The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 12:25
sandbender napisał(a):Wyświetl post
A to oni (ŁKS) będą mieli pieniądze w ogóle żeby ligę dokończyć?
Jak dla mnie murowany kandydat do lotu z powodu nieotrzymania licencji na następny sezon.
A od kiedy to licencji nie dostaje się za brak pieniędzy? Zawsze myślałem, że jest to ściśle związane z zajęciem przez naszą sąsiadke miejsca w strefie spadkowej.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2011, 11:59
Czy Cupiał zdecyduje o losie prezesa ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.07.2011, 12:33
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ta...wiadomosc.html

W Śląsku dobrze się dzieje ... takiego sponsora naewno zazdrości cała liga. Może pieniądze dają podobne do TF ale Firma Tauron jest większa i mogą w przyszłości dać więcej.

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Pr...wiadomosc.html

czemu u nas nigdy nie ma takich rzeczy ;/
Odpowiedz cytując
noff
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 11.07.2011, 12:57
Angmir napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Pr...wiadomosc.html

czemu u nas nigdy nie ma takich rzeczy ;/
Było przyjemnie:
http://youtu.be/f8u20u-S4hU
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2011, 13:15
Ta juz widze jak sie Bogus pokatnie uklada z Rutkowskim i Cackiem.
Wiedza buce ze nikt tego nie zweryfikuje to pisza bdzety zeby cos sie dzialo w biznesie. Ot sensacja Cupial rewolucjonista
,
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.07.2011, 14:53
Józek się znowu wypowiedział (wywiad w GW tutaj)
Na razie jest na etapie "mimo oslabień mam najmocniejszy skład w lidze".

No i oczywiście:

Cytat:
Mierzy pan w mistrzostwo Polski czy udział w fazie grupowej Ligi Mistrzów?

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski? Jeśli jeszcze zdobylibyśmy je byle jak, jak w tym roku Wisła?
Nikt chyba chłopu nie powiedział jaki jest pierwszy warunek startu w eliminacjach LM
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.07.2011, 15:20
warunek warunkiem, ale mowi w co celuje. spokoj. Mistrzostwo swoja droga, ale full szczesliwy z niego nie bedzie.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.07.2011, 15:21
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,99..._Gazety__.html

JW i jego wypociny....

Uważa pan, że Polonia mimo ostatnich osłabień jest najsilniejsza kadrowo?

- Myślę, że tak. Od Lecha, Legii na pewno jesteśmy silniejsi.

A od broniącej tytułu Wisły?

- Też.

Wisła ma holenderskiego trenera - Roberta Maaskanta. Powiodło mu się, choć na początku też - jak Theo Bosowi, który krótko pracował w Polonii - nie szło najlepiej. Ale został na stanowisku. Pan też przy zatrudnianiu Bosa był zachwycony holenderską szkołą.

- Gdyby w Wiśle grali sami Polacy, to Maaskant poległby tak samo jak Bos, chyba że ma odmienny charakter. Polscy piłkarze mają inną mentalność niż ci z Zachodu. Bos i jego kolega przegrali to na poziomie ludzkim, stracili kontakt z grupą. To był początek ich końca. Przewaga Wisły polega na tym, że ma dwóch czy trzech polskich piłkarzy, a reszta grała w klubach zachodnich. Maaskant łatwo do nich dociera.

Pan sprowadza przede wszystkim Polaków...

- Jest parę powodów. Nazwa "Polonia" do tego mnie zobowiązuje. Jeżeli mieszkam w Polsce, pracuję dla tego kraju, to wolę pomagać chłopakom jak Mierzejewski, a nie kreować na gwiazdy takich, którzy nie wiadomo skąd przychodzą. Przyznaję, że polscy piłkarze są drożsi, ale mam do nich sentyment. Zagraniczny zawodnik musi być o stopień lepszy od naszego.

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski? Jeśli jeszcze zdobylibyśmy je byle jak, jak w tym roku Wisła? To nie jest drużyna, która może wejść do LM. Turcy, kupując Mierzejewskiego, mówili mi, że są krok przede mną, bo od LM dzielą ich dwa mecze, i prosili, żebym pozwolił im wykonać następny. Jeśli awansują, dostaną 15 mln euro bonusu. To również nasz cel. Będziemy wzmacniać zespół. I w grudniu, i za rok przyjdą nowi zawodnicy, bo w obecnej kadrze na pewno znajdzie się kilku, którzy nie spełnią oczekiwań. Mamy grać na dużym stadionie, nie chcemy być klubem zaściankowym. Nie zamierzam też postępować jak większość moich kolegów z innych klubów, którzy od razu sprzedają wyróżniającego się piłkarza, jeśli tylko ktoś da za niego milion euro. Gdybym miał czterech Mierzejewskich, tobym żadnego nie sprzedał, bobym wiedział, że gra nie będzie rozłożona na jednego zawodnika, ale na czterech. Wiedziałbym, że mam gwarantowane wejście do LM.

Dobry jest
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 11.07.2011 o godz. 15:29.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.07.2011, 16:07
Widze ze Wojciechowskiego boli ze wyszedl Wisle pomysl z obcokrajowacami -on chcial go wrecz skopiować ,ale znalazl złego Holendra ,i teraz opowiada ze nalezy stawiac i promowac Polaków ...taaaa

Jakby mu ten Boss wypalił to by pewnie naciskal zeby mu szukał znajomych pilkarzy po Holandii ,ale ze nic nie wyszlo to nagle mu sie odmienilo i mowi ze nalezy stawiac na to co Polske.

A co to za satysfakcja z MP z takim stylem jak Wisla

Oj bardzo duza ,i kazda nastepna satysfakcja bedzie jeszcze wieksza,ale panu najprawdopodobniej nigdy nie bedzie dane jej poczuc
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.07.2011, 16:18
co za sfurstrowany burak....
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 11.07.2011, 16:29
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,99..._Gazety__.html

JW i jego wypociny....

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski? Jeśli jeszcze zdobylibyśmy je byle jak, jak w tym roku Wisła? To nie jest drużyna, która może wejść do LM. Turcy, kupując Mierzejewskiego, mówili mi, że są krok przede mną, bo od LM dzielą ich dwa mecze, i prosili, żebym pozwolił im wykonać następny. Jeśli awansują, dostaną 15 mln euro bonusu. To również nasz cel. Będziemy wzmacniać zespół. I w grudniu, i za rok przyjdą nowi zawodnicy, bo w obecnej kadrze na pewno znajdzie się kilku, którzy nie spełnią oczekiwań. Mamy grać na dużym stadionie, nie chcemy być klubem zaściankowym. Nie zamierzam też postępować jak większość moich kolegów z innych klubów, którzy od razu sprzedają wyróżniającego się piłkarza, jeśli tylko ktoś da za niego milion euro. Gdybym miał czterech Mierzejewskich, tobym żadnego nie sprzedał, bobym wiedział, że gra nie będzie rozłożona na jednego zawodnika, ale na czterech. Wiedziałbym, że mam gwarantowane wejście do LM.

Dobry jest
bobym, tobym..orłem gramatycznym nie jestem, ale tak się raczej tego nie pisze?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.07.2011, 16:50
Dla mnie jedna jest rzecz żenująca w wypowiedzi Wojciechowskiego. Umniejszanie czy wręcz wyśmiewanie zdobycia MP przez Wisłę. To są podobne wypociny którymi karmił swoich "kibiców" Filipiak. Co to MP, nic znaczącego w mało znaczącej lidze itd ale LM puchary... to jest coś.

A ja mam zawsze jedną odpowiedź. Zdobądź chociaż jeden raz ten tytuł MP a będziesz się mógł z niego śmiać. Inaczej jesteś jeleniem który maskuje w ten sposób swoją mizerie w zarządzaniu klubem! Skoro nawet tego "byle jakiego" tytułu nie możesz zdobyć....

A co do innych kwestii - nie popadajmy w paranoje - Wojciechowski w jednych sprawach plecie trzy po trzy ale w niektórych może mieć rację. Ja też uważam tak jak On, że nie mamy zespołu na LM i każdy sukces (awans) to będzie wyraźnie ponad stan (sukces trenera). Bo składu z ręką na sercu nie mamy takiego żeby mieć sporą pewność awansu.

Ja tam lubię Wojciechowskiego - przynajmniej jest koloryt w lidze i zawsze się coś dzieje a jak widać do MP ma ciągle daleko więc niech sobie będzie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 11.07.2011, 17:19
Mnie najbardziej rozwaliło to:

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski?

- Też.

Nie wiem co on chce udowodnić pieprzeniem takich głupot , ale to jego problem.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.07.2011, 17:41
Józek Wojciechowski show on ma wszystko najlepsze, dlatego jego zespól nie może zdobyć byle jakiego mistrzostwa Polski On poczeka do czasu, kiedy liga polska będzie najlepsza Europie, wtedy dopiero mistrzostwo Polski będzie wartościowe
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.07.2011, 18:03

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski? Jeśli jeszcze zdobylibyśmy je byle jak, jak w tym roku Wisła?
Zastanawia mnie jedno, co on może wiedzieć o satysfakcji z mistrzostwa jak go jeszcze ani razu nie zdobył?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.07.2011, 18:42
Józef W. jest niereformowalny.
Niesatysfakcjonujące MP
Gdybyśmyi (mam nadzieję) awansowali do LM i (to już oczywiście czyste SF) wyszli jakimś mega-fuksem z grupy to by się zaraz okazało że celuje w półfinał. No bo co to za satysfakcja wyjść z grupy LM? Jeszcze wyjść byle jak, jak Wisła?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2011, 18:57
Mnie najbardziej rozwaliło to:

- Myślę o Lidze Mistrzów. Co to za satysfakcja z mistrzostwa Polski?

- Też.

Nie wiem co on chce udowodnić pieprzeniem takich głupot , ale to jego problem.
Skad on moze wiedziec, czy Polonia jest silniejsza kadrowo od Wisły jak nawet nie zna nazwiska pilkarza ktory dolaczyl do Polonii (chodzi o Jeza)
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2011, 20:14
Angmir napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ta...wiadomosc.html

W Śląsku dobrze się dzieje ... takiego sponsora naewno zazdrości cała liga. Może pieniądze dają podobne do TF ale Firma Tauron jest większa i mogą w przyszłości dać więcej.
Odłożę, na chwilę, na bok sympatię jaką darzymy Śląska. Jego sukces jest akurat naszą porażką. Nie udało się aby Tauron kiedyś na dłużej zadomowił się w siatkarskiej Wiśle i nie udało się (bardzo prawdopodobne, że nawet tego nie próbowano ale to akurat byłoby jeszcze większym błędem i porażką) przyciągnąć takiego sponsora dla futbolistów.
Z Tauronem w ogóle jest dziwna sytuacja. Długo ważyło się gdzie będzie zarejestrowana firma w Krakowie czy Wrocławiu (a od tego zależy w gdzie będą wpłacane niebagatelne podatki) w ostateczności zdecydowano, że firma zostanie "zameldowana" w Krakowie ale dyrekcja będzie się mieściła we Wrocławiu. Salomonowe rozwiązanie ale to jednak tam chyba lepiej potrafię wykorzystać pewne sytuacje.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.07.2011, 20:26
Z tym Tauronem to średnio wyszło niestety (siatkarki), a co do piłki, no cóż - dobrze że sponsorują Śląsk a nie jakiś GKS Katowice czy inny Ruch. Przynajmniej tyle. Mnie bardziej szkoda siatkarek - Tauron wybrał Dąbrowę Górniczą a nie Kraków, szkoda.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2011, 21:41
Legia na sprzedaz
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...76/story.shtml
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.07.2011, 22:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Legia na sprzedaz
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...76/story.shtml
200 mln PLN za Legię . Ja rozumiem że panowie wymyslili sobie że zaczną licytację z wysokiego C ale chyba popadają w śmieszność .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.07.2011 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.07.2011, 22:48
ITI kontratakuje . A nuż im się uda wykiwać Polsat. Niestety ale prawa komercji są tyleż bezwględne co śmieszne. Mam tylko nadzieję że Bodzio wystawi ITI wysoki rachunek za ewentulaną pomoc w rokoszu.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.07.2011, 23:08
spartan napisał(a):Wyświetl post
Odłożę, na chwilę, na bok sympatię jaką darzymy Śląska. Jego sukces jest akurat naszą porażką. Nie udało się aby Tauron kiedyś na dłużej zadomowił się w siatkarskiej Wiśle i nie udało się (bardzo prawdopodobne, że nawet tego nie próbowano ale to akurat byłoby jeszcze większym błędem i porażką) przyciągnąć takiego sponsora dla futbolistów.
Z Tauronem w ogóle jest dziwna sytuacja. Długo ważyło się gdzie będzie zarejestrowana firma w Krakowie czy Wrocławiu (a od tego zależy w gdzie będą wpłacane niebagatelne podatki) w ostateczności zdecydowano, że firma zostanie "zameldowana" w Krakowie ale dyrekcja będzie się mieściła we Wrocławiu. Salomonowe rozwiązanie ale to jednak tam chyba lepiej potrafię wykorzystać pewne sytuacje.
Na jednym z wiślackich portali czytałem jakiś czas temu, że Tauron był blisko umowy sponsorskiej z Wisłą i zdecydowanie wolał nasz klub od Śląska (z całym szacunkiem, ale to dużo bardziej medialna marka) ale musiał podpisać sponsoring właśnie ze Śląskiem na osobiste i bezwarunkowe polecenie Grzegorza Schetyny. Biorąc pod uwagę specyfikę tej firmy (z tego co pamiętam wciąż większościowy udział państwa) i zaangażowanie Grzegorza w sport we Wrocławiu wersja jak dla mnie bardzo prawdopodobna... i bardzo mi się ona z wielu powodów nie podoba.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.07.2011, 23:51
Maciuś chyba prędzej czy później pożegna się z Legią

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,99...ie_trafia.html

Dla nas gorzej, bo z nowym mogą zacząć mieszać w lidze.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.07.2011, 09:15
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Na jednym z wiślackich portali czytałem jakiś czas temu, że Tauron był blisko umowy sponsorskiej z Wisłą i zdecydowanie wolał nasz klub od Śląska (z całym szacunkiem, ale to dużo bardziej medialna marka) ale musiał podpisać sponsoring właśnie ze Śląskiem na osobiste i bezwarunkowe polecenie Grzegorza Schetyny. Biorąc pod uwagę specyfikę tej firmy (z tego co pamiętam wciąż większościowy udział państwa) i zaangażowanie Grzegorza w sport we Wrocławiu wersja jak dla mnie bardzo prawdopodobna... i bardzo mi się ona z wielu powodów nie podoba.
Grzegorz S. to lepiej niech się we wrocławski sport już nie angażuje - jego ostatnie osiągnięcia to zadłużenie Śląska na potęgei spuszczenie do 3 ligi,oraz doprowadzenie do wymazania z mapy koszykarskiej Polski Wrocławia. U kibiców raczej ma przechlapane.......
Bardziej podejrzewałbym kwestię finansową w tym zakresie - w Śląsku mówi się o kwocie ok. 3 mln zł rocznie, być może oczekiwania władz Wisły były wyższe. Ponadto we Wrocławiu Tauron jest sponosrem llicznych instytucji - min. Opery, więc podejrzewam, że mogły tutaj mieć sympatie zarządu....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2011, 17:31
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Maciuś chyba prędzej czy później pożegna się z Legią

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,99...ie_trafia.html

Dla nas gorzej, bo z nowym mogą zacząć mieszać w lidze.
Nie ma co patrzec na sparingi - ta sama sytuacja co z Naszym zespołem
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.07.2011, 18:19
Cytat:
rywalem był beniaminek austriackiej trzeciej ligi

Tam powinno być 6-0 przynajmniej... Myślę że faktycznie Maciuś tam długo nie pociągnie...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 12.07.2011, 18:56
Legia już dwa ucho w plecy z Mainz Ale to tylko sparing...

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2011, 18:59
Legia już dwa ucho w plecy z Mainz Ale to tylko sparing...
Najpierw w sparingach 2 samoboje Zewłakowa, dzisiaj samoboj Ljuboji

Edit: Normalny samoboj, Legia z Mainz przegrywa 0-3 a wlasnie druga bramke strzelił Ljuboja - skoro przegrywaja to samoboj
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.07.2011 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.07.2011, 19:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Najpierw w sparingach 2 samoboje Zewłakowa, dzisiaj samoboj Ljuboji
jaki samobój Ljuboji

JW - Freiburg 1:0

Żydy- Zulte - do przerwy 1:1

E: Tamir Kahlon na testach w Legii. From szarlerua czyli kolega Bidona
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów