|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dowiedziałem się jeszcze, że w ciągu roku stracili bodaj wszystkich swoich wartościowych zawodników, w tym...czterech napastników grających i strzelających regularnie, ale też m.in. Bandalovskiego, reprezentanta Bułgarii. Grają teraz głównie zawodnikami, którzy wcześniej byli rezerwowymi, lub też uzupełnieniami składu, plus zawodnikami kupionymi z niższych lig, słabszych zespołów ich "A" Ligi. Przed sezonem nie są typowani do znalezienia się w czołówce ligi. Generalnie drużyna słabsza od Dundee United, jak Śląsk nie da ***y, to powinien znaleźć się w IV rundzie eliminacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ważny jest awans i to że mamy 2 drużyny w 3 rundzie eliminajci Ligi Europejskiej zawsze to jakieś punkty
Poza tym żyjemy w tak ubogim w sukcesy piłkarskie kraju, że nawet takimi małymi jak awans do kolejnej rundy z bądź co bądź nie tak dramatycznie słabymi Szkotami trzeba się cieszyć i oby doszli jak najdalej ;] Życzę tego sobie i Wam z całego serca z Wiślackimi pozdrowieniami |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Wiśle zawsze trudno się grało z dobrze zorganizowanymi drużynami w obronie. Valerenga, Karabach, Levadia czy ostatnio Śląsk. Niby olbrzymia przewaga w tych meczach a zawsze się meczylismy. Ze Skonto było widać poprawę, bo w koncu bez problemu i męczarni udało się na spokoju bez stresu awansować i to na plusTak na marginesie. Ja widzę w tej drużynie Śląska dobrego ducha Przypomina mi trochę drużynę Groclinu 8 lat temu... Mam nadzieję, że zajdą tak daleko jak tamci. A co do meczu Legii... Zawsze jest te straszenie przeciwnikiem itd. ale w większości przypadków potem mecze są inne. Mi się wydaje, ze te mecze będa poprostu wyrównane a o awansie zadecyduje dyspozycja dnia, szczęscie. Tyle... akurat tym typom nie życzę powodzenia... ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.07.2011 o godz. 01:02.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.
Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański? Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich. Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny. Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Myślę, że Legia ma szansę z Turkami. Co prawda nie są faworytami dwumeczu, aczkolwiek na dwie porażki skazywano także wroniecką Amikę z zamożnym i myślę lepszym kadrowo Dnipro.
Co do Śląska to losowanie niewątpliwie udane. Zgodzę się z przedmówcą kilka postów wyżej, że Śląsk ma dobrego ducha i przy odrobinie szczęścia jest szansa na grupę LE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.07.2011 o godz. 09:08.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no i mamy pierwszą sporą sensacje w LE . FC Vaduz z Lichtensteinu wyeliminowało Vojvodine Nowy Sad
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,
a na ich forum tez nie ma tragedii, a raczej opinie, ze jak utrzymaja taka dyspozycje jak w meczu ze Slaskiem przez caly sezon to bedzie dobrze przeciez oni nic nie grali !!Z innych wynikow tej rundy zauwazylem, ze nasi kaci wypadli slabo: - Levadia odpadla z klubem z Luksemburga po porazce u siebie 0:1 - Karabach wyeliminowal rywala z Wysp Owczych tylko dzieki bramka zdobytym na wyjezdzie (1:1, 0:0) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
nie tyle wątpliwe, co w tym artykule nie ma o tym słowa. Runda eliminacji to jest runda eliminacji, a tam jest mowa tylko o lidze mistrzow i pucharze uefa - czyli o rundach normalnych. Ty napisales, ze tv nic nie musi pokazywac w kanale otwartym, ale na szczescie tak nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Zawsze się mówi żeby nie oceniać drużyny zaraz po zakończeniu okresu przygotowań - tak naprawdę to nikt z nas nie wie na co stać jest drużynę Wisły. Nie wiemy na co stać nowych piłkarzy.. może Jovanovic okaże się tym dzięki któremu będziemy spokojni o defensywę? Może Biton okaże się snajperem z prawdziwego zdarzenia, takim jakim był np Żurawski za czasów Kasperczaka? Może Nunez okażę się nowym Cantoro z najlepszych lat? Dajmy na razie spokój z wyciąganiem daleko idących wniosków czy przesądzania pewnych spraw. Dajmy czas. Sory ale co roku czy to w fazie grupowej LM czy w Lidze Europejskiej są jakieś niespodzianki. Do tych rozgrywek przy odrobinie szczęścia trafiają drużyny o wiele uboższe i finansowo i kadrowo ( w porównaniu do dzisiejszych kadr Wisły i Śląska ). Dlaczego więc z góry zakładać że i nam nie dopisze szczęście raz na kilka lat? ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ciekawie wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale !
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi osobiscie ustawienie sląska przypominało , ustawienie lecha w meczu z bragą . w tym meczu na ataku wystąpił mila a z bragą stilic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mila grał tak samo jak każdy mecz w Śląsku, więc że pokazał sie w europucharach to do reprezentacji? Praktycznie w każdym meczu Śląska gość jest bohaterem/najlepszym piłkarzem drużyny przeciwnej. Zawsze będe go chwalił, kiedyś nie podobała mi się u niego chimeryczność, grał jak Jirsak, choć i tak był lepszy technicznie. Teraz jest pewniejszy siebie, silniejszy, myśle że jeszcze więcej widzi. A prostopadłe podania zawsze mu wychodziły, noge ma świetnie ułożoną do dośrodkowań. Jego można ustawić na defensywnym pomocniku i też będzie dobry...
Nie bez powodu co sezon zdobywa ponad 15 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 22.07.2011 o godz. 10:38.
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Emj10 post z 20:48
Będzie niesamowite lanie. I co teraz powiedzą Ci, którzy widzieli już WKS w IV rundzie? [IMG]file:///C:/Users/Login/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] Powiedzą, żeby nie oceniać spotkania po trzech minutach od pierwszego gwizdka sędziego. Maciuś post z 20:48 Polska liga to dno dna, taka jest prawda. To nie wiem co teraz napiszesz o poziomie ligi szkockiej? Dynek.pl post z 20:49 chyba lepiej ten film wlaczyc na polsacie otwartym Ciekawe czy kolega zdecydował się na film? Mr mojo post z 20:49 Ktos jeszcze ma zludzenie ze nasza liga jest cos warta w Europie ? Jak eliminujemy Szkotów z europejskich pucharów, to chyba coś jest warta. Dynek.pl post z 20:57 najbardziej mi sie chce smiac jak pomysle o transmisji Polsatu - godzinne studio: wywiady, analizy, lizanie sie po fiutach, a po 4 minutach meczu jest pozamiatane Tak, pozamiatane… |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
Gratulacje dla Braci z Wrocławia! 3mają poziom, i to kolesie z takim stażem, żenada
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 22.07.2011 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Brawo !!! troche jechalem po Slasku ale po cichu wierzylem, ze przejda dalej - byli lepsi pilkarsko i kibicowsko http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1322 |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Swoje zdanie podtrzymuje dalej. Polskie zespoly w pucharach graja bojazliwie, boja sie presingu przciwnika a szczegolnie brakuje im koncetracji. W tym meczu , zreszta jak zwykle w wykonaniu polskich druzyn, zadecydowaly zdolnosci indywidualne poszczegolnych graczy(Zabrzmialo Engelowo) .Przypominam ze w zeszlym sezonie ale i w tym nie moglibysmy mowic o ,, wykonaniu zadania" przez polskie druzyny gdyby nie Rudnevs z Juve,Lamey ,Malecki i Iliev ze Skonto czy teraz w meczu z Dundee dziek isolowym akcja Soboty czy Dudka.
Awans z solidna druzyna, bo taka jest druzyna Dundee United, nie powinno byc traktowane jak wyznacznik jakosci Nie zmienia to faktu ze Slaskowi zycze w pucharach jak najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bardziej miałem na myśli, że tv nie musi pokazywać tych rund eliminacyjnych na kanałach otwartych, ale faktycznie, przepraszam za niedopowiedzenie z mojej strony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Obrona Sląska ze szczególnym uwzględnieniem Cleebana i Sochy zagrał naprawdę słaby mecz, Celeban był winnym bramki na 0:2, a do tego z powodu jakiegoś zaćmienia umysłowego sprokurował karnego.
Jednak pragnę niektórym przypomnieć, że to obrona tego samego Śląska nie dała sobie wbić żadnej bramki Wiśle w poprzednim sezonie. Poza tym obrona Wisły jest jeżeli nawet lepsza to niewiele.... Orest wyszedł z założenia, że jak zagęści środek to Dundee usiądzie i zapłacze. Zapomniał o jednym - że Szkoci grają przede wszystkim długimi przerzutami i wrzutkami w pole karne na aferę (będzie gęsto, piłka spadni pod nogi i może coś się uda). Farciarze mieli szczęście, bo najpierw klasyczna aferka w polu karnym i zasłonięty Kelemen był bez szans, potem szybka wrzutka i błąd Celebana i obrony Śląska - zrobiło się 0:2. W momencie gdy Śląsk zaczął grać po ziemi (I połowa) i dokładnie - Szkoci nie potrafili skonstruować czegokolwiek, ale gdy wrocławianie zaczęłi grać made in Szkoci - czyli regularna przebijanka, szybkie straty piłki, gra górą - to Ci przebijali ich jak chcieli. Widoczne było to zwłaszcza w końcówce, gdzie tylko Mila starał się szanować piłkę, ale był na tyle zmęczony, że kilka razy tracił ją, a sędzia nie odgiwzdywał w takich sytuacjach fauli. Zresztą za akcję, w której kolejno 3 zawodników ze Sląska Szkoci faulowali - należały się 3 kartki - wówczas nie mogliby sobie pozwolić na zbyt ostrą grę. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Niezły mecz.
Co do Sochy, to miał ofensywnie z 3 wejścia ciekawe, zrobił napewno 1 żółta kartke na typie takim wydziaranym, ostatnie 30 minut meczu jednak zniknął. Celeban masakra. Wyglądał jakby mu zalali buty betonem, jedyne co mu wychodziło to zastawianie. Ale to nic przy tym co wyczyniał Keleman. Ja nie wiem jaki cudem uznano go bodajze najlepszym bramkarzem sezonu, przeciez ten karny to jest czerwona kartka (do tego kilka pustych przelotów i wogole jakiś taki ...nie chcący wygrać był) Na szczescie (a moze i nie) był sędzie który był szalony. Kilka fauli mogł podyktować więcej, kilka kartek wiecej. Dudek niewidoczny przez wiekszosc meczu, strzał życia piekna bramka. Voskamp widać ze dobrze czuje sie ...w "piątce" wiec jeśli Śląsk nie bedzie czy to w lidze czy pucharach cisnął grubo przeciwnika to Holender bedzie raczej niewidoczny. Najwieksze brawa dla kreatora gry, Sebka Mili. Braki szybkościowe nadrabiał inteligencją. To jest piłkarz na kadre, ale lepiej zeby go nie powoływał bo straci formę. Spahic na boku taki szalony, kilka razy strzelał z dystansu kilka razy probował kiwać. Cetnarski podobno wszedł, nie widziałem. Jak dojdzie Kaźmierczak, Giki bedzie w ofensywie lepiej. para stoperów pietRasiak i Celeban kompletnie mnie nie przekonuje. Ale gratulacje. Awans dalej i o to chodzi. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Bardzo szczęśliwy awans - zasłużony ale z tego jak się rewanż układał to szczęśliwy jak cholera
![]() Tak na prawdę po tym karnym to Śląsk nic nie grał, prowadził grę ale nic z tego nie wynikało, no i 'strzał życia'. Ale fajnie że przeszli , kolejna runda jak dla mnie powinna być łatwiejsza, co nie znaczy że łatwa .Ale trzeba uczciwie przyznać - przeciwnik baardzo przeciętny ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|