The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 16:40
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..
Również mam taką nadzieję. Czuję dziwny niepokój, oby to był dobry (jak dotąd) znak
Hej Wisła gol!

Proud napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz?
Pewnie miał na myśli ich obycie na boiskach Europy, ale nie sądzę, żeby reszta miała pełno w gaciach na myśl o grze z Litexem, to nie Barcelona. Szacunek, szacunkiem, ale nie można się bać przeciwnika będącego jak najbardziej w naszym zasięgu i myślę, że chłopaki doskonale sobie z tego zdają sprawę.
Ostatnio edytowane przez sndr : 26.07.2011 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 16:45
Eberk napisał(a):Wyświetl post
No chyba, że jest cudotwórcą?
Trzeba być cudotwórcą żeby pokonać Liteks?

Przestań analizować jak o jakiejś Barcelonie bo człowiek rzeczywiście może się przestraszyć że trafił na wymiataczy. Wiadomo że to liga dość mocno skorumpowana i .... wie czy sprawiedliwie to mistrzostwo wywalczyli. Na szczęście to puchary i miejscowe układy gówno zdziałają.

Dwa główne atuty są po stronie drużyny Wisły, która posiada zdecydowanie lepszych piłkarzy w każdej formacji i priorytetowa rzecz czyli pierwszy mecz na wyjeździe. I to Maaskant ma materiał na stworzenie dobrej drużyny. Czy to wykorzystał okaże się po meczu.
Martwi mnie tylko ta gadka o zadowoleniu z 1-1.Oby nie skończyło to się jak z Podbeskidziem. Po wygranej 3-0 powinien z pianą na mordzie wyjść na konferencję i kiwać głową z niezadowolenia.
Ostatnio edytowane przez element : 26.07.2011 o godz. 16:50.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.07.2011, 16:53
To jest tak... tworzymy mit, wielkiego Litexu, jak kiedyś Beitaru i potem jak ich gładko pykniemy to nagle zrobi się euforia i wszechobecna podjara jacy to my nie jesteśmy wielcy. a potem będzie Karabach i levadia... i pytania: czemu?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Matti1231
Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2011, 17:03
Jak przejdziemy L
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 17:05
Wyluzujcie, wylogujcie się, wyłączcie komputery i do barów/znajomych na mecz a nie brandzlujcie się w domach w dodatku na forum. Zaczynamy z wiarą w serduchach a skończymy... z promilami we krwi

wizz napisał(a):Wyświetl post
Dlatego śpiewajmy na meczu - PO WSZE CZASY, JEBAĆ PASY!
AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2011, 17:06
palikot napisał(a):Wyświetl post
To jest tak... tworzymy mit, wielkiego Litexu, jak kiedyś Beitaru i potem jak ich gładko pykniemy to nagle zrobi się euforia i wszechobecna podjara jacy to my nie jesteśmy wielcy. a potem będzie Karabach i levadia... i pytania: czemu?
Jeśli ich 'gładko pykniemy' to będzie oczywisty powód do euforii. Wszak 3 mln euro lądują w naszej kieszeni, mamy pewny udział w fazie grupowej LE i nadal szansę na LM. Karabachu i Levadii raczej tam nie uświadczysz.

Niestety wszechobecne na tym forum płakusianie nie pozwala się cieszyć choćby takimi sukcesami. Ale podejrzewam, że i zwycięstwo w finale LM dla niektórych forumowiczów nie było by powodem do euforii. Ale to już głębszy problem. Na szczęscie nie mój ... ufff..

pozdrawiam
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 26.07.2011, 17:09
nie nie o to chodzi... Ja tylko odniosłem się do szans sportowych. tworzymy mity a potem okazuje się, że rzeczywistość sprowadza większość forum pyskiem do ziemi. Oczywiście, jak wygramy to bedzie nasz najwiekszy sukces od Iraklisu. Będe chlał cały tydzień
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 17:09
Trzeba już dziś pokazać Litexowi gdzie jego miejsce i tyle. Mają zrobić wszystko nasi zawodnicy aby dziś już zapewnić sobie awans do następnej rundy.
WISŁO NA....IAJ!!
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 17:20
Według wp w pierwszym składzie Jirsak a Maor na skrzydle.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 17:25
uefa.com podaje jednak Nuneza oraz Diaza na lewej obornie za Paljicia..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 17:26
UEFA.com chyba ma oficjalne już składy, tak mi się przynajmniej wydaje. Więc chyba Nunez jednak ;]
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 26.07.2011, 17:27
i bardzo dobrze, że Nunez dostanie szansę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2011, 17:30
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nunez
Kirm zagra, co za ludzie
I co kolego, gdzie masz Kirma w wyjsciowej 11stce? Wyszła moja racja, ze jednak Nunez

Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Wilk, Sobolewski, Melikson, - Nunez, Iliev, Genkov
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

skład mi się podoba, zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku a nie na papierze 1h do meczu!
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

No jestem zaskoczony Diazem w podstawowym, widocznie Wisła postawi dzisiaj bardziej na grę obronną w której Junior jest lepszy. Kirm pewnie jeszcze nie w pełni sił to w sumie uzasadniony wybór Gervasio, choć liczyłem, że zobaczymy chwalonego na treningach Gułe i Maora na skrzydle
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Też obstawiałem, że Kirm jak coś, to pojawi się dopiero w drugiej połowie. Zobaczymy jak chłopaki zagrają.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2011, 17:34
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Też obstawiałem, że Kirm jak coś, to pojawi się dopiero w drugiej połowie. Zobaczymy jak chłopaki zagrają.
Z Kirmem to by było ryzyko - dopiero po kontuzji, zeby mu sie czasami szybko nie odnowiła - jak dla mne słuszna decyzja trenera, jeszcze nie jego czas
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 17:35
Czyli skład na wp był jednak wzięty z dupy..
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2011, 17:35
ogromna szansa dla Nuneza... mam nadzieje że ją wykorzysta i będzie objawieniem tego sezonu w Wisle.. jak tak bedzie to nie musi się obawiać że bedziemy go traktować tak jak kibice w Argentynie
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 17:37
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I co kolego, gdzie masz Kirma w wyjsciowej 11stce? Wyszła moja racja, ze jednak Nunez

Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Wilk, Sobolewski, Melikson, - Nunez, Iliev, Genkov
Wobec tego zwracam honor
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.07.2011, 17:42
Wiem,że mało istotne,ale chyba pierwszy raz w historii polskiej piłki (a na pewno Wisły) 4 murzynów w obronie,niech stworzą czarną zaporę nie do przejścia
Co do składu-zobaczymy co Nunez potrafi-jest szansa zweryfikować gościa.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 17:43
Z tego co podaje oficjalna to pewnie będzie spora rotacja między Ilievem, Nunezem i Meliksonem. Zarówno Ilieva jak i Meliksona nosi po całym boisku, zobaczymy co z Nunezem
Jestem dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2011, 17:47
Nunez zaczynał i sporo grał jako napastnik, potem dopiero jako pomocnik i obrońca na końcu, więc może coś ciekawego pokazać.
Cała trójka naszych pomocników jest dość szybka więc kontry mogą wyglądać interesująco.

Poza tym jeszcze Diaz który w ofensywie dawał jednak zdecydowanie więcej niż Palic, zwłaszcza przy stałych fragmentach gry potrafi nieźle głowę dołożyć.
Ostatnio edytowane przez Seth : 26.07.2011 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2011, 17:50
Te cale wypowiedzi kibicow Quilmes, ze Nunez nie potrafi grac w pilke i zycza w Wisle spadku to przesadzone sa - jezeli nie miałby zadnych umiejetnosci to na pewno by nie grał, nie trenował.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2011, 17:51
Patrząc na obronę czarno to widzę. I wcale nie chodzi mi o rasistowskie docinki. Diaz obok Chaveza to kiepski pomysł. Dwóch brutalnie grających zawodników, kiepsko wyprowadzających piłki i generujących dużo strat po jednej stronie bloku obronnego. Obym się mylił, ale to miejsce może być naszą piętą achillesową, tym bardziej, że kiepsko spisujemy się przy stałych fragmentach.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.07.2011, 17:57
Nunez - jest zaskoczenie małe, jest nowy gracz adrenalina rośnie. Do boju Wisełko !
Odpowiedz cytując
kmb
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 26.07.2011, 17:57
rychu napisał(a):Wyświetl post
Według wp w pierwszym składzie Jirsak a Maor na skrzydle.
ktoś kiedyś tak mądrze napisał "czytajcie wp będziecie mądrzejsi" ten portal to dramat
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.07.2011, 17:58
Diaz przynajmniej wygra kilka pojedynków powietrznych w przeciwieństwie do Paljica. Nie wiem tylko w jakiej jest formie, ale Maaskant wie.

Ciekawy jestem co pokaże Nunez - nie ukrywam że liczę na niego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.07.2011, 17:58
Najwazniejsze to nie stracic szybko bramki bo moze to tylko napedzic Litex. Im dluzej bedzie 0-0 tym Bulgarzy beda sie bardziej niecierpliwic bo to im przede wszystkim powinno zalezec na jakiejs zaliczce przed rewanzem. Wiec im dluzej bedzie zero z tyl tym lepiej i wieksze szanse na kontry w dalszej czesci meczu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.07.2011, 18:00
Taktyka na dziś. Na zero z tyłu a z przodu coś dziubnąć,wtoczyć,wkręcić.

Jak nie teraz to kiedy? jak nie my to kto?

Poza tym powinniśmy dostać już miejsce w LM za lata starań. Za zasługi czy coś.

Nie wiem czemu ale obawiam się tego spotkania, bardziej niż jakiegokolwiek w ostatnim czasie.

Dobrze,że Kirm nie zagra, jak ma podać to strzela, gdy trzeba strzelić podaje. ehhhh.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.07.2011 o godz. 18:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów