The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 13:22
Macie wyniki losowania LE Chodzi mi o wszystkie pary, nie tylko Śląsk i Legia... Albo gdzie to moge znaleźć
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2011, 13:23
Z forum litexu: "Kraków to cudowne miasto, najpiękniejsze w Polska .. i 20 razy większe niż Lovech .. Mają także bardzo starej dzielnicy i stadion"
O ile dobrze to przetłumaczył translator to się trochę zdziwią bo się troszkę u nas pozmieniało;p
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.07.2011, 13:24
Joshua TS napisał(a):Wyświetl post
Macie wyniki losowania LE Chodzi mi o wszystkie pary, nie tylko Śląsk i Legia... Albo gdzie to moge znaleźć
http://www.eurofutbol.pl/news/304417...egii-i-Slaska/
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2011, 13:26
Rywal może być szanse oceniam 50/50 więc nie jest źle,Kiedyś mieliśmy Real i Barcelone i szanse były 90/10 lub więcej dla naszych rywali

Łatwo nie będzie ale mamy szanse
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 15.07.2011, 13:28
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po co niektorzy w ogole myślą o graniu w LM, gdzie żadnych ogórków nie będzie, skoro mecz z Litexem czy rewanż na R22 ze Skonto powoduje u was tyle stresów...
trzeba wierzyć że sie uda i tyle.
W Lidze Mistrzów możemy nawet i dostać baty w sześciu meczach byleby awansować do niej.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 13:30
Pancratius napisał(a):Wyświetl post
Z forum litexu: "Kraków to cudowne miasto, najpiękniejsze w Polska .. i 20 razy większe niż Lovech .. Mają także bardzo starej dzielnicy i stadion"
O ile dobrze to przetłumaczył translator to się trochę zdziwią bo się troszkę u nas pozmieniało;p

"They also have a great old neighborhood and the stadium"

W sensie, że great stadium, a nie old stadium
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 15.07.2011, 13:31
Boicie się bułgarek ? to co powecie w 4 rundzie jak mistrza Szkocji trafimy hehehe albo Kopenhage która była w 1/8 lm i zremisowala z chelsea londyn ,wtedy pewno beda teksty zeby walkowerem oddac
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:36
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
W Lidze Mistrzów możemy nawet i dostać baty w sześciu meczach byleby awansować do niej.
Dokładnie. Sam awans do Ligi Mistrzów oznacza wzrost naszego budżetu transferowego o niemal połowę - transmisje, bilety, pieniądze za sam awans i do tego zyskamy na tym medialnie - awans do tych elitarnych rozgrywek przynosi nam kosmiczne jak na nasze warunki pieniądze, a wiadomo - im więcej pieniędzy, tym solidniejsze transfery.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:39
Z Kopenhagą jakieś 5 lat temu mogliśmy się porównywać dziś by nas roznieśli w pył
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 13:41
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle Mistrzostwo Polski to jest nic , wszystko weryfikują Europejskie Puchary , ostanie lata pokazały czym jest Mistrzostwo Polski...

Nie ważne na kogo trafimy , tak czy siak będzie ciężko i będą męczarnie , ale z każdej potyczki wyjdziemy jako zwycięzcy
Doceniam poczucie humoru że z każdej...

No to o męczarniach. Jak sobie przypomnimy te ostatnie sukcesy to ... też były męczarnie. Z Parmą po 1-2 długo przegrywaliśmy 0-1, a z Schalke04 u siebie tylko 1-1, gdzie w II połowie praktycznie sie tylko broniliśmy. Wiem, wiem w rewanżu było super a i z Parmą dobrze się skończył rewanż w Krakowie. O męczarniach z Realem Saragossa juz nie wspomnę.

Jakby wszystko przychodziło łatwo to tak jak w książce Kundery" Nieznośna lekkość bytu", byłoby nie do przyjęcia. Zwycięstwo smakuje wtedy gdy przychodzi z trudem. Czyli Ja chcę kolejnych męczarni byle z podobną puentą co w meczu np. z Realem Saragossa. No może z racji wieku to jednak wolałbym odrobinę mniej emocji ale i tak wynik końcowy się liczy. I tak w Poznaniu nikt nie wspomina o karnych z jakąś azjatycką drużyną tylko o zwycięstwie z rezerwami MC, wynik się liczy ale i po tym co napisałem to i ...propaganda.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2011 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 13:49
Jezeli zlała ich Zylina w zeszłym roku i Debreczyn to dlaczego my nie mozemy im udzielić lekcji w tym roku a co to my jestesmy gorsi od wegrów czy słowaków
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 14:01
Jezeli zlali nas Estonczycy, i Azerowie, tp dlaczego oni , maja nam nie udzielic lekcji, jezeli nas nie docenia, szanse wzrosna. Co prawda z Zilina i Deberczynem za Skorzy bysmy wygrali, niestety rok temu za Kasperczaks juz nie.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.07.2011, 14:01
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Jezeli zlała ich Zylina w zeszłym roku i Debreczyn to dlaczego my nie mozemy im udzielić lekcji w tym roku a co to my jestesmy gorsi od wegrów czy słowaków
U nas nie ma odpowiedniego zaangażowania w meczach ze słabiakami. Bułgarska liga jest słabsza od naszej, ale ich kluby prezentują się lepiej, bo nie zlewają dużo słabszych rywali. Jeśli mamy grać w LM czy LE to takie drużyny powinniśmy jeść na śniadanie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
qaro
Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2011, 14:06
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Taa.. apetyt rosnie w miare jedzenia a w meczu z Litexem czas gra na nasza kozysc wislacy w koncu wskocza na odpowiednie obroty jedyny powod do zmartwien to jak tu wiekszosc pisze postawa obroncow
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.07.2011, 14:12
Ja mimo wszystko uważam, że to może być łatwiejszy mecz niż ten ze Skonto, bo wątpię, żeby Litex bronił się całą drużyną na 30. metrze od bramki.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.07.2011, 14:22
Gdyby teraz zaistniała sytuacja, że byli byśmy w pełni sezonu, to nie bał bym się w ogóle o wynik. Ale jak widzicie, a ja na każdym kroku to powtarzam, nasza liga powinna grać systemem wiosna- jesień!!! Wręcz musi, jeśli mamy osiągać jakieś wyniki w pucharach. Tylko gamonie ze spółki Ekstraklasa i PZPN tego nie wiedzą. :/
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
janek2000
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2011, 14:28
Niewiem czy to te forum ale pytam.

Kogo mozemy wylosowac w 4 rundzie LM?
Ojciec gral w hutniku i w cracovi a ja za wisla jestem !!!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.07.2011, 14:30
Litex to rywal w naszym zasięgu. Oczywiście pod warunkiem, że przejdziemy obecną rundę i dojdziemy do jakiejś sensownej formy. Wisłę, grającą jak ze Skonto, to i Podbeskidzie mogłoby wyeliminować. Aktualny skład, będąc w optymalnej dyspozycji, powinien być przynajmniej równorzędnym rywalem dla Bułgarów.

Ciągle wracam myślami do meczu ze Skonto i zastanawia mnie czemu Maaskant nie stawia odważniej na nowych zawodników. Gdzieś podświadomie cały czas zakładam, że Nunez, Jovanović i Biton są piłkarzami, którzy mogą podnieść jakość zespołu i być przynajmniej przyzwoitymi zmiennikami. O ile krótki występ Bitona jeszcze jestem w stanie zrozumieć (późno dołączył do zespołu), to już faktu, że Nunez lub Jovanović wcale nie pojawili się na boisku, zupełnie nie pojmuję. Mówiło się, że Argentyńczyk jest zawodnikiem, który ma być lepszy od Sivakova i Jirsaka. Czemu Maaskant nie dał mu choćby kilku minut szansy?

Nowi nie są przygotowani kondycyjnie? Nie są zgrani z zespołem? Czy może jednak nie prezentują się na tyle dobrze, by rywalizować z piłkarzami z podstawowego składu?
Mam nadzieję, że już niedługo zaczną się spłacać, bo na dzień dzisiejszy wciąż mamy wiele słabych punktów, które niedawne transfery miały wyeliminować.
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po co niektorzy w ogole myślą o graniu w LM, gdzie żadnych ogórków nie będzie, skoro mecz z Litexem czy rewanż na R22 ze Skonto powoduje u was tyle stresów...
trzeba wierzyć że sie uda i tyle.
Imponuje mi oderwanie od rzeczywistości, które wyraźnie da się wyczuć w Twojej wypowiedzi. Nie chce Cię zmartwić, ale na poziomie grupy LM zespoły klasy Wisły czy Litexu są ogórkami. Jeśli wejdziemy do LM, to dobrym osiągnięciem będzie nawet honorowe odpadnięcie z pucharów.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 15.07.2011, 14:39
janek2000 napisał(a):Wyświetl post
Niewiem czy to te forum ale pytam.

Kogo mozemy wylosowac w 4 rundzie LM?
Glasgow Rangers, Kopenhaga, Bate, Maccabi, Dinamo Zagrzeb...
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2011, 14:42
nie wazne kogo jesli przejdziemy 4ta runde to moze chociaz w LE pogramy a to jak na poziom Polskiej Pilki wyczyn nie byle jaki mam nadzieje ze sie uda i nasi udowodnia ze te Piechniczki i inne typy tak bardzo sie mylily w swojej ocenie ;P
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 14:48
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Sam awans do Ligi Mistrzów oznacza wzrost naszego budżetu transferowego o niemal połowę - transmisje, bilety, pieniądze za sam awans i do tego zyskamy na tym medialnie - awans do tych elitarnych rozgrywek przynosi nam kosmiczne jak na nasze warunki pieniądze, a wiadomo - im więcej pieniędzy, tym solidniejsze transfery.
Awans do LM może oznaczać także wyprzedaż najlepszych zawodników po sezonie, więc tak bym się nie napalał na jakiś wielki awans sportowy. Nie przypominam sobie zresztą takiego przypadku by po awansie do LM jakiś klub odskoczył konkurentom ligowym. Znam za to zespoły, które dołowały po grze w tych rozgrywkach np. Artmedia, Debrecen, Unirea, Cluj, AaB Aalborg, Slavia Praga, Steaua, Rapid Wiedeń, Fc Thun.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 15.07.2011, 14:51
sportnh napisał(a):Wyświetl post
chyba 3-cia...
nie nie 3cia wybieglem w przyszlosc bo po przejsciu 3 rundy nie mamy zagwarantowanego udzialu w fazie grupowej LE a w odpadajac w 3 rundzie mozemy trafic na silny zespol moze i silniejszy niz teraz nam sie natrafil(tj Litex(?)) ;P wiec wtedy mozemy sobie nie pograc.. ale nie ma co wybiegac w przyszlosc narazie jeszcze Skonto przed nami
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2011, 15:06
Osobiście mam mieszane uczucia co do ewentualnego kolejnego rywala ale z drugiej strony, jak nie umiemy przejść Litexu to po co pchać się do LM gdzie kluby będą o wiele lepsze? Dodatkowo liczę, że Tsvetan ma dobre rozeznanie w lidze Bułgarskiej i będzie w stanie pomóc Maaskantowi w rozpracowaniu rywala jakby co. Sparingu nie biorę na serio bo to jest inny typ grania.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.07.2011, 15:09
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
nie nie 3cia wybieglem w przyszlosc bo po przejsciu 3 rundy nie mamy zagwarantowanego udzialu w fazie grupowej LE
Po przejsciu 3 rundy el. LM:
-odpadamy po 4 rundzie el.LM i gramy w grupie LE
-wygrywamy 4 runde el.LM i gramy w grupie LM

wiec wygrany dwumecz z Litexem daje już jakąś grupę.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2011, 15:10
Litex pewnie mógł jeszcze gorzej trafić(a niżeli Wisłę) , bo nie był rozstawiony ?

Oby przejść ten Litex to póżniej nie będzie takiej strasznej presji , bo nawet w razie przegranej będzie gwarant w postaci LE .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2011, 15:12
Losowanie chyba znow najgorsze z możliwych, ale z Liteksem mimo to oczywiście można powalczyć.

Bardzo ważne będzie drobiazgowe rozpracowanie przeciwnika i wybór odpowiedniej taktyki. Maaskant stanie przed szansą udowodnienia, że jest naprawdę dobrym trenerem. Liczę też na Nuneza i Gargułe, że ich forma i przydatność dla drużyny będzie rosła odmieniając na lepsze postawę naszej drugiej linii, która w meczu ze Skonto bardzo zawiodła.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.07.2011, 15:14
Kwiatki z forum Liteksu:

Cytat:
Hurra, pójdzie na wycieczkę do Krakowa!
Cytat:
W ostatnich dwóch sezonach odpowiednio Wisły spadek Levada Tallin (Estonia) i Ahdam Karabach (Azerbejdżan), więc się czego obawiać, jeśli wam wierzyć będzie je poprawić!
Cytat:
Cieszę się z przeciwnikiem. Właściwie wszystkie nasze potencjalnych przeciwników przełożonego, Wisła jest do przezwyciężenia gra zespół i mam nadzieję, pokazać nam się poszczęści.
(...)
Wreszcie ... jeśli chcesz brać udział w niektórych grup, zespołów jak Wisła nie powinna zaskoczyć nas .. prawo
Cytat:
Mają takie same szkolenia, jak nas
Slavkov 0:09, 2:1 z nami, a następnie pokonać drugi zespół ligi - Roth Veisel 1-0, a następnie spadł z Rapid Bukareszt 00:02, 02:02 i wreszcie z Flora Tallinn.

Jako gospodarze, jednak są bardzo silne, nawet gdyby Barcelona!

I jeszcze jedno, mają też nowych graczy, którzy nie zadebiutował jeszcze
Cytat:
Kraków to cudowne miasto, najpiękniejsze w Polska .. i 20 razy większe niż Lovech .. Mają także bardzo starej dzielnicy i stadionu .. Zespół nie wydaje się tak przytłaczające ..
Cytat:
Wisła niech Skonto usunięte w pierwszej kolejności, a następnie wykonaj
Dobrze, że Skonto strzelił bramkę samobójczą, w przeciwnym razie ukończenia meczu 0:0.

Wypada nam największą konkurentów pod względem, że nawet kontrola grać z nimi, i mniej więcej wiem zespołów.
Wszystko jest by google translator, ale wyraźnie widać, że nie boją się nas.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 15.07.2011, 15:17
bez sensu mówić czy trafili najgorzej czy nie. Przeciez Skonto tez mialo byc najtrudniejsze a jakos chyba tak zle nie jest. Pozatym trzeba sie liczyc ze pozniej juz nie bedzie latwych przeciwnikow wiec jesli ich nie pokonamy (po wygranej ze Skonto) to znaczy ze dalej nie zrobilismy nawet pol kroku do przodu, ale trzeba wierzyc w Nasza Wiselke i RM ze pouklada ich tak ze bedziemy wygladali zgola inaczej niz w meczu ze Skonto
Ps : @up i dobrze niech sie nie boja my ich tez sie nie boimy przynajmniej nie powinnismy (kiedys balismy sie trafic na Real Barce a co dzis sie mamy bac przecietnego Litexu?) wszystko zweryfikuje murawa
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 15.07.2011 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2011, 15:20
Szukają pozytywów w końcu nie są bez szans .
Oby Wisełka tylko w formie była to wierze głęboko że ich pojedziemy.
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.07.2011 o godz. 15:23.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2011, 15:46
Prawda jest taka ze w tym sparingu rzeczywiscie grali lekko eksperymentalnym skladem. Wyslarczy przegladnac jak grali w zakonczonym sezonie. Szkoda ze dalej mamy pecha w losowaniu, wiadomo ze musimy wygrywac z takimi druzynami jesli marzymy o LM, ale brak szczescia ciagnie sie za Wisla juz od dluzszego czasu..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów