The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2011, 16:40
Remis 1-1 biore w ciemno
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2011, 16:43
HEDu napisał(a):Wyświetl post
zamieniłbym słowo kreatywny na nieobliczalny
A ja bym powiedział że jest kreatywny i przy tym nieobliczalny
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2011, 17:01
A ja tam myśle pozytywnie 0:1 dla Wisełki , gol Kirma
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2011, 17:22
Małecki jest piłkarzem kreatywnym ? No nieźle...ale jak? Co on kreuje prócz chaosu?

Dla mnie Patryk to po prostu solidny skrzydłowy, ambitny waleczny z dobrym uderzeniem ale nigdy bym o nim nie powiedział ze jest kreatywny.

co do meczu, stawiam jak wcześniej ze będziemy grali na 0-0 licząc na korzystną kontrę. Jesli doszło by do staniu 0-1 spodziewam sie 11 murarzy z zaprawą.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 25.07.2011, 17:36
za Małeckiego Melikson na prawą pomoc
a do środka Biton ) albo Guła
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 17:52
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
za Małeckiego Melikson na prawą pomoc
a do środka Biton ) albo Guła
Tak jak ktos napisal - nie mozna rozbijac wspołpracy Meliksona i Ilieva bo od poczatku bardzo dobrze sie rozumieja i musza grac blisko siebie. Za Malego Nunez i jedziemy
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2011, 17:55
powiadasz że chcesz zagrać taktyką Skonto?
Jeśli gramy na wyjeździe z w miare równorzędną drużyną to trzeba trochę ostudzić ich zapał akcjami ofensywnym, bo tak to nas zepchną na 30 metr i zanim coś wyprowadzimy to będzie 1-0 a nie 0-1 i co wtedy? Strzelić gola na wyjeździe to jest priorytet, nie gramy z Barceloną.Jak nawet przyjdzie tam przegrać to takim wynikiem by przy potencjalnym objęciu prowadzenia na R22 to oni gonili awans.
0-0 to nie jest taki zły wynik dla Bułgarów, wystarczy że u nas trafią raz do siatki to my musimy 2x.
Dla mnie w tym meczu musimy pokazać jaja, kitranie bramki nic nie da, jesteśmy słabi w tym elemencie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 25.07.2011 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 25.07.2011, 17:57
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak jak ktos napisal - nie mozna rozbijac wspołpracy Meliksona i Ilieva bo od poczatku bardzo dobrze sie rozumieja i musza grac blisko siebie. Za Malego Nunez i jedziemy

Po co Nunez ? jak on jest bardziej defensywnym zawodnikiem
nie potrzebny nam 3 defensor
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 17:59
nie.
Ja chce wygrać na wyjeździe 3-0
ale nie liczy sie to co ja chce przeciez, wiec ja stawiam ze Maaskant zagra własnie na 0-0.tak juz pisałem wcześniej i tego sie trzymam. Na huralne ataki stawiam dopiero w meczu u siebie.
Dlatego 0-0 my bedziemy grali atak pozycyjny 30 minut tamci zrywy przez 15.Ratunkiem może byc kontratak i szybkość Meliksona.

Odpowiedz cytując
solari21
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 25.07.2011, 18:04
Czuje ze zagramy podobnie jak z Legia w rundzie rewanżowej ostatniego sezonu. Uważnie w obronie, nastawieni na kontre. Myśle, ze damy rade. Jedyne co mnie martwi to to ze zawodnicy wypowiadaja sie bardzo ostroznie, a tak na prawde kim jest zespół z Bułgarii ? Za chwile bedziemy bac sie Interu Turku Wystarczy wejsc na boisko , wykonac nalezycie prace i wynik bedzie OK .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 18:08
solari21 napisał(a):Wyświetl post
Czuje ze zagramy podobnie jak z Legia w rundzie rewanżowej ostatniego sezonu. Uważnie w obronie, nastawieni na kontre. Myśle, ze damy rade. Jedyne co mnie martwi to to ze zawodnicy wypowiadaja sie bardzo ostroznie, a tak na prawde kim jest zespół z Bułgarii ? Za chwile bedziemy bac sie Interu Turku Wystarczy wejsc na boisko , wykonac nalezycie prace i wynik bedzie OK .
To samo moga powiedziec przeciwnicy - kim jest zespoł z Polski, ze musimy sie go bac
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 18:09
a jak sie mają wypowiadać?
jakby nie było ,gramy nie z IV czy VII druzyną tylko z Mistrzem Bułgarii

Mistrz Polski to jest taki frazes który brzmi dumnie tylko w naszych polskich umysłach.
Wszyscy dalej żyjemy przeszłością jak Legia z połową składu w wąsach i po grubym piciu ogrywała Blackburny czy Pao, ale to było ponad 15 lat temu.
a 15 lat temu to swiat był caaaaałkiem inny.

E:solari - a kogo to my(Polacy) ściągnelismy z Bułgarii ? Liga bogatsza,ale to nie czyni jej lepszą. Obecnie t-m ekstraklasa 68 miejsce na 122.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.07.2011 o godz. 18:28.

Odpowiedz cytując
solari21
Junior Member

Stary 25.07.2011, 18:12
Cos tam Lech ostatnio namieszał w Lidze Europejskiej. Po za tym to my sciągamy zawodników z Bułgarii, a nie Bułgarzy z Polski. Chyba jesteśmy ciut lepsi. W kazdym badz razie mamy bogatsza lige.
Wiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeełkaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2011, 19:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
E:solari - a kogo to my(Polacy) ściągnelismy z Bułgarii ?
Genkow, Christow ( ), Tonew? Tak na poczekaniu, ale chyba więcej nie ma.
Od razu powiem, że nie podpisuję się pod żadną z opinii pt "tej narodowości w danej lidze jest więcej, więc są gorsi"
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2011, 19:05
Byle nie przegrać a najlepiej strzelić brameczkę lub dwie
Wisło jesteśmy z tobą
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.07.2011, 19:05
A co to za wyznacznik że my ściągamy Bułgarów a nie odwrotnie

Ściągamy też Hiszpanów czasami, a Hiszpania Polaków niet. To znaczy że Ekstraklasa jest lepsza od PrimeraDivision?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2011, 19:15
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nunez
Kirm zagra, co za ludzie
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 25.07.2011, 19:32
mnie ciekawi tylko dlaczego kursy na Wisłe są takie wysokie w przypadku gdy n Litex też są stosunkowo wysokie, co prawda dzisiaj spadły u większości buków kursy na nas o pare groszy ale to wciąż dużo, jestem bardzo ciekawy wyniku jutrzejszego meczu i mam nadzieję że wielu bracii wygra dużo pieniędzy na naszej Wisełce.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Stary 25.07.2011, 19:50
Robert raczej Maora nie ruszy ze środka bez niego ta gra w środku to padaka. Za Małego mółgby zagrać Biton. Kirm powinien zacząć narazie na ławce...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2011, 20:09
Najgorszy scenariusz dla nas to przegrana do zera. Przegrana 1-0 czy 2-0 jest ciężkim wynikiem do nadrobienia przy naszej obronie. Najlepsze byłoby zwycięstwo, wiadomo, ale jeśli nie będziemy w stanie wygrać to dobrze byłoby zremisować bramkowo albo w najgorszym wypadku (tfu tfu) przegrać 2-1 albo 3-2. Wynik 0-0 też nie byłby dobry.

Jestem ciekaw jutrzejszego meczu i w przeciwieństwie do niektórych oczekujących pięknej gry, ja oczekuję gry skutecznej. Żadnych baletów i innych tańców a siermiężnej gry dającej zwycięstwo

To jest najważniejsze - przejść Łowecz a nie piękna gra żeby komuś się zrobiło dobrze przed TV że ktoś tam z klepy odegrał, najważniejszy wynik
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.07.2011, 20:16
Gdy stracimy szybko bramkę może być po meczu - rzadko kiedy ostatnim czasem jesteśmy wstanie odwrócić losy spotkania nawet ze słabszymi drużynami od nas. Osobiście do jutrzejszego spotkania podchodzę z dużym dystansem mając na uwadze naszą grę w przeciągu roku - bardzo możliwe, że dostaniemy po tyłkach na teraz jest to scenariusz prawdopodobniejszy niż zwycięstwo naszego zespołu - obiektywnie patrząc.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 25.07.2011, 20:20
W moim odczuciu to najważniejszy (dwu)mecz od czasu rewanżu z Dinamo Tbilisi. Różnica jest taka, że wówczas wiadomo było, że jak przegramy to pewna era sie skończy. Teraz jak wygramy to wchodzimy co najmniej do LE i jest szansa na dalszą powolną zmianę sposobu zarządzania Wisłą.

Co do absencji PM to patrząc na jego formę niespecjalnie rozpaczam. Inna sprawa jak spisze się ewentualny następca. Tak naprawdę za mało mamy danych (brak meczów ligowych, niektórzy zawodicy zupełnie nieznani) by ocenić kto ma go zastapić. Trzeba zaufać Maaskantowi.

Cóż, nic odkrywczego. To jest mecz pierwszy, wyjazdowy. Przede wszystkim nie stracić, a jeżeli da się coś zyskać to będzie super.

I najważniejsze by weszli w mecz skoncentrowani.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 20:31
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nunez
Kirm zagra, co za ludzie
Po prostu moim zdaniem Kirm po kontuzji nie zagra od 1 minuty dlatego napisałem zmiane Nuneza za Małego.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2011, 20:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Najgorszy scenariusz dla nas to przegrana do zera. Przegrana 1-0 czy 2-0 jest ciężkim wynikiem do nadrobienia przy naszej obronie. Najlepsze byłoby zwycięstwo, wiadomo, ale jeśli nie będziemy w stanie wygrać to dobrze byłoby zremisować bramkowo albo w najgorszym wypadku (tfu tfu) przegrać 2-1 albo 3-2. Wynik 0-0 też nie byłby dobry.

Jestem ciekaw jutrzejszego meczu i w przeciwieństwie do niektórych oczekujących pięknej gry, ja oczekuję gry skutecznej. Żadnych baletów i innych tańców a siermiężnej gry dającej zwycięstwo

To jest najważniejsze - przejść Łowecz a nie piękna gra żeby komuś się zrobiło dobrze przed TV że ktoś tam z klepy odegrał, najważniejszy wynik

Ja mysle ze musimy byc przygotowani ze Litex na nas ruszy od poczatku.

Grunt to nie dac w tych pierwszych 15-20 minutach zepchnąć do rozpaczliwej obrony, a nawet jesli beda strzelac to licze tutaj na doswiadczenie Siergieja.

trzeba Bułgarów przeczekać,a potem zaatakowac.
Bramke musimy strzelic choc jedną,bo to ona moze byc kluczem do awansu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.07.2011 o godz. 20:37.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 25.07.2011, 20:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Grunt to nie dac w tych pierwszych 15-20 minutach zepchnąć do rozpaczliwej obrony, a nawet jesli beda strzelac to licze tutaj na doswiadczenie Siergieja.

Dokładni jestem przekonany że ruszy bo grają dosyć ofensywną piłkę. Obawiam się również stałych fragmentów, ale WIEM, że Pan Maskant jest na to przygotowany. Strzelenie bramki kluczowa sprawa( jako pierwsi byłoby wpsaniale - chociaż przypomina mi się mecz z beitarem) . Zastanawiam się czy są szanse na występ Bitona od 1 min( nie odważę się ocenić czy byłby to +/- ale jestem bardzo ciekawy tego zawodnika).
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2011, 20:55
Podobno Krzoska dla stacji Orange Sport Info powiedział, ze pod znakiem zapytania stoi wystep w jutrzejszym spotkaniu Pareiki - to by było wieksze osłabienie niz strata Małego. Oby jutro zagrał bo jestem spokojniejszy widzac go miedzy slupkami
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 25.07.2011, 20:55
A ja mam jakies dziwne przeczucie że im dokopiemy .ALE Wisła jest słaba i to jest fakt ,podzielam zdanie Kosowskiego taka to jest smutna prawda.
Odpowiedz cytując
solari21
Junior Member

Stary 25.07.2011, 20:58
Trochę źle skleciłem wypowiedź i zostało to chyba trochę pokracznie zrozumiane. Chodziło mi o to, że to Polska jest jednak większą odskocznią do zagranicznych klubów aniżeli Bułgaria. Pomimo ostatnio dramatycznie słabych wyników i notorycznych kompromitacji, to jednak chyba z naszej rodzimej ligi jest więcej 'gwiazdeczek'. Lewy, Peszko, Kuba, Brozio, Marcelo, Mierzej, Dudka, Piszczek, .....
Polskie kluby mają ogromny potencjał i lekko poziomem dorównałyby chociażby lidze austirackiej czy tez belgijskiej jednak są źle zarzadzane. Naprawde, Bułgaria nie powinna byc nam straszna.
Wiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeełkaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

wikink1 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam jakies dziwne przeczucie że im dokopiemy .ALE Wisła jest słaba i to jest fakt ,podzielam zdanie Kosowskiego taka to jest smutna prawda.

To zdecyduj się wreszcie. Dokopiemy im czy jesteśmy słabi? Chyba, że wszystko naraz...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że to byłby bardzo dobry sprawdzian właśnie dla Garguły. W końcu jak nie teraz, to kiedy?
W jakimś meczu, od którego nie zależy los trenera oraz nasza wypłacalność finansowa?
No żesz do ....y nędzy, czy wy w ogóle myślicie zanim coś tutaj napiszecie?

Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Nie brzmi to zbyt optymistycznie, ale realnie tak to chyba wygląda... Bramkowy remis na dziś biorę w ciemno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2011 o godz. 21:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów