The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 16:17
Hanys napisał(a):Wyświetl post
\ Ruch to kiedyś może i była większa marka ale teraz to lepszy doping miała Cracovia dzisiaj i więcej kibiców było na stadionie niż na tym kurniku Ruchu jest.
No mają parchy lepszy doping bo zbudowali im zadaszony w całości stadion ale do mnie bardziej przemawia to w jakich liczbach Ruch potrafi od wielu lat jeździć na wyjazdy mimo przeciętnych wyników, my jeszcze niedawno mogliśmy pomarzyć o takich wyjazdach. Ale wiem dla ciebie ważniejsze jest to że na Wisłę przyjdzie w Środę 15000 pikników i na tej podstawie oceniasz potencjał kibicowski ekipy.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 16:21
i po 1. Żewłakow, trzeba powiedzieć, że ładnie.
Zobaczymy, który z braci będzie mieć więcej bramek
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2011, 16:22
No to Kosa zabłysnął:/
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.07.2011, 16:22
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
No mają parchy lepszy doping bo zbudowali im zadaszony w całości stadion ale do mnie bardziej przemawia to w jakich liczbach Ruch potrafi od wielu lat jeździć na wyjazdy mimo przeciętnych wyników, my jeszcze niedawno mogliśmy pomarzyć o takich wyjazdach. Ale wiem dla ciebie ważniejsze jest to że na Wisłę przyjdzie w Środę 15000 pikników i na tej podstawie oceniasz potencjał kibicowski ekipy.
niekoniecznie pikników, ale tych komercyjnych turystów, którzy kreują się na kibiców, bo dobry piknik nie jest zły

Ta grupa ludzi o której pisze to nie jest siła kibicowska... typowy piknik przynajmniej regulrnie chodzi na mecze i jest tym kibicem.

Kosa czerwień
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.07.2011 o godz. 16:25.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 16:23
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
Wśród fanatyków Ruchu widziałem szalik w biało czerwone pasy...
-Resovią?
-ŁKS?
-Cracovia?
Pewnie coś Ci się pojebało, szalik Widzewa
Odpowiedz cytując
zibi2000
Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2011, 16:25
Junior_Battle napisał(a):
Wśród fanatyków Ruchu widziałem szalik w biało czerwone pasy...
-Resovią?
-ŁKS?
-Cracovia?
Znawcą tematu nie jestem, ale z tego co wiem to Ruch ma zgodę z Widzewem.
Odpowiedz cytując
JaQ_TSW
Member

Stary 30.07.2011, 16:25
Może to nie jest do tematu , ale Ci którzy zakupili dziś PS ze Skarbem Kibica niech sobie obczają listę królów strzelców ze wszystkich lat i zwrócą uwagę na strzelca poprzedniego sezonu (2011 jak coś)
Odpowiedz cytując
JaQ_TSW
Member

Stary 30.07.2011, 16:26
strona 27 jak coś
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 16:27
JaQ_TSW napisał(a):Wyświetl post
Może to nie jest do tematu , ale Ci którzy zakupili dziś PS ze Skarbem Kibica niech sobie obczają listę królów strzelców ze wszystkich lat i zwrócą uwagę na strzelca poprzedniego sezonu (2011 jak coś)
Wlasnie ide kupic, specjalnie zeby zobaczyc o czym piszesz...

Brawo
Odpowiedz cytując
JaQ_TSW
Member

Stary 30.07.2011, 16:28
Tyle czasu na przygotowanie tego dodatku i takie gafy robią .. ehh
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 30.07.2011, 16:35
Ruch 2:1 GKS
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2011, 16:39
Karny dla Ruchu, mimo, że słuszny, to decyzja podjęta po parunastu sekundach. Poza tym, powinien być powtórzony, bo dwóch kopaczy wbiegło w pole karne, zanim oddany został strzał. Generalnie, sędziowie nie mieli najlepszego dnia, ale wygrana Ruchu (patrząc z perspektywy tylko drugiej połowy) zasłużona.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.07.2011, 16:40
No i proszę ... 12 bramka. 3 bramki na mecz, na półmetku kolejki. Fajne otwarcie sezonu. Pora na nas Głowna twierdzi ze Wisła w ustawieniu 1-4-4-2 wiec powinno być ofensywnie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2011, 16:44
JaQ_TSW napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Frankowski - 14
o co chodzi ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
manian
Member

Od: 09.2010

Stary 30.07.2011, 16:47
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Karny dla Ruchu, mimo, że słuszny, to decyzja podjęta po parunastu sekundach. Poza tym, powinien być powtórzony, bo dwóch kopaczy wbiegło w pole karne, zanim oddany został strzał. Generalnie, sędziowie nie mieli najlepszego dnia, ale wygrana Ruchu (patrząc z perspektywy tylko drugiej połowy) zasłużona.
Osobiście wole 5-10 sekund opóźnienia w reakcji sędziego, niż żeby miał skrzywdzić któraś z drużyn i wypatrzeć wynik. Oglądałem cały mecz i sędziowanie jak najbardziej poprawne. Pełna zgoda że wygrana Ruchu zasłużona, mecz na słabym poziomie ale to Ruch chciał bardziej wygrać.
Odpowiedz cytując
JaQ_TSW
Member

Stary 30.07.2011, 16:48
popatrz na zespół dla jakiego zdobył te 14 bramek
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2011, 16:54
manian napisał(a):Wyświetl post
Osobiście wole 5-10 sekund opóźnienia w reakcji sędziego, niż żeby miał skrzywdzić któraś z drużyn i wypatrzeć wynik.
A co by miał w tym wyniku "wypatrzeć"?
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.07.2011, 17:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Frankowski - 14
o co chodzi ?
Że grał w klubie Wisła Kraków, a nie Jagiellonia Białystok...

noi po ptokach 1:0 w dupe...
Ostatnio edytowane przez jendrus : 30.07.2011 o godz. 18:33.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.07.2011, 18:43
ja pier**le takie sędziowanie...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.07.2011, 18:47
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
nie sędziowanie, tylko Wisła musi stworzyć sobie mnóstwo sytuacji, żeby jakąś wykorzystać, a strzałow jest jak na lekarstwo.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2011, 18:48
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Seedziowanie? Chlopak, jakby grali jak powinni to mielibysmy w dupie sedziowanie, Wisla gra BARDZO SLABO i widzewowi sie to zwyciestwo niestety nalezalo bardziej niz nam.. i to jest smutne i przed sroda mam nadzieje ze to bedzie dla nich kubel zimnej wody.
Edytka: Dobrze,ze remis, ale gra bardzo slaba
Ostatnio edytowane przez vabanq : 30.07.2011 o godz. 18:55.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.07.2011, 18:53
Czyli mozna stwierdzic ze Wisla miala kupe szczescia ze zremisowala? Tak to moim zdaniem wygladalo.

Nie smieje sie bo my jutro mozemy zagrac gorzej, po prostu stwierdzam co widzialem, a widzialem mizerie straszliwa.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 18:56
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Czyli mozna stwierdzic ze Wisla miala kupe szczescia ze zremisowala? Tak to moim zdaniem wygladalo.

Nie smieje sie bo my jutro mozemy zagrac gorzej, po prostu stwierdzam co widzialem, a widzialem mizerie straszliwa.
Poczatek sezonu - mozemy sie martwic gra a nie wynikami
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2011, 18:57
więcej szczęścia niż rozumu. widać że trochę zlekceważyliśmy Widzew i chłopaki grali ja do Ciebie a Ty do mnie. o obronie nie będę wspominał...
cieszmy się z 1 pkt i czekajmy na zamknięcie kolejki..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 30.07.2011, 18:57
Olali to... żenada! Jak tak można?

Jak widziałem jak sie ruszali, to krew zalewała... rozumiem oszczędzanie się, ale wpuscił by rezerwowych ktorzy by walczyli o miejsce i wygrali bez problemu... masakra.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2011, 18:59
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Dobrze widzisz, padaka straszna.
Biegali jakby mieli nasrane w portkach.
Może to problem z motywacją, mam nadzieje, że suszarka w szatni po meczu zadziała.
Na dzień dzisiejszy 4 słaby mecz Wisły w tym sezonie. Mając tylu kreatywnych piłkarzy nie potrafimy sobie stworzyć z Skonto czy dzisiaj 3-4 stuprocentowych sytuacji. Tak to widzę.
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 30.07.2011, 19:00
zauważyliście że jak broni Jovanić to często piłka ląduje na naszej poprzeczce , z Liteksem dwa razy i dziś również dwa
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.07.2011, 19:04
Zauwazylem ze od czasu kiedy "nasza liga jest sliniejsza, powstaja piekne stadiony i mamy coraz lepszych graczy" coraz czesciej widzi sie zawodnikow ktorzy przechodza obok meczu.
Widzew szarpal i cos tam chcial grac, Wisla grala chodzonego, Melikson jako jedyny ruszal sie szybciej niz prusak popsikany kwasem bornym.
Genkov chyba znowu sie zablokuje na jakis czas, Wilk - jedyny Polak w pierwszym skladzie jakby w ogole nie gral, Nunez...sorry nie chce mi sie opisywac

Te nasze zespoly "czolowe" zaczynaja przypominac niewolnikow, ktorzy pracuja tylko wtedy, kiedy straznik stoi nad nimi i chce pocisnac ich kijem po nerach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2011, 21:54
Wisła jest najsłabiej przygotowana szybkościowo ze wszystkich drużyn ligowych - nie wiem z czego to wynika ale sytuacja nic się nie poprawia i powoli trzeba sie przyzwyczaić że lepiej nie będze. Najlepiej wyglądają piłkarze którzy są u nas od niedawno (Biton) czy nie grali z różnych przyczyn - Garguła.

Najśmieszniejsze jest że Maskant w ogóle nie wspomina o tym aspekcie i w każdej wypowiedzi mówi o tym ze jest zadowolony a w ogóle to Wisła dobrze zagrała.

Powtarzałem to po meczu w Rydze, powtarzałem to po rewanżu, i powtarzałem po meczu w Łoweczu. Wisła ma 0 szybkości ! nawet Melikson jest 30 % wolniejszy niz był - dalej o grywa przeciwników ale nie odjeżdża im tak bardzo jak kiedyś na 2, 3 metrach. Jakby to był 1 czy 2 mecz to można było pisać że się poprawi - od ta,tego czasu mija miesiąc a nie zmienia się nic.

Ludzie z którymi oglądałem mecze 1 kolejki zgodnie mówili ze Wisła pod tym względem prezentuje sie najgorzej w całej lidze.

Szkoda - bo po dobrych (solidnych) transferach i dużym szczęściu w doborze przeciwników w pucharach to mógł być dla nas przełomowy sezon. Żebyśmy fizycznie wyglądali identycznie jak 0,5 roku temu to o LE byłbym 100% pewien, a o LM można było by naprawdę realnie pomarzyć. Niestety znowu coś zawalono na początku - nie mam pojęcia co - co może nam zepsuć cały sezon.

Oby świeżość przyszła szybko bo słaby miesiąc czy 2 w lidze mogą być nie do nadrobienia jeżeli konkurenci wystartują dobrze.

Teraz trzeba wywalczyć ten awans z Litexem za wszelką cenę to jest szansa że może za jakiś czas lepsza forma przyjdzie. Walczyć zębami i pazurami jeśli będzie trzeba.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 30.07.2011 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 30.07.2011, 22:18
Angmir napisał(a):Wyświetl post
(...)
1. Rozumiem, że dokładnie przeanalizowałeś przygotowanie każdej drużyny Ekstraklasy oglądając przynajmniej po dwa mecze wszystkich ekip?
2. Może dasz im trochę więcej niż jeden mecz i zrozumiesz, że mogli przygotować zespół tak, by fizycznie najlepiej prezentował się w okolicach 4tej rundy el. do LM?
dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów