|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Możemy zagrać z Liteksem, a nie Levskim a ceny na TM nie są w żaden sposób reprezentatywne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Tak z Liteksem ... przekręciłem , zaś jeśli chodzi o ceny w TM to rzeczywiście nie jest to doskonały system , jednak tak duża różnica wyceny nie jest przypadkiem . Chociaż fakt jest faktem że pieniądze nie grają , do tego nie grają też tylko jednostki a cała drużyna . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
na pewno nie nakupimy zbyt wielu grajków za to, bo pierwsze gracz to nie tylko transfer, ale także pensja, którą trzeba płacić regularnie, no chyba, że regularnie zaczniemy grać w LM ![]() tak więc te Wasze dywagacje jacy to będziemy potężni po awansie do grupy LM między bajki sobie włóżcie
no sory, ale my jestesmy mniej wiecej na ich poziomie jesli pierwszy mecz przegramy gdzies 0-2 to juz jest po wszystkim generalnie jak pierwsi bramke stracimy, to nie zrobimy nic |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaką Wisła ma siłę , a jaką przeciwnik to trudno określić . W najgorszym razie może się nawet tak zdarzyć że Liteks wystrzeli w najbliższych meczach i sezonie ze znakomitą formą ...
Nie sugerujcie się aż tak bardzo przeszłością , Wisła ma teraz całkiem inny skład niż rok temu a tym bardziej parę lat temu , wydaje się że personalnie na papierze jest teraz mocniejsza a niżeli w ostatnich latach ale jak silna jest naprawdę to się dopiero okażę . Inną sprawą jest to że teraz skład składa się w większości z zawodników zagranicznych więc też ciężko odwoływać się do "sławetnej" mentalności . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jednej rzeczy nie rozumiem u Maaskanta, dlaczego nie wystawia podstawowej formacji obronnej, żeby jak najczęściej grali ze sobą i się zgrywali, później wychodzą kwiatki w meczu...
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Chyba, że sprawdzą się słowa Kosy, ze mamy skład najgorszy od lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
po pierwsze trener ograniczył się do zawodników, którzy nie grali w meczu ze Skonto, więc jak miał grać podstawową obroną? PS: a po drugie jak widzę ten Twój skład w podpisie, to naprawdę, nóż się w kieszeni otwiera piszesz o zgranej obronie, a sam wrzucasz Diaza i Bunozę xD |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a twierdzisz że Bunoza zły jest
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Sergiej musiałby cały czas grać dzide, trenowany przez Nas od przyjścia Maaskanta atak pozycyjny można by było pomiedzy bajki włożyć. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ludzie spkojnie, najpierw przejdźmy Skonto. Wiem, że jestęśmy tego na 90% pewni i ja też nie wyobrażam sobie na R22 takiej gry jak w Rydze (wynik może być), ale szacunek do rywala wymaga, aby podejść do tego spotkania poważnie, a nie komentować ile to bramek strzelimy Litexowi. Coś dziwnego dzieje się z tym tematem, gdyż najpierw ludzie się napinają, że wygramy w Rydze 3,4-0, po czym płaczą, że było 1-0 i słaby mecz, a teraz już mówią o naszych szansach z Litexem, który też nie jest w 100% pewny gry w trzeciej rundzie. Ja od początku byłem zdania, że wyżej niż 2-0 w Rydze nie wygramy, za to na R22 licze co najmniej na 2-0. Co do meczu w Rydze do 70 min graliśmy dobrą piłke, nie efektowną, ale dobrą, rywal bronił się całym zespołem co utrudniało naszym dojście do akcji stuprocentowych. Widać, że RM nie chciał kompromitacji, a wiedział na co stać jego obrone, co pokazał w końcówce Jaliens. Jedyne co mnie martwi to to, że liga zaczyna się pomiędzy naszymi ewentualnymi meczami w 3 rundzie, nie wiem, czy to dobrze, czy nie i jak wpłynie na naszych zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
WislaOnly w Toim składzie zmieniłbym Jirsaka na Gargułę bądź Gerwazego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tyle tu płaczu na tym forum było , że ja nie wiem co by było jakbyśmy w 2 koszyku byli i na Genk trafili
![]() Litex ledwo , ledwo też wygrał , więc nie rozumiem czemu piszą jakieś głupie posty w stylu "gdyby nie samobój skończyło by się 0:0 " Rywal jak najbardziej do pokonania. Oby świeżość wróciła w porę Na Skonto bym widział Jvanovica na prawej obronie za Lameya , Diaz na lewą (trzeba go zgrać na Litex). W Środku spróbować za Wilka Jirsaka. Małecki też by mógł usiaść , bo z taką grą nie powinien mieć miejsca w 1 składzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz, stawiam na Jirsaka, gdyż jest lepszy w odbiorze od Garguły, ma dobrego kopa ze skraju pola karnego (ze skonto mieliśmy tylko ze 2 strzały z za pola ). Osobiście cenie bardziej walory ofensywne Garguły, ale tak jak wcześniej pisałem, nie możemy się zbytnio odsłaniać kosztem ataku, biorąc pod uwagę formę naszej obrony. Gargułę wpuszczał bym koło 70 minuty za zmęczonego Meliksona. Co do Gerwazego, to sam nie wiem co myśleć, nie wiem co potrafi i mam nadzieję, że się pozytywnie rozczaruję
![]()
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 15.07.2011 o godz. 21:17.
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dobre losowanie ! Do Łowicza nie jest wcale tak daleko
Tam są dobre dżemy i dziewczyny w strojach ludowych będzie fajny wyjazd ![]() ![]() WISŁA AZORY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oni nie boją się Wisły, a i Wisła bać się Liteksu nie powinna. Szanse 50:50, bo podobno potencjał oba zespoły mają zbliżony. Wierzę głęboko w to, że przewartościuje Wisełka mecze na swoją korzyść i IV runda eliminacji stanie się faktem, bo stać Wiślaków na to.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do tego lepszego to widziałeś Ty Diaza jak u nas śmigał na lewej ?Przecież to była istna tragedia - może się ogarnął ale nie wiem jak można pisać 'lepszy' o kimś kto u nas na tej pozycji grał koszmarnie.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Diaz- człowiek ogarnięty, zna Wiślackie realia, jedyny który jest gotowy zastąpić Pajlicia na miejscu obrońcy. Pajlić zagrał cienkie zawody, więc dlaczego nie dać mu szansy? Jeśli takiś Ziom, to znajdź jakiegoś lewego, pewnie powiesz Nunez, ale co my o nim wiemy ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niestety Małecki z taką formą to co najwyżej ławka. Chyba jeszcze nie wytrzeźwiał po fecie. Grał jakby zszedł właśnie ze Sukiennic... Melex na skrzydło a Garguła do środka. W ataku zacząłbym z Bitonem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja bym na dziś jednak przy Draganie został - szczególnie na Skonto.Mam nadzieje że zagra bardziej skrzydłowego bo żeby ich sklepać już do przerwy i nie drżeć że jakiś gol 'z dupy' dla nich wpadnie, to trza zaangażować do ataku większe środki
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekawą alternatywę zaproponował thechris.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 15.07.2011 o godz. 23:47.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mecz Wisły zgromadził niecałe pół miliona widzów na Polsat Sport
http://media2.pl/badania/81175-slask...ln-widzow.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Litex to napewno zespol 2-3 klasy lepszy niz Skonto i u siebie bedzie napewno grozny.Piszecie bedac jakby oburzonym ze oni sie nas nie boja ,a niby z jakiej racjii maja sie bac
Marka Wisly w Europie zostala powaznie nadszarpnieta i teraz czas ja odbudowac. Ale nie dywagujmy,tylko na razie pokonajmy we wtorek Skonto- obecnosc obowiązkowa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bardzo ładnie z Waszej strony, ze doradzacie RM obsadę lewej obrony. "Dragan", "Diaz", "może jednak Paljić", "nieee, dajmy szanse Juniorowi", ale...
...z tego co wiem, Junior Diaz nie został zgłoszony przez Wisłę Kraków do rozgrywek II rundy eliminacji LM, która obejmuje dwumecz, a nie tylko spotkanie wyjazdowe, więc mam 100% info od naszego trenera: ZAGRA DRAGAN PALJIĆ! ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Możesz się nie zgadzać ale wytłumacz mi na co Diaz ma być alternatywą?Przecież Diaz to jest typowy rozpierdalacz - gość potrzebny do rozbijania a nie do kreowania.Zresztą ja nie wiem czy można będzie go zgłosić do rewanżu. Ale boczni obrońcy to jest temat do dyskusji - ja tak optymistycznie miałem nadzieje że tu będą wzmocnienia a tego nie ma a nawet gorzej - może się okazać że Lamey jest słabszy od Cikosa a Diaz będzie jedynie rezerwowym - czyli że boki w obronie nie będą wzmocnione a być może nawet osłabione. Ogólnie pierwsza poważna weryfikacja to Litex - po tym co zobaczyłem w Rydze, nie wierze byśmy mogli odpaść z taką drużyna a jak odpadniemy to będzie to kompromitacja stulecia , Litex też awansuje więc za chwilę będziemy świadkami konkretnej potyczki i tu poznamy czy jesteśmy gotowi na grę w jewropie ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S I ja korektę zrobię w moim ustawieniu, ale Bunoza dla mnie pierwszy skład nadal. Dobranoc!
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 16.07.2011 o godz. 01:35.
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
kiedy zaczyna się 4 runda ? proszęo daty
mecz u siebie i u kogoś . |
|