|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
qweryy444556**rz445**żqwerzxcvvvvvvv0,,'[]*65
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Chyba nic niekumasz ! Poprostu ci co maja jakies pojecie o pilce noznej, radza sobie z euforia jaka jest po dobrym wyniku. Oni widza bledy i oceniaja suche fakty. Gralismy zenujaco i rownie dobrze moglo byc 5-2. uwierzycie ze w tym samym meczu? Pewnie nie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ku*wa to się ciesz że przeciwnik był lepszy a mimo to wygraliśmy a nie szukaj wszędzie negatywów, jeśli dla was koleś który pisze "Iliev niech wypier*dala" to kibic Wisły to nie mamy o czym rozmawiać. I jaki ku*wa hurraoptymizm? Widzisz gdzieś żebym się podniecał grą Wisły? zamilcz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to juz wiemy jakie byly zalozenia na mecz w Bułgarii:
Maor Melikson: Kluczem do wygrania tego meczu była nasz ciężka praca. Najważniejszy był tutaj wynik, a nie piękna gra. To dobry prognostyk przed rewanzem. Widac tez profesjonalizm Meliksona: Skoro jednak w nienajlepszym moim meczu, strzeliłem bramkę, to jest w porządku. - nie kazdy pilkarz potrafi sie przyznac, ze miał gorszy dzien |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To sa puchary i tu liczy sie tylko i wylacznie wynik. Wisla wygrala,a zwyciezcow sie nie osadza. Zwlaszcza gdy to jest wlasna druzyna.
A tym co pisza ze moglo byc 5:2 - na tej samej zasadzie moglo byc 0:5. A niby czemu nie ? Liczy sie to co w siatce. Wygralismy zajebiscie wazny mecz, jestesmy jedna noga w PE i 4 rundzie. Marzy mi sie pokonanie Litexu u siebie i gra z Malmoe o LM. :] ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Moim zdaniem walczyliśmy pięknie+mieliśmy trochę szczęścia i jest wygrana, która stawia nas w bdb sytuacji przed rewanżem.
Lamey... ktoś tu jeszcze tęskni za Cikosem? A przecież można liczyć, że w miarę zgrywania się z drużyną będzie jeszcze lepiej. Trochę słabiej jak dla mnie lewa obrona i Genkov. Wydaje się, że nadal nie mamy LO, który byłby jakąś zaporą. Za tydzień Mały zamiast Ilieva, Kirm wyłącznie ława jak ma grać tak jak wczoraj (straty). Myślę też że w u nas sędzia będzie gwizdał inaczej i Litex dostanie kilka żółtych, jeśli będzie im się należało. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
7 kotów - dokładnie, liczy się to co w siatce, WYGRALIŚMY ZAJEBIŚCIE WAŻNY MECZ, ch*j ze stylem, nie jesteśmy Barcelona, jesteśmy zwykłym średniakiem europejskim więc należy się cieszyć z każdego zwycięstwa w pucharach, a czy Wisła zagrała słabo? Zagrała na swoim poziomie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oficjalnie stwierdzam - to forum sięgnęło dna... banda frustratów, małolatów, trollów internetowych.
8 lat obecności na forum wystarczy. Moderatorzy powinni coś zrobić - zamykać tematu meczowe, dawać bany za wszystko - jak Plankton (vel 7kotów) za starych czasów. Wprowadźcie jakąś bardziej skomplikowaną rejestrację, nie wiem, cokolwiek. PS. Na odchodne - Lamey to faktycznie szrot... bramka i asysta w 3 meczach... Wygrywamy 2-1 na wyjeździe a płaczu jakby był blamaż - przypomnę że graliśmy bez 2 kluczowych (w def. i ofensywie) zawodników. Także ciao, dziękuje za s.......enie najlepszego i najstarszego forum Wisełki. ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ty chyba zartujesz z tym kirmem. przeciez on zepsol kazda pilke jaka mial. nieudane dryblingi zonglerki podania. to bylo zenujace. gosc wszedl na zmeczonego rywala a zabierali mu pilke jak dziecku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziwny mecz, ale liczy się wynik. Mimo słabszej postawy niż Litex, wygraliśmy stwarzając 3-4 sytuacje i z nich zdobywając 2 gole. Szacun dla sędziego, wyobrażam sobie że takie mecze są arcytrudne do sędziowania. Najbardziej irytowała mnie postawa Diaza i to, że Bułgarzy notorycznie mieli wolne pole na 30-40m, a nawet bliżej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie dziwie się ,że Przegląd Sportowy od kilku lat prezentuje dno .Co ta dziennikarka wygaduje w Orange to skandal .Ja nie rozumiem jak sportowy dziennikarz wiedząc ,że będzie się wypowiadał na temat Wisły i pucharów nie jest w stanie należycie się przygotować .Chociażby twierdzenie , że w 4 rundzie Wisła może wylosować Celtic Glasgow .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Moje oceny skala 1-10
Jovanic - 5 - Komentarze fachowców z Polsatu wystraszyły także mnie. Gra na przedpolu kiepska ale obiektywnie patrząc popełnił tylko 1 błąd wybijając piłkę wprost w nadbiegającego Bułgara Lamey - 8 - wg mnie jeden z najlepszych ... Chavez - 6 - nasz czołg przepychał zawodników jak w szlachetnej walce SUMO - boję sie że kiedyś jakis sędzia mu gwizdnie i bedzie karny Jaliens - 5 ... nieuznana bramka mogła być uznana (50/50 sedziów puściło by grę) ale Jaliens w tej sytuacji źle sie zachował bo powinien podejść do piłki a nie czekać aż do niego doleci, Diaz - 3 - Albo ten Tom jest geniuszem dryblingu i szybkości albo Diaz najwolniejszym obrońcą od paru lat Sobolewski - 6 - Przechwytywał piłki w środku pola, co ciekawe; im bliżej końca meczu tym skuteczniej, asysta Wilk - 5 - Znów asysta i walka cały mecz ... technicznie trochę odstaje Meliksonowi - 7 - Muszę napisać coś złego o Meliksonie: W pierwszej połowie kilka razy miał okazje wrzucić (przebić) piłkę do wychodzącego na czystą pozycje zawodnika ale ani raz mu się to nie udało - kilka razy nie zauważył a kilka razy kopną za słabo i piłka nie przeszła ryzykownie ustawionej linii obrony ... Poza tym same plusy zwłaszcza za bramkę Iliev 5 - za pierwszą połowę dałbym 7 ale kondycji nie wystarczyło ... karnego chciał wymusić zostawiając nogę ... ale zrobił to dość dobrze ... więc sędzie chyba sam nie wiedział co myśleć ...i może dlatego w drugiej połowie w podobnej sytuacji nie gwizdną karnego dla Litexu ... Nunez - 5 - mnie nie przekonał chociaż chciałem aby zagrał .... Na pewno na plus ładny strzał w biegu z 25 metrów, ale do gry kreatywnej z Meliksonem jakoś nie pasuje, nie jest szybki ..... taki kolejny defensywny pomocnik .... ale największy minus to to że w przeciwieństwie do Sobola i Wilka chwilami się oszczędzał i nie wracał Ttrudno go jeszcze tak ostatecznie oceniać Garguła. - 7 -dobra zmiana ... wreszcie Genkov - 5 - bez błysku lecz nie pozwalał na odpoczynek obrońcom Kirm - 5 - widać przerwę w grze ... ale także doświadczenie i umiejętności Cała drużyna: - 5 - cały mecz miałem wrażenie ze to przeciwnik gra a my tylko reagujemy ... Było kilka fragmentów gdy to my zaatakowaliśmy pressingiem ... i Litex się gubił . W jednym z tych momentów strzeliliśmy bramkę (drugą) . Według mnie to jest sposób na rewanż Maskant - 6 - Jak zobaczyłem skład chciałem go obcałować ... bo ..... nie wiedziałem w jakiej formie jest Diaz i liczyłem na to że Nunez będzie dużo lepszy od Garguły czy Jiraska. Rzeczywistość pokazała co innego. Jesli Maskant uważa ze w drugiej połowie graliśmy znacznie lepiej to musi obejrzeć powtórkę. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- w tym meczu było to, czego dawno w pucharach nie było - czyli bardzo dobry wynik, na wyjeździe z raczej silną drużyną
- trener widzi braki Paljica na pozycji bocznego obrońcy, po tym meczu zna też braki Diaza przy czym w przypadku Diaza można liczyć, że przyjdzie jeszcze zgranie itp., z kolei nie złapałem sensu ostatniej zmiany, czemu nie napastnik za napastnika :( z drugiej strony boiska całkiem dobrze radzi sobie Lamey- Iliev w tym momencie sezonu bije na głowę resztę skrzydłowych, harował od samego początku bardzo mocno z Meliksonem, tym bardziej boli, że będzie pauzował (ale miejmy nadzieję, że wróci Małecki + Kirm + Nunez - powinno być z czego wybrać) - Całkiem fajnie Nunez, może tamte teksty na forach były prawdziwe, że nie dał rady... ale na tamten poziom, a na poziom naszej ligi będzie extra? ![]() - dwumecz niestety jeszcze nie jest wygrany, Litex miał dużo okazji, grał dobrze, ale sprawdziło się po części co było pisane wcześniej - grają szybko, ale na koniec meczu opadają z sił - acha - teraz chłopaki do boju w lidze! tam każde kolejne zwycięstwo od początku ligi jest bardzo ważne i potrzebne!
Ostatnio edytowane przez kolend : 27.07.2011 o godz. 07:37.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wisła widać, że się rozkręca z meczu na mecz. Będzie dobrze, ale oczywiście połowa forum wolałaby (tak, bo inaczej tego nie da się określić), żeby Wisła przegrała.
Ludzie, zastanówcie się chwilę co piszecie. Tak, Litex grał lepiej, ale to nie znaczy, że trzeba płakać, jęczeć i zawodzić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
im szybciej ludzie zdadza sobie sprawe ze Barcelona nie jestesmy i byc nie bedziemy tym lepiej dla wszystkich .
Przypomnijcie sobie jakie zawody rozgrywalismy w przeszlosci z tuzami europejskimi , trafialismy w slupki , poprzeczki , cisnelismy presingiem , ale w koncowym rozrachunku udalo nam sie przejsc w sumie ze 3 razy poważniejsze firmy... w dwumeczu jak sie nie ma Messiego,Xaviego czy Iniesty to gra sie madrze i defensywnie a szczesie w konsekwencji sprzyja lepszym . Wczorajszy mecz , piekny , dramatyczny - wygrana na boisku Mistrza ktory przegral tylko raz w calym sezonie , brawo Wiselka , brawo Maskant , bravo Valcx . Kolejny kroczek do ...pilkarskiego raju zrobiony - pozostalo juz tylko postawic kropke nad i oraz trzymac kciuki za szczesliwe losowanie czwartej rundy , a z drugiej strony to chyba nie bedzie mialo wiekszego znaczenia bo jak widac faworyci sa bez formy a wszyscy potencjalni rywale prezentja podobny poziom.
buhahahha mialem juz posta napisanego co za tepa ci...a w orange sport ale sie wstrzymalem bo juz raz bana zalapalem ^^ -
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 27.07.2011 o godz. 07:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko ciezko bedzie nasza gre opierac na szczesciu w kolejnych meczach. Jesli zagramy w grupie LE lub Lm a tam opusci nas szczescie? To co wtedy?... Z taka gra i systemem to dostaniemy w kazdym meczu baty. Tam graja juz konkretny taktyczny futbol, naprawde ciezko tam o " glupi ma zawsze szczescie" za to jest " szczescie sprzyja lepszym" Wczoraj to byl anty futbol, udalo sie tak zrobic wynik wiec trzeba uwierzyc ze takie byly zalozenia taktyczne. Jak chcesz ogladac przezuty pilki od bramkarza do napastnika to prosze bardzo. Ja wole wtedy wlaczyc siatkowke bo przynajmniej od czasu do czasu ktos zagrywke odbierze. Maskaant odkryl ameryke i wie ze jedyny napastnik jest skoczny. Mozna mu na glowe kopac a on moze komus poda. Tylko ze ten jest bez formy i gra padake jak huj, ale trener jeszcze tego nie wie. Tu nie trzeba szukac negatywow, je poprostu sie widzi. Szukac to powinno sie pozytywow |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Moja ocena po meczu. hmm...Wisłe stać na lepszą grę
Wczoraj Rangersi przegrali u siebie z Malmoe 0:1 , chciałbym żeby Malmoe awansowało dalej i trafiło na Wisłe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dariook, czyli najlepiej było wczoraj przegrać ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie tragizuj jak nastolatka ... i zostań na forum ... czy ktoś ma pretensje do ciebie że uważasz grę Wisły we wczorajszym meczu za dobrą ? NIE . A zapewniam cię ze z wyniku cieszą się wszyscy. Jeśli uważasz że za krytyczne wypowiedzi po wygranym meczu należy dawać bany to rzeczywiście musisz szukać innego forum.... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Naprawdę robi się niezły cyrk z tego forum , ja rozumiem , że Wisła nie zagrała dobrze co potwierdził sam trener ale do cholery wygraliśmy mecz i mamy komfortową sytuacje przed rewanżem , grać gorzej nie będziemy bo forma pójdzie w górę a jeszcze przed rewanżem mamy mecz z Widzewem więc chłopaki mają kolejny mecz na zgrywanie się . Wydawało się ,że katastrofy z Levadią i Karabachem trochę rozjaśniły umysły co poniektórych ale myliłem się. Kto dzisiaj pamięta jak grał Inter z Barcelona skoro to Inter awansował a potem wygrał LM ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie zrozumcie, ze na forum sa takie "trolle", bo inaczej sie tego nie da nazwac, ktore uaktywniaja sie tylko po to by napisac jak jest veznadziejnie itd.
Nie ma sensu kopac sie z koniem, az dziw ze niektore marne prowokacje zostaja bez reakchi adminow... Kolejna rzecz, pytam sie po co utworzony zostal czat skoro nadal czesc osob zasmieca ten temat podczas meczu? A slowa "wypierdalaj" kierowane do naszych pilkarzy powinny byc traktowane banowaniem (lub inaczej wy.......eniem) tych zanizajacyh pewien poziom forum osob. p.s. z komorki, sry za brak polskich liter |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dariook - masz rację, oglądaj siatkówkę
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Czytając komentarze co po niektórych, nieznająca wyniku osoba mogłaby zakładać, że stracilismy szansę na awans juz po pierwszym meczu i oto tu chodzi. ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mecz trochę przypomniał ten z Beitarem w Jerozolimie z tym, że mieliśmy zdecydowanie więcej szczęścia.
Co do Diaza hmm.. powiedzmy sobie szczerze miał zdecydowanie najtrudniej w tym meczu bo cała taktyka była ustawiona na niego, (pewnie ustawiali ją na Paljicia). Tom i Berberovic szarpali cały czas tą prawą flanką i na moje Diaz w całe nie zagrał słabo. Sobol chyba najlepszy na boisku. Nie dość, że odbierał to jeszcze dobrze rozprowadzał akcje. Dzisiaj Maor trochę słabiej, dużo niedokładności w jego grze i złych decyzji. Słabiutka zmiana Kirma bo tracił każdą piłkę. Dobre wejście Garguły i Marko Jovanovicia. Kolejny dobry mecz Lameya. Patrząc na możliwości ofensywne Bułgarów, nie przekreślam ich szans, oni są wstanie strzelić nam kilka goli dlatego trzeba być skoncentrowanym i grać o zwycięstwo na R22.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.07.2011 o godz. 08:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ten Tom, czy jak mu tam grał w sparingu, który z nimi graliśmy ? Chyba nie, bo raczej byśmy go zapamiętali
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje ze będzie tylko lepiej ,bo naprawde cięzko wyobrazic sobie ze moze zdarzyc się Wisle jeszcze gorsza gra. Ja mam nieodparte wrazenie ze ta taktyka wygląda tak /kopcie piłke jak najdalej od bramki tam gdzie biegnie Melixson /i się sprawdziło .I TAK CAŁKIEM POWARZNIE MAM PROZBE DO KIBICÓW WISŁY POPROSZE O OWACJE NA STOJĄCO DLA MELIKSONA ZA TYDZIEN .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ależ larum. Wygraliśmy, to płacz w jakim stylu. Jak pisałem wcześniej, choćby i na kolanach no i momentami tak było. Przed meczem wszyscy 1-2 wzięliby w ciemno a teraz narzekanie. Ale do rzeczy:
Jovanić - nie wiem czemu się czepiacie (niektórzy) gościa jak dla mnie solidny występ, przy bramce bez szans. Lamey - mam nadzieję że wszyscy widzą ZASADNICZĄ różnicę między nim a Cikoszem. Obrońca w akcji dla rasowego napastnika, nie ma o czym pisać. Oczywiście jest nie najszybszy, ale gdyby był szybszy to nie grałby dzisiaj w Wiśle. W obronie różnie, ale w porównaniu z Diazem... Jaliens - Doświadczenie Jaliensa jest nie do przecenienia. Jest wolny, nie za mocny fizycznie, ale wczoraj mimo dużego dymu dał radę. Chavez - Dla mnie duet z Jaliensem nie do ruszenia. Oczywiście przy prostopadłych piłkach śmierdziało jak cholera, ale prostopadłe piłki to NIE ICH PROBLEM. Diaz - szkoda się pastwić. Wolny, słaby fizycznie, dziwię się że nie został zmieniony ale chyba chodziło o wzrost. Wilk, Sobol - różnie, ale w kluczowych momentach dobrze. Chwilami za głęboko i przez to Bułgarzy mieli za dużo miejsca, i przez to cały dym. Na szczęście bez ognia. Nunez - im dalej w las tym gorzej. Dodatkowo bez sił również brak techniki. Poza jednym strzałem chyba nie widziałem nic sensownego. MELEKS - całe szczęście że jest słaby fizycznie. Dla nas. Moim zdaniem to główny powód dlaczego gra u nas a nie dalej na zachodzie. Jest szybki, gra podwórkową piłkę, ma fantastycznie szybką prawą nogę. Poza tym 10/10. Jak ma piłkę to wszyscy jakoś jesteśmy spokojni co nie jest częste w tej drużynie. Fakt że SMUDA nie chciałby go w drużynie narodowej DYSKWALIFIKUJE go jako trenera.Iliev - drugi z trzech naszych zawodników, którzy są w stanie sami COŚ zrobić. Problemy fizyczne, ale generalnie dobrze. Genkov - najbardziej mnie zastanawia fakt iż przegrał większość pojedynków główkowych. To oznacza że nie jest jeszcze w najwyższej formie . Można szukać innej opcji w ataku ale przy tej taktyce RM będzie ciężko.Kirm - jak dla mnie tragicznie, nie pomógł tej drużynie, a do tego miał ze 2 dosyć groźne straty. Myślę że będzie miał duży problem z przebiciem się do składu. Garguła - kolejna zmiana która utwierdza mnie w przekonaniu że z tej mąki może być jeszcze dobry chleb i skreślanie Łukasza było przedwczesne. W formie to jest CZWARTY piłkarz w tej drużynie który może zagrać nieszablonowo. Jovanović -trochę krótko ale i tak lepiej niż KIRM ![]() Generalnie dużo dymu ze strony Bułgarów i Diaza . Momentami za głęboko i za ciężko. Generalnie drużyny grające techniczną piłkę nie będą naszymi ulubieńcami. W rewanżu musimy zagrać wyżej, wtedy będzie spokojnie (w miarę). Przed nami ciężki mecz, ale chłopaki w domu zagryzą trawę i przejdziemy. Co ciekawe wszyscy już tęsknią za Małym. Ja też ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
to co wczoraj pokazał to naprawde była kompromitacja , nie wiem..ale chyba raczej nie chce wejść do pierwszego składu Diaz za Paljicia , na tę chwile wole już Paljicia ![]() W rewanżu wystawiłbym taki skład : ---------------Biton---------------------- --Melikson-------------Małecki--------- -------------Nunez/Guła--------------- ----------Wilk-----Sobol---------------- --Paljic--Chavez--Jaliens--Lamey--- --------------Pareiko------------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm-dramat.Na lige może jeszcze starczą te jego zwody ale na puchary za słaby technicznie.Tracił wczoraj wszytskie piłki.Gervasio go wygryzie na stałe.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.07.2011 o godz. 08:31.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|