|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ta...wiadomosc.html
W Śląsku dobrze się dzieje ... takiego sponsora naewno zazdrości cała liga. Może pieniądze dają podobne do TF ale Firma Tauron jest większa i mogą w przyszłości dać więcej. http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Pr...wiadomosc.html czemu u nas nigdy nie ma takich rzeczy ;/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://youtu.be/f8u20u-S4hU |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Józek się znowu wypowiedział (wywiad w GW tutaj)
Na razie jest na etapie "mimo oslabień mam najmocniejszy skład w lidze". No i oczywiście: Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
warunek warunkiem, ale mowi w co celuje. spokoj. Mistrzostwo swoja droga, ale full szczesliwy z niego nie bedzie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,99..._Gazety__.html
JW i jego wypociny.... Uważa pan, że Polonia mimo ostatnich osłabień jest najsilniejsza kadrowo? - Myślę, że tak. Od Lecha, Legii na pewno jesteśmy silniejsi. A od broniącej tytułu Wisły? - Też. Wisła ma holenderskiego trenera - Roberta Maaskanta. Powiodło mu się, choć na początku też - jak Theo Bosowi, który krótko pracował w Polonii - nie szło najlepiej. Ale został na stanowisku. Pan też przy zatrudnianiu Bosa był zachwycony holenderską szkołą. - Gdyby w Wiśle grali sami Polacy, to Maaskant poległby tak samo jak Bos, chyba że ma odmienny charakter. Polscy piłkarze mają inną mentalność niż ci z Zachodu. Bos i jego kolega przegrali to na poziomie ludzkim, stracili kontakt z grupą. To był początek ich końca. Przewaga Wisły polega na tym, że ma dwóch czy trzech polskich piłkarzy, a reszta grała w klubach zachodnich. Maaskant łatwo do nich dociera. Pan sprowadza przede wszystkim Polaków... - Jest parę powodów. Nazwa "Polonia" do tego mnie zobowiązuje. Jeżeli mieszkam w Polsce, pracuję dla tego kraju, to wolę pomagać chłopakom jak Mierzejewski, a nie kreować na gwiazdy takich, którzy nie wiadomo skąd przychodzą. Przyznaję, że polscy piłkarze są drożsi, ale mam do nich sentyment. Zagraniczny zawodnik musi być o stopień lepszy od naszego. Mierzy pan w mistrzostwo Polski czy udział w fazie grupowej Ligi Mistrzów? - Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski? Jeśli jeszcze zdobylibyśmy je byle jak, jak w tym roku Wisła? To nie jest drużyna, która może wejść do LM. Turcy, kupując Mierzejewskiego, mówili mi, że są krok przede mną, bo od LM dzielą ich dwa mecze, i prosili, żebym pozwolił im wykonać następny. Jeśli awansują, dostaną 15 mln euro bonusu. To również nasz cel. Będziemy wzmacniać zespół. I w grudniu, i za rok przyjdą nowi zawodnicy, bo w obecnej kadrze na pewno znajdzie się kilku, którzy nie spełnią oczekiwań. Mamy grać na dużym stadionie, nie chcemy być klubem zaściankowym. Nie zamierzam też postępować jak większość moich kolegów z innych klubów, którzy od razu sprzedają wyróżniającego się piłkarza, jeśli tylko ktoś da za niego milion euro. Gdybym miał czterech Mierzejewskich, tobym żadnego nie sprzedał, bobym wiedział, że gra nie będzie rozłożona na jednego zawodnika, ale na czterech. Wiedziałbym, że mam gwarantowane wejście do LM. Dobry jest
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 11.07.2011 o godz. 15:29.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
co za sfurstrowany burak....
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z Tauronem w ogóle jest dziwna sytuacja. Długo ważyło się gdzie będzie zarejestrowana firma w Krakowie czy Wrocławiu (a od tego zależy w gdzie będą wpłacane niebagatelne podatki) w ostateczności zdecydowano, że firma zostanie "zameldowana" w Krakowie ale dyrekcja będzie się mieściła we Wrocławiu. Salomonowe rozwiązanie ale to jednak tam chyba lepiej potrafię wykorzystać pewne sytuacje. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z tym Tauronem to średnio wyszło niestety (siatkarki), a co do piłki, no cóż - dobrze że sponsorują Śląsk a nie jakiś GKS Katowice czy inny Ruch. Przynajmniej tyle. Mnie bardziej szkoda siatkarek - Tauron wybrał Dąbrowę Górniczą a nie Kraków, szkoda.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legia na sprzedaz
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...76/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.07.2011 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
ITI kontratakuje
. A nuż im się uda wykiwać Polsat. Niestety ale prawa komercji są tyleż bezwględne co śmieszne. Mam tylko nadzieję że Bodzio wystawi ITI wysoki rachunek za ewentulaną pomoc w rokoszu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Maciuś chyba prędzej czy później pożegna się z Legią
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,99...ie_trafia.html Dla nas gorzej, bo z nowym mogą zacząć mieszać w lidze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Bardziej podejrzewałbym kwestię finansową w tym zakresie - w Śląsku mówi się o kwocie ok. 3 mln zł rocznie, być może oczekiwania władz Wisły były wyższe. Ponadto we Wrocławiu Tauron jest sponosrem llicznych instytucji - min. Opery, więc podejrzewam, że mogły tutaj mieć sympatie zarządu.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Tam powinno być 6-0 przynajmniej... Myślę że faktycznie Maciuś tam długo nie pociągnie... ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Legia już dwa ucho w plecy z Mainz
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najpierw w sparingach 2 samoboje Zewłakowa, dzisiaj samoboj Ljuboji
Edit: Normalny samoboj, Legia z Mainz przegrywa 0-3 a wlasnie druga bramke strzelił Ljuboja - skoro przegrywaja to samoboj
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.07.2011 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jaki samobój Ljuboji
JW - Freiburg 1:0 Żydy- Zulte - do przerwy 1:1 E: Tamir Kahlon na testach w Legii. From szarlerua czyli kolega Bidona ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|