The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2011, 19:00
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Narazie to Wisła ma MP więc nie wiem po co już myślicie o tym co będzie za rok. Skupcie swoją uwagę lepiej na walce o LM bo co jak co ale gra w LM jest ważniejsza niż MP.
Dobrze sie czujesz?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2011, 19:00
Średnia wieku piłkarzy pierwszej jedenastki ŁKS - prawie 31 lat
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.07.2011, 19:02
Titto napisał(a):Wyświetl post
Kiełb jednych z najbardziej utalentowanych piłkarzy
Dla mnie to jeden z najbardziej przereklamowanych piłkarzy w ekstraklasie...

Niestety nie mogę dla przypomnienia puścić filmiku jak wiązał nogi obronie Manchesteru City i jak znakomicie wyprowadzał akcje bo ktoś usunął ten filmik z youtuba...

ale na pocieszenie masz to:
http://www.youtube.com/watch?v=cuZYyYM6NN4

Pokaż mi drugiego piłkarza z Polski który ma taką technikę.
dziękuję, dobranoc ;]
Ostatnio edytowane przez Hanys : 29.07.2011 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.07.2011, 19:02
Jak dla mnie ten nowy "sygnał", statystyki, składy przed meczem, zegar itp, o wiele gorsze niż w poprzednich sezonach, zmieniła się firma produkująca sygnał ? Jak dla mnie teraz jest gorzej ...
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dobrze sie czujesz?
Nie, mam kaszel.

A o co pytasz dokładnie?
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2011, 19:07
jeszcze jedno mi sie przypomniało - gdzie sie ....a podzialy statystyczne porwnania poszczegolnych zawodnikow? straty/odebrane pilki/strzaly. Gdzie grafika ze strzalami? gdzie wykaz kto ile popelnil fauli, byl faulowany, oddawal strzaly, gdzie linia spalonego przy powtórce? Dramatyczne te transmisje... pomijam już fakt że zaczęła się bez jakiegokolwiek intro i zakończyłą też "bez słowa"...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.07.2011, 19:08
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niedawno (na wiosnę) stwierdziłem podobnie, że Jagiellonia nie będzie się liczyła w walce o MP. Oczywiście podobnie byłem zaatakowany przez forumowych speców, którzy pytali i kpili czy dostałem info telef. na ten temat. Potem jakoś tak zniknęli z eteru. Dlatego pogadamy po jakimś czasie. I zobaczymy kto kogo będzie traktował poważnie.
Z tego co pamiętam też pisałem w tym samym tonie, że Probierz i jego ekipa spuści mocno z tonu. Mało brakowało, a wylądowaliby w drugiej połowie tabeli. Może kolejki, albo dwóch zabrakło.

Co do Amiki? Na pewno zaskoczyli in plus dla siebie. ŁKS zagrał raczej mizernie i można powiedzieć, że po stracie pierwszych dwóch bramek było już po meczu. Poczekajmy jednak do 4-5 kolejki jak wyklaruje się jakaś czołówka.

Nie chciałem pisać, ale dla mnie w tym roku będą bardzo duże dysproporcje między górą, a dołem tabeli.
Ton nadawać będą: Legia, Wisła, Śląsk, Amika i Zagłębie Lubin (tak, tak dobrze przeczytaliście).
O miejsca pucharowe, bądź tuż za nimi będą jeszcze walczyły: Groclin, Lechia, Cracovia no i może Jaga.
Cała reszta na czele z ŁKS-em i Koroną będą ciułały po punkciku.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2011, 19:12
Narzekacie na jakość transmisji to przypomnijcie sobie jak realizowane były mecze w Orange Sport. Mecze transmitowane przez Polsat są odpowiednikiem meczy z Orange Sport. Poczekajcie na mecze które C+ ma na wyłączność.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:12
a Lechia Gdańsk?

Myślę że posiadacze tego cuda będą spinać poślady żeby się jakoś na nim prezentować.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.07.2011, 19:13
Chyba ktos idzie na majstra...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.07.2011, 19:15
Czampion juz wita do krainy gnijacego ziemniaka, lige mozna zakonczyc

Jak patrze kto ten mecz sedziowal to juz sie nie dziwie, ze dwie bramki to sedziowskie prezenty.

Typowy polski mecz w naszej lidze, dwa byki sedziego, samoboj i prezent obroncy i mamy 5:0. Pewnie teraz przez najblizszy tydzien bedzie wielki halas, ze znamy po pierwszej kolejce kandydata nr 1 do MP. My robmy swoje i lejmy na kuchenki. Mamy taki potencjal, ze jezeli sami sobie psikusa nie zrobimy to tytul obronimy.
Ktos wie czy Kolton przezyl ten mecz?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 29.07.2011, 19:16
Może i ŁKS przegrywa, ale fizjoterapeutkę ma fajna http://www.facebook.com/profile.php?id=100001463814268
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 29.07.2011, 19:18

dziękuję, dobranoc ;]
Ja też kiedyś z "krzyżaka" strzeliłem bramkę z podobnej odległości.
A o mojej technice mogę powiedzieć tyle, że fart, że te orliki mają odgradzającą siatkę za bramkami bo musiałbym zbyt często po piłkę "latać".
Z resztą widać, że sam Kiełb się zdziwił jak tą bramkę strzelił, mało co się nie połamał.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.07.2011, 19:18
Nigdy się specjalnie nie przysłuchiwałem wypowiedziom prezesa Wojciechowskiego, ale słucham go teraz przed meczem z Lechią... Kur*** ten gość naprawdę o piłce nie ma zielonego pojęcia, bredzi strasznie... mam nadzieję, że ten śmieszny klubik z Konwiktorskiej znowu utknie w środku tabeli a Wojciechowski zniknie raz na zawsze z polskiej piłki...Pani z ŁKS-u śliczna
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:22
Ja tam Wojciechowskiego lubię - spoko kolo... robi trochę szumu koło siebie ale potrafi wypromować swoich zawodników i zna ich wartość, nie to co inni polscy działacze. Nie daje też za wygraną, nie lekceważy lenistwa tylko od razu zsyła na upokorzenie do Mlodej Ekstraklasy, nie c*pi się kasą o ile są wyniki. A ten system premiowy jest świetny...bo mobilizuje do gryzienia trawy na boisku - przyjemne z pożytecznym bo mogą być i sukcesy i większa kasa dla piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

River napisał(a):Wyświetl post
Czampion juz wita do krainy gnijacego ziemniaka, lige mozna zakonczyc

Jak patrze kto ten mecz sedziowal to juz sie nie dziwie, ze dwie bramki to sedziowskie prezenty.

Typowy polski mecz w naszej lidze, dwa byki sedziego, samoboj i prezent obroncy i mamy 5:0. Pewnie teraz przez najblizszy tydzien bedzie wielki halas, ze znamy po pierwszej kolejce kandydata nr 1 do MP. My robmy swoje i lejmy na kuchenki. Mamy taki potencjal, ze jezeli sami sobie psikusa nie zrobimy to tytul obronimy.
Ktos wie czy Kolton przezyl ten mecz?
Wszystkie bramki by chętnie Rudnevsowi zapisał.
Nie wie ktoś z kim komentował mecz Kołtoń i jak wyglądała transmisja w Polsacie?
Odpowiedz cytując
tommasi
Member

Od: 08.2006

bredzi nie bredzi,ale Irka Jelenia po cichaczu chce sciagnac
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:24
Joshua TS napisał(a):Wyświetl post
Nigdy się specjalnie nie przysłuchiwałem wypowiedziom prezesa Wojciechowskiego, ale słucham go teraz przed meczem z Lechią... Kur*** ten gość naprawdę o piłce nie ma zielonego pojęcia, bredzi strasznie... mam nadzieję, że ten śmieszny klubik z Konwiktorskiej znowu utknie w środku tabeli a Wojciechowski zniknie raz na zawsze z polskiej piłki...Pani z ŁKS-u śliczna

Ja tam Wojciechowskiego lubię - spoko kolo... czasami można się pośmiać z jego komentarzy ;D ogólnie zabawny gość z poczuciem humoru... i jego słynny cytat "pogoniłbym go" - robi koło siebie sporo szumu ale za to potrafi wypromować swoich zawodników i zna ich wartość, nie to co inni polscy działacze. Nie daje też za wygraną, nie lekceważy lenistwa tylko od razu zsyła na upokorzenie do Mlodej Ekstraklasy, nie c*pi się kasą o ile są wyniki. A ten system premiowy jest świetny...bo mobilizuje do gryzienia trawy na boisku - przyjemne z pożytecznym bo mogą być i sukcesy i większa kasa dla piłkarzy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

emj10 - gdyby pilka nozna byla tak przewidywalna, to bukmacherzy wycofali by ta dyscypline z zakladow.

Najbardziej sie wzmocnily Wisla i Legia. Obydwu klubom paradoksalnie na zle moze wyjsc gra w pucharach.
Natomiast glowna sila Amiki bedzie w tym sezonie zgranie i chec rewanzu za nieudany sezon. Bakero jest tu nieistotny.

Czuje, ze Wisle nie uda sie obronic tytulu. Mysle ze tytul trafi do Waszawy - nie wiem tylko czy do Polonii czy Legii.
Ewentualnie sezon szoku i MP trafia na Kaluzy (tfu, tfu!)
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Niestety nie mogę dla przypomnienia puścić filmiku jak wiązał nogi obronie Manchesteru City i jak znakomicie wyprowadzał akcje bo ktoś usunął ten filmik z youtuba...

dziękuję, dobranoc ;]
Mierzejewski, Błaszczykowski, Peszko i jeszcze kilku innych by się znalazło.
Poza tym technika to nie wszystko. Taki Essomba z Jagiellonii dysponował bardzo przyzwoitą techniką, a mimo to "Pszczółki" miały z niego mało pożytku. To samo u nas Andy Rios.
Kiełb jest moim zdaniem zawodnikiem podobnej charakteryzacji do wymienionej wyżej przeze mnie dwójki - zdecydowanie za długo trzyma piłkę, za często zamiast bezpośrednio podać niepotrzebnie drybluje, trzyma bezsensownie piłkę.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Piotson napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie bramki by chętnie Rudnevsowi zapisał.
Nie wie ktoś z kim komentował mecz Kołtoń i jak wyglądała transmisja w Polsacie?
Z Przemysłem Pełką, z tego co wiem. A transmisja tak samo jak w C+. Ten sam sygnał.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:27
Titto napisał(a):Wyświetl post
Mierzejewski, Błaszczykowski, Peszko i jeszcze kilku innych by się znalazło.
Poza tym technika to nie wszystko. Taki Essomba z Jagiellonii dysponował bardzo przyzwoitą techniką, a mimo to "Pszczółki" miały z niego mało pożytku. To samo u nas Andy Rios.
Kiełb jest moim zdaniem zawodnikiem podobnej charakteryzacji do wymienionej wyżej przeze mnie dwójki - zdecydowanie za długo trzyma piłkę, za często zamiast bezpośrednio podać niepotrzebnie drybluje, trzyma bezsensownie piłkę.

A ile ten Rios dostał szans? Zamiast niego to grał Żurawski. Mnie się gra Riosa zawsze podobała...

O ile zawodnik przy dryblowaniu piłki nie traci to może ją trzymać nawet cały mecz jak dla mnie... wazne zeby coś z tą piłką później ciekawego zrobił, a zawodnicy o dobrej technice lubią się popisać niekonwencjonalnym i dokładnym zagraniem... Kiełb moim zdaniem jest świetnym grajkiem, tylko trochę wolnym i szybko męczacym się.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2011, 19:28
Ja tam Wojciechowskiego lubię - spoko kolo... robi trochę szumu koło siebie ale potrafi wypromować swoich zawodników i zna ich wartość, nie to co inni polscy działacze. Nie daje też za wygraną, nie lekceważy lenistwa tylko od razu zsyła na upokorzenie do Mlodej Ekstraklasy, nie c*pi się kasą o ile są wyniki. A ten system premiowy jest świetny...bo mobilizuje do gryzienia trawy na boisku - przyjemne z pożytecznym bo mogą być i sukcesy i większa kasa dla piłkarzy.
Rzeczywiscie bardzo ciekawy gosc:

Mamy lepszy skład od Legii i Lecha, od Wisły zreszta tez Ktos tam pisał, ze nie bylo wczesniej wstepu do meczu - otoz był tylko taki jak teraz, graficzny przedstawiajacy loga druzyn ekstraklasy - czyli badziewny, poprzednie bylo lepsze
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.07.2011, 19:29
tommasi napisał(a):Wyświetl post
bredzi nie bredzi,ale Irka Jelenia po cichaczu chce sciagnac
Wojciechowski myśli, że Irek to jest Jeleń i pójdzie do tego klubu? Złudne marzenia J.W. Constructions.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:30
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Narzekacie na jakość transmisji to przypomnijcie sobie jak realizowane były mecze w Orange Sport. Mecze transmitowane przez Polsat są odpowiednikiem meczy z Orange Sport. Poczekajcie na mecze które C+ ma na wyłączność.
Jak podejrzewałem, sygnał ten sam co w poprzednim meczu niestety ... Komentator ze składami nie nadąża
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.07.2011, 19:31
Ewentualnie sezon szoku i MP trafia na Kaluzy (tfu, tfu!)

Masz dobrego dilera!
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.07.2011, 19:32
KTO zrobił Lechii Gdańsk bluzy bramkarskie w czerwono-białe PASY?!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.07.2011, 19:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niedawno (na wiosnę) stwierdziłem podobnie, że Jagiellonia nie będzie się liczyła w walce o MP. Oczywiście podobnie byłem zaatakowany przez forumowych speców, którzy pytali i kpili czy dostałem info telef. na ten temat. Potem jakoś tak zniknęli z eteru. Dlatego pogadamy po jakimś czasie. I zobaczymy kto kogo będzie traktował poważnie.
Jeszcze w 26tej kolejce Jaga była na drugim miejscu w tabeli. Jeśli oni nie liczyli w walce o MP, to kto się liczył?
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 19:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiscie bardzo ciekawy gosc:

Mamy lepszy skład od Legii i Lecha, od Wisły zreszta tez Ktos tam pisał, ze nie bylo wczesniej wstepu do meczu - otoz był tylko taki jak teraz, graficzny przedstawiajacy loga druzyn ekstraklasy - czyli badziewny, poprzednie bylo lepsze
Ja bym się tak nie śmiał, bo w ostatnim meczu wiadomo jaki był wynik...
ale teraz już Mierzeja nie ma to wątpię ze Polnia będzie w pierwszej 3 pod koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2011, 19:40
Ja bym się tak nie śmiał, bo w ostatnim meczu wiadomo jaki był wynik...
z Barceloną u siebie też wiadomo jaki był wynik
czyli Wisła ma lepszy skład od Barcy bo wygrała z nimi mecz, a Podbeskidzie lepszy od Wisły bo wygrał z nią mecz

Kto ma lepszy skład okaże się pod koniec. Wyznacznikiem siły danej drużyny nie jest ani jeden, dwa czy 6 meczów. A cały sezon. Bo można wygrać z Barcą chociaż jesteśmy od niej dużo , dużo słabsi, można z Podbeskidziem chociaż jesteśmy zdecydowanie lepsi od nich czy Polonia może z nami chociaż nie miała wtedy podbitki do nas. Zdarza się, nie zawsze lepszy wygrywa.
Ostatnio edytowane przez CH. : 29.07.2011 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów