The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 08:35
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Kolejny dobry mecz Lameya.
jeszcze przed oczami mam posty ekspertów z tego forum, którzy 5 minut po transferze już wiedzieli że koleś nie będzie się nadawał nawet do podawania piłek, a co dopiero do grania w piłkę. To tak ogólnie do szacownego grona ekspertów piłkarskich.

mecz ? lepszy niż ten wyjazdowy z Skonto, biorąc pod uwagę że w miedzy czasie rusza liga, w rewanżu powinno być również lepiej.
Styl gry, szczęście... ? słowa mojego znajomego "pierwsze mecze pucharowe są zawsze chujowe", trzeba je prostu wygrać i iść dalej.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.07.2011, 08:47
Podobał mi się strasznie występ Chaveza, gdyby nie on, to dostalibyśmy kilka bramek więcej niż tylko tą jedną. Ciesze się, że go wykupili bo to nasz najlepszy obrońca, póki co.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.07.2011, 08:49
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba zartujesz z tym kirmem. przeciez on zepsol kazda pilke jaka mial. nieudane dryblingi zonglerki podania. to bylo zenujace. gosc wszedl na zmeczonego rywala a zabierali mu pilke jak dziecku.
A co nowego ? W lidze to samo, jedyna różnica, że wpychał ogórom bramy z niczego.

Odnosnie bramki Lameya. Tak się zastanawiałem, gdzie ja widziałem podobnego gola i mam
http://www.youtube.com/watch?v=RWEVZA010iE
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.07.2011 o godz. 08:53.
..
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.07.2011, 08:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mecz trochę przypomniał ten z Beitarem w Jerozolimie z tym, że mieliśmy zdecydowanie więcej szczęścia.
Również odniosłem takie wrażenie - zresztą przeciwnik o podobnym poziomie.

Wynik jest więcej niż dobry - wygraną i strzelenie 2 bramek na wyjeździe jeszcze wczoraj rano każdy przyjąłby z pocałowaniem pewnej częsci ciała (nie chodzi o rękę).

Jovanić - od roku na przedpolu jest ofiarą i tak pozostało. Nie wiem co doskonalą z nim trenerzy bramkarzy, ale powtarzając słowa Lenczyka - Potrzebujemy 2 bramkarza - 3-ego (Kurto) już mamy. Jovanicia oddać nawet za 100 tys euro gdziekolwiek.......

Lamey - poprzednio w Rydze "asysta" a teraz gol. Panowie jak się ma w meczu 2-3 sytuacje trzeba je wykorzystywać. Oglądając powtórki przypominam sobie jak w takiej sytuacji zachowałaby się wiekszość znanych napastników polskich - a tutaj loba zaserwował obrońca - w obronie nie był może ideałem, ale to nie jego stroną szła większość akcji.

Jaliens - 2 błędy - za daleko od Toma przy strzelonej bramce - nie zdążył go zablokować, przy drugim golu (nieuznanym) stał jakby zapuścił korzenie - nawet nie podszedł/niewyskoczył do piłki. Z drugiej strony trzymał przyzwoicie środek obrony, gdyż moim zdaniem słabiej zagrał.....

PS. Prosze malkontentów o przypomnienie mi kiedy wygraliśmy w 3 rundzie eliminajci LM mecz wyjazdowy ?
Chavez - kilka razy przegrał starcia - widać było, że Litex to nie Arka, Widzew czy Ruch. Z drugiej strony słabszy występ Osmana łączy się z tym, że opuszczał środek bo starał się asekurować lewą obronę, gdzie ziała potężna dziura spowodowana przez....

Juniora Diaza - oj nie będzie chyba najlepiej wspominał powrotu do zespołu Diaz - jego strona ciągnęły huraganowe ataki, a Junior wspomagany przez Chaveza praktycznie stopował góra 1 na 10 piłek. Pytanie pt. co z lewym obrońcą - jest nadal aktualne..... Diaz zagrał słabiej od Paljicia - może spróbować lewonożnego Bunozę albo Nuneza na tej pozycji

Sobolewski - 2 asysty i zastopowanie strzału w końcówce - jednym słowem bohater meczu !!!! Zagrał zdecydowanie najlepszy mecz w Wiśle od conajmniej pół roku, wprawdzie druga asysta bardziej moim zdaniem przypadkowa niż mierzona, ale lczią się fakty. A te mówią, że Sobol w tym meczu orał za 2 bo

Wilk - zagrał zdecydowanie słabiej. Irytujące było w grze obu defensywnych pomocników, że byli w praktyce ustawieni na 30 metrze, a Bułgarzy w środku boiska operowali piłka jak chcieli - nie atakowani etc. Podejrzewam tutaj dobór taktyki Maskanta. Z drugiej strony - grając 3 pomocników w środku przegrywamy wlakę o środek pola. Wilk słabszy od Sobola, ale nie zszedł poniżej przyzwoitego poziomu.

Nunez - spodobał mi się w tym meczu - nie bał się brać odpowiedzialności za grę - dysponuje soczystm strzałem i potrafi walczyć o piłkę w środku pola - najwyżej podchodził pressingiem - aczkolwiek niestety pressing w wykonaniu Wisły bardziej przypomina "pressing Iwańskiego" niż np. Rapidu Bukareszt z meczu z Wisłą.......

Melikson - Pernew wiedział kto jest najgroźniejszy w drużynie Wisły i piłkarze Liteksu podwajali Melexa. Sporo strat, ale zrobił to co powinien zrobić wykorzystał 100% sytuację - patrz Lamey odnośnie strzału.....

Iliev - wychodził na pozycję starał się szarpać i rozgrywać, ale minus za idiotyczną zółtą kartkę, po której zaraz straciliśmy gola. Wykluczył się z rewanżu. Podobnie jak Melex podwajany w kryciu....

Genkov - nie wiem czy grał jako napastnik bo często grał w bocznych sektorach boiska, często w okolicach połowy - prtzeciętny występ, ale Bułgarzy na tyle się go obawiali, że również był podwajany w kryciu - co nie było specjalnie trudne, Wisła atkaowała małą ilością graczy....Zresztą Genkov do gry z kontry nie za bardzo pasuje, gdyż nie dysponuje odpowiednią szybkością i przyspieszeniem

Kirm - krótki czas gry, ale praktycznie każda piłka stracona - generalnie zawód i to na dodatek spory. WIdać brak czucia piłki po 2 tygodniowej przerwie. Będzie miał ciężko z poworotem do pierwszego składu.

Garguła - wszedł i zagrał moim zdaniem dobrze - starał się rozgrywać w środku pola, do tego p4rzytrzymywać piłkę - niestety nie miał za bardzo z kim tego robić - Melex zmęczony i pilnowany, Kirm potykał się o własne nogi etc.

Jovanovic - krótko - ale kilka przejęć piłki zagęszczenie środka pola - roniliśmy wyniku - i UDAŁO SIĘ !!!!!!!!!!!

Dla malkontentów przypomnę, że 1:0 z Barceloną w Krakowie też mogło się skończyć gładkim 1:3 i nikt nie miałby pretensji, a część z forumowiczów wkleja ten mecz jako jeden z najlepszych zagranych przez Wisłę.....

PS. Panowie malkontenci - przypomijcie mi kiedy Wisłą wygrała wyjazdowy mecz 3 rundy eliminacji LM ?
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 27.07.2011 o godz. 09:08.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.07.2011, 08:54
Jestem bardzo szczęśliwy, że udało się odnieść ważne zwycięstwo na BARDZO trudnym terenie, z drużyna lepszą od nas. Przed meczem byłbym zadowolony z bramkowego remisu, dlatego nie mam prawa marudzić po zwycięstwie. Sport ma to do siebie, że czasami trzeba mieć szczęście.

Kto spodziewał się, że Wisełka zagra wielkie spotkanie i rozniesie ich w pięknym stylu, chyba nie obudził się z prawie 10 letniego snu i dalej żyje czasami Schalke i Parmy. Dzisiaj zarówno poziom naszej drużyny jak i całej polskiej "ekstraklasy" jest zdecydowanie niższy, i każdy taki występ niezależnie od stylu i ilości szczęścia trzeba traktować w kategoriach dużego sukcesu.

Mam nadzieje, że na R22 z naszą pomocą i pomocą szczęścia które nas nie opuści zawodnicy: wypocą, wymęczą i wybiegają dla nas ten awans. Dla mnie awans do 4 rundy i co za tym idzie gra w grupie LE będzie jak najbardziej zadowalającym sukcesem biorąc pod uwagę nasze możliwości.

Ps. Niech poprzeczka znowu będzie z nami
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 27.07.2011, 08:57
funkykoval: Poprawie Cię, to Wilk asystował przy bramce Meliksona .
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.07.2011, 08:58
Kirm to wczoraj dostał chyba 3 piłki, na dwóch się wywrócił bez krycia a trzecią posłał pod nogi rywala
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2011, 08:59
A gdzie potrafi grać Jovanović? Gość wlazł wczoraj na końcówkę, ale całkiem solidnie się pokazał. Widac ze z niejednego pieca chleb jadł.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.07.2011, 09:04
Napiszę parę słów o Liteksie. Są dobrzy technicznie. Mieli optyczną przewagę, ale przegrali jak ostatni frajerzy z drużyną o wiele dojrzalszą, grającą wyrachowany, nieprzyjemny dla przeciwnika futbol. Stworzyli sobie kilka sytuacji, których poza jedną nie umieli wykorzystać. Śmiem twierdzić, że gdyby był Małecki i Pareiko, przegraliby wyżej. Głębokie ustawienie naszych defensywnych pomocników było świetnym posunięciem, kluczowym dla obrazu meczu: dało przewagę Liteksowi w posiadaniu piłki, ale nieźle zneutralizowało ich arsenał zaczepny. Mieli właściwie dwie szanse: dziurę na naszej lewej (szansę tę zresztą wykorzystywali uparcie) i stałe fragmenty gry.
Wisła była lepsza, bo wygrała, bo narzuciła dogodny dla siebie sposób gry, bo umiała skutecznością pomóc szczęściu.
Liteks był słabszy, bo przegrał, bo nie umiał przełożyć przewagi w posiadaniu piłki na przewagę na tablicy wyników, bo nie umiał wykorzystać słabości naszej lewej strony.

Czytając posty meczowe i pomeczowe, dochodzę do przykrego wniosku, że wielu z nas kocha Wisłę toksycznie, wymaga od niej niemożliwości (grać pięknie, skutecznie, nie tylko na zero z tyłu, ale nawet na zero sytuacji dla przeciwnika, być zawsze lepszym od przeciwnika we wszystkich elementach gry, nie mieć ani chwili słabości). Efekt? Drużyna odniosła duży sukces, wygrywając NA WYJEŹDZIE bardzo ważny mecz z mistrzem Bułgarii - a na forum - zamiast dumy i radości - fochy, kręcenie nosami, bo nie tak, bo szczęśliwie, bo niby wygralismy, ale tak, jakbyśmy przegrali, bo przeciwnik miał swoje szanse, bo nasi piłkarze popełniali błędy. To niech jeden z drugim zrobi w życiu coś, cokolwiek, coś drobnego na początek, ale na takim poziomie perfekcji, jakiego wymaga od naszej drużyny.
Powód: interpunkcja
Ostatnio edytowane przez crux.a : 27.07.2011 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.07.2011, 09:08
Nie wiem czy akcja LIŚĆ może byc prowadzona wirtualnie, ale ewidentnie troche osób powinno wylecieć z forum drodzy modowie i admini...Na mecz jeźdźcie (idźcie), a nie (anty)doping internetowo prowadzicie!!!! Zagrali dobry mecz, walczycli i żenady nie było. Nie byli Barcusią? No nie byli, bo to Wisła Kraków. Klub z Polski.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2011, 09:20
Wczoraj Wisła osiągnęła historyczny sukces ale niektórzy o tym zapominają. Tym sukcesem jest wygranie trzech meczy pod rząd w eliminacjach do LM. Jak spojrzymy z kim nie dawaliśmy rady wygrać (poza Barcą i Realem) to wczorajszy styl na prawdę schodzi na dalszy plan.
2001 Skonto Ryga - Wisła Kraków 1-2 W
2001 Wisła Kraków - Skonto Ryga 1-0 W
2001 Wisła Kraków - Barcelona 3-4 P

2003 Wisła Kraków - Omonia Nikozja 5-2 W
2003 Omonia Nikozja - Wisła Kraków 2-2 R

2004 WIT Tbilisi - Wisła Kraków 2-8 W
2004 Wisła Kraków - WIT Tbilisi 3-0 W
2004 Wisła Kraków - Real Madryt 0-2 P

2005 Wisła Kraków - Panathinaikos 3-1 W
2005 Panathinaikos - Wisła Kraków 4-1 P

2008 Beitar Jerozolima - Wisła Kraków 2-1 P

2009 Wisła Kraków - Levadia Tallin 1-1 R

2011 Skonto Ryga - Wisła Kraków 0-1 W
2011 Wisła Kraków - Skonto Ryga 2-0 W
2011 Liteks Łowecz - Wisła Kraków 1-2 W

Nie liczy się styl a wynik a ten jest na naszą korzyść. Do pesymistów - skoro wygraliśmy grając arcysłabo to jaki będzie wynik jak zagramy przeciętnie?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.07.2011, 09:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy akcja LIŚĆ może być prowadzona wirtualnie, ale ewidentnie troche osób powinno wylecieć z forum drodzy modowie i admini...Na mecz jeźdźcie (idźcie), a nie (anty)doping internetowo prowadzicie!!!! Zagrali dobry mecz, walczycli i żenady nie było. Nie byli Barcusią? No nie byli, bo to Wisła Kraków. Klub z Polski.
Niektórym już naprawdę bije pod kopułkami ...
Tak ... ! bany za to że ktoś śmie napisać że wygraliśmy szczęśliwie ..... albo za to że śmie napisać ze Diaza objeżdżano ..

Forum tylko dla chwalących grę ! ... mogą być ślepi.

Ta dyskusja nie ma sensu ... wiec spróbuje zmienić temat:

Jakie mają znaczenie dla Wisły dzisiejsze mecze tzn za kim trzymać kciuki ?
HJK Helsinki - Dinamo Zagreb
FC København - Shamrock Rovers FC
Odense - Panathinaikos
Maccabi Haifa - Maribor
Standard de Liège - FC Zürich
Rosenborg - FC Viktoria Plzeň
Benfica - Trabzonspor
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 27.07.2011, 09:27
Orson napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie stwierdzam - to forum sięgnęło dna... banda frustratów, małolatów, trollów internetowych.

8 lat obecności na forum wystarczy.

Moderatorzy powinni coś zrobić - zamykać tematu meczowe, dawać bany za wszystko - jak Plankton (vel 7kotów) za starych czasów.
Wprowadźcie jakąś bardziej skomplikowaną rejestrację, nie wiem, cokolwiek.

PS.
Na odchodne - Lamey to faktycznie szrot... bramka i asysta w 3 meczach...
Wygrywamy 2-1 na wyjeździe a płaczu jakby był blamaż - przypomnę że graliśmy bez 2 kluczowych (w def. i ofensywie) zawodników.

Także ciao, dziękuje za s.......enie najlepszego i najstarszego forum Wisełki.
Nic dodać nic ująć.
Powód: tylko w moim przypadku jest to 4 lata stażu.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 27.07.2011 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2011, 09:29
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
A gdzie potrafi grać Jovanović? Gość wlazł wczoraj na końcówkę, ale całkiem solidnie się pokazał. Widac ze z niejednego pieca chleb jadł.
Nawet uczestniczył w jednym z atakow - nie jednego juz pilkarza football przemianował czy to z obroncy na napastnika czy to z napastnika na obronce. Jeszcze jedna rzecz - gazety bułgarskie pisały o polskich kibicach, ze nie potrafia sie zachowac a sami co robili? Rzucali butelkami w Jovanicia - było widac, kto ma wieksza kulture kibicowską
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.07.2011, 09:30
Już nawet kibice Realu kumają, ze czasem trzeba zagrać brzydki mecz i po prostu walczyć, żeby się cieszyć z sukcesu... No, ale wiadomo, wygraliśmy mecz w Pucharach na wyjeździe i to nie z ogórkami to się zaczeło, że taktyka zła, że ktoś złe podał, że w słupek trafili... Odpalcie sobie Fife tą swoją Barcusią i nie wracajcie!!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.07.2011, 09:38
Wczoraj o godzinie 21.30 byłem pijany ze szczęścia! Moja drużyna odniosła baardzo ważne zwycięstwo!
Byliśmy drużyną lepszą, bardziej wyrachowaną, doświadczoną, punktującą bezlitośnie przeciwnika.
Jak można pisać że Litex był lepszy? W któym momencie? Owszem pojedynczy zawodnicy Litexu prezentowali całkiem dobre umiejętności i może załapali by się do nas na ławkę. Bazowali głównie na dobrym wyszkoleniu technicznym i szybkości ale taktycznie, fizycznie, wytrzymałościowo, kondycyjnie pobiliśmy ich na głowę. To jest dopiero początek sezonu i 3 mecz oficjalny naszych zawodnikow a już praktycznie jesteśmy w LE! Szacunek panowie! Szacunek dla Latajacych Holendrów bez nich ten sukces nie byby możliwy. Jeśli awansujemy do LM to na WIsłe nie będzie bata w lidze przez kilka nastepnych sezonow.
To wczorajsze zwycięstwo ma też trochę inny wydźwięk, jeśli awansujemy do kolejnej rundy a co za tym idzie do LE Maaskant i Valcx otrzyma od Cupiała olbrzymi kredyt zaufania, być może zapali się zielone światło na kolejne wzmocnienia składu.
Odpowiedz cytując
Człowiek Cienia
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 27.07.2011, 09:42
Cytat:
Odense - Panathinaikos
Maccabi Haifa - Maribor
Benfica - Trabzonspor
Najlepiej za tych co mają mniej punktów rankingowych od Wisły
Wczoraj już Rangersi przegrali, więc jakaś tam szansa na rozstawienie w 4rundzie się tli.
Aczkolwiek to rozstawienie niewiele da, bo poziom będzie wyrównany i dosyć wysoki.

Aczkolwiek Benfica - Trabzonspor , Standard de Liège - FC Zürich i Odense - Panathinaikos są z grupy "niemistrzowskiej" więc na nie interesują
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 27.07.2011, 09:42
Z taką grą tą żal... <zalamka> Bułgarzy wyglądali 100x lepiej fuks fuks fuks niestety i taka jest prawda zobaczymy w rewanżu co będzie
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 27.07.2011, 09:46
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Tak ... ! bany za to że ktoś śmie napisać że wygraliśmy szczęśliwie ..... albo za to że śmie napisać ze Diaza objeżdżano ..

Odense - Panathinaikos
Maccabi Haifa - Maribor
Benfica - Trabzonspor
problem polega na tym ,że wam nie idzie dogodzić !!!! wolałbyś zagrać zajebisty mecz ?! Litex grał super, i co? przegrał!! ich kibice napewno chcieli by być na naszym miejscu! jak dla mnie to cały sezon moga grac tak jak wczoraj, byle wygrywali a ładnej gry to oczekuj właczając Premiership, pozdro
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 27.07.2011, 09:48
Fajne dwa momenty zaobserwowałem
Pierwszy to jak Jovanić niepewnie interweniował a podbiegł do niego Sobol i klepnął po plecach że nic się nie stało.
Drugi to wejście Jovanovica za Genkova, facet wszedł i walczył jak mógł wślizgi, z bara, brawo
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.07.2011, 09:54
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą tą żal... <zalamka> Bułgarzy wyglądali 100x lepiej fuks fuks fuks niestety i taka jest prawda zobaczymy w rewanżu co będzie
Chcesz sznurek?
Odpowiedz cytując
RALFO
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 09:54
Wisła zagrała skutecznie i wyrachowanie ,są 3pkt i przewaga przed rewanżem,bardzo sie cieszę że mecz taki jak Wisła Śląsk przegrany po przewadze i tysiącu podań z których nic nie wynikało czegoś trenera nauczył
RALFO
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.07.2011, 09:55
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nawet uczestniczył w jednym z atakow - nie jednego juz pilkarza football przemianował czy to z obroncy na napastnika czy to z napastnika na obronce. Jeszcze jedna rzecz - gazety bułgarskie pisały o polskich kibicach, ze nie potrafia sie zachowac a sami co robili? Rzucali butelkami w Jovanicia - było widac, kto ma wieksza kulture kibicowską
Mam głupie pytanie wydaje mi się że ten co się 3 razy wywalił na prostej to Jovanovic tu jest napisane że Krim zaliczał gleby jak to było bo z nerwów chyba mi oczy osłabły

Zagraliśmy co to mogliśmy zagrać brawo za zwycięstwo jeśli malkontenci za takie mecze chcą tylko opluwać poleca, odpuścić forum bo pewnie całe puchary będą tak wyglądać
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.07.2011, 09:57
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Chcesz sznurek?
Ja dorzucę taboret.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2011, 09:59
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy akcja LIŚĆ może byc prowadzona wirtualnie, ale ewidentnie troche osób powinno wylecieć z forum drodzy modowie i admini...Na mecz jeźdźcie (idźcie), a nie (anty)doping internetowo prowadzicie!!!! Zagrali dobry mecz, walczycli i żenady nie było. Nie byli Barcusią? No nie byli, bo to Wisła Kraków. Klub z Polski.
Bardzo dobrze to ująłeś! Jest gra, nie ma wyniku- źle. Jest wynik, nie ma gry- źle. GRA SIĘ TAK JAK PRZECIWNIK POZWALA! w 3 rundzie LM, każdy gra na podobnym poziomie! Jeśli będziemy się kopać w rewanżu po głowie, a będzie dobry wynik to będę się cieszył, myślę, że na początku wszyscy będziemy, a później 'eksperci' pooceniają, jaką my to padakę graliśmy... Może to co gramy teraz nie jest ładne dla oka, ale jest ....a skuteczne! Ja jestem o wszystko spokojny- Maaskant ogarnia wszystko i o to jestem spokojny, uspokójcie się troche. Wychodzicie z założenia, że zawsze może być lepiej- niby prawidłowe, ale najeżdżanie na piłkarzy trochę nie na miejscu, tym bardziej, że są najlepsi w Polsce...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.07.2011, 10:05
A ją pragnę zauważyć że asysty przy naszych bramkach zaliczyli nasi dwa środkowi pomocnicy czyli Sobol i Wilk, brawo
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
asilver
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 27.07.2011, 10:08
Grantar napisał(a):Wyświetl post

Odense - Panathinaikos
Maccabi Haifa - Maribor
Benfica - Trabzonspor
Grantar,

nie chodzi o to, że nie wolno krytykować... tylko, żeby zachowywać umiar. I nie pozować na znawcę, jak się nie ma pojęcia o piłce.

Zgoda, gra Litexu wyglądała wczoraj efektowniej, ale czego wyście się do cholery spodziewali?
Wisła grała na wyjeździe, nawet Real Madryt na naszym miejscu broniłby się wieloma zawodnikami i wyprowadzałby kontry. Gdzie Litex miał ostro zaatakować i grać szybką ofensywną piłkę jak nie u siebie?

Gdyby Wisła próbowała wczoraj odpowiedzieć równie ofensywną grą to wtedy właśnie skończyłoby się na ulubionym przez niektórych wyniku 5:2 albo 6:2.

To właśnie brak umiejętności dopasowania taktyki do aktualnego rezultatu zadecydował m. in. o największych porażkach Kasperczaka - nie potrafił obronić zaliczki na wyjeździe ze słabiutkim Tbilisi, a prowadząc u siebie z Lazio 1:0 dalej grał ofensywnie.

I odpadł w obu meczach.
A Maaskant z Wisłą zagra dalej. Więc jeszcze raz proszę - odpuśćcie i pomyślcie trochę zamiast krytykować wszystko i wszystkich po dużym sukcesie, jakim był wczorajszy mecz.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 27.07.2011, 10:11
http://www.malopolskatv.pl/czy-wisla-stanie-na-glowie/ - komentarz pomeczowy
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2011, 10:17
Owszem , Diaz był objeżdżany przez Toma ,ale było to spowodowane małym wsparciem przez innych dla jego strony.
Natomiast jeśli miałbym wybierać między Diazem a Palicem ,to zdecydowanie Diaz...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 27.07.2011, 10:17
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj o godzinie 21.30 byłem pijany ze szczęścia! Moja drużyna odniosła baardzo ważne zwycięstwo!
Byliśmy drużyną lepszą, bardziej wyrachowaną, doświadczoną, punktującą bezlitośnie przeciwnika.
Jak można pisać że Litex był lepszy? W któym momencie? Owszem pojedynczy zawodnicy Litexu prezentowali całkiem dobre umiejętności i może załapali by się do nas na ławkę. Bazowali głównie na dobrym wyszkoleniu technicznym i szybkości ale taktycznie, fizycznie, wytrzymałościowo, kondycyjnie pobiliśmy ich na głowę.
Sorry ale chyba stan świadomości o którym pisałeś mocno przysłonił Ci obraz wczorajszego meczu. Nie mogę się zgodzić z tym, że byliśmy drużyną lepszą. Nie, nie byliśmy. Skuteczniejszą owszem. Pytasz w którym momencie Litex był lepszy. To jest żart z Twojej strony czy oglądaliśmy 2 różne mecze? Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale to Litex miał częściej piłkę, ba, wymieniał dużo dokładnych, szybkich podań często z pierwszej piłki, to zawodnicy Litexu oskrzydlali akcje robiąc dym w naszym polu karnym. Poza tym oddali więcej strzałów, mieli 2 poprzeczki, nie podyktowanego karnego. Piszesz, że bazowali na szybkości a zaraz, że pobiliśmy ich fizycznie na głowę...że co? Sam sobie przeczysz kolego, chyba jeszcze Cie trzyma z wczoraj. Mi w oczy rzuciło się właśnie to, że gracze Litexu wyglądali super pod względem fizycznym w porównaniu z naszymi.

Teraz czas na moją ocenę meczu. Nie, nie jestem płaczkiem i malkontentem. Nie narzekam na wczorajszą grę. Uważam, że zagraliśmy niezłe spotkanie pomimo tych rzeczy o których pisałem wyżej. Przede wszystkim nasza skuteczność jest powodem do radości. Wynik 2-1 na wyjeździe z mistrzem Bułgarii to zajebisty wynik! Nie ma co do tego dwóch zdań. Styl w jakim osiągnęliśmy ten sukces nie jest w tym momencie ważny. Co do gry poszczególnych zawodników to wg mnie najsłabszym ogniwem był Diaz. Nie dlatego, że Tom woził go jak chciał lecz za głupie, faule blisko własnego pola karnego. Widać, że w tym elemencie Diaz się nie poprawił. Obrona jak najbardziej na plus. Para Chavez - Jaliens nie do ruszenia poza akcją bramkową dla Litexu. W takim meczu z takim zespołem jeden błąd jest do zaakceptowania. Za to Sobol zagrał super mecz. Jak na kapitana przystało walczył i harował na całej długości i szerokości. Właśnie w takich meczach Radek może pokazać pełnie swoich umiejętności. Z minusów może jeszcze wymienię Genkova. To nie ten sam Gienek co na wiosnę. Już nie mówię o strzelaniu bramek ale wczoraj zagrał bez zęba, zadziorności, walki, przepychania się z obrońcami. Ja tego nie widziałem w jego grze. Ponad to wygrał może z 2 główki w całym meczu a to za mało.

Teraz rolą trenera jest dobranie właściwego ustawienia na przyszłą środę. Musimy zagrać podobnie jak wczoraj, konsekwentnie w defensywie i zabójczo w ataku! Pozdrawiam wszystkich obiektywnych i trzeźwo myślących!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów