The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 11:45
Mamy zagwarantowane.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2011, 11:46
Już mam dość tego psioczenia na grę Wisły z Litexem.
w dwumeczu nie chodzi o to samo co w lidze gdzie w każdym meczu chce się strzelić jak najwięcej goli, pojedyncze porażki i tak można sobie odbić w kolejnych spotkaniach.
W pucharach gra się tak aby meczu na wyjeździe nie przegrać, a mecz u siebie wygrać. (widać to wyraźnie na kursach bukmacherów). Meczu z Litexem nie tyle co udało nam się nie przegrać, ale udało się nam wygrać. Zrobiliśmy więcej niż to było zakładane.
Gole zdobyte przez Wiślaków cieszą bardzo gdyż były one zdobyte dzięki indywidualnym umiejętnościom naszych zawodników (co jest kolejnym dowodem na to że jesteśmy drużyną lepszą), a nie te wymęczone akcje zawodników z Łowecza (w dużej mierze spowodowane przez Diaza_. Ich gol po rykoszecie, drugi nieuznany chm.. prawidłowo (w końcu to my raz mieliśmy szczęście), niepodyktowany karny po ewidentnym faulu na Ilievie itd.
Perspektywy przed tą drużyną są, a kiedy wróci Pereiko defensywa będzie pewniej grała.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 27.07.2011, 11:48
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jak sie ma to do kolejnego stwierdzenia

Dodam, że podpisuje się pod pierwszym zdaniem ale nie pod ostatnim ....
Ano tak, ze czestsza gra pressingiem, wychodzenie do przeciwnika, nie musi odrazu przekreslac calej, ogolnej taktyki nalozonej na druzyne. W tym przypadku - bardziej defensywnej.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.07.2011, 11:53
spy11 napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że Litex był lepszy, ale lepszy nie zawsze wygrywa. Prawda jest taka, ze jakby było 2-1 ale dla Litexu to taki wynik byłby bardziej sprawiedliwy (dlatego też cieszę się jak cholera, że piłka nie zawsze jest sprawiedliwa). Litex miał więcej dobrych sytuacji, ale my mieliśmy więcej szczęścia.
Ja myślałem że bycie lepszym w piłce noznej oznacza wbicie wiekszej ilości bramek od przeciwnika. Ale widać chyba się myliłem. Co dla was oznacza bycie lepszym w tym sporcie? To nie jest jazda figurowa na lodzie, tutaj nie liczy się styl a wynik. Piłka nozna to nie tylko strzały i sytuacje podbramkowe ale też hektolitry potu wylanego podczas meczu, walka bark w bark, cwaniactwo, doświadczenie. Czy wy graliście kiedyś w piłke oprócz orlika albo playstation?
Czy was ludzie do reszty popieprzyło za przeproszaniem, przeciez dla niektórych nawet wygranie LM byłoby powodem do narzekań bo np. Real miał 5 słupków i był lepszy (co to w ogóle znaczy bycie lepszym w piłce noznej?) a my strzeliliśmy gola z dupu bo całkiem przypadkiem... WTF?
Kto będzie nad tym dywagował kto miał więcej szczęścia a kto miał więcej sytuacji. A nie zastanawialiście się że to wynikało z naszej taktyki? Litex zespół ok, wybiegany, mieli pojęcie o co chodzi i nie powiem że nie ale to my byliśmy cwańsi, to my byliśmy lepiej przygotowani do tego meczy kondycyjnie a to też sa elementy piłki noznej.

krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
@PANDEMONIUM proszę przeczytaj mojego posta jeszcze raz, a jak to nie pomoże to drugi a nawet trzeci, najlepiej do skutku aż zrozumiesz co napisałem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. W takim razie zapytam wprost. Co dla Ciebie znaczy, że byliśmy drużyną lepszą? .
hmm poczekaj niech się zastanowię... czekaj czekaj, chyba dlatego że strzeliliśmy o jedną bramkę więcej od przeciwnika. Teraz ty mi odpowiedz, co dla Ciebie oznacza że Litex był drużyną lepszą od Wisły? Słucham?

Co dla Ciebie jest wyznacznikiem "lepszości"?! Proszę Cię nie dyskutuj z faktami i nie uprawiaj demagogii. .
Przecież to ty dyskutujesz z faktami a te sa takie że na boisku okazaliśmy się lepsi od przeciwnika strzelając mu bramkę więcej? I kto tu dyskutuje z faktami? Kto uprawia demagogie?
Dla mnie wyznacznikiem lepszości jest strzelenie bramki więcej od przeciwnika. A dla Ciebie?
Strzały? Sytuacje? Bieganie? Prosze o odpowiedź.

Co ma przygotowanie fizyczne do szybkości?! Poważnie? Przecież szybkość jest jednym z elementów (podstawowych) przygotowania fizycznego. Ba, jednym z ważniejszych a Ty się pytasz co ono ma wspólnego z przygotowaniem fizycznym. No comment. .
No comment to jest chyba do Twojej wypowiedzi powyżej. Szybkość jest naturalna a przygotowanie fizyczne mozna wytrenować poprzez trening wytrzymałościowy oraz siłowy. Oczywiście odpowiednio dobierając proporcję.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.07.2011, 11:56
Odnośnie Lameya to dobrze ,że filemon przypomniał niektóre wpisy pewnych osób na tym forum po ogłoszeniu tego transferu bądź tuż przed tym i nie chodzi mi tylko o samą krytykę tego transferu nie znając w ogóle piłkarza ale o to ,że pewne osoby po prostu obrażały go jako człowieka i piłkarza z czego jeden osobnik z nickiem " Angmir " zapadł mi w pamięci szczególnie wykazując się nadzwyczajnym chamstwem , prostactwem i brakiem szacunku do drugiego człowieka ! Obrażał go od kalek , zer ,Lamerów , itp. szydził z niego , nabijał się i sprawiało mu to wielką frajdę - oczywiście nikt nie reagował na to. Ci którzy czytali wtedy jego prowokujące wpisy na forum bądź shoutbox-ie wiedzą o czym mówię . Jeśli to forum ma prezentować jakiś poziom to dla takich osób nie powinno być tu miejsca a takie chore posty od razu powinny być usuwane a ich autorzy powinni ponieść za brak rozumu karę w postaci bana długoterminowego jak nie dożywotniego !
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.07.2011, 11:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Genkov jest bardzo slaby, szkoda ze musi grac pelne mecze.
Słabo, to on grał ze Skonto. Akurat wczoraj robił to, co powinien - walczył, przepychał się i wychodził na prostopadłe podania. Była taka jedna sytuacja, gdzie Nunez powinien wypuścić go na sam na sam, a zdecydował się na strzał. Gdyby wtedy padł gol pewnie zupełnie inaczej oceniano by Gienka.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 27.07.2011, 12:06
jova napisał(a):Wyświetl post
Akurat wczoraj robił to, co powinien - walczył, przepychał się i wychodził na prostopadłe podania. Była taka jedna sytuacja, gdzie Nunez powinien wypuścić go na sam na sam, a zdecydował się na strzał. Gdyby wtedy padł gol pewnie zupełnie inaczej oceniano by Gienka.
Absolutnie się zgadzam. Było parę dobrych sytuacji na prostopadłą do Gienka. Od Melexa ,Ilieva i właśnie Nuneza. Nie szukali go w tym meczu nasi pomocnicy
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.07.2011, 12:07
Iliev w meczu ze Skonto dostał żółtą kartkę za symulowanie faulu w polu karnym, dlatego teraz to jest jego 2 żółta:/
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2011, 12:16
licoo napisał(a):Wyświetl post
Iliev w meczu ze Skonto dostał żółtą kartkę za symulowanie faulu w polu karnym, dlatego teraz to jest jego 2 żółta:/
Jak dla mnie to był oczywisty karny ale cóż.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 27.07.2011, 12:17
Zacznę od tyłu. Czy Ty uważasz, że na składowe przygotowania fizycznego składa się tylko siła i wytrzymałość? Proszę Cię nie kompromituj się bo to forum czyta trochę osób. Weź pierwszą lepszą książkę studenta AWF do ręki i zobaczysz, że na przygotowanie fizyczne składa się więcej elementów, min; szybkość,zwinność,gibkość, skoczność,przyspieszenie, siła,koordynacja ruchowa i jeszcze inne których nie mam zamiaru Tobie wymieniać. Mylisz się twierdząc, że szybkości nie można poprawić. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale błagam Cię nie powielaj ich min. na forum.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem odróżnić drużynę lepszą od tej skuteczniejszej! Tak jak to ktoś przede mną napisał, nie zawsze wygrywa lepszy, i tak było właśnie wczoraj. Ja Ci już napisałem co jest dla mnie wyznacznikiem lepszości ale widzę znów nie doczytałeś więc powtórzę na przykładzie wczorajszego meczu. Umiejętne operowanie piłką, utrzymywanie się przy niej, wymienianie podań (również z pierwszej piłki), wychodzenie na pozycje, ilość przeprowadzonych akcji zakończonych strzałami, płynność w grze, wygrane pojedynki 1-1 i wiele innych. Napewno nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że lepszy jest zawsze zespół który strzelił więcej bramek od przeciwnika bo to często nieprawda, np. tak jak wczoraj. I proszę Cię jeszcze raz o obiektywizm bo patrząc wczoraj na naszą grę to w przekroju całego meczu nie widziałem tych pięknych składnych akcji, wymian piłki i gradu strzałów. Litex nas cisnął przez cały mecz i pisząc, że byliśmy lepsi mówisz nieprawdę. Owszem w bramkach byliśmy lepsi 2-1 a to świadczy tylko (albo aż) o naszej lepszej skuteczności ale napewno nie o naszej lepszej grze.

Jakbyś czytał w całości moje posty to byś wiedział, że na naszą grę nie narzekałem. Byłem nawet umiarkowanie zadowolony. Uważam, że jako drużyna nie zagraliśmy najgorzej a wynik jest cudowny!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.07.2011, 12:31
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to był oczywisty karny ale cóż.
No co Ty piszesz, o ile pamietam to jeszczce wiekszy zajac niz wczoraj....

http://www.youtube.com/watch?v=0zk0wemoY08 2:24
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2011, 12:36
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No co Ty piszesz, o ile pamietam to jeszczce wiekszy zajac niz wczoraj....

http://www.youtube.com/watch?v=0zk0wemoY08 2:24
Wydaje mi się, że mu się pomyliło z karnym w meczu z Litexem

http://www.youtube.com/watch?v=k2Ku62ODbz8
Ilekroć to oglądam, tym bardziej jestem przekonany o karnym.
Nie obchodzi to nikogo, czy Iliev szukał karnego, czy nie. Obrońca dał się nabrać, zrobił ruch nogą, zahaczając Ilieva - karny.

Misha[Pl] napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nikt nie pisze o Jaliensie. Według mnie najlepszy obrońca we wczorajszym meczu. Wyszło dlaczego Maaskant tak upiera się na jego grę w pierwszej 11. Może nie ma super warunków fizycznych ani nie jest zbyt silny ale rewelacyjnie się ustawia i gra bardzo inteligentnie.
Oprócz tego, że zgubił krycie Toma, przez co straciliśmy pierwszą bramkę.
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.07.2011 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 12:39
Jakoś nikt nie pisze o Jaliensie. Według mnie najlepszy obrońca we wczorajszym meczu. Wyszło dlaczego Maaskant tak upiera się na jego grę w pierwszej 11. Może nie ma super warunków fizycznych ani nie jest zbyt silny ale rewelacyjnie się ustawia i gra bardzo inteligentnie.

P.S. Jako aktywny sędzia piłkarski uważam że powinny być podyktowane obydwa karne (i ten dla Wisły i ten dla Litexu). Pierwszy był raczej ewidentny ale sędzia był troszkę źle ustawiony co przeszkodziło mu w poprawnej ocenie sytuacji. Drugi karny też powinien być podyktowany ale z własnego doświadczenia wiem że takie przewinienia są szczególnie ciężkie do wyłapania. Co do nieuznanej bramki - zgodnie z przepisami sędzia postąpił prawidłowo. Faul z kategorii "miękkich". Sędzia mógł zarówno gwizdnąć jak i puścić. Z uwagi iż cały mecz gwizdał dosyć delikatnie, nie pozwalając na ostrą walkę, decyzję można uznać za prawidłową.
Ostatnio edytowane przez Misha[Pl] : 27.07.2011 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.07.2011, 12:39
filemon napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę mała część z gorzkich żali wylewanych przy transferze Lameya:

i na koniec wisienka:

tymczasem, żeby mi nikt nie zarzucił, że ja też krytykowałem:

Wszystkie cytaty z Polityki transferowej.
Mam nadzieję, że większość wyciągnie wnioski.

Tymczasem w rewanżu liczę, że stadion zrobi swoje, Roberto zmieni stosownych piłkarzy i wygramy bez żadnych nerwów. Co zapewne oznacza, że znowu bawimy się w defensywę

PS: Przypominam o prośbie użytkownika Wielki_Człowiek

PS2: Nie ma sprawy, polecam sie na przyszłość
Co za asy. Wszyscy ci forumowi eksperci i jasnowidze powinni trafić na jakąś listę totalnie skompromitowanych forumowiczów. Przypomnę tylko, że takie akcje są cały czas, w poprzednim okienku była ostra jazda po Pareice. Niektórzy nigdy się nie nauczą i zawsze będą gwałcić innych swoimi "mądrościami". Chyba rzeczywiście opcja ignoruj jest jedynym rozwiązaniem.

Angmir natomiast powoli zapewnia sobie tytuł inteligentnego inaczej trolla roku 2011.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2011, 12:48
Zacznę od tyłu. Czy Ty uważasz, że na składowe przygotowania fizycznego składa się tylko siła i wytrzymałość? Proszę Cię nie kompromituj się bo to forum czyta trochę osób. Weź pierwszą lepszą książkę studenta AWF do ręki i zobaczysz, że na przygotowanie fizyczne składa się więcej elementów, min; szybkość,zwinność,gibkość, skoczność,przyspieszenie, siła,koordynacja ruchowa i jeszcze inne których nie mam zamiaru Tobie wymieniać. Mylisz się twierdząc, że szybkości nie można poprawić. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale błagam Cię nie powielaj ich min. na forum.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem odróżnić drużynę lepszą od tej skuteczniejszej! Tak jak to ktoś przede mną napisał, nie zawsze wygrywa lepszy, i tak było właśnie wczoraj. Ja Ci już napisałem co jest dla mnie wyznacznikiem lepszości ale widzę znów nie doczytałeś więc powtórzę na przykładzie wczorajszego meczu. Umiejętne operowanie piłką, utrzymywanie się przy niej, wymienianie podań (również z pierwszej piłki), wychodzenie na pozycje, ilość przeprowadzonych akcji zakończonych strzałami, płynność w grze, wygrane pojedynki 1-1 i wiele innych. Napewno nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że lepszy jest zawsze zespół który strzelił więcej bramek od przeciwnika bo to często nieprawda, np. tak jak wczoraj. I proszę Cię jeszcze raz o obiektywizm bo patrząc wczoraj na naszą grę to w przekroju całego meczu nie widziałem tych pięknych składnych akcji, wymian piłki i gradu strzałów. Litex nas cisnął przez cały mecz i pisząc, że byliśmy lepsi mówisz nieprawdę. Owszem w bramkach byliśmy lepsi 2-1 a to świadczy tylko (albo aż) o naszej lepszej skuteczności ale napewno nie o naszej lepszej grze.

Jakbyś czytał w całości moje posty to byś wiedział, że na naszą grę nie narzekałem. Byłem nawet umiarkowanie zadowolony. Uważam, że jako drużyna nie zagraliśmy najgorzej a wynik jest cudowny!
Napisałem do Ciebie odpowiedź ale przypadkiem mi się skasowała i nie chce mi się pisać raz jeszcze odpowiedzi w pierwotnej formie.
W skrócie jeśli chodzi o przygotowanie szybkościowe i fizyczne to być może masz rację, nie chce na ten temat dywagować, koniec tematu.
Jesli chodzi o dalszą część to spójrz sobie na statystki meczu.
Po drugie wymieniłeś tyle elementów piłkarskiego rzemiosła który opanował Litex że ktoś kto nie widział meczu czytając Twoją wypowiedź może odieść wrażenie że Bułgarzy grają w piłke na poziomie Bayernu albo Interu.
Apeluje o trochę rozsadku w ocenianiu Litexu. Wybiegana drużyna, dobrze wyszkolona technicznie i nic ponadto.

PS.
Właśnie przeczytałem fajny komentarz na wislaportal, zamieszony przez Grzegorza S

