The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2011, 10:57
pilot80 napisał(a):Wyświetl post
Kuba z rodziną
http://namonciaku.pl/3miasto/51,113053,9897651.html?i=0
"

" Podczas obiadu w sopockiej restauracji ?La Vita? na Monciaku spotkali przyjaciela Jakuba, Tomasza Iwana, z którym kiedyś wspólnie grał w reprezentacji Polski."

To Kuba grał w kadrze z Iwanem
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.07.2011, 23:10
Chyba, że wyprowadzał Iwana jak był małym chłopcem

Albo w tej plażowej zagrał kiedyś z Iwanem
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.07.2011, 19:12
Marcin Juszczyk w Arce

http://www.90minut.pl/news/161/news1...zami-Arki.html

Tak to wygląda.. trzeba jeszcze poczekać na pana Żurawskiego:

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...rawskiego.html
Wierność
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.07.2011, 21:00
Ktoś zwrócił uwagę, ze na 90minut.pl w Transferach Rios jest przymierzany do Jagi? Dziwny wymysł
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2011, 15:52
Cleber pogodno wprasza się do Limanovii jako zawodnik!!!!
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.07.2011, 15:59
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Cleber pogodno wprasza się do Limanovii jako zawodnik!!!!
Skad takie info?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.07.2011, 16:08
od Mariana Tajdusia, trenera Limanovii. ponoć Cleber sam sie zgłosi,ł że chetnie by jeszcze pokopał.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.07.2011, 16:22
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś zwrócił uwagę, ze na 90minut.pl w Transferach Rios jest przymierzany do Jagi? Dziwny wymysł
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20289

Stąd to się wzieło A raczej z interii ale do tamtego artykułu nie mam linka.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.07.2011, 19:23
wiertar napisał(a):Wyświetl post
od Mariana Tajdusia, trenera Limanovii. ponoć Cleber sam sie zgłosi,ł że chetnie by jeszcze pokopał.
Oj wprasza, Limanovia to powinna go z otwartymi rękoma przywitać, wiec słowo wprasza jest może zbyt dużym słowem.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 11.07.2011, 19:37
Najpierw Cleber ni stąd ni z owąd opuszcza funkcję skauta, teraz idzie gdzieś grać... Ech.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.07.2011, 19:53
Zdraaajca!

Swoją drogą dość fascynujące, że niby żeby sobie pokopać chce jeżdzić 80km ... jakoś trudno mi uwierzyc.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.07.2011, 21:11
To w co Ci bedzie latwiej uwierzyc? W to, ze jedzie do Limanowej podkupywac chowane przed swiatem talenty pilkarskie czy moze przejac od srodka klub i zaczac budowe przyszlego Mistrza Polski? Opanuj sie.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.07.2011, 21:22
Hehehe, Cleber "wprasza się" na jeżdżenie po Suchednio... Suche... Suchedniowach?!
faktycznie, skandal i hańba
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 11.07.2011, 21:24
W to, że jak chce pokopać piłke na jakimś tam 5 ligowym poziomie (przepraszam, nie mam pojęcia w której lidze jest LL) to takich pare klubów znajdzie się bliżej Krakowa ... Bo jakiś powodów poza boiskowych (typu znajomy trener, kolega w druzynie czy coś) też nie odnajduje ...
I jeszcze jedno - opanuj się sam i deczka spuśc z tonu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2011, 21:35
Ciekawe co zrobia Bracia + Arek jak Trabzonspor zostanie zdegradowany - dzisiaj prezes Trabzonsporu został zatrzymany w sprawie korupcji.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2011, 21:40
Może sobie jakiś dom na limanowszczyźnie zafundował ? Fajne rejony.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.07.2011, 21:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co zrobia Bracia + Arek jak Trabzonspor zostanie zdegradowany - dzisiaj prezes Trabzonsporu został zatrzymany w sprawie korupcji.
przyjdą do Wisły? a Stan za pół roku opier*** ich za ciężko mamonę i znowu odwali nam dobry skład ?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.07.2011, 21:51
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Oj wprasza, Limanovia to powinna go z otwartymi rękoma przywitać, wiec słowo wprasza jest może zbyt dużym słowem.
wprasza w sensie że sam się ponoć zgłosił. nie wiadomo tylko czy dogadają się finansowo.

Żmijka, Limanovia to w tym momencie 3 liga z dużymi ambicjami. nie skąpiący grosza prezes, naprawde spore możliwości finansowe. myśle że Cleber woli grac tam niż w ledwo wiążacej koniec z końcem np Garbarni.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 11.07.2011, 22:14
No, bo na pewno chce grać z powodów finansowych ...

Nie no zupełnie nie widze jakoś tego tematu grania Clebera :/ szczegolnie, że on serio "bał" się grać po tej kontuzji ... nawet grając w tym turnieju na hali mówił, że czuje się spoko i w ogole, ale jednak ma obawy i w głowie mu siedzi jakiś tam strach o kregosłup ... a to była zabawa, gdzie wszyscy wiedzieli jaka jest jego sytuacja i nikt go by nie "tknał". To by się pakował w kopanie piłki w 3 lidze? Zapewne wiedząc mniej więcej jak wygląda kopanie na takim poziomie i jak bardzo ktoś mógłby go tam wykosić ... szczególnie chcac się pokazac przeciwko bądź co badź znanemy piłkarzowi? No jakoś nie wierze ...

A już pomijając moją wiarę - jak się mają do tego przepisy. Bo coś mi gdzieś tam świta w głowie, że mając papiery menagerskie nie można już grać ... hmm?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2011, 22:23
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

A już pomijając moją wiarę - jak się mają do tego przepisy. Bo coś mi gdzieś tam świta w głowie, że mając papiery menagerskie nie można już grać ... hmm?
ale 3 liga to chyba amatorzy?być może nie można grać zawodowo?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.07.2011, 23:05
Zmijka no mądrze gadasz.. musze ci przyznać. bo po co za kilka tys złotych miesiecznie miał by ryzykowac swoje zdrowie na jakiś tam boiskach. wejdzie w niego pierwszy lepszy drwal i może się to skończyć nie ciekawie. może ma tam jakąś inna opcje nie koniecznie granie.

nie wiem pisze tylko to co usłyszałem. a jak bedzie to się okaże.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.07.2011, 11:40
Z Mirosławem Szymkowiakiem o Wiśle i Skonto

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej?
Nie chcę się na ten temat wypowiadać.

I jeszcze o pracy trenerskiej Mirka:
Każde dziecko, które mam pod swoimi skrzydłami, ma się w pierwszym rzędzie bawić piłką, a nie walczyć o wyniki.

Szkoda, że jego Akademia Piłkarska to komercyjne przedsięwzięcie. Wisła powinna zatrudnić Mirka u siebie. Na pewno świetnie sprawdziłby się jako trener dzieciaków.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.07.2011, 19:15
Kuba w wyjsciowej 11stce Borussi w sparingu ze St. Gallen - moze znowu cos ustrzeli
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.07.2011, 22:37
Baszczu 30 minuta i 2 żółtka w sparingu z SC Freiburg.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 07:41
farben napisał(a):Wyświetl post
Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej?
Nie chcę się na ten temat wypowiadać.
Dla mnie jasne jest że uważa drużynę w której grał za lepszą, bo się z nią utożsamia i czuł sie w niej komfortowo. Bardzo dobrze i prawidłowo, ja na jego miejscu to własnie bym powiedział

Co do bardziej obiektywnego porównania tych dwóch teamów, to jest ono praktycznie niemożliwe. Inna sytuacja w lidze, inni przeciwnicy, inny trener, a ponad wszystko to ta drużyna ma historię sięgającą maksymalnie sezon wstecz. Wisła za Żurawia, Kosowskiego, Szymka i reszty, trwała dłużej niż dotychczasowy skład. Zatem warto ocenić te dwa etapy z perspektywy historii, która dla obecnego składu się właśnie tworzy.

Jedynym kryterium (bardzo naciąganym z resztą, z powodów całkiem innych realiów dla obu drużyn) jakie mi przychodzi do głowy to porównania efektów, jakimi są mistrzostwa, Puchary Polski i rundy w pucharach.
Dlatego z ja bym się wstrzymał z ocenami i z wolną głową (czyli bez jęczenia że "jak grał Żuraw z Frankiem to było różowo") będę oglądał Wisełkę w lidze i pucharach. Pomimo chłodnego i w miare możliwości racjonalnego analizowania rzeczywistości, będę oglądał drużynę której kibicuję z niezachwianym optymizmem. Czego i Wam życzę
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.07.2011, 10:50
I jeszcze o pracy trenerskiej Mirka:
Każde dziecko, które mam pod swoimi skrzydłami, ma się w pierwszym rzędzie bawić piłką, a nie walczyć o wyniki.
Bingo! Tak powinno być do 13-15 roku życia! Tak właśnie się dzieje na zachodzie a u Nas jest tylko ciśnienie na wynik bo z tego rozlicza się trenerów...

Szkoda, że jego Akademia Piłkarska to komercyjne przedsięwzięcie. Wisła powinna zatrudnić Mirka u siebie. Na pewno świetnie sprawdziłby się jako trener dzieciaków.
A jaki problem jest, żeby Wisłą z Jego akademią podpisała umowę o współpracę? Myślę, że byłoby to do zrobienia.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.07.2011, 10:57
AP'21 jedzie póki co na "marce" i znanych nazwiskach. Jak byłem kilka razy w Skotnikach pograć w piłę i widziałem tą Akademię z bliska. Gadałem z rodzicami itp. to już tak kolorowo to nie wygląda. Wielkie obietnice, gorzej z realizacją...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2011, 12:02
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.07.2011, 12:17
picasso napisał(a):Wyświetl post
ale 3 liga to chyba amatorzy?być może nie można grać zawodowo?
Jacy amatorzy? Piłkarze nawet w 4-5 ligach, a niekiedy niżej dostają wynagrodzenie za grę.

Poza tym nawet jeśliby to by byli amatorzy (a jestem przekonany, że nie są), to przecież nie ma przepisu, który mówi, że zawodowy piłkarz (czy też eks piłkarz) nie może grać w amatorskim klubie...

To nie olimpiada w latach 70 tych ziomek
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 14.07.2011, 18:23
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...
tzn co mieli zrobić? wyryć sobie na klacie podobiznę Reymana?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów