" kierowca miejskiego autobusu jechał zamkniętą częścią jezdni. Pasażerowie siedzieli na oparciach siedzeń – donosi internauta Lukasz, który wysłał na Kontakt 24 film i zdjęcia z akcji. Na zdjęciach zrobionych przez internautę widać, jak kierowca autobusu "zanurza" się w wodzie, a później wyjeżdża na powierzchnię niczym amfibia."
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 01.08.2011 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Przykład: http://www.joemonster.org/filmy/3637...awsze_dojedzie ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale dla pasażerów niezłe przeżycie. Musieli wchodzić na fotele, bo woda zaczęła sięgać do kolan
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mecz ostatni Wisły z Górnikiem, sciana deszczu przez cały, dosłowenie cały mecz, ci co byli wiedzą jak mocno lało.
![]() Mimo tego odwodnienie boiska radziło sobie z taka ilością wody. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zrozum to, że w Warszawie wczoraj spadło dużo więcej wody niż w dniu naszego meczu z Górnikiem (zaczęło padać chyba tuż przed meczem). Według pomiarów (a nie "widzimisię") suma opadu dobowego w niedzielę w Warszawie wyniosła 75 mm podczas gdy średnia roczna suma opadów w Polsce to ok. 600m.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jako kibic Wisły mieszkający z W-wie (tylko ciiiiii
) musze przyznać rację tutejszym. Fakt, że lało tu jak nigdy wcześniej jest bezsprzeczny. I zupełnie nie dziwi mnie odwołanie spotkania.Inna sprawa to stadion. Wydaje sie jednak ze za 400 mln PLN moznaby bardziej popracowac nad odprowadzeniem wody... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
ja rozumie przekladanie meczy zuzla bo opady deszczu ale pilki to jednak nie zrozumie - jedyne rozsadne uzasadnienie tej decyzji to fakt ze bedzie mecz z Turasami ... i ulatwienie zadania dla Legii , jestem swiecie przekonany ze ten mecz w Krakowie,Bialymstoku czy Lubinie zostal by rozegrany |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Legia wczoraj
http://www.youtube.com/watch?v=pyFeDYyAzqw http://www.youtube.com/watch?v=HXdotwUXRBM od 2:35 sędzia turla piłkę po murawie a ta sie toczy. Nie było podstaw do odwołania meczu skoro skończyło się tylko na obserwacjach a warunków nie przetestowano. Piłka się toczyła więc nie było podstaw odwołyawć meczu ze względu na złą murawę |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A Wy jeszcze o tym? Darujcie już sobie uszczypliwe komentarze w kierunku kibiców Legii, mecz przełożyli o co wnioskował nie tylko trener Skorża, ale i trener Urban, nie widzę powodów żeby rzucać jakieś bezsensowne podejrzenia, że Legia chciała to przełożyli.
Co do stadionu Legii.. W zeszłym sezonie z powodu ulewy były przekładane spotkania w Niemczech i Holandii, jeden mecz nie odbył sie w Grecji. Troche obiektywizmu Panowie, ja osobiście też nie chciał bym oglądać zawodników Wisełki w takim "losowym" meczu. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A mógłby mi ktoś wyjasnić tylko jedną rzecz. CO Was tak bardzo boli ten przęłożony mecz? Tak łopotologicznie ... Bo ja nie rozumiem ... pierwsza kolejka, ni cholery nie ma to wpływu na układ tabeli, rozstrzygnięcia pucharowe/mistrzowskie czy inne. W żadnym wypadku to że Legia (I ZAGŁĘBIE, bo niektórzy chyba zapominaja, że aby odbył się mecz potrzebne są 2 drużyny...) nie zagrała wczoraj nie robi nam czy innym jakiegoś specjalnego problemu czy tez nie stawia ich w lepszej sytuacji (w jakichkolwiek rozstrzygnięciach). Śmiem wręcz twierdzić, że dla nich to w ostatecznum rozrachunku gorzej, bo będa musieli zagrac ten mecz wciśnięty miedzy inne, wtedy gdy inni będą odpoczywac ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Żmijka...Umarł temat o odpadnięciu nogi Meliksona i jego nie granoiu do końca rundy, więc musza o czymś pisać
![]()
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.08.2011 o godz. 14:30.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Szukają już jakichś usprawiedliwień w razie niepowodzeń Wisły...
Zapominają, że to także Zagłębie chciało odwołania meczu, a nie tylko "wiecznie hołubiona" Legia. Zapewne przełożenie tego meczu zaważy na Mistrzostwie Polski, co? Możecie mnie zjeść i zwyzywać, ale to jest najbardziej zakompleksione forum piłkarskie, jakie widziałam. 10 stron o "niesłusznym" zwycięstwie Lecha, kolejne 10 o "spisku" Legii z odwołaniem meczu... Dziwię się Legionistom, że chce im się tutaj pisać. PS. Żeby nikogo nie zmyliło moje miejsce zamieszkania - kibicuję Wiśle, od zawsze. ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kolega chyba mało widział, jeżeli chodzi o fora klubowe
Faktycznie. Przepraszam bardzo.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 01.08.2011 o godz. 15:33.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tutaj i tak jest zaskakująco "normalnie". Na innych forach własny klub to zawsze mesjasz narodów, który cierpi za milyjony, a wszystkie decyzje są zawsze przeciwko niemu i zawsze na rzecz klubu - największej kosy (lub chociaż inspirowane przez).Jedynym wyjątkiem jest forum Legii, gdzie wszystko jest winą ITI i Miklasa ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widze ostatnio sporo ludzi z Warszawy kibicujacych Wisle, Ciekawe czy wielu w Krakowie kibicuje Legii
![]() PS: Ciezko musi byc kolezance na Woli jesli jest za Wisla ;P ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Cytat:
![]() A Ci "z Warszawy" za Wisłą to zapewne przeważnie przyjezdni (studia, praca) Ci to pół biedy, gorzej mogą mieć ich potomkowie, weź się uchowaj w państwowej szkole na Woli kibicując Wiśle ![]() Vice-versa to pewnie też działa, bo taka anomalia sama z siebie, to pewnie rzadkość.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 01.08.2011 o godz. 15:27.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja jestem z typowo Legijnego miasta jakim jest Mińsk Mazowiecki i daje rade
barw nie straciłem co mimo wszystko chyba byłoby bardziej prawdopodobne w samym Krakowie. Ale wracając do tematu uważam, że rzeczywiscie bezsensem było grać w takiej pogodzie tylko tak mi się szkoda moich kumpli zrobiło którzy juz o 14 pojechali na mecz i niestety musili obejsc sie smakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Widze ze szybka inwigilacja słuzb miala miejsce A co do mieszkanów Krakowa kibicujacych Legii... pozdro PzGK! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|