Zaś co do Bułgarów
organizacyjnie na poziomie miasteczka nie na 40.000, ale na 5000 mieszkańców. W naszych miastach powiatowych plakaty na mecz w IV ligach wyglądają znacznie lepiej nie wspominając o nieosiąganym dla klubu Litex poziomie plakatów w naszej II lidze. Tak to zapraszaja na mecze na Wawelu, przykładowo Garbarnie stac by plakaty drukowac a nie wypisywać długopisem. Dalej mieścina na Bułgarskim zadu...piu bez lotniska, ze stadionikiem zbudowanym w 47 dni skręconym z blachy. Pełna prowizorka. Zaś co do poziomu grania to owszem dużo biegania dużo wiatry i futbol osiedlowy jakieś indywidualne popisy zero taktyki obrona dziurawa jak sito i pajacowanie, na które dawał się nabierac sędzia efekt aż 22 faule z naszej strony głównie spowodowane nurkowaniem rywala. Dalej Sędzia nie gwizdnął przy stanie 0-1 ewidentnego karnego na Ilievie i było by po ptokach i skończyło pogromem. Dalej zespół Litexu tak się profesjonalnie zabiegał kręcąc tempem grania, że w 60 minucie zawodnicy nie mieli siły celnie strzelac podawać motali się w indywidualne pojedynki z naszymi zawodnikami walili piłka głównie po trybunach 20 strzałów i tylko 8 celnych a bramka przypadkowa po odbiciu piłki o noge Sobola , bowiem gdyby nie to, to ten strzał nie wszedł by w światło bramki. Dalej przypominam strzał w słupek poprzeczkę to strzał niecelny. I dalej to wiesniackie zachowanie w końcówce świetnie wykorzystane przez Wiślaków, którzy z radością uczestniczyli w przepychance byle ująć troche czasu. Wisła w tym meczu wykazała swa piłkarską wyższośc i dojżałość wyczekała rywala zadała dwa ciosy przy odrobinie szczęścia Ilieva i innej decyzji sedziego za faulu na nim skończyło by się tak 4-1 i nie było by niedomówień. Zespół Bułgrasi to wiele wiatru i granie pod siebie. Jnna sprawa, że dwóch zawodników Litexu natychmiast powinno dostać propozycje kontraktów z Wisły jeden naprawdę usr..ał życie Diazowi w tym meczu. Całe szczęście, że Maaskant posadził na ławie Pajlicia bo było by krucho. Wisła wygrała zasłużenie bo piłkarsko jst lepszym zespołem grającym ze świadomościa celu głównego. Gramy jak w lidze o wynik konkretnie i konsekewntnie. Do daje realne szanse na awans do fazy grupowej pucharów a czy to bedzie Liga Mistrzów czy Europejska zobaczymy. Jeśłi taką gre przełozomy na ligę to kolejny tytuł będziemy święcić w okolicach połowy marca.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.07.2011, 12:55
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co za asy. Wszyscy ci forumowi eksperci i jasnowidze powinni trafić na jakąś listę totalnie skompromitowanych forumowiczów.
Totalnie skompromitowanych ?
Człowieku , wyciągaliśmy wnioski , które mogły być jedne . Sam na pewno miałeś podobne odczucia, tylko się nie wypowiadałeś, proste.
Ja Michaela nie obrażałem , tylko analizowałem fakty , a z ówczesnych źródeł wynikało ,że gość jest po prostu już wypalony i to nie ten sam piłkarz co w PSV w 2006.
Wczoraj zaskoczył wszystkich pozytywnie ( zresztą ze Skonto też ) i oby tak dalej.

ps. Tak wyglądał mój post:
"Myślę,że trzeba na chłodno przeanalizować pewne fakty , a są one takie:
1. Gość wzięty po starej znajomości Stana.
2. Forma wielką niewiadomą,w poprzednim klubie 4 mecze => skauci nie mieli prawa go obserwować
3. Przebyte kontuzje urozmaiconego rodzaju => duże prawdopodobieństwo kolejnych mikrourazów eliminujących go z poszczególnych meczy.
4. Wiele meczy w PSV kiedy po prostu wymiatali i w Holandii i w Europie=> duże doświadczenie

Podsumowując fakty są takie,że Michael Lamey ( racjonalnie myślać ) będzie niewypałem i kariery u nas nie zrobi. Miejmy nadzieje,że się mylę lub Valckx ma jeszcze kogoś w zanadrzu."
Ostatnio edytowane przez blanco : 27.07.2011 o godz. 13:01.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 27.07.2011, 13:01
Cytat:
Po drugie wymieniłeś tyle elementów piłkarskiego rzemiosła który opanował Litex że ktoś kto nie widział meczu czytając Twoją wypowiedź może odieść wrażenie że Bułgarzy grają w piłke na poziomie Bayernu albo Interu.
Apeluje o trochę rozsadku w ocenianiu Litexu. Wybiegana drużyna, dobrze wyszkolona technicznie i nic ponadto.
Przecież ja nigdzie nie napisałem, że Litex opanował te elementy idealnie. Wymieniłem punkty w których LITEX był lepszy od WISŁY bo tego ode mnie chciałeś. Nie nadinterpretuj po swojemu moich wypowiedzi proszę.

No spoko komentarz tylko co on wnosi do naszej dyskusji to nie wiem. Przecież od pierwszego zdania widać, że gość jest prześmiewczy i ironiczny w swoim komentarzu więc nawet nie staram się go brać na poważnie.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2011, 13:01
Wszyscy, którzy krytykują styl wygranej, zapominają, że przechodzi ta drużyna, która wbije więcej bramek, ta, która wygra!

Poza tym, wygranych się nie osądza.

P.S. Jako aktywny sędzia piłkarski uważam że powinny być podyktowane obydwa karne (i ten dla Wisły i ten dla Litexu). Pierwszy był raczej ewidentny ale sędzia był troszkę źle ustawiony co przeszkodziło mu w poprawnej ocenie sytuacji.
Jak dla mnie to to trochę wyglądało na celowe zagranie Iliev'a. Widać było w powtórce, że mógł go obiec, ale On poszedł prosto, na jego nogę. Inna sprawa, że tak się teraz pisze a na boisku się trochę inaczej "myśli". Z drugiej strony obrońca dość daleko wysunął nogę do przodu. Sprawa dyskusyjna..

Co do drugiego karnego nie wypowiadam się ; nie mogę Sobie przypomnieć sytuacji, a nieuznana bramka - tam ewidentnie, z każdej kamery było widać, że go fauluje.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2011, 13:02
blanco napisał(a):Wyświetl post
Totalnie skompromitowanych ?
Człowieku , wyciągaliśmy wnioski , które mogły być jedne . Sam na pewno miałeś podobne odczucia, tylko się nie wypowiadałeś, proste.
Ja Michaela nie obrażałem , tylko analizowałem fakty , a z ówczesnych źródeł wynikało ,że gość jest po prostu już wypalony i to nie ten sam piłkarz co w PSV w 2006.
Wczoraj zaskoczył wszystkich pozytywnie ( zresztą ze Skonto też ) i oby tak dalej.
Dla mnie wszyscy Ci którzy tak mówili o Lameyu powinni odszczekać to opublicznie. Tak kolego jesteście totalnie skompromitowani i przyjmij to do wiadomości, pochyl głowę i posyp popiołem.
Fakt jest taki ze na razie te wasze analizowanie faktów o kant dupy mozna rozbić. Internetowi znawcy i eksperci którzy w piłke grają jedynie wtedy jak brat odpali Grajstacje.
Odpowiedz cytując
Aro733
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 27.07.2011, 13:05
siema wszystkim mam takie pytanie czy karnet może mi kupić inna osoba czy musze byc osobiście? nie wiedzialem gdzie napisac więc za chwile usuniecie dzięki z gory;]
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.07.2011, 13:05
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na prawde bardzo dobrze zagral Nunez we wczorajszym meczu - to co pisali kibice Quilmes to był zwykły fałsz z ich strony bo gosc potrafi grac w pilke. Jak na pierwszy mecz o stawke wypadl bardzo dobrze.
kolend napisał(a):Wyświetl post
- Całkiem fajnie Nunez, może tamte teksty na forach były prawdziwe, że nie dał rady... ale na tamten poziom, a na poziom naszej ligi będzie extra?
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nunez - spodobał mi się w tym meczu - nie bał się brać odpowiedzialności za grę - dysponuje soczystm strzałem i potrafi walczyć o piłkę w środku pola - najwyżej podchodził pressingiem - aczkolwiek niestety pressing w wykonaniu Wisły bardziej przypomina "pressing Iwańskiego" niż np. Rapidu Bukareszt z meczu z Wisłą.......
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
za Kirma od kopa niech wchodzi Nunez , chłopak udowodnił w tym meczu o stawke że naprawde może być przydatny
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Krytykom powiem też, że mecz Nuneza mi się nawet podobał. W niektórych etapach jego gry było widać znacznie lepsze wyszkolenie techniczne, niż graczy Liteksu.
No to widzę, że nie jestem osamotniony w ocenie Nuneza. Na prawdę, jak na zawodnika z Ameryki to bardzo szybko się zaaklimatyzował. Co mnie zdziwiło najbardziej? Akcja w której odepchnął rękoma dwóch zawodników Litexu i dryblingiem uwolnił się z ich pressingu. Klasa europejska. Każdy trener z naszej ekstraklasy powtarza że zawodnicy zza oceanu potrzebują trochę czasu aby przystosować się do naszej piłki i odrazu nie grają na wysokim poziomie: Rengifo i Henriquez z Lecha, Diaz ze Śląska, Cabral z Legii, a nawet nasi Marcelo i Diaz. A tu Nunez odrazu wchodzi w 3 meczu w pierwszej jedenastce w mega-ważnym meczu i zastawia się, nie traci piłek, strzela bomby z dystansu, normalnie jak Injac z Lecha.
Panowie i Panie oby tak dalej a szykuje się drugi Cantoro
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.07.2011, 13:08
Widzę, że teraz następuje przechył w drugą stronę- każdy, kto nie skakał z radości po transferze Lameya (czy wzorem przyjętym w przypadku pisania o Basałaju też w dobrym tonie będzie pisanie Pana Lameya? ) ten nie jest za Wisłą i musi zginąć. Opanujcie się, i jedni i drudzy. Część z tych krytykantów i tak nigdy nie będzie zadowolonych, a część to po prostu dzieciarnia, jak Angmir, który pewnie wróci na forum za miesiąc pod inną ksywką, bo wątpię, żeby miał odwagę przyznać się do błędu (tak, świadomie prowokuję). Natomiast na wychwalanie pod niebiosa też przyjdzie jeszcze czas (mam nadzieję) jeśli uda mu się utrzymać obecną dyspozycję w pozostałych meczach, albo przynajmniej większości z nich. Moim zdaniem obawy przed tym transferem były uzasadnione, o czym pisze już blanco. Jak dla mnie, jego stanowisko jest rozsądne.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.07.2011, 13:09
Czasem to nie Czarek Wilk asystował przy bramce Meliksona?
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Panowie , nawet dziecko wie co to jest "be" a co "cacy"
Nasza gra byle be...
Nasz wynik byl cacy...

Mistrz Polski niepowinien tak grac na wyjazdach, myslac o LM nie moze byc takiego chaosu.
Genkov jest bardzo slaby, szkoda ze musi grac pelne mecze. Wydaje sie ze Bitona spotka ten sam los co Riosa.
Ciekawe jak zagramy w 4 rundzie na wyjezdzie, pewnie znow bedzie kilka wariantow a zagramy tak samo jak zawsze. Tylko pilkarze sie wymienia miedzy soba. Ciezko dostrzec niby to dobieranie taktyki pod rywala, liczenie ze ktos blysnie i cos strzeli naprawde zaczyna irytowac.
Akcja Litexu po ktorej lobem pilka minela cala nasza defensywe jak dzieci nasowa pytanie:
Czy to my jestesmy tacy slabi i tylko kwestia czasu jak ktos zapakuje nam kilka goli? Gra toporna i chaotyczna taktycznie?
A moze to Litex jest poprostu od nas lepszy technicznie , gra bardziej kombinacyjnie i mile dla oka?
Dariook Mistrz Polski ma grać tak aby wygrywać. Na piękne wygrane w Europie będzie jeszcze czas. Niestety ale na dzień dzisiejszy nie mamy potencjały aby prezentować taką grę w Europie z podobnymi efektami.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Przecież ja nigdzie nie napisałem, że Litex opanował te elementy idealnie. Wymieniłem punkty w których LITEX był lepszy od WISŁY bo tego ode mnie chciałeś. Nie nadinterpretuj po swojemu moich wypowiedzi proszę.

No spoko komentarz tylko co on wnosi do naszej dyskusji to nie wiem. Przecież od pierwszego zdania widać, że gość jest prześmiewczy i ironiczny w swoim komentarzu więc nawet nie staram się go brać na poważnie.
Czyżby?

A więc pozwolę sobie wymienić te elementy w którym wg Ciebie nas przewyższali

Umiejętne operowanie piłką,
utrzymywanie się przy niej,
wymienianie podań (również z pierwszej piłki),
wychodzenie na pozycje,
ilość przeprowadzonych akcji zakończonych strzałami,
płynność w grze,
wygrane pojedynki 1-1

sory może nie jestem jakimś wybinym expertem ale jak dla mnie połowa z tych czynników które wymieniłeś (utrzymywanie się przy piłce, wymienianie podań (również z pierwszej piłki),wychodzenie na pozycje, ilość przeprowadzonych akcji zakończonych strzałami) i w których Bułgarzy byli od nas rzekomo lepsi wynikają z taktyki nakreślonej przez trenera a ta z koleji zależy od charakteru meczu, tego czy mecz jest na wyjeździe, od przeciwnika itd Nie sądzisz?

Pozatym operowanie piłką i płynność w grze to chyba to samo czyż nie?
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.07.2011, 13:10
kpn napisał(a):Wyświetl post
Czasem to nie Czarek Wilk asystował przy bramce Meliksona?
Tak, to Czarek asystował.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2011, 13:11
Pozwolę sobie na chłodną obserwację wczorajszego spotkania. Wisła zagrała wczoraj z kontrataku, momentami zbyt defensywnie, ale myślę, że za tydzień ta gra będzie wyglądać trochę lepiej. Słabo zagrała Wisła w pierwszej połowie, w drugiej była już lepsza organizacja gry. Zmiany Maaskanta były całkiem niezłe, niewątpliwie lepsze aniżeli w meczach ze Skonto. Naszym problemem było zbytnie cofnięcie się do tyłu. W meczu z Litexem w przyszłą środę powinniśmy zagrać trochę wyżej, starać się prowadzić grę i zakładać pressing na połowie przeciwnika, zmuszać ich by nie operowali piłki głównie po prawej stronie, gdzie grał wczoraj najlepszy chyba zawodnik na boisku Tom. Wiadomo, że u siebie mamy przewagę boiska, wszak trzeba uważać, bo Litex jest groźny i jest w stanie sprawić niespodziankę. Musimy pierwsi strzelić gola, a potem to już zwycięstwo mamy raczej w kieszeni.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.07.2011, 13:13
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
No to widzę, że nie jestem osamotniony w ocenie Nuneza. Na prawdę, jak na zawodnika z Ameryki to bardzo szybko się zaaklimatyzował. Co mnie zdziwiło najbardziej? Akcja w której odepchnął rękoma dwóch zawodników Litexu i dryblingiem uwolnił się z ich pressingu. Klasa europejska. Każdy trener z naszej ekstraklasy powtarza że zawodnicy zza oceanu potrzebują trochę czasu aby przystosować się do naszej piłki i odrazu nie grają na wysokim poziomie: Rengifo i Henriquez z Lecha, Diaz ze Śląska, Cabral z Legii, a nawet nasi Marcelo i Diaz. A tu Nunez odrazu wchodzi w 3 meczu w pierwszej jedenastce w mega-ważnym meczu i zastawia się, nie traci piłek, strzela bomby z dystansu, normalnie jak Injac z Lecha.
Panowie i Panie oby tak dalej a szykuje się drugi Cantoro
Co do Nuneza mam podobne zdanie. Myślałem ,że to jest jakiś "ogórito", ale wczorajsze spotkanie pokazało ,że ma ten zawodnik jakość. Wczoraj zagrał bardzo poprawnie. Strzały z dystansu , dokładnie podaje, umie założyć pressing. Widać ,że jeszcze bardzo brakuje mu zrozumienia z kolegami, ale to przyjdzie z czasem. Czytałem z nim wywiad na jakimś portalu i może rzeczywiście w Argentynie ta presja ze strony kibiców była dla niego psychologicznie nie do zniesienia. Teraz w Wiśle ma czystą kartę może z nią zrobić wszystko.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.07.2011, 13:13
Ja tam uważam że z taką grą defensywą wszystkich obrońców to łatwo nie będzie nam w iv rundzie . Jest chaos straszny , obrona się gubi gdy jest ostry pressing na naszej połowie to nie napawa optymizmem...
Zupełnie nie rozumiem wypowiedzi że to wioska ten Łowecz i powinno być 4-1 !!! mysle Panowie bez przesady . Ta drużyna Bułgarska pokazała wczoraj charakter i dobrze że mecz się tak ułożył że z początku przy naporze ich przetrwaliśmy , później gol dla nas to ułożyło ten mecz równie dobrze po 20 minutach mogło być 2-0 litex i wtedy dopiero były by nerwy a rywal poszedł by za ciosem . Także ogólnie uważam jak większość wczoraj przede wszystkim dopisało nam szczęście. Do tego klasę pokazali Sobol Melikson , przyzwoicie Lamey Nunez , reszta na normalnym poziomie plus minus ... Ogólnie walczymy i to widać u wszystkich że choć jest dużo mankamentów nikt nogi nie odstawia i daje z siebie wszystko to może napawać optymizmem.
Borinho
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2011, 13:14
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że teraz następuje przechył w drugą stronę- każdy, kto nie skakał z radości po transferze Lameya (czy wzorem przyjętym w przypadku pisania o Basałaju też w dobrym tonie będzie pisanie Pana Lameya? ) ten nie jest za Wisłą i musi zginąć. Opanujcie się, i jedni i drudzy. Część z tych krytykantów i tak nigdy nie będzie zadowolonych, a część to po prostu dzieciarnia, jak Angmir, który pewnie wróci na forum za miesiąc pod inną ksywką, bo wątpię, żeby miał odwagę przyznać się do błędu (tak, świadomie prowokuję). Natomiast na wychwalanie pod niebiosa też przyjdzie jeszcze czas (mam nadzieję) jeśli uda mu się utrzymać obecną dyspozycję w pozostałych meczach, albo przynajmniej większości z nich. Moim zdaniem obawy przed tym transferem były uzasadnione, o czym pisze już blanco. Jak dla mnie, jego stanowisko jest rozsądne.
To nie chodzi o to czy jest krytykowany czy chwalony bo kazdy ma prawo ale o to aby krytyka albo chwalenie były zasadne a nie z dupy wziete na podstawie wróżenia z fusów. Na razie Lameya w skali 1-5 oceniam na 4+ za to że dobrze się ustawian, ma dobry odbiór, jest walecznym, ma pojecie o taktyce, jest doświadczony i przede wszystkim dużo daje drużynie w ofensywie. Moze nie jest strusiem pędziwiatrem ale jak dla mnie wymiana Cikosa na Lameya przemawia na korzyść obu Holendrów (Staszka i Michaela)
Jesli Stan ma zatrudniać takich zawodników po znajomości to niech robi to jak najczęściej.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 27.07.2011 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów