The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 23:55
palikot napisał(a):Wyświetl post
Domniemam, że twierdzisz, że Wisła ze Skonto zagrała słabo w porównaniu do Śląska z Dundee?
Nie. Nie wypadliśmy słabo w porównaniu ze Śląskiem, ale nie sądzę też, by Wisła pokazała się jakoś wyraźnie, ewidentnie lepiej.
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.07.2011, 00:00
Dowiedziałem się jeszcze, że w ciągu roku stracili bodaj wszystkich swoich wartościowych zawodników, w tym...czterech napastników grających i strzelających regularnie, ale też m.in. Bandalovskiego, reprezentanta Bułgarii. Grają teraz głównie zawodnikami, którzy wcześniej byli rezerwowymi, lub też uzupełnieniami składu, plus zawodnikami kupionymi z niższych lig, słabszych zespołów ich "A" Ligi. Przed sezonem nie są typowani do znalezienia się w czołówce ligi. Generalnie drużyna słabsza od Dundee United, jak Śląsk nie da ***y, to powinien znaleźć się w IV rundzie eliminacji.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2011, 00:02
Ważny jest awans i to że mamy 2 drużyny w 3 rundzie eliminajci Ligi Europejskiej zawsze to jakieś punkty
Poza tym żyjemy w tak ubogim w sukcesy piłkarskie kraju, że nawet takimi małymi jak awans do kolejnej rundy z bądź co bądź nie tak dramatycznie słabymi Szkotami trzeba się cieszyć i oby doszli jak najdalej ;]
Życzę tego sobie i Wam z całego serca z Wiślackimi pozdrowieniami
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 22.07.2011, 00:06
kreseq napisał(a):Wyświetl post
(...) Czytam tutaj o tych "wielkich" tureckich wirtuozach i ja nie wiem czy inny dwumecz ogladalem, czy moze ktos przesadzil z alkoholem.

Widzialem pierwszy i drugi mecz Gaziantepsporu i pomijajac to ze wygrali nic wiecej pozytywnego o tym zespole powiedziec nie mozna. Wbili pierwsza bramke ale zanim im to sie udalo to przeciwnik mial 4-5 akcji w ktorych powinna pasc bramka. Potem FK Minsk musial sie otworzyc i skonczylo sie na 4:1.
Nie chcialo im sie grac? Nie sadze.
Nie mowie ze Legia ma super duper sklad ( bo nie ma ), nie mowie ze Skorza to dobry trener ( bo nim nie jest ), ale po tym co Turcy pokazali to bylby wstyd im tych 3 bramek w dwumeczu nie strzelic. Jestesmy ciency, ale na Boga, nie jestesmy FK Minsk
Poczytaj raz jeszcze co było przedmiotem naszej dyskusji a propos Waszego meczu. Do FK Minsk Wam może daleko, ale do Gaziantesporu nie mniej daleko. Wszystko wyjdzie na boisku. 35 st. też może swoje zdziałać.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.07.2011, 00:53
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie. Nie wypadliśmy słabo w porównaniu ze Śląskiem, ale nie sądzę też, by Wisła pokazała się jakoś wyraźnie, ewidentnie lepiej.
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół.
Ja rozumiem, tylko Wisła grała trochę z inaczej ustawionym przeciwnikiem, inaczej grającym w defensywie jak i w ofensywie, więc te porównanie nie było by współmierne do tego co prezentował Śląsk. Wisła w pierwszym meczu zagrała poprawnie bez rewelacji, w drugim dobrze z przeciwnikiem ultra-hiperdefensywnym. Inaczej by mecz wyglądał np z Dundee, które nie broniło tak zaciekle i grało otwartą piłkę, a wiemy, że Wisła lubi grać kombinacyjnie za Maskanta, więc pewnie lżej by się grało. Śląsk momentami miał bardzo duzo miejsca do rozgrywania... Śląsk... co dopiero Wisła czy jak pisałem Amika czy Legia. Tego tak się nie powinno porównywać. Pamiętajmy może to i oklepane wiele razy przytaczane, ale prawdziwe, mecz meczowi nie równy Wiśle zawsze trudno się grało z dobrze zorganizowanymi drużynami w obronie. Valerenga, Karabach, Levadia czy ostatnio Śląsk. Niby olbrzymia przewaga w tych meczach a zawsze się meczylismy. Ze Skonto było widać poprawę, bo w koncu bez problemu i męczarni udało się na spokoju bez stresu awansować i to na plus

Tak na marginesie. Ja widzę w tej drużynie Śląska dobrego ducha Przypomina mi trochę drużynę Groclinu 8 lat temu... Mam nadzieję, że zajdą tak daleko jak tamci.

A co do meczu Legii... Zawsze jest te straszenie przeciwnikiem itd. ale w większości przypadków potem mecze są inne. Mi się wydaje, ze te mecze będa poprostu wyrównane a o awansie zadecyduje dyspozycja dnia, szczęscie. Tyle... akurat tym typom nie życzę powodzenia...
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.07.2011 o godz. 01:02.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2011, 00:57
Fuks napisał(a):Wyświetl post
mądry sie znalazł. Polecam: ustawa o radiofonii i telewizji, art 20b u.2 pkt 3.
Wątpliwe, aby 3 runda eliminacji LE była na tyle ważnym wydarzeniem.
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2011, 05:12
Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.07.2011, 07:08
Dani napisał(a):Wyświetl post
Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć
Jednak jeśli ich zlekceważą Śląska nie będzie już w IV rundzie. Zobaczymy jak polskie drużyny wyjdą ze starcia z bułgarskimi. Liczę na 2:0 dla nas w tych dwumeczach
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.07.2011, 08:08
Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.

Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański?

Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich.

Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny.

Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.07.2011, 08:16
Myślę, że Legia ma szansę z Turkami. Co prawda nie są faworytami dwumeczu, aczkolwiek na dwie porażki skazywano także wroniecką Amikę z zamożnym i myślę lepszym kadrowo Dnipro.
Co do Śląska to losowanie niewątpliwie udane. Zgodzę się z przedmówcą kilka postów wyżej, że Śląsk ma dobrego ducha i przy odrobinie szczęścia jest szansa na grupę LE.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2011, 08:55
jova napisał(a):Wyświetl post
Myślałem o tym samym. On i Mila naprawdę fajnie wypadli.

Jak w takim razie oceniasz mecze Wisły ze Skonto i nasze szanse w kolejnych rundach?
Oj, niepotrzebne ciśnienie. Nasze szanse ze Skonto obstawiałem na 60 do 40 dla nas. Mecze były słabo średnie i tak naprawdę już teraz widać,że przy lepszej drużynie przeciwnej będzie strasznie ciężko cokolwiek ugrać. Jednak mimo wszystko było widać różnicę w grze Sląska i Wisły. W głównej mierze to zasługa Melliksona,Ilieva. Wisła gra inaczej niż Śląsk, co jest zrozumiałe, chociażby dlatego,że ma lepszych piłkarzy. Nie zmienia to faktu,że obydwie polskie drużyny zaprezentowały się cieniutko. Pewnie,że chciałbym aby Wisła awansowała do LM a Śląsk był rewelacją LE,jednak jest to tylko życzeniowe myślenie, bo ani jeden ani drugi zespół nie posiada kadry na takie niespodzianki.

Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.07.2011 o godz. 09:08.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2011, 09:21
no i mamy pierwszą sporą sensacje w LE . FC Vaduz z Lichtensteinu wyeliminowało Vojvodine Nowy Sad
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2011, 09:25
Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,
a na ich forum tez nie ma tragedii, a raczej opinie, ze jak utrzymaja taka dyspozycje jak w meczu ze Slaskiem przez caly sezon to bedzie dobrze przeciez oni nic nie grali !!

Z innych wynikow tej rundy zauwazylem, ze nasi kaci wypadli slabo:
- Levadia odpadla z klubem z Luksemburga po porazce u siebie 0:1
- Karabach wyeliminowal rywala z Wysp Owczych tylko dzieki bramka zdobytym na wyjezdzie (1:1, 0:0)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.07.2011, 09:28
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Wątpliwe, aby 3 runda eliminacji LE była na tyle ważnym wydarzeniem.
nie tyle wątpliwe, co w tym artykule nie ma o tym słowa. Runda eliminacji to jest runda eliminacji, a tam jest mowa tylko o lidze mistrzow i pucharze uefa - czyli o rundach normalnych. Ty napisales, ze tv nic nie musi pokazywac w kanale otwartym, ale na szczescie tak nie jest.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2011, 09:38
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,)
Chciałbym całe zycie oglądać kopaninę w wykonaniu Rangersów i Celticu.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.07.2011, 09:39
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Oj, niepotrzebne ciśnienie. Nasze szanse ze Skonto obstawiałem na 60 do 40 dla nas. Mecze były słabo średnie i tak naprawdę już teraz widać,że przy lepszej drużynie przeciwnej będzie strasznie ciężko cokolwiek ugrać. Jednak mimo wszystko było widać różnicę w grze Sląska i Wisły. W głównej mierze to zasługa Melliksona,Ilieva. Wisła gra inaczej niż Śląsk, co jest zrozumiałe, chociażby dlatego,że ma lepszych piłkarzy. Nie zmienia to faktu,że obydwie polskie drużyny zaprezentowały się cieniutko. Pewnie,że chciałbym aby Wisła awansowała do LM a Śląsk był rewelacją LE,jednak jest to tylko życzeniowe myślenie, bo ani jeden ani drugi zespół nie posiada kadry na takie niespodzianki.

Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział.
Po dwóch pierwszych meczach po okresie przygotowawczym ciężko tak naprawdę zauważyć na co stać drużynę. Jak wiadomo Wisła nigdy się dobrze nie czuła w ataku pozycyjnym, więc myślę że mecze z Litexem czy innymi mocnymi drużynami będą całkiem inaczej wyglądały od meczu z zamkniętym na 20 metrze Skonto.
Zawsze się mówi żeby nie oceniać drużyny zaraz po zakończeniu okresu przygotowań - tak naprawdę to nikt z nas nie wie na co stać jest drużynę Wisły. Nie wiemy na co stać nowych piłkarzy.. może Jovanovic okaże się tym dzięki któremu będziemy spokojni o defensywę? Może Biton okaże się snajperem z prawdziwego zdarzenia, takim jakim był np Żurawski za czasów Kasperczaka? Może Nunez okażę się nowym Cantoro z najlepszych lat? Dajmy na razie spokój z wyciąganiem daleko idących wniosków czy przesądzania pewnych spraw. Dajmy czas.

Sory ale co roku czy to w fazie grupowej LM czy w Lidze Europejskiej są jakieś niespodzianki. Do tych rozgrywek przy odrobinie szczęścia trafiają drużyny o wiele uboższe i finansowo i kadrowo ( w porównaniu do dzisiejszych kadr Wisły i Śląska ). Dlaczego więc z góry zakładać że i nam nie dopisze szczęście raz na kilka lat?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 22.07.2011, 09:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.

Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański?

Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich.

Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny.

Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów.
Akurat ten konkretny Hiszpan tak już sędziuje. W lidze hiszpańskiej mecze z jego udziałem są podobne do ligi angielskiej, bo pozwala na ostrą grę. Chociaż zgodzę się , że w paru momentach przesadził, szczególnie w jednej sytuacji, gdzie mógł pokazać 3 żółte kartki, a pokazał jedną.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.07.2011, 09:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie, sędziowanie było skandaliczne. Możemy się tylko cieszyć, że nie wpadliśmy na takich Szkotów, strach pomyśleć co przy takim sędziowaniu by zrobili z Meliksonem...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.07.2011, 09:58
Ciekawie wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale !
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 22.07.2011, 10:05
Mi osobiscie ustawienie sląska przypominało , ustawienie lecha w meczu z bragą . w tym meczu na ataku wystąpił mila a z bragą stilic
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2011, 10:35
Mila grał tak samo jak każdy mecz w Śląsku, więc że pokazał sie w europucharach to do reprezentacji? Praktycznie w każdym meczu Śląska gość jest bohaterem/najlepszym piłkarzem drużyny przeciwnej. Zawsze będe go chwalił, kiedyś nie podobała mi się u niego chimeryczność, grał jak Jirsak, choć i tak był lepszy technicznie. Teraz jest pewniejszy siebie, silniejszy, myśle że jeszcze więcej widzi. A prostopadłe podania zawsze mu wychodziły, noge ma świetnie ułożoną do dośrodkowań. Jego można ustawić na defensywnym pomocniku i też będzie dobry...

Nie bez powodu co sezon zdobywa ponad 15 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.07.2011 o godz. 10:38.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.07.2011, 10:39
Emj10 post z 20:48
Będzie niesamowite lanie. I co teraz powiedzą Ci, którzy widzieli już WKS w IV rundzie? [IMG]file:///C:/Users/Login/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Powiedzą, żeby nie oceniać spotkania po trzech minutach od pierwszego gwizdka sędziego.

Maciuś post z 20:48
Polska liga to dno dna, taka jest prawda.

To nie wiem co teraz napiszesz o poziomie ligi szkockiej?

Dynek.pl post z 20:49
chyba lepiej ten film wlaczyc na polsacie otwartym

Ciekawe czy kolega zdecydował się na film?

Mr mojo post z 20:49
Ktos jeszcze ma zludzenie ze nasza liga jest cos warta w Europie ?

Jak eliminujemy Szkotów z europejskich pucharów, to chyba coś jest warta.

Dynek.pl post z 20:57
najbardziej mi sie chce smiac jak pomysle o transmisji Polsatu - godzinne studio: wywiady, analizy, lizanie sie po fiutach, a po 4 minutach meczu jest pozamiatane

Tak, pozamiatane…
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 22.07.2011, 10:46
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Widzicie jak ŚĄląsk robi wszystko żeby tylko nie strzelic gola, ajk wymieniaja flegmatycznie piłki w obronie
Mecz na 90% sprzdany ...

A widzieliście jak Ślask się nie cieszył z bramki ?/

Jak mila opie****lił Dudka że ten strzelił
Za takie teksty dostał byś w pałe, masz szczęscie że to internet i możesz pisać swoje chujowiny, żal mi Cie pajacu

Gratulacje dla Braci z Wrocławia!

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
...
3mają poziom, i to kolesie z takim stażem, żenada
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 22.07.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2011, 10:51
Będzie niesamowite lanie. I co teraz powiedzą Ci, którzy widzieli już WKS w IV rundzie? [IMG]file:///C:/Users/Login/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Powiedzą, żeby nie oceniać spotkania po trzech minutach od pierwszego gwizdka sędziego.

Maciuś post z 20:48
Polska liga to dno dna, taka jest prawda.

To nie wiem co teraz napiszesz o poziomie ligi szkockiej?

Dynek.pl post z 20:49
chyba lepiej ten film wlaczyc na polsacie otwartym

Ciekawe czy kolega zdecydował się na film?

Mr mojo post z 20:49
Ktos jeszcze ma zludzenie ze nasza liga jest cos warta w Europie ?

Jak eliminujemy Szkotów z europejskich pucharów, to chyba coś jest warta.

Dynek.pl post z 20:57
najbardziej mi sie chce smiac jak pomysle o transmisji Polsatu - godzinne studio: wywiady, analizy, lizanie sie po fiutach, a po 4 minutach meczu jest pozamiatane

Tak, pozamiatane…
Odnośnie Pana Dynka, to najlepsze jest to:

Brawo !!! troche jechalem po Slasku ale po cichu wierzylem, ze przejda dalej - byli lepsi pilkarsko i kibicowsko

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1322
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 22.07.2011, 11:03
Swoje zdanie podtrzymuje dalej. Polskie zespoly w pucharach graja bojazliwie, boja sie presingu przciwnika a szczegolnie brakuje im koncetracji. W tym meczu , zreszta jak zwykle w wykonaniu polskich druzyn, zadecydowaly zdolnosci indywidualne poszczegolnych graczy(Zabrzmialo Engelowo) .Przypominam ze w zeszlym sezonie ale i w tym nie moglibysmy mowic o ,, wykonaniu zadania" przez polskie druzyny gdyby nie Rudnevs z Juve,Lamey ,Malecki i Iliev ze Skonto czy teraz w meczu z Dundee dziek isolowym akcja Soboty czy Dudka.

Awans z solidna druzyna, bo taka jest druzyna Dundee United, nie powinno byc traktowane jak wyznacznik jakosci

Nie zmienia to faktu ze Slaskowi zycze w pucharach jak najlepiej.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2011, 11:08
Fuks napisał(a):Wyświetl post
nie tyle wątpliwe, co w tym artykule nie ma o tym słowa. Runda eliminacji to jest runda eliminacji, a tam jest mowa tylko o lidze mistrzow i pucharze uefa - czyli o rundach normalnych. Ty napisales, ze tv nic nie musi pokazywac w kanale otwartym, ale na szczescie tak nie jest.
Bardziej miałem na myśli, że tv nie musi pokazywać tych rund eliminacyjnych na kanałach otwartych, ale faktycznie, przepraszam za niedopowiedzenie z mojej strony.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2011, 12:09
Obrona Sląska ze szczególnym uwzględnieniem Cleebana i Sochy zagrał naprawdę słaby mecz, Celeban był winnym bramki na 0:2, a do tego z powodu jakiegoś zaćmienia umysłowego sprokurował karnego.

Jednak pragnę niektórym przypomnieć, że to obrona tego samego Śląska nie dała sobie wbić żadnej bramki Wiśle w poprzednim sezonie. Poza tym obrona Wisły jest jeżeli nawet lepsza to niewiele....

Orest wyszedł z założenia, że jak zagęści środek to Dundee usiądzie i zapłacze. Zapomniał o jednym - że Szkoci grają przede wszystkim długimi przerzutami i wrzutkami w pole karne na aferę (będzie gęsto, piłka spadni pod nogi i może coś się uda). Farciarze mieli szczęście, bo najpierw klasyczna aferka w polu karnym i zasłonięty Kelemen był bez szans, potem szybka wrzutka i błąd Celebana i obrony Śląska - zrobiło się 0:2.
W momencie gdy Śląsk zaczął grać po ziemi (I połowa) i dokładnie - Szkoci nie potrafili skonstruować czegokolwiek, ale gdy wrocławianie zaczęłi grać made in Szkoci - czyli regularna przebijanka, szybkie straty piłki, gra górą - to Ci przebijali ich jak chcieli. Widoczne było to zwłaszcza w końcówce, gdzie tylko Mila starał się szanować piłkę, ale był na tyle zmęczony, że kilka razy tracił ją, a sędzia nie odgiwzdywał w takich sytuacjach fauli.
Zresztą za akcję, w której kolejno 3 zawodników ze Sląska Szkoci faulowali - należały się 3 kartki - wówczas nie mogliby sobie pozwolić na zbyt ostrą grę.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.07.2011, 12:25

Jakbyś nie zauważył to samo pisałem bezpośrednio przed pierwszym meczem, po pierwszym meczu, jak i minutę przed drugim meczem obstawiając wynika 2:0 dla Dundee. Przepraszam pomyliłem się, bo Dudek oddał strzał życia i Śląsk awansował rzutem na taśmę. Co nie zmienia nic, a nic w ocenie naszej zaściankowej ligi na tle przeciętnych drużyn europejskich.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2011, 12:26
Niezły mecz.
Co do Sochy, to miał ofensywnie z 3 wejścia ciekawe, zrobił napewno 1 żółta kartke na typie takim wydziaranym, ostatnie 30 minut meczu jednak zniknął.
Celeban masakra. Wyglądał jakby mu zalali buty betonem, jedyne co mu wychodziło to zastawianie.
Ale to nic przy tym co wyczyniał Keleman. Ja nie wiem jaki cudem uznano go bodajze najlepszym bramkarzem sezonu, przeciez ten karny to jest czerwona kartka (do tego kilka pustych przelotów i wogole jakiś taki ...nie chcący wygrać był) Na szczescie (a moze i nie) był sędzie który był szalony. Kilka fauli mogł podyktować więcej, kilka kartek wiecej.
Dudek niewidoczny przez wiekszosc meczu, strzał życia piekna bramka. Voskamp widać ze dobrze czuje sie ...w "piątce" wiec jeśli Śląsk nie bedzie czy to w lidze czy pucharach cisnął grubo przeciwnika to Holender bedzie raczej niewidoczny.
Najwieksze brawa dla kreatora gry, Sebka Mili. Braki szybkościowe nadrabiał inteligencją. To jest piłkarz na kadre, ale lepiej zeby go nie powoływał bo straci formę.
Spahic na boku taki szalony, kilka razy strzelał z dystansu kilka razy probował kiwać. Cetnarski podobno wszedł, nie widziałem. Jak dojdzie Kaźmierczak, Giki bedzie w ofensywie lepiej.
para stoperów pietRasiak i Celeban kompletnie mnie nie przekonuje.

Ale gratulacje. Awans dalej i o to chodzi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.07.2011, 13:19
Bardzo szczęśliwy awans - zasłużony ale z tego jak się rewanż układał to szczęśliwy jak cholera
Tak na prawdę po tym karnym to Śląsk nic nie grał, prowadził grę ale nic z tego nie wynikało, no i 'strzał życia'.
Ale fajnie że przeszli , kolejna runda jak dla mnie powinna być łatwiejsza, co nie znaczy że łatwa .Ale trzeba uczciwie przyznać - przeciwnik baardzo przeciętny
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów