|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 04.07.2011 o godz. 19:16.
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ktoś wie dokładnie o której nasi piłkarze jutro wylatują do Estonii
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
My póki co (do czasu powstania profesjonalnej bazy treningowej) nie mamy co podejmować tematu szkolenia młodzieży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wszystko w linku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
o 6 rano
10 znaków ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jesli chodzi o Davida to juz wielkim plusem jest wiek miejmy nadzieje ze ten transfer dojdzie do skutku.Co do reszty jestem realisto mysle ze to były okazie bądz koniecznosci albo jak wolicie mniejsze zło.Te opowiesci o doswiarczeniu i t.d to w wolnym tłumaczeniu goło i nie wesoło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to mamy transfery definitywne Jovanovicia i Chaveza, Diaz i Biton podobnie jak Nunez wypozyczeni na rok. Do tego Lamey i Iliev za darmo - nie trzeba wydawac wielkich pieniedzy by znacznie wzmacniac druzyne/
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie chodziło mi tu konkretnie o Kucharczyka ale o cały system w Legii. Poza tym jeśli posiada się bazę treningową i akademię piłkarską to można sobie pozwolić na skupowanie młodych zdolnych piłkarzy i próbować w dalszej przyszłości wprowadzać ich do drużyny. Szkolenie młodzieży przecież nie wyklucza transferów. Ale podstawą utrzymywanie realnego zaplecza drużyny jest odpowiednie zaplecze infrastrukturalne. Tak duża ilość zawodników po prostu musi mieć miejsce do treningu. Nie chcę tutaj podawać Legii jako przykład pracy z młodzieżą. Nawiązałem jedynie do postu Kolegi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to jak Valcx już mówi o Jovanovicu,Diazie i Bitonie to nic już nie powinno stanąć na przeszkodzie
![]() ![]()
Dan Petrescu - Szacunek
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z Jovanoviciem to wciaz jest dziwna sprawa, tzn chodzi o to zawieszenie. Wciaz pojawiaja sie informacje, ze nie wiadomo czy kara obowiazuje tylko w Serbii czy tez poza Serbia. Dlatego tez Wisla wciaz zwleka z oficjalnym ogloszeniem, ze Jovanovic jest naszym pilkarzem.
Dla mnie sprawa jest jasna. Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii bo po prostu serbski zwiazek pilki noznej nie ma takich mozliwosci prawnych by zawieszac pilkarza na rozgrywki jej nie podlegajace. To tak jakby Malecki dostal kare zawieszenia za rzekome obrazenie Saidiego, nastepnie zmienil klub na zagraniczny i nie mogl w nim grac przez okres trwania zawieszenia. Absurd. Wg mnie Wisla tak dlugo zwleka bo chce miec 100% pewnosci, jasne na bialym, ze Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii (co wg mnie jest oczywiste). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Spokojnie, jeszcze nie wiemy ile te transfery są warte... Edit:Btw. Ile płacimy za Jovanovicia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
pamietam sytuacje gdy my zawiesiliśmy Uche , to mogl grac w reprezentacji Nigerii.
dla mnia sprawa jest jednoznaczna co innego gdyby np krajowy związek nie chciał wydac jego dokumentow , ale nie widzę powodu aby miało dochodzic do tak drakońskich scen |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Coś była mowa o kwocie 400 tyś Euro lub 500 tyś. Ale moge sie mylić..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
To jest w ogole inna sytuacja. Krajowy zwiazek pilkarski nie ma takich uprawnien by zawieszac zawodnika na rozgrywki w innym kraju. Moze to zrobic UEFA lub FIFA (najpewniej na wniosek krajowego zwiazku). Jovanoviciovi nie cofnieto, ze tak to nazwe, "uprawnien" do grania w pilke. W przytoczonym przez Ciebie przykladzie kierowcy odebrane jest prawo jazdy (bo pewnie taka kare by dostal za jazde po pijaku) a nie zawieszone. Po odbyciu kary musialby robic prawko na nowo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W mediach mowa cały czas jest o kwocie 400tys Euro
Ale Maaskant wie - przynajmniej jezeli chodzi o Nuneza, Ilieva, Jovanovicia i Lameya. Biton i Diaz prawdopodobnie nie zostana zgłoszeni do II rundy eliminacji (a moze sie uda) i wtedy trener bedzie mogł sie im przyjrzec z bliska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.07.2011 o godz. 21:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Domknięte transfery przed decydującymi meczami w europejskich pucharach są sprawą ważną. Jednak mnie interesuje na ile one zwiększą rywalizację w zespole (to akurat jest pewne), a na ile zmienią wyjściową jedenastkę. Przed rundą wiosenną pojawiło się 5 nowych piłkarzy i WSZYSCY zagrali w pierwszym meczu w wyjściowej jedenastce. Siwakow później okazał się słabszy od Wilka, a Jaliens nieco rozczarował, pozostała trójka utrzymała miejsce w wyjściowym składzie. A teraz ... ciężko powiedzieć.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pamiętajcie o tym, że okno dopiero co się otworzyło.
Nie można wykluczyć przecież takiej sytuacji, że jeśli dojdziemy do IV rundy, a gdzieś na jakichś pozycjach będziemy mieli słabsze ogniwa, to Valckx kogoś dokupi za gotówkę. A jak uda nam się wejść do LM, to taki scenariusz uważam nawet za bardzo prawdopodobny. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Nie ma się co oszukiwać drugiego tak dobrego okienka raczej mieć nie będziemy. Stan nie jest Bogiem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Genkov Pareiko mieli 0 konkurencji Melikson to człowiek z innej bajki Tegoroczne transfery oceniam pozytywnie z wyjątkiem Prawej Obrony. Ale nie spodziewam sie żeby ktokolwiek z nowych z miiejsca wskoczył do pierwszej 11stki Biton - rywalizacja z Genkovem - nie wyobrażam sobie żeby z miejsca dostał pierwsy skład Diaz - pierwsza jedenastka z braku alternatywy, ew zmiennik Pajicia i ogólnie od łatania dziur Lamey - niestety chyba 1szy skład z konieczności - transfer rozpaczy żeby był jakikolwiek PO w kadrze. Szczerze mówiąc może być tak że na prawej będzie grał Jova albo Kew Jovanic - perspektywiczny obrońca o przyzwoitych umiejętnościach będzie rywalizował z Bunozą i Chavezem - kupiony z okazji Iliev - raczej alternatywa dla Kirma albo Małego na wypadek kontuzji czy słabszej formy, poszerzenie składu - choć pewnie będą mecze gdzie zacznie w wyjściowej 11stce Nunez - człowiek zagadka - sprowadzony na zasadzie - albo będzie gwiazdą ligi albo nic nie stracimy na wypożyczeniu - więc ciężko pisać o jego wpływie na naszą grę - raczej nie szykowany na 1szy skład ale jak mówiłem może się okazać 2gim Meliksonem. Słowem uzupełniono luki w kadrze tam gdzie były problemy. Najsłabiej wygląda PO ale nie ma drużyny bez słabych punktów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie słowa Maskanta o próbowanie Jovanovicia na prawej obronie sa pierwszym sygnałem że bedzie starał się nie wstawiać Lameya do składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Według Masskanta to Lamey jest lepszy od Cikosa ... więc nie ma czego żałować że nie wykupili Cikosa
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A co miał Maaskant mówić? Że jest gorszy i psuć morale zawodnika, atmosferę w klubie, podważać kompetencje Valckxa oraz wkurzać kibiców? Są takie sytuacje kiedy jest oczywiste co trzeba powiedzieć nawet jeżeli to nie jest prawda. Lameya zweryfikuje boisko ale jak narazie pozwólcie mi być sceptycznym co do jego przydatności w drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na treningach to i Branco był nie do przejścia
![]() ja raczej nie jestem przekonany do Lameya , nawet w tych krótkich skrótach widać było multum sytuacji gdzie odpuszczał walke z przeciwnikiem.... a że po tej akcji nie padła żadna bramka to tylko jego szczęście. Jovanoviciowi zdarzył sie jeden bład w komunikacji i już jego pukty u userów spadły . nie chce krakać ale najdalej końcem sierpnia Jovanovic będzie grał na prawej obronie , a Lamey będzie grać tylko na treningu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|