|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Odnośnie jeszcze tej gówn....j grafiki narzuconej C+ przez ekstraklasę - właśnie wyobraziłem sobie jak "profesjonalnie" wyglądałaby telewizja, którą podobno to szacowne grono chciało stworzyć i sprzedawać poszczególnym platformom. Podziękował.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||
a tak btw- juz raz cytowalem twoje posty ... widze ze nie wyciagnales wnioskow ...(
masz w ogole pojecie co piszesz - czy przepisujesz teksty przyglupich dziennikarzyn - pisalem podczas meczu Legii ze bylo dokladnie 28 czy 29 stopni - zreszta kazdy czlowiek co odwiedzil przynajmniej raz cieply kraj doskonale wie ze jest roznica w wilgotnosci i 30stopni w Turcji a 30 stopni w Polsce to dwa odrebne klimaty przy czym w Polsce taka temperatura jest prawie nie do wytrzymania...(
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 31.07.2011 o godz. 06:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ogólnie widać że przy^^^ się nie wiadomo do czego i wkładasz w moje usta słowa których nie powiedziałem. Typowe - żałosne. Czytasz kolejny mój post i nie wyciągasz wniosków tylko ślepo atakujesz na Piechniczkowej zawiści. Akurat mam pojęcie co pisze i w przeciwieństwie do znacznej części wypowiadajacyh się opieram sie an własnej opini a nie powtarzam to co tłum. Co do temperatury w Gaziantepie to istotnie powtórzyłem za PS bo niby czym innym miałem się kierować |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Ale jeszcze wieksza tragedia sa zwiastuny meczy ekstraklasy na Polsacie Sport...Ta zapowiedz i podklad muzyczny jast tak fantastyczna ze wolal bymogladac reklame proszqw do prania.. ;/ Mam nadzieje ze sie ludzie odpowiedzialni za te sprawy opamietaja i cos z tym zrobia. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Może zmiany przyjdą szybciej niż później bo puki co zamiast zachęcać do oglądania ligi to zniechęcają. Co by nie mówić to C+ zawsze pokazywało Ligę w najwyższym standardzie - to dzięki nim w dużym stopniu poziom atrakcyjności ligi poszedł w górę. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Taki maly offtop : Temperatura w chwili w ktorej wykonujesz wysilek fizyczny jest wazna, ale wazne tez jest to, jaka jest wilgotnosc powietrza. Moze byc 29 stopni, ale jak wilgotnosc podchodzi pod 90% to kazdy by wolal 40 w cieniu.
Cos czuje ze dzisiaj bedzie ciezko, wysilek swoje zrobil ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące tylko zimno i pada zimno i pada" ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nawalka wystawil w pierwszym skladzie tego Milika (17 lat, przyszedl z III ligi, 4 bramki w sparingach) - ciekawe co pokaże ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wlasnie tez mnie to ciekawi. Naprawde nie czesto takie ruchy maja miejsce w ekstraklasie. Zobaczymy jak sie zaprezentuje.
Kwiek coz za strzal ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do obrony się wraca. Ostre wejście na jednym z graczy Śląska. Warto też obserwować Olkowskiego bo podobno się nim interesowaliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No i Śląsk dostaje 1:0... Ciekaw jestem, co o grze piłkarzy z Wrocławia powiedzą nasi forumowi eksperci. Na razie wygląda na to, że drużyna Lenczyka jest fatalnie przygotowana fizycznie (prawie najgorzej w lidze) i ogólnie nieporadna. Myślicie więc, chłopaki, że Lenczyk wyleci po Maaskancie, czy jeszcze przed nim?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
No i Milik z asystą. Bardzo ciekawy piłkarz, mimo 17-stu lat i gry w pojedynkę w ataku, potrafi się utrzymać przy piłce z rywalem na plecach, niezły technicznie. Tak jak już rok temu wspomniałem, Górnik robi świetną robotę jeśli chodzi o wyłapywanie młodych i dawanie im szansy i z czasem efekty będą jeszcze wyraźniej widoczne. Nie mają kasy, sprzedają Jeża i Sikorskiego, a ich gra jest na tym samym poziome, co wiosną, jak na razie.
Również Olkowski wygląda solidnie, raz za razem rwie tam tym swoim skrzydłem. Skorupski w bramce na razie też pewnie. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Slask nic nie gra, moze to jak z Wisla ze odpoczywaja i liga mniej wazna dla nich
? Slabe przygotowanie, zero ruchu do pilki, jakies podania byle do kogo... PS: Czy tylko mnie juz kolejny rok wkurza ten krowi dzwonek na Slasku? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dzwonek jest z Zabrza, a nie z Wrocławia. I nie kolejny rok, a już od wielu lat towarzyszy Żabolom.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zawsze myslalem ze to Wroclaw ma ten dzwonek
Tak czy siak wku*** straszliwie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kolejny znaczy w tym wypadku max 2 lata, bo tyle Śląsk graw Ekstraklasie po pobycie w II lidze ;-) Raczej nie oglądałeś meczy WKSu na zapleczu hehe
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
No raczej nie mam w zwyczaju ogladac spotkan WKSu
Na zapleczu ogladam jak juz Pogon albo od biedy Znicz ( jak jeszcze gral Slabo sie chlopaki prezentuja ale mysle ze cos wcisna znajac zycie w ostatnich 5 minutach. Nie sadze by powtorzyli w tym roku 2 miejsce w lidze, nawet jak beda grac to samo co rok temu. PS: Nie zdziwie sie jak najlepiej prezentujaca sie druzyna w pierwszej kolejce bedzie... Podbeskidzie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Z zaciekawieniem czekam na Legia-Zagłębie. Mam znaczne oczekiwania. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ależ niewiele brakło teraz Olkowskiemu, dobry drybling i Kelemen ratuje Śląsk. Myślę, że dwóch bramek by nie odrobili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Olkowski to nie ten mlody co go Staszek VALX obserwowal ponoc? o znowu jego wejscie..
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Gornik naprawde fajnie gra, moze to nie jakies super akcje, ale wystarczaja by siac postrach w szeregach Slaska.
Slask zawodzi...Czyzby Orest jednak nie byl takim cudownym trenerem? U niego poczatki dobre, a im dalej tym gorzej. Marszalek - znaczne oczekiwania? Moim zdaniem bedziemy grac to co zwykle, czyli wrzutki na Ljuboje, albo wieczne klepanie pileczki bez ladu i skladu. Janek dobrze ustawi druzyne i moim zdaniem Zaglebie bedzie mialo przewage w tym meczu. Pogoda do d... przed chwila byla burza, pada nadal i kij wie jak Macius ich ustawi
Ostatnio edytowane przez kreseq : 31.07.2011 o godz. 14:53.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Voskamp ladnie pogrywa. A mowili ze kaleka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie patrze na grę Górnika i zauważyłem, że robią to, czego my jakoś nie możemy w tym sezonie - mianowicie, gdy Górnik atakuje to w polu karnym Śląska jest 4 piłkarzy Górnika i dlatego atak sprawia zagrożenie. A u nas zwykle stoi sam biedny Genkov otoczony defensorami przeciwnika...nikt nie gra na niego piłek, bo jak? Nikt nie wchodzi w pole karne żeby mu pomóc bo każdy chce zagrać na niego piłkę i błędne koło się zamyka. Czasem tylko Mały przyświruje i tak tym zaskoczy przeciwnika, że coś z tego zrobi...a reszta "strzela" z dystansu w trybuny albo ciągle wycofuje piłkę.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Powiem tak, jedno drugiego nie implikuje. Legia też ma dobre zaplecze młodzieży w składzie, a kasę mają sporą jak na nasze warunki. Wręcz przeciwnie, w Polsce kluby będące w sytuacji finansowej podobnej do Górnika zazwyczaj szły na łatwiznę i faszerowały kadrę szrotem ze Słowacji, Serbii, Czech itd., czy też starych, wypalonych Polaków.
Za przykład niech służy np. ŁKS, który olał sprawę młodzieży, sprowadził Bykowskich i innych Łabędzkich i obronę mają żenującą, przód bardzo przeciętny. Inne, nie tak odległe przykłady to Odra Wodzisław, Arka Gdynia czy Polonia Bytom - który z tych klubów postawił mocno na młodzież? Ano żaden. Poszli na łatwiznę i zapłacili za to degradacją. Górnik natomiast stara się nie przegapić żadnego talentu, którym im się nawinie, szczególnie w regionie, stawia u siebie na szkolenie. I tak powinien wyglądać każdy nasz średniak, wtedy też los klubu nie będzie uzależniony od bytu w Ekstraklasie i poniekąd łaski sponsorów. W Górniku natomiast jak ktoś się w ME wyróżnia, to zaraz go wypożyczą do Katowic czy Radzionkowa, potem wraca taki Skorupski, Olkowski i jest zawodnikiem gotowym do grania. Za to należą im się wielkie brawa.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 31.07.2011 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Zobaczymy jak wy dzisiaj zagracie, podbudowani zwycięstwem w "piekle" ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Mamy meczyk ale jak juz wspominalem nie mam 20 lat i sa sprawy wazne i wazniejsze w zyciu kazdego doroslego czlowieka
Juz 1-1 ciekawy czy pojda za ciosem, troche czasu jeszcze jest. Junior_Battle - Nie graj lepiej Urban dobrze ustawi druzyne, Macius bedzie praktykowal dzide na Vrdoljaka a zmeczenie bedzie, zawsze tak jest. Podporke mozesz zastosowac ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zastanawiam się czy nie zagrać na Legie, kresek jak tam nastroje w stolycy? nie są jakoś bardzo zmęczeni ?
|
|
|