|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
" Podczas obiadu w sopockiej restauracji ?La Vita? na Monciaku spotkali przyjaciela Jakuba, Tomasza Iwana, z którym kiedyś wspólnie grał w reprezentacji Polski." To Kuba grał w kadrze z Iwanem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chyba, że wyprowadzał Iwana jak był małym chłopcem
Albo w tej plażowej zagrał kiedyś z Iwanem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Marcin Juszczyk w Arce
http://www.90minut.pl/news/161/news1...zami-Arki.html Tak to wygląda.. trzeba jeszcze poczekać na pana Żurawskiego: http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...rawskiego.html ![]()
Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ktoś zwrócił uwagę, ze na 90minut.pl w Transferach Rios jest przymierzany do Jagi? Dziwny wymysł
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cleber pogodno wprasza się do Limanovii jako zawodnik!!!!
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
od Mariana Tajdusia, trenera Limanovii. ponoć Cleber sam sie zgłosi,ł że chetnie by jeszcze pokopał.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Stąd to się wzieło A raczej z interii ale do tamtego artykułu nie mam linka.![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oj wprasza, Limanovia to powinna go z otwartymi rękoma przywitać, wiec słowo wprasza jest może zbyt dużym słowem.
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najpierw Cleber ni stąd ni z owąd opuszcza funkcję skauta, teraz idzie gdzieś grać... Ech.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Zdraaajca!
Swoją drogą dość fascynujące, że niby żeby sobie pokopać chce jeżdzić 80km ... jakoś trudno mi uwierzyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To w co Ci bedzie latwiej uwierzyc? W to, ze jedzie do Limanowej podkupywac chowane przed swiatem talenty pilkarskie czy moze przejac od srodka klub i zaczac budowe przyszlego Mistrza Polski? Opanuj sie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Hehehe, Cleber "wprasza się" na jeżdżenie po Suchednio... Suche... Suchedniowach?!
faktycznie, skandal i hańba ![]() |
|
|
|
Offline |
|
|
W to, że jak chce pokopać piłke na jakimś tam 5 ligowym poziomie (przepraszam, nie mam pojęcia w której lidze jest LL) to takich pare klubów znajdzie się bliżej Krakowa ... Bo jakiś powodów poza boiskowych (typu znajomy trener, kolega w druzynie czy coś) też nie odnajduje ...
I jeszcze jedno - opanuj się sam i deczka spuśc z tonu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co zrobia Bracia + Arek jak Trabzonspor zostanie zdegradowany - dzisiaj prezes Trabzonsporu został zatrzymany w sprawie korupcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może sobie jakiś dom na limanowszczyźnie zafundował ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żmijka, Limanovia to w tym momencie 3 liga z dużymi ambicjami. nie skąpiący grosza prezes, naprawde spore możliwości finansowe. myśle że Cleber woli grac tam niż w ledwo wiążacej koniec z końcem np Garbarni. ![]()
|
|
|
|
Offline |
|
|
No, bo na pewno chce grać z powodów finansowych ...
Nie no zupełnie nie widze jakoś tego tematu grania Clebera :/ szczegolnie, że on serio "bał" się grać po tej kontuzji ... nawet grając w tym turnieju na hali mówił, że czuje się spoko i w ogole, ale jednak ma obawy i w głowie mu siedzi jakiś tam strach o kregosłup ... a to była zabawa, gdzie wszyscy wiedzieli jaka jest jego sytuacja i nikt go by nie "tknał". To by się pakował w kopanie piłki w 3 lidze? Zapewne wiedząc mniej więcej jak wygląda kopanie na takim poziomie i jak bardzo ktoś mógłby go tam wykosić ... szczególnie chcac się pokazac przeciwko bądź co badź znanemy piłkarzowi? No jakoś nie wierze ... A już pomijając moją wiarę - jak się mają do tego przepisy. Bo coś mi gdzieś tam świta w głowie, że mając papiery menagerskie nie można już grać ... hmm? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ale 3 liga to chyba amatorzy?być może nie można grać zawodowo?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmijka no mądrze gadasz.. musze ci przyznać. bo po co za kilka tys złotych miesiecznie miał by ryzykowac swoje zdrowie na jakiś tam boiskach. wejdzie w niego pierwszy lepszy drwal i może się to skończyć nie ciekawie. może ma tam jakąś inna opcje nie koniecznie granie.
nie wiem pisze tylko to co usłyszałem. a jak bedzie to się okaże. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Z Mirosławem Szymkowiakiem o Wiśle i Skonto
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej? Nie chcę się na ten temat wypowiadać. I jeszcze o pracy trenerskiej Mirka: Każde dziecko, które mam pod swoimi skrzydłami, ma się w pierwszym rzędzie bawić piłką, a nie walczyć o wyniki. Szkoda, że jego Akademia Piłkarska to komercyjne przedsięwzięcie. Wisła powinna zatrudnić Mirka u siebie. Na pewno świetnie sprawdziłby się jako trener dzieciaków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kuba w wyjsciowej 11stce Borussi w sparingu ze St. Gallen - moze znowu cos ustrzeli
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Baszczu 30 minuta i 2 żółtka w sparingu z SC Freiburg.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() Co do bardziej obiektywnego porównania tych dwóch teamów, to jest ono praktycznie niemożliwe. Inna sytuacja w lidze, inni przeciwnicy, inny trener, a ponad wszystko to ta drużyna ma historię sięgającą maksymalnie sezon wstecz. Wisła za Żurawia, Kosowskiego, Szymka i reszty, trwała dłużej niż dotychczasowy skład. Zatem warto ocenić te dwa etapy z perspektywy historii, która dla obecnego składu się właśnie tworzy. Jedynym kryterium (bardzo naciąganym z resztą, z powodów całkiem innych realiów dla obu drużyn) jakie mi przychodzi do głowy to porównania efektów, jakimi są mistrzostwa, Puchary Polski i rundy w pucharach. Dlatego z ja bym się wstrzymał z ocenami i z wolną głową (czyli bez jęczenia że "jak grał Żuraw z Frankiem to było różowo") będę oglądał Wisełkę w lidze i pucharach. Pomimo chłodnego i w miare możliwości racjonalnego analizowania rzeczywistości, będę oglądał drużynę której kibicuję z niezachwianym optymizmem. Czego i Wam życzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
A jaki problem jest, żeby Wisłą z Jego akademią podpisała umowę o współpracę? Myślę, że byłoby to do zrobienia. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
AP'21 jedzie póki co na "marce" i znanych nazwiskach. Jak byłem kilka razy w Skotnikach pograć w piłę i widziałem tą Akademię z bliska. Gadałem z rodzicami itp. to już tak kolorowo to nie wygląda. Wielkie obietnice, gorzej z realizacją...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jacy amatorzy? Piłkarze nawet w 4-5 ligach, a niekiedy niżej dostają wynagrodzenie za grę.
Poza tym nawet jeśliby to by byli amatorzy (a jestem przekonany, że nie są), to przecież nie ma przepisu, który mówi, że zawodowy piłkarz (czy też eks piłkarz) nie może grać w amatorskim klubie... To nie olimpiada w latach 70 tych ziomek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tzn co mieli zrobić? wyryć sobie na klacie podobiznę Reymana?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|