The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2011, 18:58
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
w tym tygodniu będą już wszyscy zakontraktowani i skład na sezon 2011/2012 ZAMKNIĘTY !!!

Nie można 10 lipca w profesjonalnym klubie stwierdzić, ze skład jest zamkniety
za duzo rzeczy, moze sie wydarzyć albo jakaś niepowatrzalna okazja trafic by zamykac sklad
gdy przez ponad 1,5 miesiaca jeszcze mozna nowych graczy kontraktowac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.07.2011, 19:10
Spokojnie. Jutro bedą kolejne zakontraktowani piłkarze. W faktach sportowych było mówione o transferach w Wiśle i są już przesądzone 3 transfery Jovanovicia,Diaza i Bitona do Wisły.
a możesz napisac kto powiedział,że te transfery są zaklepane bo nie oglądałęm tego
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 04.07.2011 o godz. 19:16.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 19:12
Ktoś wie dokładnie o której nasi piłkarze jutro wylatują do Estonii
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2011, 19:17
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Masz rację , też mnie to trochę zaczyna martwić , nie chciałbym żeby Wisełka była złożona tylko z obcokrajowców bo my jednak dalej jesteśmy Polskim klubem .. Zastanawia mnie dlaczego taka Legia może mieć swojego Kucharczyka czy kogoś a my nie możemy ?!
Bo Legia w przeciwieństwie do Wisły ma akademię piłkarską. Może nie w pełni profesjonalną ale ma.
My póki co (do czasu powstania profesjonalnej bazy treningowej) nie mamy co podejmować tematu szkolenia młodzieży.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2011, 19:18
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
a możesz napisac kto powiedział,że te transfery są zaklepane bo nie oglądałęm tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=20427

Wszystko w linku.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.07.2011, 19:19
o 6 rano

10 znaków
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.07.2011, 19:22
Jesli chodzi o Davida to juz wielkim plusem jest wiek miejmy nadzieje ze ten transfer dojdzie do skutku.Co do reszty jestem realisto mysle ze to były okazie bądz koniecznosci albo jak wolicie mniejsze zło.Te opowiesci o doswiarczeniu i t.d to w wolnym tłumaczeniu goło i nie wesoło.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 19:24
Misha[Pl] napisał(a):Wyświetl post
Bo Legia w przeciwieństwie do Wisły ma akademię piłkarską. Może nie w pełni profesjonalną ale ma.
My póki co (do czasu powstania profesjonalnej bazy treningowej) nie mamy co podejmować tematu szkolenia młodzieży.
A Kucharczyk z tą akademią ma tyle wspólnego co Wilk z naszą ...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.07.2011, 19:28
Spokojnie. Jutro bedą kolejne zakontraktowani piłkarze. W faktach sportowych było mówione o transferach w Wiśle i są już przesądzone 3 transfery Jovanovicia,Diaza i Bitona do Wisły.
No to mamy transfery definitywne Jovanovicia i Chaveza, Diaz i Biton podobnie jak Nunez wypozyczeni na rok. Do tego Lamey i Iliev za darmo - nie trzeba wydawac wielkich pieniedzy by znacznie wzmacniac druzyne/
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2011, 19:38
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A Kucharczyk z tą akademią ma tyle wspólnego co Wilk z naszą ...
Nie chodziło mi tu konkretnie o Kucharczyka ale o cały system w Legii. Poza tym jeśli posiada się bazę treningową i akademię piłkarską to można sobie pozwolić na skupowanie młodych zdolnych piłkarzy i próbować w dalszej przyszłości wprowadzać ich do drużyny. Szkolenie młodzieży przecież nie wyklucza transferów. Ale podstawą utrzymywanie realnego zaplecza drużyny jest odpowiednie zaplecze infrastrukturalne. Tak duża ilość zawodników po prostu musi mieć miejsce do treningu. Nie chcę tutaj podawać Legii jako przykład pracy z młodzieżą. Nawiązałem jedynie do postu Kolegi.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 04.07.2011, 20:02
Cytat:
Na łamach TVN potwierdzono też doniesienia o pozyskaniu przez nasz klub Marko Jovanovicia oraz Júniora Díaza.
może mi ktoś powiedziecl kto to niby potwierdził ktoś z klubu sie wypowiedział czy jak
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2011, 20:07
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
może mi ktoś powiedziecl kto to niby potwierdził ktoś z klubu sie wypowiedział czy jak
Stan Valckx w Faktach
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Stary 04.07.2011, 20:09
no to jak Valcx już mówi o Jovanovicu,Diazie i Bitonie to nic już nie powinno stanąć na przeszkodzie
Dan Petrescu - Szacunek
Per aspera ad astra
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.07.2011, 20:24
Z Jovanoviciem to wciaz jest dziwna sprawa, tzn chodzi o to zawieszenie. Wciaz pojawiaja sie informacje, ze nie wiadomo czy kara obowiazuje tylko w Serbii czy tez poza Serbia. Dlatego tez Wisla wciaz zwleka z oficjalnym ogloszeniem, ze Jovanovic jest naszym pilkarzem.
Dla mnie sprawa jest jasna. Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii bo po prostu serbski zwiazek pilki noznej nie ma takich mozliwosci prawnych by zawieszac pilkarza na rozgrywki jej nie podlegajace.
To tak jakby Malecki dostal kare zawieszenia za rzekome obrazenie Saidiego, nastepnie zmienil klub na zagraniczny i nie mogl w nim grac przez okres trwania zawieszenia. Absurd. Wg mnie Wisla tak dlugo zwleka bo chce miec 100% pewnosci, jasne na bialym, ze Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii (co wg mnie jest oczywiste).
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.07.2011, 20:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No to mamy transfery definitywne Jovanovicia i Chaveza, Diaz i Biton podobnie jak Nunez wypozyczeni na rok. Do tego Lamey i Iliev za darmo - nie trzeba wydawac wielkich pieniedzy by znacznie wzmacniac druzyne/

Spokojnie, jeszcze nie wiemy ile te transfery są warte...

Edit:Btw. Ile płacimy za Jovanovicia?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.07.2011, 20:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezeli transfery beda udane i awansujemy do LM to beda pieniadze na kolejne transfery.
Nic dodać, nic ująć. Dlatego właśnie sukces sportowy jest Nam potrzebny jak tlen do oddychania.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

pamietam sytuacje gdy my zawiesiliśmy Uche , to mogl grac w reprezentacji Nigerii.

dla mnia sprawa jest jednoznaczna

co innego gdyby np krajowy związek nie chciał wydac jego dokumentow , ale nie widzę powodu aby miało dochodzic do tak drakońskich scen
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Coś była mowa o kwocie 400 tyś Euro lub 500 tyś. Ale moge sie mylić..
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.07.2011, 21:09
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego absurd? To tak jak za jazde po pijaku dostał byś zakaz wykonywania zawodu(kierowca) na 10lat, a dwa tygodnie później zrobił byś sobie na Ukrainie nowe prawko i zatrudnił się w nowej, zagranicznej firmie..
To jest w ogole inna sytuacja. Krajowy zwiazek pilkarski nie ma takich uprawnien by zawieszac zawodnika na rozgrywki w innym kraju. Moze to zrobic UEFA lub FIFA (najpewniej na wniosek krajowego zwiazku). Jovanoviciovi nie cofnieto, ze tak to nazwe, "uprawnien" do grania w pilke. W przytoczonym przez Ciebie przykladzie kierowcy odebrane jest prawo jazdy (bo pewnie taka kare by dostal za jazde po pijaku) a nie zawieszone. Po odbyciu kary musialby robic prawko na nowo.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.07.2011, 21:24
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Coś była mowa o kwocie 400 tyś Euro lub 500 tyś. Ale moge sie mylić..
W mediach mowa cały czas jest o kwocie 400tys Euro
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, jeszcze nie wiemy ile te transfery są warte...
Ale Maaskant wie - przynajmniej jezeli chodzi o Nuneza, Ilieva, Jovanovicia i Lameya. Biton i Diaz prawdopodobnie nie zostana zgłoszeni do II rundy eliminacji (a moze sie uda) i wtedy trener bedzie mogł sie im przyjrzec z bliska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.07.2011 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.07.2011, 21:43
Domknięte transfery przed decydującymi meczami w europejskich pucharach są sprawą ważną. Jednak mnie interesuje na ile one zwiększą rywalizację w zespole (to akurat jest pewne), a na ile zmienią wyjściową jedenastkę. Przed rundą wiosenną pojawiło się 5 nowych piłkarzy i WSZYSCY zagrali w pierwszym meczu w wyjściowej jedenastce. Siwakow później okazał się słabszy od Wilka, a Jaliens nieco rozczarował, pozostała trójka utrzymała miejsce w wyjściowym składzie. A teraz ... ciężko powiedzieć.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.07.2011, 21:50
Pamiętajcie o tym, że okno dopiero co się otworzyło.
Nie można wykluczyć przecież takiej sytuacji, że jeśli dojdziemy do IV rundy, a gdzieś na jakichś pozycjach będziemy mieli słabsze ogniwa, to Valckx kogoś dokupi za gotówkę.
A jak uda nam się wejść do LM, to taki scenariusz uważam nawet za bardzo prawdopodobny.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 04.07.2011, 21:53
milosz napisał(a):Wyświetl post
Domknięte transfery przed decydującymi meczami w europejskich pucharach są sprawą ważną. Jednak mnie interesuje na ile one zwiększą rywalizację w zespole (to akurat jest pewne), a na ile zmienią wyjściową jedenastkę. Przed rundą wiosenną pojawiło się 5 nowych piłkarzy i WSZYSCY zagrali w pierwszym meczu w wyjściowej jedenastce. Siwakow później okazał się słabszy od Wilka, a Jaliens nieco rozczarował, pozostała trójka utrzymała miejsce w wyjściowym składzie. A teraz ... ciężko powiedzieć.
Teraz cieszył bym się, gdyby z 6 nowych 2 wskoczyło do pierwszego składu i było wyraźnym wzmocnieniem vide Melikson czy Pareiko.
Nie ma się co oszukiwać drugiego tak dobrego okienka raczej mieć nie będziemy. Stan nie jest Bogiem.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 22:06
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Teraz cieszył bym się, gdyby z 6 nowych 2 wskoczyło do pierwszego składu i było wyraźnym wzmocnieniem vide Melikson czy Pareiko.
Nie ma się co oszukiwać drugiego tak dobrego okienka raczej mieć nie będziemy. Stan nie jest Bogiem.
Raczej nasza kadra wtedy była na tyle słaba że nie problem było wskoczyć do składu.

Genkov Pareiko mieli 0 konkurencji

Melikson to człowiek z innej bajki

Tegoroczne transfery oceniam pozytywnie z wyjątkiem Prawej Obrony. Ale nie spodziewam sie żeby ktokolwiek z nowych z miiejsca wskoczył do pierwszej 11stki

Biton - rywalizacja z Genkovem - nie wyobrażam sobie żeby z miejsca dostał pierwsy skład

Diaz - pierwsza jedenastka z braku alternatywy, ew zmiennik Pajicia i ogólnie od łatania dziur

Lamey - niestety chyba 1szy skład z konieczności - transfer rozpaczy żeby był jakikolwiek PO w kadrze. Szczerze mówiąc może być tak że na prawej będzie grał Jova albo Kew

Jovanic - perspektywiczny obrońca o przyzwoitych umiejętnościach będzie rywalizował z Bunozą i Chavezem - kupiony z okazji

Iliev - raczej alternatywa dla Kirma albo Małego na wypadek kontuzji czy słabszej formy, poszerzenie składu - choć pewnie będą mecze gdzie zacznie w wyjściowej 11stce

Nunez - człowiek zagadka - sprowadzony na zasadzie - albo będzie gwiazdą ligi albo nic nie stracimy na wypożyczeniu - więc ciężko pisać o jego wpływie na naszą grę - raczej nie szykowany na 1szy skład ale jak mówiłem może się okazać 2gim Meliksonem.

Słowem uzupełniono luki w kadrze tam gdzie były problemy. Najsłabiej wygląda PO ale nie ma drużyny bez słabych punktów.
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.07.2011, 22:14
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Raczej nasza kadra wtedy była na tyle słaba że nie problem było wskoczyć do składu.

Genkov Pareiko mieli 0 konkurencji

Melikson to człowiek z innej bajki

Tegoroczne transfery oceniam pozytywnie z wyjątkiem Prawej Obrony. Ale nie spodziewam sie żeby ktokolwiek z nowych z miiejsca wskoczył do pierwszej 11stki

Biton - rywalizacja z Genkovem - nie wyobrażam sobie żeby z miejsca dostał pierwsy skład

Diaz - pierwsza jedenastka z braku alternatywy, ew zmiennik Pajicia i ogólnie od łatania dziur

Lamey - niestety chyba 1szy skład z konieczności - transfer rozpaczy żeby był jakikolwiek PO w kadrze. Szczerze mówiąc może być tak że na prawej będzie grał Jova albo Kew

Jovanic - perspektywiczny obrońca o przyzwoitych umiejętnościach będzie rywalizował z Bunozą i Chavezem - kupiony z okazji

Iliev - raczej alternatywa dla Kirma albo Małego na wypadek kontuzji czy słabszej formy, poszerzenie składu - choć pewnie będą mecze gdzie zacznie w wyjściowej 11stce

Nunez - człowiek zagadka - sprowadzony na zasadzie - albo będzie gwiazdą ligi albo nic nie stracimy na wypożyczeniu - więc ciężko pisać o jego wpływie na naszą grę - raczej nie szykowany na 1szy skład ale jak mówiłem może się okazać 2gim Meliksonem.

Słowem uzupełniono luki w kadrze tam gdzie były problemy. Najsłabiej wygląda PO ale nie ma drużyny bez słabych punktów.
Dlaczego niby nie mamy prawej obrony?... już widzę skreślony Lamey w oczach ekspertów... dlaczego? za słabe cv? że też zastary? a może dlatego iż mało grał w tamtym sezonie...
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 22:22
tedi100 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego niby nie mamy prawej obrony?... już widzę skreślony Lamey w oczach ekspertów... dlaczego? za słabe cv? że też zastary? a może dlatego iż mało grał w tamtym sezonie...
troche po tym co napisałeś troche po opiniach różnych osób które go widziały, oczywiście to tylko moja opinia i moze okaże sie wzmocnieniem na miarę pensji którą pobiera, wszystko pokaże boisko.
Dla mnie słowa Maskanta o próbowanie Jovanovicia na prawej obronie sa pierwszym sygnałem że bedzie starał się nie wstawiać Lameya do składu.
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.07.2011, 22:28
Według Masskanta to Lamey jest lepszy od Cikosa ... więc nie ma czego żałować że nie wykupili Cikosa
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.07.2011, 22:34
A co miał Maaskant mówić? Że jest gorszy i psuć morale zawodnika, atmosferę w klubie, podważać kompetencje Valckxa oraz wkurzać kibiców? Są takie sytuacje kiedy jest oczywiste co trzeba powiedzieć nawet jeżeli to nie jest prawda. Lameya zweryfikuje boisko ale jak narazie pozwólcie mi być sceptycznym co do jego przydatności w drużynie.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2011, 22:39
riv napisał(a):Wyświetl post
A co miał Maaskant mówić? Że jest gorszy i psuć morale zawodnika, atmosferę w klubie, podważać kompetencje Valckxa oraz wkurzać kibiców? Są takie sytuacje kiedy jest oczywiste co trzeba powiedzieć nawet jeżeli to nie jest prawda. Lameya zweryfikuje boisko ale jak narazie pozwólcie mi być sceptycznym co do jego przydatności w drużynie.
Mógł nie porównywać obu zawodników, albo powiedzieć, że są to gracze inne typu. Wtedy zachowałby się dyplomatycznie, a tak to jednoznacznie przedstawił jak wyglądają umiejętności jednego i drugiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.07.2011, 22:56
na treningach to i Branco był nie do przejścia

ja raczej nie jestem przekonany do Lameya , nawet w tych krótkich skrótach widać było multum sytuacji gdzie odpuszczał walke z przeciwnikiem.... a że po tej akcji nie padła żadna bramka to tylko jego szczęście. Jovanoviciowi zdarzył sie jeden bład w komunikacji i już jego pukty u userów spadły .

nie chce krakać ale najdalej końcem sierpnia Jovanovic będzie grał na prawej obronie , a Lamey będzie grać tylko na treningu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów